X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny... Gdzieś tam wcześniej pisałam na forum i tak dalej ale zrobiłam sobie przerwę psychiczną bo już brak sił było.

Teraz wylądowałam w tym temacie bo mam głowę pełną myśli.
    Mianowicie kiedy moja lekarka rozłożyła ręce i przygotowała mi papierki to zapisałam się na wizytę do Bociana w Wawie. Byłam 2 czerwca tam. Przez całą drogę myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, bo wcześniej zapisywałam się do Invicty ale musieli zrezygnować z mojej wizyty z powodu braku miejsc. Więc poprzestałam na Bocianie. I powiem wam, że jak tylko weszłam do gabinetu i pokazałam moją teczkę lekarz stwierdził, że się kwalifikuje, przepisał recepty na Puregon i Orgalutran, kazał jeszcze tego samego dnia zrobić zastrzyk i jechać od razu do Białegostoku podpisać umowę na IVF... W poniedziałek 8 czerwca mam wizytę.
    Generalnie jestem w szoku, że załatwię wszystko w ciągu jednego dnia!
    Powiedzcie mi jak to teraz bedzie wyglądać? Bo z wrażenia nie miałam czasu się podpytać o szczegóły. Bo z tego co czytałam na forach, to cały proces od samej rozmowy kwalifikacyjnej trwa kilka miesięcy a tu takie zaskoczenie, że jeszcze tego samego dnia zaczęłam się stymulować :O
    Czego mam się teraz spodziewać przy następnej wizycie?
    Chryste... a jeszcze parę dni temu wmawiałam sobie, że chyba adopcja mi pozostanie....

mycha28, Beata.D, shooa, Mimbla, Tosia 1981, Konwalia, sylvuś, duza lubią tę wiadomość

<3 49 cykl starań...
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    W Gyncentrum w Katowicach
    ale ten Twoj suwaczek cudnie wygląda :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudainka wrote:
    Hey dziewczyny... Gdzieś tam wcześniej pisałam na forum i tak dalej ale zrobiłam sobie przerwę psychiczną bo już brak sił było.

Mianowicie kiedy moja lekarka rozłożyła ręce i przygotowała mi papierki to zapisałam się na wizytę do Bociana w Wawie. Byłam 2 czerwca tam. Przez całą drogę myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, bo wcześniej zapisywałam się do Invicty ale musieli zrezygnować z mojej wizyty z powodu braku miejsc. Więc poprzestałam na Bocianie. I powiem wam, że jak tylko weszłam do gabinetu i pokazałam moją teczkę lekarz stwierdził, że się kwalifikuje, przepisał recepty na Puregon i Orgalutran, kazał jeszcze tego samego dnia zrobić zastrzyk i jechać od razu do Białegostoku podpisać umowę na IVF... W poniedziałek 8 czerwca mam wizytę.
    Powiedzcie mi jak to teraz bedzie wyglądać? Bo z wrażenia nie miałam czasu się podpytać o szczegóły. Bo z tego co czytałam na forach, to cały proces od samej rozmowy kwalifikacyjnej trwa kilka miesięcy a tu takie zaskoczenie, że jeszcze tego samego dnia zaczęłam się stymulować :O
    Chryste... a jeszcze parę dni temu wmawiałam sobie, że chyba adopcja mi pozostanie....

Ja tez w bocianie ale w białym nie w wawie. Tez dostałam sie szybciutko.
    Hmm jak to wyglada : u mnie było na pierwszej wizycie do ivf tak jak u Ciebie po 6 dniach na usg kolejne leki na następnej wizycie punkcja i czekam na transfer.

• rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.. No ja jestem w szoku i szczerze mówiąc nie spodziewałam się, więc jestem lekko skołowana.
    Ja wylądowałam w Wawie, bo do Białego mam za długą drogę niestety i mimo, że w Białym nawet wizyty są refundowane to bardziej mi się opłaca jeździć do Wawy i już wyłożyć na tą wizytę.
    Mam nadzieję, że takie szybkie działania nie będa na marne i jednak coś tego wyjdzie, bo dalej nie chce mi się d końca wierzyć.
    Ale dziękuję za info :) Jakoś tak się uspokoiłam wiedząc, że faktycznie można tak szybko zacząć działania :)

<3 49 cykl starań...
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja nie mialam ani jednej i nikt problemu nie robil. Zalezy od polityki kliniki.
    Mi też nie robili problemu bez inseminacji tylko w novum a tak jak pisałam to w invimedzie a także w invikcie zażądali trzech podejść .wszystko zależy od kliniki i lekarza.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tak liczne odpowiedzi. Musi być 6 cykli stymulowanych? To jest konieczność, nawet jeśli kobieta ma co miesiąc owulację naturalnie potwierdzoną monitoringiem? Zielona w tym jestem zupełnie.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dziękuję za tak liczne odpowiedzi. Musi być 6 cykli stymulowanych? To jest konieczność, nawet jeśli kobieta ma co miesiąc owulację naturalnie potwierdzoną monitoringiem? Zielona w tym jestem zupełnie.
    Nawet. Mysle ze chodzi o to... Ze jesli ja np mam pco to mam oslabione komorki. Badz tez mozna miec pecherzyk a nie miec tam komorki. Chyba po to stymulacja. Zeby tez lepiej dojrzaly i w pore np dostac zastrzyk na pekniecie zeby nie przerosl pecherzyk :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Idge,Madzia ja tez praktycznie nic nie czulam, dopiero od 9ds po zwiekszeniu menopuru do 225 zaczely pobolewac jajniki. Ale to i tak tylko chwilami, nie bola caly czas. Moze to dobrze i pecherzyki rosna nam powoli ale beda dojrzalutkie komorki?:)
    Ja mam od poczatku 225. Dzis 7ma dawka.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudainka wrote:

Rudainka, super szybko soe zalapaliscie! Wszystko zalezy od kliniki i lekarza do jakiego sie trafi. U mnue bylo bardzo podobnie, poszlam sie zorientowac w temacie IVF w ogole, samej rzadowki itd a na dzien dobry dowiedzialam sie ze mam przyjsc za tydzien i mamy kwalifilacje. Jak juz podjeliscie decyzje to tylko sie cieszyc ze tak szybko macie temat dograny i ze juz zaczynasz stymulacje bo czas do konca programu juz niezbyt odlegly;)

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny, czy ET to technicznie nie jest to samo co IUI?
    Czemu po transferze bierzecie wolne i L4? Przy iui lekarz kazal mi normalnie zyc.
    Odswieze pytanie.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis podglądanie produkcji. Denerwuje sie...

Moniaa lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dzis podglądanie produkcji. Denerwuje sie...

powodzenia :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę na podglądanie.

renieczka, asieńka, Asiula86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na telefon i sie martwie :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Odswieze pytanie.

Idge, przy IUI nie wiesz czy sie uda albo raczej, patrzac na wszystkie ststystyki, wiesz, ze cudem bedzie jesli sie uda, a przy IVF dostajesz nowe malenkie zycie do brzuszka, wiec wiekszosc skoro czeka dlugo i doszla do tego etapu woli dmuchac na zimne. Sa takie co nie dmuchaly i tez sie udalo. Nie ma reguly.

Idgie, Beata.D, renieczka, Mimbla, Asiula86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu takie które mimo, że nie były stymulowane 6 cykli jedynie starały się ponad 2 lata, bez efektu, miały 3 iui również bez efektu a i tak zostały zakwalifikowane? Trochę sobie teraz nie wyobrażam być stymulowana jeszcze 3 cykle i znowu czekać nie wiadomo ile. A zaraz się okaże, że in vitro nie będzie refundowane i dziękuję szansa przeszła koło nosa.
    Mam jednak nadzieję, że nas zakwalifikują.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    A czy są tu takie które mimo, że nie były stymulowane 6 cykli jedynie starały się ponad 2 lata, bez efektu, miały 3 iui również bez efektu a i tak zostały zakwalifikowane? Trochę sobie teraz nie wyobrażam być stymulowana jeszcze 3 cykle i znowu czekać nie wiadomo ile. A zaraz się okaże, że in vitro nie będzie refundowane i dziękuję szansa przeszła koło nosa.

hej ja nie miałam cykli stymulowanych, dlatego, że nie mam problemu z owulacją.
    Starania ponad 2 lata, endometrioza, laparo, 4 IUI i łapiemy się na rządówkę, ale niestety wstrzymali w klinice kwalifikacje.
    Od lekarzam wiem, że teraz mamy czekać, aż ruszą znowu z kwalifikacjami i bez problemu się łapiemy, trzeba tylko powtórzyć AMH i badanie nasienia, żeby były na świeżo do kwalifikacji.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu wczorajszym po 11 dniach kłucia się menopurem 225 zakończyłam stymulację.. wieczorem był jeszcze tylko ovitrell ... a jutro 9:45 punkcja.
    Zobaczymy co tam się uhodowało. Estradiol miałam 3900, na obu jajnikach po około 7 pęcherzyków 20-23mm plus jeszcze mniejsze.
    no i tylko teraz dylemat ile zapładniać...

renieczka, sylvuś, Kava, Tosia 1981, Marta1986, shooa, kkisia, asieńka, Beata.D, duza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:

Cześć, mnie zakwalifikowali do programu chociaż nie miałam żadnej IUI, stymulowana byłam tylko 3 cykle, ale mam niedrożne jajowody, PCO, a M oligozoospermię, udokumentowane mieliśmy 3 lata leczenia.

Daga84 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Waszą hodowlę i stymulację. Czekamy na same dobre wieści.
    Ja nadal leżę w szpitalu. Dostaje leki rozkurczowe, magnez, no-spe i luteine. Jak do poniedziałku szyjka mi się nie skróci jeszcze bardziej to może mnie wypisza i będę w domu liczyć tygodnie do ciąży donoszonej. ;)
    Mallina nas zakwalifikowali w invimedzie z tyt. niepłodności idiopatycznej. Miałam 3 iui i 2 cykle stymulowane, udokumentowane dwa lata leczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:14

Viki26, asieńka, Mimbla, Beata.D, Asiula86 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ