X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO Witaj Kochana Miriiam :) myślałam nawet wczoraj o Tobie i chyba CIę myślami ściągnęłam hehe, jak się czujesz??? jak maleństwo????

Ja jestem ostatnio strasznie poddenerwowana, zastanawiam się, czy słusznie robię teraz z tym trabsferem, bo mam w pracy taką niejasną sytuację, mam umowę do końca stycznia a firma robiła w tamtym roku spore cięcia personelu i w tym roku też tak robią, bo wielce oszczędzają...no i prawdopodobnie zamiast umowy o pracę jak miałam do tej pory dostanę umowę zlecenie z jednej firmy (w ramach projektu unijnego) a druga umowę o pracę ale na ileś tam etatu tylko z innej firmy! kombinują jak tylko się da...no i martwię się, że w razie czego, jakby się udało, jakbym miała iść na chorobowe to ani normalnego wynagrodzenia ani nic...bo wtedy mi sie tylko liczy ten etat a zlecenie już chyba nie...a co potem z macierzyńskim! masakra!

• magda Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kobietki, jesteście kochane.
    trzymajcie jutro kciuki.

Nusia u mnie z macierzyńskim też klapa, od roku nie pracuje, ehh takie to zycie, ale na razie o tym nie myśl, moze u Ciebie nic sie nie zmieni i dostaniesz umowe o prace.

Miriiam daj znać koniecznie co u dzidzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam daj znac koniecznie jak po wizycie i co tam u maluszka słychac :) napewno maluch ma sie dobrze ;)

magda dobra decyzja :) zarodeczek bedzie miał lepiej w brzusiu niz w tej probowce, czasami przezywa tylko jeden ale jest najmocniejszy i za 2 tyg zobaczysz pozytywny wynik betki, trzymam mocno kciuki za Ciebie...

ja czekam na wizyte w klinice, zaraz jak dostane @ to dzwonie i umawiam sie na badania...musza byc w weekend gdy mezu przyjedzie, bo on tez jest tam potrzebny, musi podpisac papiery, a pozniej to juz moge sama jezdzic do kliniki...to wszystko jeszcze troche potrwa, moniaa wczoraj tutaj pisała, ze czeka sie jeszcze na opinie jakiejs firmy farmaceutycznej i pozniej od nich zalezy czy nas wezma na te badania czy tez nie, czekac trzeba ok 3, 4 tyg. na opinie tej firmy, pozniej kolejny cykl to stymulacja, czyli najwczesniej cos zacznie sie dziac w marcu, moze kwietniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:05

magda lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję ze akceptacja firmy to tylko pro forma będzie ;) I zaczniemy już w lutym z kolejną @ Jeszcze nigdy niczym mnie nie stymulowali więc mam w sobie sporo obaw :( Tym bardziej że lekarka uprzedziła mnie, że biorąc pod uwagę mój stan zdrowia i to ze wszystko jest ok i jajniki super, pęcherzyków tyle, że mogłabym zostać MATKĄ POLKĄ i hormony w normie... To jestem bardziej narażona na hiperstymulację jajników. I chyba czasem o takich rzeczach wolę nie czytać, żeby se głupotami głowy nie zapchać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    może im chodziło, że starają sie trzymać do 5 doby, wszystkiego sie jutro dowiem. Nusia pobrali Ci tylko 6 bo z programu rzadowego, tylko 6 mogą pobrać.

pobrać to mogą ile 'fabryka da', zwłaszcza że muszą zebrać wszystko co nasze jajniki wyprodukowały... ale zamrozić i 'przetwarzać' mogą tylko 6.

cześć Babki... chwilę mnie nie było :D
    my jesteśmy na wyciszeniu, w tym tygodniu powinnam się dowiedzieć ile czasu się ono pociągnie. prowadzi mnei prof. Kuczyński z KRIOBANKu :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 super, widze, ze z kriobanku robi sie nas coraz wiecej :) i jak ogolnie, zadowolona jestes z tej kliniki??? bo mi narazie sie spodobali, bardzo miły personel i ogolnie tak przyjemnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    no mam nadzieję ze akceptacja firmy to tylko pro forma będzie ;) I zaczniemy już w lutym z kolejną @ Jeszcze nigdy niczym mnie nie stymulowali więc mam w sobie sporo obaw :( Tym bardziej że lekarka uprzedziła mnie, że biorąc pod uwagę mój stan zdrowia i to ze wszystko jest ok i jajniki super, pęcherzyków tyle, że mogłabym zostać MATKĄ POLKĄ i hormony w normie... To jestem bardziej narażona na hiperstymulację jajników. I chyba czasem o takich rzeczach wolę nie czytać, żeby se głupotami głowy nie zapchać...
    ja narazie robilam u nich jedno usg i wyszło ze jest ok, hormony tez ok ale zobacze co powiedza teraz na wizycie...zeby to troche szybciej wszystko było...a czas sie taj ciagnie :(

• Violik Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Przenoszę się do Was z działu ,, inseminacje" do której ostatecznie nie pochodziłam, robimy od razu IVF jeśli zlecone badania wyjdą ok. Boję się strasznie, mam nadzieję że z Wami jakoś to wszystko przetrwam :)

kaarolaa, ako99, Moniaa, Nusia, staraczka lubią tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik bedzie dobrze zobaczysz i nie ma sie czego bac :)
    ja tylko moge podchodzic do in vitro, wiec nawet o inseminacji nie mysle...a dziewczyny sa bardzo pomocne i napewno odpowiedza na kazde pytanie...powodzenia ;)

Violik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik, jak pisze Kaarolaa... nie ma się czego bać.
    to nic nie boli :D
    jak będziesz miała pytania to po prostu je zadawaj :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ako99 super, widze, ze z kriobanku robi sie nas coraz wiecej :) i jak ogolnie, zadowolona jestes z tej kliniki??? bo mi narazie sie spodobali, bardzo miły personel i ogolnie tak przyjemnie :)

bardzo mili, to prawda... po placu starynkiewicza co prawda wszyscy pewnie mi się mili wydawać będą :S
    chwilowo się mam troszkę wyprostować, uspokoić szalejącą endometriozę, odpocząć i pewnie w marcu zaczniemy dalej działać :D
    kontrolę po pierwszym miesiącu leczenia mam w przyszłą sobotę :D

• Violik Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam
    Na razie mam burzę, mętlik totalny. Jestem tymczasem na etapie wnerwiania się, że to wszystko takie drogie mimo, że będziemy w tym programie rządowym. No i się wkurzam, że inni mają ot tak, a ja nie.

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    bardzo mili, to prawda... po placu starynkiewicza co prawda wszyscy pewnie mi się mili wydawać będą :S
    chwilowo się mam troszkę wyprostować, uspokoić szalejącą endometriozę, odpocząć i pewnie w marcu zaczniemy dalej działać :D
    kontrolę po pierwszym miesiącu leczenia mam w przyszłą sobotę :D
    ja bede albo 25, albo 26 to zalezy kiedy @ przyjdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Dziękuję Wam
    Na razie mam burzę, mętlik totalny. Jestem tymczasem na etapie wnerwiania się, że to wszystko takie drogie mimo, że będziemy w tym programie rządowym. No i się wkurzam, że inni mają ot tak, a ja nie.
    widzisz kochana ty chociaz do rzadowego sie dostałas a ja nie moge bo 2 razy poroniłam...ale zaproponowali mi badania kliniczne i jeszcze na to licze, a jak z tym sie nie uda to wtedy trzeba kase wylozyc, albo dalej probowac i czekac na cud...narazie jestem optymistycznie nastawiona i mysle, ze bedzie wszystko dobrze :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak trzeba udokumentować leczenie niepłodności w przypadku rządowej refundacji i przyczyny męskiej niepłodności? Bo wiem, że w przypadku plemników poniżej 3mln. ma być to rok leczenia niepłodności. I tu sęk czym jest ten rok w rozumowaniu projektu?? Od jakiego naszego posunięcia i działania się on liczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj miał 5 mln i chcieli tez nas do refundacji i przy problemie meskim podobno nie potrzebny jest czas leczenia i starania sie, przynajmniej ja tak zrozumiałam, ale jak sie okazało, ze poroniłam to nam sie refundacja nie nalezy

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, zawsze trzeba mieć jakieś opcje w rękawie. W maju mój X miał 6... a teraz w grudniu spadło do 3... stresująca praca robi swoje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj w sierpniu miał 6 mln ruch A 1% a B 9% jednym słowem masakra prawie 70% w ogole sie nie ruszało...w listopadzie powtorka 5 mln ale ruch sie poprawił A 10% i B 20%...mezu sie załamał powiedział, ze nie jest nic wart...i wtedy zaproponowali nam te badania i teraz zyjemy nadzieja, ze nam sie uda w ten sposob...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kompletna załamka ze strony X była, ale wtedy ja musiałam być tą głowa rodziny. Wziąć się w garść! Zero wyrzutów, wypominania. Nawet po jakimś czasie żyjąc ze świadomością zaniżonych szans czasem jak małemu dzieciakowi muszę tłumaczyć że nie ma w tym niczyjej winy. Ale chyba niepłodność faceta jest dla niego zdecydowanie trudniejsza do przyswojenia niż kobiecie niepłodność damska. Najgorsze dla mnie jest to ze tak po babsku nie mam z kim pogadać o tym. I myślę ze stad moja obecność na forum. Nikt z mojego otoczenia nie zetknął się z takim problemem. A to że w ciągu naszych starań 2 koleżanki z pracy zaszły w ciążę no i jeszcze moja siostra jakoś mnie nie przekonują ich argumenty że wszystko będzie ok ... etc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest o tyle lepiej, ze ja tez mam problemy, ze nie tylko po meza stronie jest problem...ja po łyzeczkowaniu po pierwszym poronieniu musiałam dostac jakiejs infekcji, zapalenia o ktorym nie wiedziałam a wspaniały lekarz z 30 letnim doswiadczeniem tego nie zauwazył...kiedy poszłam na kontrole...nabawiłam sie przez to zrostow na macicy i wodniakow na jajowodach, gdyby nie to juz dawno byłabym w ciazy, bo przed pierwsza wystraczyły tylko 2 proby i sie udało...pozniej po roku prob poszłam do innego to powiedział mi, ze jestem młoda, mam czas i rok to nie jest długo i od niechcenia dał mi skierowanie na tarczyce nie mowiac w jakim dniu ja zrobic a ja nie miałam pojecia, ze to sie robi w 2-4dc...dopiero w pazdzierniku 2012 trafiłam na fajnego lekarza, ktory wyleczył moje zapalenie, zrobił mi hsg i zlecił posłac meza na badania...jednak wodniakow nie wyleczył bo tylko operacja pomoze a grozi mi caklkowite wyciecie jajowodow lub tez plastyka po ktorej moge miec ciaze pozamaciczne...

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ