IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asienka,Monik,Fistaszek to teraz mocne kciuki za seksik na szkiełku,niech sie ladnie dziela

Duza ile wzielas maluszkow do siebie
I te zastrzyki przeciwzakrzepowe jaka masz dawke bo ja 0,4?!
Agnieszka ty gupolu jaka beta!!!!
. Ktos Ci powinien dupsko przetrzepac!
Czekamy cierpliwie dalej!!!!!
asieńka, monik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, potrzebna pilna konsultacja. Dostałam Fraxiparine i pani doktor powiedziała, żeby nie wypuszczać ze strzykawki pęcherzyka powietrza, tylko całość wstrzyknąć pod skórę, bo te leki tak się podaje. Oglądam właśnie te strzykawki i tam powietrza jest drugie tyle co leku i nie wiem co zrobić. Bo to zdecydowanie nie jest pęcherzyk - jest tego dużo. Zadzwoniłam do kliniki, żeby zapytać położną, a ona powiedziała, żeby wypuścić powietrze ze strzykawki, a potem dopiero podać lek. I zgłupiałam - powiedzcie mi proszę jak tego używać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:24
-
O jak dobrze, że się odezwałaś. Powiedz proszę, jak Ty się obchodzisz z powietrzem w strzykawce? Robią się siniaki? Wstrzykujesz powietrze?Beata.D wrote:Duza ile wzielas maluszkow do siebie

I te zastrzyki przeciwzakrzepowe jaka masz dawke bo ja 0,4?!
Ja też mam dawkę 0,4.
A zabrałam jednego i mojego jedynego ostatniego malucha. To mija ostatnia próba. -
Lenus bardzo mocno trzymam kciuki żeby Twoje dzieciaczki zostały jeszcze w brzuszku. Tam im będzie najlepiej.
Pinezka bardzo mi przykro. Jak rozumiem to Twoja druga ciąża biochemiczna. Kurcze może warto by było jakoś przebadac Ciebie czemu dzidziusie nie zostają z Tobą?
Agnieszka kciukam za Twoją betę w prawidłowym terminie
Duza i Beata jejciu jak ja bym chciała żeby Wam się teraz udało. Myślę o a Was codziennie i wspieram.
Dziewczyny po punkcji - trzymam kciuki, żeby powstały piękne i zdrowe zarodki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:43
duza, asieńka, monik, Beata.D lubią tę wiadomość
-
A moze przeczytal ulotke co? Ja w orgalutranie mialam drugie tyle powietrza. Wyciskalam je
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki
)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.
-
duża, to powietrze ma żadną wartość dla Twojego zdrowia. Spokojnie możesz się go pozbyć. Obróć strzykawkę igłą do góry. Popstrykaj palcem w strzykawkę żeby ów pęcherz wypłynął do góry, a potem delikatnie naciskaj tłoczek aż zobaczysz kropelkę. I dopiero ładuj w fałdę
.
Nie będzie siniaków, nabierzesz wprawy.
Powodzenia
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Powiem Ci ze ja nie wyciskam powietrze-robie na lezaco(tak mam napisane w ulotce) i jak strzykawka jest iglą do dolu to pecherzyk jest automatycznie na gorze wiec nie musze nic wyciskac
Ale jest jakaś zaleznosć bo po lewej stronie mam siniaki a po prawej nie tylko male punkciki
Ale moze niedlugo nabiore wprawy
Acha i ja mam Clexane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 22:18
-
nick nieaktualny
-
teraz trzeba tylko tak sprytnie ułożyć swoją fałdę żeby osiągać kąt prosty wbijając w nią igłę 
kąt prosty, jak wiemy najprościej odmierzyć przy pomocy ekierki
Anna255, duza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hehe. Ja pod katem wciskalam bo mniej bolalo.
mialam scisle okreslone godziny. wyciskalam powietrze. Lekarz mi mowil ze bron boze nie wciskac powietrza w skore. Ze bobelek maly bedzi to sie nic nie stanie ale nie wiecej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 22:43
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki
)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.
-
Ja mam wynik 19 i stymuluję się bardzo dobrze. Co prawda duża część komórek jest niedojrzała, ale zawsze są też dojrzałe.Pszczelka wrote:Dziewczyny jest któras z dośc mocno policystycznymi jajnikami i wysokim (12) AMH?
STarałam sie naturalnei-stymulacja i naturalne staranka na 1-2 pęcherzykach.Przez 1.5 roku sie nie udało,
Teraz podchodziłam do IVF- po pierwszym USG zapowiadało sie cudnie ok 15 pecherzyków ok 8mm. Nastepne usg po 3 dniach -bez zmian. W rezultacie urósł jeden i na punkcji okazał sie pusty. Nie powiem ze się nie podłamałam. Przyjełam dużą dawkę leków i tak beznadziejny rezultat:( przy jajnikach z duża iloscia droobnych pęcherzyków. DO nastepnego podchodze w sierpniu i boję sie ze znowu bedzie to samo:(
-
Haha, ale mnie rozbawiłaśMimbla wrote:
teraz trzeba tylko tak sprytnie ułożyć swoją fałdę żeby osiągać kąt prosty wbijając w nią igłę 
kąt prosty, jak wiemy najprościej odmierzyć przy pomocy ekierki
Linijka, ekierka, dobrze, że cyrkla nie potrzeba do kompletu, bo tylu igieł bym nie zdzierżyła
Anna255, Mimbla lubią tę wiadomość

mam nadzieję że będzie dobrze. Dajcie znać jak sytuacja.