WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    A ja czekam na telefon i sie martwie :(

Wiem co czujesz,jeszcze kilka dni temu sama odchodzilam od zmyslow czekajac na telefon.
    Teraz z kolei czekam na testowanie aby sprawdzić czy moje największe marzenie w końcu się spełni. Cierpliwości wcale nie mam więcej. Ale strachu i obaw owszem.
    Będzie dobrze :) Trzymam kciuki.

kkisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za Waszą hodowlę i stymulację. Czekamy na same dobre wieści.
    Ja nadal leżę w szpitalu. Dostaje leki rozkurczowe, magnez, no-spe i luteine. Jak do poniedziałku szyjka mi się nie skróci jeszcze bardziej to może mnie wypisza i będę w domu liczyć tygodnie do ciąży donoszonej. ;)
    Mallina nas zakwalifikowali w invimedzie z tyt. niepłodności idiopatycznej. Miałam 3 iui i 2 cykle stymulowane, udokumentowane dwa lata leczenia.

Dbaj o siebie i o córeczkę :) wy odpoczywajcie a my tu trzymamy za was kciuki :)

Konwalia, kkisia lubią tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za Waszą hodowlę i stymulację. Czekamy na same dobre wieści.
    Ja nadal leżę w szpitalu. Dostaje leki rozkurczowe, magnez, no-spe i luteine. Jak do poniedziałku szyjka mi się nie skróci jeszcze bardziej to może mnie wypisza i będę w domu liczyć tygodnie do ciąży donoszonej. ;)

Konwalia trzymam kciuki &&&& żebyście z Lilianką wyszły w poniedziałek ze szpitala i żebyś w spokoju przeczekała te pare tygodni w domku :)

Ja rozpoczełam 2 podejście,za kilka dni kończe antki i zobaczymy co dalej...Marzę żeby te wakacje były najszczęśliwsze w życiu :)

Konwalia lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No i u mnie bez pick up w piatek, przelozony na poniedzialek. Estradiol 2000 okazal sie niewystarczajacy, prawy jajnik 9 pecherzykow, lewy 6 albo 7, endometrium 12,5. Niestety lewy jajnik = torbiel endometrialna co zdaniem pani Dr wplywa na gorsza stymulacje. no i dalej klucie :(
    Ja mam 2 torbielki endometrialne na jajniku, a dzisiaj zaczęłam stymulację, aż się boję co z tego bedzie...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudainka wrote:
    Hey dziewczyny... Gdzieś tam wcześniej pisałam na forum i tak dalej ale zrobiłam sobie przerwę psychiczną bo już brak sił było.

Teraz wylądowałam w tym temacie bo mam głowę pełną myśli.
    Mianowicie kiedy moja lekarka rozłożyła ręce i przygotowała mi papierki to zapisałam się na wizytę do Bociana w Wawie. Byłam 2 czerwca tam. Przez całą drogę myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, bo wcześniej zapisywałam się do Invicty ale musieli zrezygnować z mojej wizyty z powodu braku miejsc. Więc poprzestałam na Bocianie. I powiem wam, że jak tylko weszłam do gabinetu i pokazałam moją teczkę lekarz stwierdził, że się kwalifikuje, przepisał recepty na Puregon i Orgalutran, kazał jeszcze tego samego dnia zrobić zastrzyk i jechać od razu do Białegostoku podpisać umowę na IVF... W poniedziałek 8 czerwca mam wizytę.
    Generalnie jestem w szoku, że załatwię wszystko w ciągu jednego dnia!
    Powiedzcie mi jak to teraz bedzie wyglądać? Bo z wrażenia nie miałam czasu się podpytać o szczegóły. Bo z tego co czytałam na forach, to cały proces od samej rozmowy kwalifikacyjnej trwa kilka miesięcy a tu takie zaskoczenie, że jeszcze tego samego dnia zaczęłam się stymulować :O
    Czego mam się teraz spodziewać przy następnej wizycie?
    Chryste... a jeszcze parę dni temu wmawiałam sobie, że chyba adopcja mi pozostanie....

A w którym dniu cyklu byłaś na wizycie? że od razu można się stymulować...to jak ja będę w poniedziałek w 7 dniu toteż mnie od razu zastymulują jak się zakwalifikujemy?

jigt0hs.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja w dniu wczorajszym po 11 dniach kłucia się menopurem 225 zakończyłam stymulację.. wieczorem był jeszcze tylko ovitrell ... a jutro 9:45 punkcja.
    Zobaczymy co tam się uhodowało. Estradiol miałam 3900, na obu jajnikach po około 7 pęcherzyków 20-23mm plus jeszcze mniejsze.
    no i tylko teraz dylemat ile zapładniać...

Moniaa nie poznałam że to ty po zmienionym avatarku :D

Trzymam kciuki za jutro :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A w którym dniu cyklu byłaś na wizycie? że od razu można się stymulować...to jak ja będę w poniedziałek w 7 dniu toteż mnie od razu zastymulują jak się zakwalifikujemy?
    Stymulacja zazwyczaj zaczyna się w 2 lub 3 dc.. więc 7 to już zdecydowanie za późno. Trzeba zaczekać do kolejnego.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Moniaa nie poznałam że to ty po zmienionym avatarku :D

Trzymam kciuki za jutro :)
    a znudził mi się poprzedni. Może krabik przyniesie szczęście :)

Konwalia, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś w naszej Klinice Kriobank można zapisywać się na bezpłatne badania nasienia. Jako Klinika po raz kolejny włączamy się w ogólnopolską akcję „Tata – najważniejsze słowo dla mężczyzny”. Badania będą przeprowadzane w dniach od 5 do 23 czerwca (tylko od pon. do pt.), w godz. 9-14.Zapisy telefoniczne pod nr tel. 85 744 13 78 (decyduje kolejność zgłoszeń). Dzwoniąc należy powołać się na akcję „TATA”
    Właśnie się ukazało na funpagu Kriobanku ...

urocza, agniesia2569, renieczka, Kava lubią tę wiadomość

• rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Ja byłam w 3 dniu cyklu więc mi się trafiło. Czytałam u nich na stronie, że najlepiej w drugim dniu cyklu przyjść na wizytę więc już wcześniej się tak zapisałam na wizytę żeby mniej więcej trafić.

<3 49 cykl starań...
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny, szczerze póki co jestem jeszcze w szoku od 13 godzin dudni mi w uszach słowo in vitro - nie sądziłam, że tak szybko zawitam na ten wątek ale wczoraj lekarz nie pozostawił mi praktycznie żadnych szans na naturalną ciąże. Lekarz chce mnie zakwalifikować do ministerialnego programu refundowania in vitro, całą noc szperałam po necie i czytałam ten wątek na forum i kilka razy padało, że aby się zakwalifikować do tego programu wynik badania AMH nie może być poniżej 0,5 ng/mL a FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu. Moje wyniki były podane w innych jednostkach, czy któraś z Was wie jak to przeliczyć??
    moje AMH to 1.87 ug/l (norma 1.3 - 7.0)
    FSH 4.31 mlU/ml.
    Jeszcze czy te wyniki przy podejściu do całej procedury muszą być aktualne jak jest z ich ważnością??

Witam serdecznie. :)

Niecierpliwa - czy udzielasz się jeszcze na tym wątku?
    Na pewno już się dowiedziałaś jak to jest z normami AMH w jednostce ug/l.
    Ja też dostałam wynik w takiej samej i nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji, żeby porównać, czy mój wynik jest prawidłowy.
    Niby wynik 1,75 mieści się w widełkach normy (1,3 - 7,0 ug/l), ale raczej w dolnej jej granicy. Jaki jest prawidłowy?
    Będę wdzięczna za jakąś wskazówkę, albo link.
    Podzielcie się dziewczyny.
    :)

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna dzwonili :)

Z 13 pobranych 11 bylo dojrzalych
    11 sie zaplodnilo i radza sobie
    transfer jutro o 10:15

Bedzie druzyna pilkarska o.O

rudainka, adrenalina, asieńka, Konwalia, agniesia2569, justa1234, renieczka, Madzia82, sylvuś, Viki26, Anatolka, Idgie, Elmirka, Tosia 1981, gretka, Mimbla, Beata.D, Moniaa, iga 79, Asiula86, duza, shooa lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluje.
    Ja mam transfer jutro o 15. Z tym ze u mnie 2 dały rade tylko i proszę o kciuki by rozwijały sie do jutra a potem w brzusiu.

Viki26, asieńka, Idgie, Elmirka, Tosia 1981, Mimbla, Beata.D, Moniaa, Konwalia, Asiula86, duza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podaje informacje z forum Nasz Bocian http://www.nasz-bocian.pl/node/51808 skopiujcie link i wejdzie. Tam sa informacje z okazji Dnia Ojca o bezpłatnych badaniach i promocjach w calej Polsce :)

renieczka, Elmirka, Beata.D, Asiula86 lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj robiłam bete, 13 dpt - 47,95:) przyrosła o połowe przez 3 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:36

justa1234, renieczka, kkisia, Viki26, Idgie, Beata.D, adrenalina, shooa, zyzka, Konwalia, Asiula86, duza lubią tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek a jak Twoja?

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    a znudził mi się poprzedni. Może krabik przyniesie szczęście :)

Musi nie ma innej opcji :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina i kkisia kciuki za udane transfery ;)
    Ale sie dzieje w tym czerwcu. Bedzie wysyp groszkow ;)

kkisia, asieńka, Moniaa, adrenalina, Konwalia, Asiula86 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia trzymam kciuki za Was dziewczynki żebyście wróciły do domku i pobyły jeszcze troszeczkę w dwupaku :) buziaki :*

kkisia, asieńka, adrenalina, Konwalia lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mallina nas zakwalifikowali w invimedzie z tyt. niepłodności idiopatycznej. Miałam 3 iui i 2 cykle stymulowane, udokumentowane dwa lata leczenia.
    Konwalio, super wiadomośc, to trzymam kciuki za twoją szyjkę :)

kkisia, Konwalia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ