IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenuś trzymaj sie i walczcie będzie dobrze
.
Sama jestem wcześniakiem urodzonym w 6 miesiącu waga 900 g ,wierze że z maluchami bedzie wszystko dobrzemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Dziewczyny,mam pytanie: ile czeka się na in vitro? Mam kasę,ale nie wiem jak się za to zabrać? Straciłam 3 ciąże,teraz staram się od 8 m-cy i nic. W sumie będzie 2 lata jak nic z tego nie wychodzi,nie mamy dziecka:( Jeśli możecie mi tak w skrócie napisać co mam zrobić i ile czasu to zajmie,aź dojdzie do transferu? Będę baaardzo wdzięczna:)
-
Karmelek211 wrote:Dziewczyny,mam pytanie: ile czeka się na in vitro? Mam kasę,ale nie wiem jak się za to zabrać? Straciłam 3 ciąże,teraz staram się od 8 m-cy i nic. W sumie będzie 2 lata jak nic z tego nie wychodzi,nie mamy dziecka:( Jeśli możecie mi tak w skrócie napisać co mam zrobić i ile czasu to zajmie,aź dojdzie do transferu? Będę baaardzo wdzięczna:)
Na tak zadane pytanie nie da się odpowiedzieć, ponieważ nikt nie wie, ile to zajmie. Zanim przejdziecie do ivf (jeśli będzie taka potrzeba), to sama diagnostyka może trwać tygodniami, ale ona jest bardzo ważna i nie warto jej pomijać.
Pierwsze pytanie: Liczycie na dofinansowanie, czy nie?
Jeśli nie i robicie komercyjnie, to musicie zdecydować się na konkretną klinikę i zacząć diagnostykę. Na pewno te poronienia trzeba zbadać. Zapewne będziecie musieli zbadać genetykę, to chwilę trwa, nawet odpłatnie kilka tygodni. Resztę już Wam lekarz prowadzący wytłumaczy.
Wybierzcie klinikę i umawiajcie się na wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:01
-
ma_pi wrote:Na tak zadane pytanie nie da się odpowiedzieć, ponieważ nikt nie wie, ile to zajmie. Zanim przejdziecie do ivf (jeśli będzie taka potrzeba), to sama diagnostyka może trwać tygodniami, ale ona jest bardzo ważna i nie warto jej pomijać.
Pierwsze pytanie: Liczycie na dofinansowanie, czy nie?
Jeśli nie i robicie komercyjnie, to musicie zdecydować się na konkretną klinikę i zacząć diagnostykę. Na pewno te poronienia trzeba zbadać. Zapewne będziecie musieli zbadać genetykę, to chwilę trwa, nawet odpłatnie kilka tygodni. Resztę już Wam lekarz prowadzący wytłumaczy.
Wybierzcie klinikę i umawiajcie się na wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:17
-
Karmelek, co to za gin, ktory o 3 poronieniach mowi "przypadek"?! Na litosc boska... Od 3 to mowi sie juz o poronieniach nawykowych!
Wejdz na dzial "poronienia" i poczytaj, pogadaj z dziewczynami co nalezy zbadac w takiej sytuacji.
Po co HSG skoro zachodzisz w ciaze? Jajowody sa drozne skoro zachodzisz. Predzej histeroskopia, ktora moze pokazac wady w budowie macicy.
Kariotypy powinny byc zbadane. Badania na zespol antyfosfolipidowy wykonane. Cytomegalowirus i rozyczka zbadana.
Tu chyba nie in vitro tylko diagnostyka poronien sie klania w pierwszej kolejnosci. Poszukaj specjalisty. Podpytaj tam w watku dziewczyn, moze polecaja kogos sensownego w Twojej okolicy. TEn to jakos dziwnie dziala... "Przypadek...".Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:25
Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Trzy poronienia skłaniają ku badaniom genetycznym. Miałaś już widzę histeroskopię, to dobrze. Jeśli nie myślicie o insemkach, to powiedzcie o tym lekarzowi. Może nie będzie wtedy potrzebe HSG, skoro hiseroskopia wyszła ok.
Trzeba szczerze porozmawiać z lekarzem prowadzącym. On Was już zna. Jeśli nadal będzie się upierał, że trzy poronienia są przypadkiem, to proponuję znaleźć innego lekarza. -
Kariotypy jak sie dobrze poszuka to nawet ponizej 400zl/os sie znajdzie w klinikach. Tu jest panel badan zw. z poronieniami: http://www.invicta.pl/1406/panel_poronienia_samoistne.html Szybko i sprawnie, zamawialam stad inny zestaw.
Karmelek211 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Karmelek, co to za gin, ktory o 3 poronieniach mowi "przypadek"?! Na litosc boska... Od 3 to mowi sie juz o poronieniach nawykowych!
Wejdz na dzial "poronienia" i poczytaj, pogadaj z dziewczynami co nalezy zbadac w takiej sytuacji.
Po co HSG skoro zachodzisz w ciaze? Jajowody sa drozne skoro zachodzisz. Predzej histeroskopia, ktora moze pokazac wady w budowie macicy.
Kariotypy powinny byc zbadane. Badania na zespol antyfosfolipidowy wykonane. Cytomegalowirus i rozyczka zbadana.
Tu chyba nie in vitro tylko diagnostyka poronien sie klania w pierwszej kolejnosci. Poszukaj specjalisty. Podpytaj tam w watku dziewczyn, moze polecaja kogos sensownego w Twojej okolicy. TEn to jakos dziwnie dziala... "Przypadek...". -
To dobrze, ze cos robi.
Na zespol antyfosfolipidowy skladaja sie 3 badania: antykoagulant tocznia, beta2glikoproteina - przeciwciala w klasach igg i igm, p/c antykardiolipniowe igg, igm.
Dopiero jak cala trojka wyjdzie dobrze to sie wyklucza.
Przeciwciala ANA1 warto zbadac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:42
Anna255, Karmelek211 lubią tę wiadomość
-
Lenus jestem z wami i modlę się o maluchy:(
Dziewczyny jeszcze nie miałam odwagi ale może powinnam bo mało owocne od miesiąca na forum.
Rozsylam wiruski na prawo i lewo, proszę zarazajcie się!!!!:-*
Dziś 9 tydz 3 dni maluch ma 3.3cm rośnie bardzo ładnie, mam nadzieje i wierzę w to że to nasz czas i w grudniu zostaniemy szczesliwymi rodzicami. Każdej z was życzę tego malego-wielkiego szczęścia.niecierpliwa, Kava, Anna255, roletka, Tosia 1981, Beata.D, nadzieja92, duza, agniesia2569, mysza89, justa1234, sylvuś, Asiula86, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:To dobrze, ze cos robi.
Na zespol antyfosfolipidowy skladaja sie 3 badania: antykoagulant tocznia, beta2glikoproteina - przeciwciala w klasach igg i igm, p/c antykardiolipniowe igg, igm.
Dopiero jak cala trojka wyjdzie dobrze to sie wyklucza.
Przeciwciala ANA1 warto zbadac.
a na te badania potrzebne jest skierowanie od lekarza? -
Czesc, dzis ostatni raz biore antykoncepcyjny Ovulastan.
Caly czas ze mnie leci, jakby na średni/lekki okres. Zastanawiam sie, ile jeszcze moze ze mnie leciec. Juz dwa tygodnie to trwa.
Dr powiedzial, ze po odstawieniu leku dostane cos a la okres. Mam sobie zapisywac, jak bedzie wygladac, itp.
Czego mam sie spodziewac? Mocno z Was lecialo?Zireael lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny