X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za wsparcie i radę :)
    Madziu wtedy po tym 1 podejściu CI sie udało, prawda?
    Kurcze straszne to z tymi Twoimi krwawieniami! Wiedzą z jakiego powodu tak się stało? Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko w porządku!! Trzymaj się Kochana dzielnie, jestem myślami razem z Toba!

Madziu druga nie dziękuję :) zdecydowałam, że zabieram moje maleństwo do domku, zobaczymy jak to się skonczy... :)
    a jak tam u Ciebie stymulacja???

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nusia i takie podejscie u ciebie mi sis podoba ! ;-)

Kurde Madzia co za ironia losu :-/ wiedza od czego to ? Z twoja szyjka wszystko ok ?bardzo ci wspolczuje bo juz tyle w szpitalu siedzisz .... ale trzymaj sie dzielnie :-*

Magda 2 jak u ciebie stymulacja ?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu calym serduszkiem i myslami jestem z toba :)
    Nusia ja bym sie nawet nie zastanawiala tylko podchodzila do transferku. Super wiesci ze mozesz juz zabrac swojego maluszka.

Dziewczynki Madzia i Nusia bede sie za was mocno modlic zeby wszystko potoczylo sie dobrze. :* <3

Za reszte dziewczynek rowniez trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 22:09

Nusia lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i tak zrobię mala29 :) co będzie to będzie :) ja za Ciebie też Kochana mocno trzymam kciuki i z całego serca życzę CI powodzenia. Jak u Ciebie wygląda sytuacja z tymi lekami?

• magda Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia super decyzja, zabieraj maluszka do domku i rośnijcie, u mnie dziś ostatni dzień stymulacji, w sobote mam punkcje, a wiec prosze o kciuki ;-)

Nusia lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia u mjie wyglada to tak ze teraz biore zastszyki z burserinu w dawce 0,5 i a do @ potem dawka sie zmniejsze do 0,2 mg i dochodza wtedy tabletki 3 razy dziennie. Pozniej tak ok 10dc mam miec usg i lejarka powie mi kiedy zaczac podawac czopki. Jak wszystko bedzie dobrze szlo to bedziemy mieli transfer.

Magda trzymam mocno kciuki :)

magda lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • magda Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała29 dziekuje i również zaciskam za Ciebie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam mocno za Ciebie kciuki!! odezwij się po punkcji jak poszło,ile komóreczek pobrali itd. :) to pewnie transfer nam wypadnie mniej więcej w tym samym czasie :) zależy w którym dniu po punkcji Ci zrobią.

Jejku mala29 to Ty codziennie musisz brać zastrzyk??? zwariować można! ja nie cierpię zastrzyków, mam ich już serdecznie dość.

Staraczko a u Ciebie pojawiły się z w końcu jakieś objawy ciąży??? :)

Madziu jak u Ciebie sytuacja??? Jak się czujesz? Co z tym krwawieniem??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia nie mam dalej żadnych objawów :P MAM nadzieję , że tak zostanie :) a ja byłam u lekarza dzidziuś rozwija się tętno jest 107 uderzeń na minute ! mam mase badań do zrobienia i muszę przyjmować progesteron w zastrzykach , luteine dowcipną 2x2 , i lutienę podjęzykową 2x2 dziennie . Robiłam dziś progesteron i wyszedł 39,2 a na mnie to mało bo ja zawsze po owulacji na zwykłym cyklu miałam ok 25 .... więc walczymy . Jak to lekarz powiedział utrzymujemy ciążę jak się tylko da ! Zarodek ma aż 4 mm ! ile ma pęcherzyk ciążowy to nie wiem , bo lekarz skupił się na zarodku , żeby go zmierzyć z usg wychodzi 6 tydzień i 1 dzień Jak za 2 tyg okaże się wszystko ok to będą miała powoli odstawione leki .

Nusia już co raz bliżej czwartku :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 16:05

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczko super :) jest dzidzia i to najwazniejsze :) tetno tez jest a ten cały zapas lekow napewno pomoze, bardzo mocno trzymam za Was kciuki :) czyli dołaczyłas juz do madzi i miiriam :) fajnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 16:53

staraczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko to musisz o siebie dbać i uważać! Nie przemęczaj się, odpoczywaj dużo...super, że nie masz żadnych objawów :) każda chyba by tak chciała :) zazdroszczę CI tego małego lokatora w brzuszku, ale mam nadzieję, że niedługo też będę mogła to doświadczyć :)
    Powiem Ci, że przed tym transferem jakoś mniej się denerwuję, w sumie to jakoś tak bardzo się tym nie przejęłam...kupiłam dziś sukienkę na wesele, więc idziemy :)

kaarolaa, staraczka, Spero lubią tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, oczywiście, że dam znać, strasznie się stresuje jutrzejszym dniem, ale dam rade, kto jak nie ja! ;-) u mnie transfer tez chyba w czwartek, podadzą mi w 5 dobie, ale jeszcze jutro potwierdzą. A wiec razem zaczniemy i razem będziemy rodzić ;-) mocno w tą wierzę ze uda się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ok fajnie by było :) podoba mi się Twoje nastawienie hehe, oby tak dalej Kochana :) jutrzejszym dniem się nie stresuj bo i tak dostaniesz narkoze, więc nic nie będziesz czuła, obudzisz się to będzie po wszystkim :)

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, magda mocno trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że już niedługo będziecie miały swoje maleństwa w brzuszku.

Staraczko bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko dobrze i mam nadzieję, ze już tak zostanie.

karolaaa a Ty kiedy masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana jesli wszystko bedzie po mojej mysli to w niedziele za tydzien...wszystko zalezy od terminu @...

Spero lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia mi przy pierwszym ivf sie udalo.
    Ja nadal w szpitalu. Mialam juz wczoraj wyjsc ale ze wzgledu na moje krwawienie w srode i czwartek ordynator byl nieugiety. Wczoraj bylo juz czysto.
    Madziu trzymam kciuki.
    Staraczko ciesz sie ze nie masz zadnych objawow. Dbaj o malenstwo.

• magda Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem już po punkcji, czuje sie dobrze, choć wiadomo ze troche obolałą jestem, ale wszystko do przeżycia. Pobrali mi 3 komóreczki, mogłoby być wiecej, ale coż lepsze 3 niż nic. W poniedziałek się dowiem czy sie dzielą i czy są dojrzałe.
    Bardzo dziekuję za kciuki, ale jeszcze nie puszczajcie ;-)

Madzia82, najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze.

ivi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ani myśle puścić :D mam nadzieję że komóreczki ładnie się będą dzielić i już wkrótce zabierzesz jakiegoś malucha do domu :*

Madzia82 najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką lekarzy i że z synkiem wszystko dobrze. bardzo mocno trzymam kciuki za was!

magda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda wrote:
    Witam, jestem już po punkcji, czuje sie dobrze, choć wiadomo ze troche obolałą jestem, ale wszystko do przeżycia. Pobrali mi 3 komóreczki, mogłoby być wiecej, ale coż lepsze 3 niż nic. W poniedziałek się dowiem czy sie dzielą i czy są dojrzałe.
    Bardzo dziekuję za kciuki, ale jeszcze nie puszczajcie ;-)
    .

Madzia powodzenia!! niech teraz komóreczki się ładnie dzielą a potem zapładniają. TRzymam kciuki.

Madziu82 Kochana jestem cały czas myślami razem z TOba, mam nadzieję, że wkrótce wypuszcza CIę do domku i że z maleństwem wszystko jest dobrze!

magda lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po pierwszej wizycie ... Lekarka zakwalifikowała nas do badania klinicznego. Ale jeszcze firma farmaceutyczna musi przebadać moja krew i w ciągu 3-4 tygodni ma być jakaś odpowiedź.

ako99 lubi tę wiadomość

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ