IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja juz po wizycie. Wyprodukowalam szesc pecherzykow (liczylam na wiecej), ale moze jeszcze cos urosnie.
Mam zbyt niski estradiol, 800cos, a powinien byc kolo 2500. Dostalam menopur/gonapeptyl na kolejne trzy dni. W pon kolejna wizyta. Pickup sroda/czwartek.
Zlapalam dola, dr mowil wczesniej, ze liczy na jakies 15 pecherzykow08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIdgie wrote:No to ja juz po wizycie. Wyprodukowalam szesc pecherzykow (liczylam na wiecej), ale moze jeszcze cos urosnie.
Mam zbyt niski estradiol, 800cos, a powinien byc kolo 2500. Dostalam menopur/gonapeptyl na kolejne trzy dni. W pon kolejna wizyta. Pickup sroda/czwartek.
Zlapalam dola, dr mowil wczesniej, ze liczy na jakies 15 pecherzykow
Mój lekarz na pierwszym, drugim podglądaniu mówił ze będzie 5 -6 pęcherzyków. Stymulacja była przedłużana w sumie do 11 dni i na koniec miałam tych pęcherzyków 10. Więc się nie denerwuj i nie doluj bo piłka ciągle w grze!Idgie, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Idgie, jak juz masz 6 to gdzie tam jeszcze tydzien, moim zadniem jak 5 dni przed punkcja to jest ladnie. Napewno jeszcze cos urosnie. Co do dwoch zarodkow to wg MZ do 35 rz jet podawany 1, po 35rz 2, a w ostatnim podejsciu mozna zaplodnic wszytskei wyprodukowane komorki. Z tym, ze wszytsko zalezy od kliniki. U nas w Gyncentrum nie ma wiekszego problemu, zreszta jestem dobrym przykladem, mam lat 30 i mialam podane dwa zarodki przy pierwszej probie, zreszta udanej
Idgie, Mimbla, MałaMi83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia82 wrote:Mój dzisiejszy estradiol 1620, progesteron 0,97 i dostałam jeszcze leki do stymulacji na dziś. Na jutro dostałam 2 amp. Ovitrelle. Czy wy też dostajecie aż po 2 amp na raz? Bo ja zawsze miałam 1 a teraz lekarz zlecił 2. Pęcherzyków jest mnóstwo, ale spora część mała i na pewno niedojrzała. Punkcje mam w poniedziałek o 9.30.
Madzia, szybko masz punkcje. Ja na ostatnim podglądanku w środe miałam estradiol 2070 prg 0,65 i do dziś czyli na kolejne 3 dni dostałam kolejne zastrzyki menopuru.. ale powiedziała dr, że w sobote dostane ovitrelle 1 zastrzyk. Może Ty masz dwa żeby jeszcze jajkom dać kopa?
Jak widać są różne etapy kończenia stymulacji, ważne, żeby efekt był u nas obu wiadomy -
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Dziewczyny a czy na refundacje mozna przetransferować dwa zarodki ?
Można jak kobieta jest 35+, w innym przypadku lekarz musi widzieć do tego wskazania.
Zależy od lekarza i polityki placówki. Mnie lekarz to stanowczo odradzal. A później już nie naciskalam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyProgesteron musi być niski przed punkcja. Jezeli bylby za wysoki to sluzowka endometrium zaczęłaby się przygotowywać do zagniezdzenia ewentualnego zarodka. Chodzi o to żeby wszystko zsynchronizować. Dojrzałość komórek jajowych a w zasadzie zarodków z endometrium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 17:56
Moniaa, shooa lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:A dziewczyny o co chodzi z tym progesteronem? Ma być 'niski', ale jest jakaś granica, kiedy jest już za wysoki i np. wstrzymująpick up albo transfer?
Ponoć jak jest za wysoki to mogą odwołać transfer. Ale czytałam gdzieś na forum novum, że oni tam tego nie praktykują bo wiadomo progesteron przyjmuje wartości skokowe w ciągu doby...
-
Madzia82 wrote:Mój dzisiejszy estradiol 1620, progesteron 0,97 i dostałam jeszcze leki do stymulacji na dziś. Na jutro dostałam 2 amp. Ovitrelle. Czy wy też dostajecie aż po 2 amp na raz? Bo ja zawsze miałam 1 a teraz lekarz zlecił 2. Pęcherzyków jest mnóstwo, ale spora część mała i na pewno niedojrzała. Punkcje mam w poniedziałek o 9.30.
Moniaa, Antonelka lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
renieczka wrote:Mój lekarz na pierwszym, drugim podglądaniu mówił ze będzie 5 -6 pęcherzyków. Stymulacja była przedłużana w sumie do 11 dni i na koniec miałam tych pęcherzyków 10. Więc się nie denerwuj i nie doluj bo piłka ciągle w grze!
Idgie mądrze tu już dziewczyny wiele razy pisały, że tak naprawdę liczy się jakość a nie ilość. Druga rzecz, na tym etapie jeszcze wiele się może zmienić, odżywiaj się, dbaj o siebie a nie dołuj - bo w pęcherzach ile jajek będzie tego nikt na razie nie wie...Naprawdę! Dopiero po punkcji się dowiesz. I to bedzie cudowne uczucie ulgi. Trzymaj się ciepło (i poręczy).Idgie lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:asienka ty masz dizisja konsultacje tel? jestem ciekawa co ci powiedza, mam nadzieje, ze juz potwierdza ciaze
włąsnie dzwonili, niestety beta
13 dpt - 47,95 nie rokuje zbyt dobrze, kazali sie nie nastawiac,Antonelka lubi tę wiadomość
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆