IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.
-
Madzia82 wrote:Nie wiem gdzie ty wyczytałaś o tych 4 iui. Specjalnie weszłam w program i tam jest że przy niepłodności idiopatycznej musisz mieć 2 lata udokumentowanych starań. A przy czynniku jajnikowym wymagają 6 iui.
Nieprawda. Przy czynniku jajnikowym wymagaja 6 cykli stymulowanych a nie 6 iui. Moze nie byc zadnej iui. -
Madzia82 wrote:U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.
A nie mowili Ci w koncu o tych 3 miesiacach przerwy na odrodzenie sie pecherzykow i przejscie z tej fazy gonadotropowo niezaleznej do zaleznej? To moze byc przyczyna tego, ze pecherzykow jest malo tym razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:40
-
Jak rozmawiałam o tym z lekarzem, to twierdził, że lepsze efekty stymulacji są gdy robi się je w krótkim odstępie czasu. Że jest mniej pęcherzyków, ale więcej dojrzewa. Jaka jest prawda to się okaże, ale pytałdm dwóch lekarzy i prawie to samo powiedzieli. Efekty ich teorii poznam już niedługo.
A jak najbardziej masz racje, że ma być 6 cykli stymulowanych, a nie 6 iui. Pomyliłam się to pisząc ale myślałam o stymulacjach.Anatolka lubi tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:U mnie dziś 8 ds a ja nic nie czuję jajników. Zastanawiam się czy wszystko jest w porządku? Zawsze coś czułam, ale zawsze miałam też mnóstwo pęcherzyków. Teraz podobno jest mało. Jutro mam podglądanie i ciekawa jestem ile tam jest tych pęcherzyków.08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Nieprawda. Przy czynniku jajnikowym wymagaja 6 cykli stymulowanych a nie 6 iui. Moze nie byc zadnej iui.
-
ja też nie miałam IUI, wystarczyło udokumentowane 2 lata starań i 6 cykli stymulowanych
-
nick nieaktualnyhttp://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html
uważacie, że to dobra promocja? Na oko, dużo dodatkowych kosztów trzeba jeszcze tutaj doliczyć?
EDIT: już doczytałam, że leki do stymulajcji, ale one naprawdę są takie drogie?
https://paradozycia.wordpress.com/2014/03/02/koszt-lekow-do-in-vitro-od-stymulacji-do-punkcji/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:08
-
niby;) ostatnio powiedział, ze we wtorek stwierdzi, a we wtorek, ze w piątek
ale jestem dobrej myśli, chociaż bardzo się denerwuje. Wizyte u lekarza mam dopiero w środę, tak tylko konsultacje telefoniczne.
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
sylwiaśta159 wrote:http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html
uważacie, że to dobra promocja? Na oko, dużo dodatkowych kosztów trzeba jeszcze tutaj doliczyć?
EDIT: już doczytałam, że leki do stymulajcji, ale one naprawdę są takie drogie?
https://paradozycia.wordpress.com/2014/03/02/koszt-lekow-do-in-vitro-od-stymulacji-do-punkcji/
Tyle kosztuja mniej wiecej. Zawsze trzeba zalozyc wiecej niz mniej.
Mysle, ze doliczyc trzeba kolo tysiaca za kazdy kolejny transfer zarodkow i nie wiem czy tam mrozenie bylo w cenie. Jesli nie, to to tez dodatkowy koszt.
Proponuje ,zebys poczytala watek od poczatku. Doczytasz mnostwo waznych i ciekawych rzeczy. WIele spraw Ci sie rozjasni. Ile dasz rade ,tyle przeczytasz, ale kazda Ci tu napisze, ze warto poczytac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:50
sylwiaśta159, Beata.D, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ja jade ranona badanie i mam cicha nadzieje, ze bedzie sie dalo zrobic wynik na cito. Wizyte mma niby w piatek, ale tez ja chce przelozyc na srode. Juz chcialabym miec to usg. I tak cierpliwa jestes i postepujesz zgodnie z wytycznymi lekarza, mi kazal po piatku isc w poniedzilek, a ja polazlam w sobote, bo taki mialam niewyrazny ten wynik