Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Dziękuję Wam
    Na razie mam burzę, mętlik totalny. Jestem tymczasem na etapie wnerwiania się, że to wszystko takie drogie mimo, że będziemy w tym programie rządowym. No i się wkurzam, że inni mają ot tak, a ja nie.

Violik chyba każda z nas to przeszła bo nie dość że musisz tej kasy wydać "w cholere" to jeszcze nie masz żadnej gwarancji...a jak jeszcze na około pełno kobiet w ciąży to burza hormonów gwarantowana hehe.
    Niestety, my mamy pod górkę i za wiele nic z tym nie zrobimy, tylko pogodzić się z sytuacją, że musimy próbować w ten sposób...ja wierzę, że prędzej czy później każdej z nas się uda, także głowa do góry! :) będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ty już nie rozmyślaj co będzie gdyby ... skup się na tym co masz do zrobienia teraz :) a później będziesz się martwić , bo nerwy teraz nie są ci do niczego potrzebne ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Staraczko, ale denerwuję się tą całą sytuacją, przydałoby się mieć jakieś macierzyńskie w razie czego, bo to różnie w życiu bywa. Muszę sobie kupić coś na nerwy i uspokojenie.

• magda Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, jestem juz po transferze, podali mi jeden zarodeczek 4 komórkowy, niestety mrozaczków nie mamy, ale mamy nadzieje ze ten jeden najsilniejszy zostanie z nami do końca.

Nusia, Sudela, kaarolaa, staraczka, Violik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A wiecie jak trzeba udokumentować leczenie niepłodności w przypadku rządowej refundacji i przyczyny męskiej niepłodności? Bo wiem, że w przypadku plemników poniżej 3mln. ma być to rok leczenia niepłodności. I tu sęk czym jest ten rok w rozumowaniu projektu?? Od jakiego naszego posunięcia i działania się on liczy.

monia, u nas lekarz zapytał się ile się staramy, powiedzieliśmy że 1,5roku i w sumie spojrzał na wyniki, i leczenie m. (6m-cy) i bez problemu nas zakwalifikował. Ja pierwsze "badania" miałam rok przed wizytą, ale w sumie go to nie interesowało. Wszystko zależy od tego na jakiego lekarza traficie, bo w pierwszej klinice stwierdzili że w grudniu zamykają kwalifikację na CAŁY program już i możemy spróbować w nowym jeśli będzie czyli w 2016 lub komercyjnie. Najlepiej pogadajcie z lekarzem, ale wydaje mi się że leczenie ogólnie musi być koło roku, czyli jeśli Ty najpierw byłaś u lekarza i coś próbował działać to też powinno być ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    Hej kochane, jestem juz po transferze, podali mi jeden zarodeczek 4 komórkowy, niestety mrozaczków nie mamy, ale mamy nadzieje ze ten jeden najsilniejszy zostanie z nami do końca.

Madziu, dalej mocno trzymam kciuki! Mam nadzieję, że już zostaniecie razem takie 2w1 przez najbliższe 9m-cy :* kiedy masz zrobić test lub bete?

magda lubi tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero dziekuje :)
    test mam zrobić za 14 dni i bete też, ale moze beta po 12 dniach juz wskaze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to w takim razie teraz odpoczywaj i nie przemęczaj się! Trzymam za Ciebie mocno kciuki, powodzenia :)

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    myślę że tak, beta już powinna coś pokazać :)

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bede miec niedlugo invitro i boje sie mimo wszystko tego.

91b5f2ae6053627b55da82c39f20c1c7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia trzymam mocno kciuki i czekam z niecierpliwoscia na Twoje testowanie, bedzie dobrze tylko sie nie denerwuj i nie przemeczaj :)

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela wrote:
    ja tez bede miec niedlugo invitro i boje sie mimo wszystko tego.
    kochana kazda z nas sie boi lub bała, to normal;ne ale bedzie dobrze, zobaczysz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    Ja miałam podany zarodek 2 dniowy i sikałam już w 9 dpt :P BETE TEŻ ROBIŁAM , ALE wyszła malutka więc nie polecam tak szybko bety robić ;P no a test też wyszedł bardzo blady :P JAK CHCESZ to ci wyślę zdjęcie jego na meila , żebyś miała porównanie na przyszłość :)
    Trzymam za ciebie mocno kciuki !!

Nusia a ty po tyłku dostaniesz i tyle !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za co???? :)

• Violik Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Magda -trzymam kciuki!!!

Kaarolaa, ako99, Nusia -dzięki za podtrzymanie na duchu :)

Nusia-Ty się nie łam z pracą. Będzie dobrze, nawet gdy nam się zdaje, że nie damy sobie rady. Jak nie teraz to kiedy?

Moniaa-pytałaś o udokumentowanie do programu. U nas badania od 2011 r. z przerwami na naturalne starania (hormony, glukoza itp., monitoring owulacji,droznosc, badanie nasienia) bez inseminacji,wszystko to w jednej placówce.

Sudela też się boje, ale nie mamy wyjścia

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 19:09

Moniaa lubi tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia no za te zadręczanie się myślami co będzie gdy ...nie myśl teraz o tym... zobaczysz , że pewnie samo się wszystko z czasem poukłada :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Nusia no za te zadręczanie się myślami co będzie gdy ...nie myśl teraz o tym... zobaczysz , że pewnie samo się wszystko z czasem poukłada :)

Staraczko a na dodatek moich zmartwień: oddałam dzisiaj samochód do mechanika i części kosztują tylko 2500 tys! bo jakbym miała mało zmartwień w tym miesiącu...i jak tu się nie stresować i denerwować...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedź odnośnie czasu leczenia :) Ale tak jak jedna z Was powiedziała to chyba w dużej mierze zależy od lekarza prowadzącego :)
    A mam teraz pytanko do dziewczyn zaraz po transferze między innymi do Magdy :) Czy okres po transferze spędzacie pracując, macie zaplanowane urlopy czy też L4?? Bo nie wiem jak podejść do swojej pracy. Rozumiem że wszystko zależy od jej charakteru :) Każda jest inna, przynosi inny stres i wymaga od nas innego wysiłku. Ale fajnie by było aby coś takiego w wątku się pojawiło :)

• Violik Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dzięki dziewczyny za podpowiedź odnośnie czasu leczenia :) Ale tak jak jedna z Was powiedziała to chyba w dużej mierze zależy od lekarza prowadzącego :)
    A mam teraz pytanko do dziewczyn zaraz po transferze między innymi do Magdy :) Czy okres po transferze spędzacie pracując, macie zaplanowane urlopy czy też L4?? Bo nie wiem jak podejść do swojej pracy. Rozumiem że wszystko zależy od jej charakteru :) Każda jest inna, przynosi inny stres i wymaga od nas innego wysiłku. Ale fajnie by było aby coś takiego w wątku się pojawiło :)

Ja oczywiście jestem przed ale mój lekarz rodzinny obiecał wystawić mi zwolnienie lekarskie na ten czas. Mam tylko przynieść karteczke od ginekloga, że jestem w trakcie IVF. W mojej pracy konsekwencją póki co jest mniejsza nagroda, gorzej byłoby gdyby się dowiedzieli o moich staraniach. Poza tym moja praca przynosi sporo stresu.

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Staraczko a na dodatek moich zmartwień: oddałam dzisiaj samochód do mechanika i części kosztują tylko 2500 tys! bo jakbym miała mało zmartwień w tym miesiącu...i jak tu się nie stresować i denerwować...
    O matko bosko :/ mysmy we wrzesnii silnik wymieniali i pociaglo nas to ok 2 tys a w grudniu sprzedalismy :P i zesmy sie smiali bo mielismy vana ze pewnie jak sprzedamy to nam ciaza zaskoczy i bedziemy meczyc sie w kombi no i tak sie stalo hehehe no ale Nusia jak sie chce wygodnie dupke wozic to niestety trzeba placic :/ moj zawsze mowi nie licz ze 2 tys to naprawa ze to duzo.przelicz ile juz na paliwo wydalas zeby jezdzic i ze auto od czasu do czasu niestety potrzebuje naprawy :? A co ci sie tam zepsulo ?

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ