IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:Zagotowal mnie Szanowny Pan Duda!!!! Co on może wiedzieć o in vitro! Przez takich debili u władzy będziemy stratni wielu rzeczy w tym refundacji in vitro. No debilizm!!!!W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dla PiS najgorszym przestępstwem jest mrozenie embrionów.... w konstytucji zapisane jest, ze mamy prawo do życia, ale godnego życia! Jestem zla!!! Ogólnie wam powiem, ze DUDA zyskał obietnicami gruszek na wierzbie i tyle
Agi83, mysza89, Agnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Agi83 wrote:Ale bedziemy miec wiecej krzyzy
Agi83, Konwalia, Moniaa, Agnieszka_A., iga 79, Kava lubią tę wiadomość
Ja też jestem wierząca decyzja o in vitro była ciężka do końca wierzyłam ,że nam sie uda naturalnie po stracie sie poddałam załamałam mam dosc co miesiecznej żałoby gdy @ sie zjawia , to jedyna droga i szansa na macierzyństwo dla mnie ale nikt nie dał prawa pis na takie decyzje , na wpieranie ciemnoty na bruzdy i inny lincz na grożenie nam więzieniem na zabieranie nam szans na macierzyństwo tym bardziej nie bedzie decydował o tym rząd bo to przez ich działania pęsje ,podatki ,ustawy itd zarabiamy marnie ibnie stac nas na leczenie i inne metody walki o dziecko niz tylko in vitro , po tej debacie wiem jedno 2 tura bez nas nie ide na wybory .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 22:15
Agnieszka_A., Sysiaaaaa lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Moniaa wrote:Duda liczy na kościołowych wyborców, Nie potrzebnie mieszał nauki Papieża!
Uśmieszek irytował i mnie i męża!
Nie lubię mieszania wiary i polityki. I nie chcę, żeby jakikolwiek polityk ingerował w moje prywatne/intymne sprawy i oceniał co jest moralnie dobre a co złe.
Jestem osobą wierzącą i będę odpowiadać za swoje czyny przed Bogiem. Na ten moment mam wolną wolę i to ja decyduję co robię ze swoim życiem, ze swoim ciałem.
Pragnę być matką. Nie mogę zajść w ciążę naturalnie stąd decyzja o in vitro. Bo mam prawo do tego, by mieć dziecko, by nosić je pod swoim sercem. I nie będzie o tym prawie decydować ktoś kto nie zna bólu niepłodności.
Konwalia, mysza89, Sysiaaaaa, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Osoba, która nie była i nie będzie w takiej sytuacji jak nasza, nie ma prawa nas oceniać. Jeżeli kiedyś znajdzie sie osoba, która prosto w oczy zarzuci mi grzech, albo zabójstwo embrionu , to nie ręczę za siebie! Paranoja!!!
mysza89, Asiula86, nadzieja92, Beata.D, Mimbla, Kava lubią tę wiadomość
To jest trudny temat.. ale dla nas. Bo to my zmagamy się z cierpieniem jakie niesie bezpłodność.. Duda co najwyżej może mnie w dupe pocałować.. Mam nadzieję,że jednak społeczeństwo się obudzi, bo nie wszystko stracone. Jeśli jednak pisiory by wygrały to wierzę, że mądrzy ludzie coś wymyśla i da się jakoś obejść to durne prawo tych bezmozgich matolow..
Sysiaaaaa, Kava lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:To jest trudny temat.. ale dla nas. Bo to my zmagamy się z cierpieniem jakie niesie bezpłodność.. Duda co najwyżej może mnie w dupe pocałować.. Mam nadzieję,że jednak społeczeństwo się obudzi, bo nie wszystko stracone. Jeśli jednak pisiory by wygrały to wierzę, że mądrzy ludzie coś wymyśla i da się jakoś obejść to durne prawo tych bezmozgich matolow..
Zapewne gdy wygrają znów polecą gdzieś tupolewem długo nie porządzą .Moniaa, nadzieja92, Kava lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Na mnie wspomniana wypowiedź o "kamieniowaniu" w kontekście in-vitro zadziałała jak płachta na byka..Nie życzę sobie żeby jakiś gumowy świętoszek oceniał, w jaki sposób zapładniane są moje jajeczka. Nie chcę być straszona więzieniem...
Doszłam do wniosku, że jednak niestety trzeba będzie iść na wybory i zagłosować na mniejsze zło.
Sysiaaaaa, Asiula86, iga 79, Justine lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Ja też jestem wierząca decyzja o in vitro była ciężka do końca wierzyłam ,że nam sie uda naturalnie po stracie sie poddałam załamałam mam dosc co miesiecznej żałoby gdy @ sie zjawia , to jedyna droga i szansa na macierzyństwo dla mnie ale nikt nie dał prawa pis na takie decyzje , na wpieranie ciemnoty na bruzdy i inny lincz na grożenie nam więzieniem na zabieranie nam szans na macierzyństwo tym bardziej nie bedzie decydował o tym rząd bo to przez ich działania pęsje ,podatki ,ustawy itd zarabiamy marnie ibnie stac nas na leczenie i inne metody walki o dziecko niz tylko in vitro , po tej debacie wiem jedno 2 tura bez nas nie ide na wybory .
dokladnie - gdyby nie IVF - ja z moim, czy inne pary z problemem moglyby zapomniec o byciu rodzicami... a dzieki temu mozemy miec chociaz marzenia i nadzieje na rodzicielstwo... ja nie wiem jak on moze nam chciec odebrac nawet prawo do marzen?!mysza89 lubi tę wiadomość
-
Wiecie, co... cieszę się, że nie słuchałam debaty.
Zgadzam się z Wami! Nie chcę, żeby jakiś dupek decydował o tym, czy będę miała dziecko, czy nie! Jak ktoś tej metody nie akceptuje, to niech jej nie używa, ale niech da możliwość wyboru innym!Sysiaaaaa, iga 79, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0