WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka a nie wiesz dlaczego miałaś 2 amp a nie jedną?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy na refundacje mozna przetransferować dwa zarodki ?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz po wizycie. Wyprodukowalam szesc pecherzykow (liczylam na wiecej), ale moze jeszcze cos urosnie.
    Mam zbyt niski estradiol, 800cos, a powinien byc kolo 2500. Dostalam menopur/gonapeptyl na kolejne trzy dni. W pon kolejna wizyta. Pickup sroda/czwartek.
    Zlapalam dola, dr mowil wczesniej, ze liczy na jakies 15 pecherzykow :(

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie dopytywalam czemu, ale dziewczyna która ze mną miała punkcje i potem transfer tez miała 2. Może to zależy od wyników estradiol albo ilości pęcherzyków a może od praktyki lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    No to ja juz po wizycie. Wyprodukowalam szesc pecherzykow (liczylam na wiecej), ale moze jeszcze cos urosnie.
    Mam zbyt niski estradiol, 800cos, a powinien byc kolo 2500. Dostalam menopur/gonapeptyl na kolejne trzy dni. W pon kolejna wizyta. Pickup sroda/czwartek.
    Zlapalam dola, dr mowil wczesniej, ze liczy na jakies 15 pecherzykow :(

Mój lekarz na pierwszym, drugim podglądaniu mówił ze będzie 5 -6 pęcherzyków. Stymulacja była przedłużana w sumie do 11 dni i na koniec miałam tych pęcherzyków 10. Więc się nie denerwuj i nie doluj bo piłka ciągle w grze!

Idgie, Mimbla lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, jak juz masz 6 to gdzie tam jeszcze tydzien, moim zadniem jak 5 dni przed punkcja to jest ladnie. Napewno jeszcze cos urosnie. Co do dwoch zarodkow to wg MZ do 35 rz jet podawany 1, po 35rz 2, a w ostatnim podejsciu mozna zaplodnic wszytskei wyprodukowane komorki. Z tym, ze wszytsko zalezy od kliniki. U nas w Gyncentrum nie ma wiekszego problemu, zreszta jestem dobrym przykladem, mam lat 30 i mialam podane dwa zarodki przy pierwszej probie, zreszta udanej :-)

Idgie, Mimbla, MałaMi83 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mój dzisiejszy estradiol 1620, progesteron 0,97 i dostałam jeszcze leki do stymulacji na dziś. Na jutro dostałam 2 amp. Ovitrelle. Czy wy też dostajecie aż po 2 amp na raz? Bo ja zawsze miałam 1 a teraz lekarz zlecił 2. Pęcherzyków jest mnóstwo, ale spora część mała i na pewno niedojrzała. Punkcje mam w poniedziałek o 9.30.

Madzia, szybko masz punkcje. Ja na ostatnim podglądanku w środe miałam estradiol 2070 prg 0,65 i do dziś czyli na kolejne 3 dni dostałam kolejne zastrzyki menopuru.. ale powiedziała dr, że w sobote dostane ovitrelle 1 zastrzyk. Może Ty masz dwa żeby jeszcze jajkom dać kopa?
    Jak widać są różne etapy kończenia stymulacji, ważne, żeby efekt był u nas obu wiadomy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny a czy na refundacje mozna przetransferować dwa zarodki ?

Można jak kobieta jest 35+, w innym przypadku lekarz musi widzieć do tego wskazania.
    Zależy od lekarza i polityki placówki. Mnie lekarz to stanowczo odradzal. A później już nie naciskalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny o co chodzi z tym progesteronem? Ma być 'niski', ale jest jakaś granica, kiedy jest już za wysoki i np. wstrzymująpick up albo transfer?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Girls :) Lepiej myslec pozytywnie, choc mi trudno.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron musi być niski przed punkcja. Jezeli bylby za wysoki to sluzowka endometrium zaczęłaby się przygotowywać do zagniezdzenia ewentualnego zarodka. Chodzi o to żeby wszystko zsynchronizować. Dojrzałość komórek jajowych a w zasadzie zarodków z endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 17:56

Moniaa, shooa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    A dziewczyny o co chodzi z tym progesteronem? Ma być 'niski', ale jest jakaś granica, kiedy jest już za wysoki i np. wstrzymująpick up albo transfer?
    No właśnie ja wczoraj na koniec stymulacji miałam również badany progesteron 0,47... i temat mnie zaciekawił...
    Ponoć jak jest za wysoki to mogą odwołać transfer. Ale czytałam gdzieś na forum novum, że oni tam tego nie praktykują bo wiadomo progesteron przyjmuje wartości skokowe w ciągu doby...

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mój dzisiejszy estradiol 1620, progesteron 0,97 i dostałam jeszcze leki do stymulacji na dziś. Na jutro dostałam 2 amp. Ovitrelle. Czy wy też dostajecie aż po 2 amp na raz? Bo ja zawsze miałam 1 a teraz lekarz zlecił 2. Pęcherzyków jest mnóstwo, ale spora część mała i na pewno niedojrzała. Punkcje mam w poniedziałek o 9.30.
    Ja też miałam do wykupienia dwa, Ovitrelle ma pomóc dojrzewać jajeczkom:)

Moniaa, Antonelka lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mój lekarz na pierwszym, drugim podglądaniu mówił ze będzie 5 -6 pęcherzyków. Stymulacja była przedłużana w sumie do 11 dni i na koniec miałam tych pęcherzyków 10. Więc się nie denerwuj i nie doluj bo piłka ciągle w grze!

Idgie mądrze tu już dziewczyny wiele razy pisały, że tak naprawdę liczy się jakość a nie ilość. Druga rzecz, na tym etapie jeszcze wiele się może zmienić, odżywiaj się, dbaj o siebie a nie dołuj - bo w pęcherzach ile jajek będzie tego nikt na razie nie wie...Naprawdę! Dopiero po punkcji się dowiesz. I to bedzie cudowne uczucie ulgi. Trzymaj się ciepło (i poręczy).

Idgie lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

To ide na rowerek, a wieczorkiem strzele sobie soczek z marchewki, jablka i pomaranczy wyciskany (choc na noc nie powinno sie ponoc jesc owocow) :)

Mimbla lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinaj ile wlezie :). Kwas foliowy niech Ci wychodzi uszami. A jutro z rana owsianka albo jajecznica.

Idgie lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka ty masz dizisja konsultacje tel? jestem ciekawa co ci powiedza, mam nadzieje, ze juz potwierdza ciaze

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    asienka ty masz dizisja konsultacje tel? jestem ciekawa co ci powiedza, mam nadzieje, ze juz potwierdza ciaze

włąsnie dzwonili, niestety beta
    13 dpt - 47,95 nie rokuje zbyt dobrze, kazali sie nie nastawiac, :(

Antonelka lubi tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, ale co teraz? keidy co i jak?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam poczekac od środy i przyjmowac leki, lekarz na wizycie mi powie co i jak dalej.....

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ