X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Nie wiem gdzie ty wyczytałaś o tych 4 iui. Specjalnie weszłam w program i tam jest że przy niepłodności idiopatycznej musisz mieć 2 lata udokumentowanych starań. A przy czynniku jajnikowym wymagają 6 iui.

Nieprawda. Przy czynniku jajnikowym wymagaja 6 cykli stymulowanych a nie 6 iui. Moze nie byc zadnej iui.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.

A nie mowili Ci w koncu o tych 3 miesiacach przerwy na odrodzenie sie pecherzykow i przejscie z tej fazy gonadotropowo niezaleznej do zaleznej? To moze byc przyczyna tego, ze pecherzykow jest malo tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:40

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiałam o tym z lekarzem, to twierdził, że lepsze efekty stymulacji są gdy robi się je w krótkim odstępie czasu. Że jest mniej pęcherzyków, ale więcej dojrzewa. Jaka jest prawda to się okaże, ale pytałdm dwóch lekarzy i prawie to samo powiedzieli. Efekty ich teorii poznam już niedługo.
    A jak najbardziej masz racje, że ma być 6 cykli stymulowanych, a nie 6 iui. Pomyliłam się to pisząc ale myślałam o stymulacjach.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Kurde, ja tez nic nie czuje. Dzis 7my dzien Menopuru. Jutro podgladanie.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idge,Madzia ja tez praktycznie nic nie czulam, dopiero od 9ds po zwiekszeniu menopuru do 225 zaczely pobolewac jajniki. Ale to i tak tylko chwilami, nie bola caly czas. Moze to dobrze i pecherzyki rosna nam powoli ale beda dojrzalutkie komorki?:)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nieprawda. Przy czynniku jajnikowym wymagaja 6 cykli stymulowanych a nie 6 iui. Moze nie byc zadnej iui.
    A mi lekarz powiedział w invimedzie że muszę mieć przynaimniej 3insemki żeby mnie zakwalifokowac jako czynnik jajnikowy i rzucał jakimiś papierami że jak nie będę miała iui to on karę zapłaci. I miałam osiem cykli stymulowanych.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam ani jednej i nikt problemu nie robil. Zalezy od polityki kliniki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie miałam IUI, wystarczyło udokumentowane 2 lata starań i 6 cykli stymulowanych

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek robisz bete jutro? :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po punkcji,pobrali 8 komórek

adrenalina, asieńka, sylwiaśta159, Beata.D, shooa, MałaMi83, kkisia, Asiula86, Viki26, Marta1986, Tosia 1981, justa1234, Idgie, Selena, czarownica_tea, duza lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html

uważacie, że to dobra promocja? Na oko, dużo dodatkowych kosztów trzeba jeszcze tutaj doliczyć?

EDIT: już doczytałam, że leki do stymulajcji, ale one naprawdę są takie drogie :O?

https://paradozycia.wordpress.com/2014/03/02/koszt-lekow-do-in-vitro-od-stymulacji-do-punkcji/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:08

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka tak, jade jutro rano na bete. To bedzie moja ostatnia. Ty chyba tez jedziesz? Lekarzpowiedzial Ci, ze po jutrzejszejcos stwierdzi?

asieńka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby;) ostatnio powiedział, ze we wtorek stwierdzi, a we wtorek, ze w piątek :D ale jestem dobrej myśli, chociaż bardzo się denerwuje. Wizyte u lekarza mam dopiero w środę, tak tylko konsultacje telefoniczne.

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro pojde to wynik dopiero około 15-16, dłuuugie czekanie....

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html

uważacie, że to dobra promocja? Na oko, dużo dodatkowych kosztów trzeba jeszcze tutaj doliczyć?

EDIT: już doczytałam, że leki do stymulajcji, ale one naprawdę są takie drogie :O?

https://paradozycia.wordpress.com/2014/03/02/koszt-lekow-do-in-vitro-od-stymulacji-do-punkcji/

Tyle kosztuja mniej wiecej. Zawsze trzeba zalozyc wiecej niz mniej.

Mysle, ze doliczyc trzeba kolo tysiaca za kazdy kolejny transfer zarodkow i nie wiem czy tam mrozenie bylo w cenie. Jesli nie, to to tez dodatkowy koszt.

Proponuje ,zebys poczytala watek od poczatku. Doczytasz mnostwo waznych i ciekawych rzeczy. WIele spraw Ci sie rozjasni. Ile dasz rade ,tyle przeczytasz, ale kazda Ci tu napisze, ze warto poczytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:50

sylwiaśta159, Beata.D, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade ranona badanie i mam cicha nadzieje, ze bedzie sie dalo zrobic wynik na cito. Wizyte mma niby w piatek, ale tez ja chce przelozyc na srode. Juz chcialabym miec to usg. I tak cierpliwa jestes i postepujesz zgodnie z wytycznymi lekarza, mi kazal po piatku isc w poniedzilek, a ja polazlam w sobote, bo taki mialam niewyrazny ten wynik

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakiej klinice Ty jestes?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gyncentrum w Katowicach

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee myślałam, ze może w Gdańsku i by pasowało sie zamienic wizytami :D bo ja chc moja przesunac z środy na piąttek :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ