IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn mieszkających daleko od swojej kliniki, dla których podejście do in vitro wiązało się z ok. 2-tygodniowym wyjazdem... Jak to rozwiązałyście w pracy? Ja mieszkam 500 km. od kliniki, będę musiała przenieść się do innego miasta na 2 tygodnie. Byłam dziś u internisty i nie będzie problemu z "lewym" zwolnieniem, tylko zastanawiam się na co to zwolnienie ma być... Jakieś rady?06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Agnieszka A powiedz mi tego Menopuru600 j.m w tej fiolce po rozpuszczeniu jest bardzo malo. Ja mam przez 4 dni po 150 jednostek. Bojr się ze go branie... bo tego jest nie cała połówka fiolki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 19:18
Mała Mi -
nick nieaktualnyJa do kliniki mam 100 km wiec dojeżdżam. Ale spotkałam dziewczynę na punkcij, która też miała ok 500km i ona wynajęta mieszkanie na ten czas. To taniej niż hotel.
Co do zwolnienia to w mojej klinice nie ma problemu ze zwolnieniem na czas stymulacji. Chyba ze nie chcesz zwolnienia z kliniki? -
Mała Mi 1 wrote:Agnieszka A powiedz mi tego Monepuru600 w tej fiolce po rozpuszczeniu jest bardzo malo. Ja mam przez 4 dni po 150 jednostek. Bojr się ze go branie... bo tego jest nie cała połówka fiolki
Masz Menopur 600 czy 1200 jednostek?
To się tak wydaje, że jest go mało, ale na pewno Ci starczy. Ten Menopur 600 to jest akurat na 4 dni. Nawet ciut Ci zostanie, bo mój lekarz powiedział, że zawsze tam ciut więcej go jest niż równe 600 jednostek.renieczka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała Mi 1 wrote:Agnieszka A powiedz mi tego Monepuru600 w tej fiolce po rozpuszczeniu jest bardzo malo. Ja mam przez 4 dni po 150 jednostek. Bojr się ze go branie... bo tego jest nie cała połówka fiolki
Wystarcza go na równo cztery dawkimiałam identyczna dawkę menopuru plus 150j Fostimonu
-
Mała Mi 1 wrote:Mam 600 j.m . I dawkę mam 150 . Wydaje się go strasznie mało. Wczoraj zrobiłam pierwszy zastrzyk i zostało go malutko.mniejsza połowa Mam rażenia ze ba 3 nie starczy
Jeśli dobrze odmierzyłaś tą strzykawką to na pewno starczyNie martw się.
-
nick nieaktualny
-
Magda79 wrote:Ja ide komercyjnie, wiec nie wiem jak to jest z MZ, mi zaproponowali dopiero przy drugiej stymulacji, koszt 300zl. Wlasnie sie zdecydowalismy:)
ciekawa jestem jakie będą Wasze wrażenia i co lekarze powiedzą i stwierdzą na podstawie tych "nagrań". No i czy ostatecznie Wam też dadzą dokumentację rozwoju maluchów - ale skoro zdjęcia dają, to chyba i film, co? Szczególnie, że placicie za to dodatkowo.
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Ja chce teraz o primovision pytac. Moze dlatego nasze grochy nie daly radyGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
duza wrote:Ja myślę, że to fajna, ciekawa i pomocna opcja. Po pierwsze, zarodki nie są poddawane takiemu stresowi jak podczas wyjmowania ich z inkubatorów. Dodatkowo, zdaje się, że w czasie 3 doby jest moment krytyczny i przy klasycznym podejściu do zarodków się wcale nie zagląda. Z embrioskopem embriolog ma stały "nadzór" nad tym co i jak się dzieje. Do tego później można przeanalizować kolejne etapy rozwoju, łatwiej niż klasycznie wykryć ewentualne nieprawidłowości i później w miarę możliwości temu zaradzić. No i domyślam się, że jak już "nakręcą film", to potem można go otrzymać "na pamiątkę". Ja w novum dostałam zdjęcie moich zarodków (czego nie było w invimedzie) i uważam, że to super sprawa. Teraz mam pierwsze zdjęcie do rodzinnego albumu
I żałuję, że wcześniej nie wiedziałam o takiej metodzie, bo zdaje się, że w novum tez takie coś można sobie zapewnić.
Pytanie tylko jak to kosztuje i czy można to podpiąć pod refundację MZ? No chyba, że koszty nie są aż tak istotne - w takim przypadku ja bym się nie zastanawiała zbyt długo.też się bardzo ucieszyłam bo oprawiłam moją blastulę w ramkę
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:dziewczyny- może któraś z was leczy się z Provicie Katowice, czy to prawda, że otrzymując tu kwalifikacje Provita nieumożliwia przeniesienia się do innej kliniki?
Nieprawda. Nikt Cie w zadnej klinice nie moze zatrzymac. Skladasz oswiadczenie i sie wynosisz jak chcesz. MZ zmienia w systemie realizatora i juz.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość