WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Nie wiem gdzie ty wyczytałaś o tych 4 iui. Specjalnie weszłam w program i tam jest że przy niepłodności idiopatycznej musisz mieć 2 lata udokumentowanych starań. A przy czynniku jajnikowym wymagają 6 iui.

Nieprawda. Przy czynniku jajnikowym wymagaja 6 cykli stymulowanych a nie 6 iui. Moze nie byc zadnej iui.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.

A nie mowili Ci w koncu o tych 3 miesiacach przerwy na odrodzenie sie pecherzykow i przejscie z tej fazy gonadotropowo niezaleznej do zaleznej? To moze byc przyczyna tego, ze pecherzykow jest malo tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:40

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiałam o tym z lekarzem, to twierdził, że lepsze efekty stymulacji są gdy robi się je w krótkim odstępie czasu. Że jest mniej pęcherzyków, ale więcej dojrzewa. Jaka jest prawda to się okaże, ale pytałdm dwóch lekarzy i prawie to samo powiedzieli. Efekty ich teorii poznam już niedługo.
    A jak najbardziej masz racje, że ma być 6 cykli stymulowanych, a nie 6 iui. Pomyliłam się to pisząc ale myślałam o stymulacjach.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Kurde, ja tez nic nie czuje. Dzis 7my dzien Menopuru. Jutro podgladanie.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idge,Madzia ja tez praktycznie nic nie czulam, dopiero od 9ds po zwiekszeniu menopuru do 225 zaczely pobolewac jajniki. Ale to i tak tylko chwilami, nie bola caly czas. Moze to dobrze i pecherzyki rosna nam powoli ale beda dojrzalutkie komorki?:)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nieprawda. Przy czynniku jajnikowym wymagaja 6 cykli stymulowanych a nie 6 iui. Moze nie byc zadnej iui.
    A mi lekarz powiedział w invimedzie że muszę mieć przynaimniej 3insemki żeby mnie zakwalifokowac jako czynnik jajnikowy i rzucał jakimiś papierami że jak nie będę miała iui to on karę zapłaci. I miałam osiem cykli stymulowanych.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam ani jednej i nikt problemu nie robil. Zalezy od polityki kliniki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie miałam IUI, wystarczyło udokumentowane 2 lata starań i 6 cykli stymulowanych

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek robisz bete jutro? :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po punkcji,pobrali 8 komórek

adrenalina, asieńka, sylwiaśta159, Beata.D, shooa, MałaMi83, kkisia, Asiula86, Viki26, Marta1986, Tosia 1981, justa1234, Idgie, Selena, czarownica_tea, duza lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html

uważacie, że to dobra promocja? Na oko, dużo dodatkowych kosztów trzeba jeszcze tutaj doliczyć?

EDIT: już doczytałam, że leki do stymulajcji, ale one naprawdę są takie drogie :O?

https://paradozycia.wordpress.com/2014/03/02/koszt-lekow-do-in-vitro-od-stymulacji-do-punkcji/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:08

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka tak, jade jutro rano na bete. To bedzie moja ostatnia. Ty chyba tez jedziesz? Lekarzpowiedzial Ci, ze po jutrzejszejcos stwierdzi?

asieńka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby;) ostatnio powiedział, ze we wtorek stwierdzi, a we wtorek, ze w piątek :D ale jestem dobrej myśli, chociaż bardzo się denerwuje. Wizyte u lekarza mam dopiero w środę, tak tylko konsultacje telefoniczne.

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro pojde to wynik dopiero około 15-16, dłuuugie czekanie....

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html

uważacie, że to dobra promocja? Na oko, dużo dodatkowych kosztów trzeba jeszcze tutaj doliczyć?

EDIT: już doczytałam, że leki do stymulajcji, ale one naprawdę są takie drogie :O?

https://paradozycia.wordpress.com/2014/03/02/koszt-lekow-do-in-vitro-od-stymulacji-do-punkcji/

Tyle kosztuja mniej wiecej. Zawsze trzeba zalozyc wiecej niz mniej.

Mysle, ze doliczyc trzeba kolo tysiaca za kazdy kolejny transfer zarodkow i nie wiem czy tam mrozenie bylo w cenie. Jesli nie, to to tez dodatkowy koszt.

Proponuje ,zebys poczytala watek od poczatku. Doczytasz mnostwo waznych i ciekawych rzeczy. WIele spraw Ci sie rozjasni. Ile dasz rade ,tyle przeczytasz, ale kazda Ci tu napisze, ze warto poczytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:50

sylwiaśta159, Beata.D, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade ranona badanie i mam cicha nadzieje, ze bedzie sie dalo zrobic wynik na cito. Wizyte mma niby w piatek, ale tez ja chce przelozyc na srode. Juz chcialabym miec to usg. I tak cierpliwa jestes i postepujesz zgodnie z wytycznymi lekarza, mi kazal po piatku isc w poniedzilek, a ja polazlam w sobote, bo taki mialam niewyrazny ten wynik

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakiej klinice Ty jestes?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gyncentrum w Katowicach

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee myślałam, ze może w Gdańsku i by pasowało sie zamienic wizytami :D bo ja chc moja przesunac z środy na piąttek :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ