X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka a nie wiesz dlaczego miałaś 2 amp a nie jedną?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy na refundacje mozna przetransferować dwa zarodki ?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz po wizycie. Wyprodukowalam szesc pecherzykow (liczylam na wiecej), ale moze jeszcze cos urosnie.
    Mam zbyt niski estradiol, 800cos, a powinien byc kolo 2500. Dostalam menopur/gonapeptyl na kolejne trzy dni. W pon kolejna wizyta. Pickup sroda/czwartek.
    Zlapalam dola, dr mowil wczesniej, ze liczy na jakies 15 pecherzykow :(

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie dopytywalam czemu, ale dziewczyna która ze mną miała punkcje i potem transfer tez miała 2. Może to zależy od wyników estradiol albo ilości pęcherzyków a może od praktyki lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    No to ja juz po wizycie. Wyprodukowalam szesc pecherzykow (liczylam na wiecej), ale moze jeszcze cos urosnie.
    Mam zbyt niski estradiol, 800cos, a powinien byc kolo 2500. Dostalam menopur/gonapeptyl na kolejne trzy dni. W pon kolejna wizyta. Pickup sroda/czwartek.
    Zlapalam dola, dr mowil wczesniej, ze liczy na jakies 15 pecherzykow :(

Mój lekarz na pierwszym, drugim podglądaniu mówił ze będzie 5 -6 pęcherzyków. Stymulacja była przedłużana w sumie do 11 dni i na koniec miałam tych pęcherzyków 10. Więc się nie denerwuj i nie doluj bo piłka ciągle w grze!

Idgie, Mimbla lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, jak juz masz 6 to gdzie tam jeszcze tydzien, moim zadniem jak 5 dni przed punkcja to jest ladnie. Napewno jeszcze cos urosnie. Co do dwoch zarodkow to wg MZ do 35 rz jet podawany 1, po 35rz 2, a w ostatnim podejsciu mozna zaplodnic wszytskei wyprodukowane komorki. Z tym, ze wszytsko zalezy od kliniki. U nas w Gyncentrum nie ma wiekszego problemu, zreszta jestem dobrym przykladem, mam lat 30 i mialam podane dwa zarodki przy pierwszej probie, zreszta udanej :-)

Idgie, Mimbla, MałaMi83 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mój dzisiejszy estradiol 1620, progesteron 0,97 i dostałam jeszcze leki do stymulacji na dziś. Na jutro dostałam 2 amp. Ovitrelle. Czy wy też dostajecie aż po 2 amp na raz? Bo ja zawsze miałam 1 a teraz lekarz zlecił 2. Pęcherzyków jest mnóstwo, ale spora część mała i na pewno niedojrzała. Punkcje mam w poniedziałek o 9.30.

Madzia, szybko masz punkcje. Ja na ostatnim podglądanku w środe miałam estradiol 2070 prg 0,65 i do dziś czyli na kolejne 3 dni dostałam kolejne zastrzyki menopuru.. ale powiedziała dr, że w sobote dostane ovitrelle 1 zastrzyk. Może Ty masz dwa żeby jeszcze jajkom dać kopa?
    Jak widać są różne etapy kończenia stymulacji, ważne, żeby efekt był u nas obu wiadomy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny a czy na refundacje mozna przetransferować dwa zarodki ?

Można jak kobieta jest 35+, w innym przypadku lekarz musi widzieć do tego wskazania.
    Zależy od lekarza i polityki placówki. Mnie lekarz to stanowczo odradzal. A później już nie naciskalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny o co chodzi z tym progesteronem? Ma być 'niski', ale jest jakaś granica, kiedy jest już za wysoki i np. wstrzymująpick up albo transfer?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Girls :) Lepiej myslec pozytywnie, choc mi trudno.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron musi być niski przed punkcja. Jezeli bylby za wysoki to sluzowka endometrium zaczęłaby się przygotowywać do zagniezdzenia ewentualnego zarodka. Chodzi o to żeby wszystko zsynchronizować. Dojrzałość komórek jajowych a w zasadzie zarodków z endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 17:56

Moniaa, shooa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    A dziewczyny o co chodzi z tym progesteronem? Ma być 'niski', ale jest jakaś granica, kiedy jest już za wysoki i np. wstrzymująpick up albo transfer?
    No właśnie ja wczoraj na koniec stymulacji miałam również badany progesteron 0,47... i temat mnie zaciekawił...
    Ponoć jak jest za wysoki to mogą odwołać transfer. Ale czytałam gdzieś na forum novum, że oni tam tego nie praktykują bo wiadomo progesteron przyjmuje wartości skokowe w ciągu doby...

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mój dzisiejszy estradiol 1620, progesteron 0,97 i dostałam jeszcze leki do stymulacji na dziś. Na jutro dostałam 2 amp. Ovitrelle. Czy wy też dostajecie aż po 2 amp na raz? Bo ja zawsze miałam 1 a teraz lekarz zlecił 2. Pęcherzyków jest mnóstwo, ale spora część mała i na pewno niedojrzała. Punkcje mam w poniedziałek o 9.30.
    Ja też miałam do wykupienia dwa, Ovitrelle ma pomóc dojrzewać jajeczkom:)

Moniaa, Antonelka lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mój lekarz na pierwszym, drugim podglądaniu mówił ze będzie 5 -6 pęcherzyków. Stymulacja była przedłużana w sumie do 11 dni i na koniec miałam tych pęcherzyków 10. Więc się nie denerwuj i nie doluj bo piłka ciągle w grze!

Idgie mądrze tu już dziewczyny wiele razy pisały, że tak naprawdę liczy się jakość a nie ilość. Druga rzecz, na tym etapie jeszcze wiele się może zmienić, odżywiaj się, dbaj o siebie a nie dołuj - bo w pęcherzach ile jajek będzie tego nikt na razie nie wie...Naprawdę! Dopiero po punkcji się dowiesz. I to bedzie cudowne uczucie ulgi. Trzymaj się ciepło (i poręczy).

Idgie lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

To ide na rowerek, a wieczorkiem strzele sobie soczek z marchewki, jablka i pomaranczy wyciskany (choc na noc nie powinno sie ponoc jesc owocow) :)

Mimbla lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinaj ile wlezie :). Kwas foliowy niech Ci wychodzi uszami. A jutro z rana owsianka albo jajecznica.

Idgie lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka ty masz dizisja konsultacje tel? jestem ciekawa co ci powiedza, mam nadzieje, ze juz potwierdza ciaze

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    asienka ty masz dizisja konsultacje tel? jestem ciekawa co ci powiedza, mam nadzieje, ze juz potwierdza ciaze

włąsnie dzwonili, niestety beta
    13 dpt - 47,95 nie rokuje zbyt dobrze, kazali sie nie nastawiac, :(

Antonelka lubi tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, ale co teraz? keidy co i jak?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam poczekac od środy i przyjmowac leki, lekarz na wizycie mi powie co i jak dalej.....

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ