IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyna stronie kliniki znalazlam taka wiadomosc odnoscie tych badan klinicznych do in vitro byc moze komus sie przydadza...
Klinika Leczenia Niepłodnosci Małzenskiej Kriobank w Bialymstoku szuka par gotowych do zgloszenia sie do badan klinicznych. Celem badania jest porównanie skutecznosci działania dwóch róznych preparatów hormonalnych, jednego nowego leku badanego i jednego leku dostępnego obecnie w obrocie u kobiet poddawanych po raz pierwszy zabiegowi zaplodnienia pozaustrojowego.
Do badania będą kwalifikowane pacjentki spelniające następujące kryteria:
* wiek od 18 do 40 lat
* brak przebytych cykli zapłodnienia pozaustrojowego
* wskaźnik BMI na poziomie 17,5-32,0
* regularne cykle miesiączkowe
* rozpoznanie nieplodności jajowodowej, niepłodnosci o nieznanej przyczynie, endometriozy o stadium I//II lub partner z rozpoznaną nieplodnością męską
Udział w badaniu wymaga zgłoszenia się na częste wizyty w ośrodku w celu przeprowadzenia oceny odpowiedzi pacjentki na preparaty hormonalne. Jeśli pacjentka zostanie włączona do badań, zostanie poddana leczeniu i ocenom bez ponoszenia kosztów.
Aby uzyskac więcej informacji można kontaktować się z dr Agnieszką Kuczyńską pod numerem tel. 669 995 666 lub drogą mailową na adres [email protected]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 15:59
malinka1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, ja nadal w szpitalu. Poki co skonczylam plamic i mialam nadzieje, ze dzis zostane wypisana. Jednak ordynator zadecydowal bym jeszcze weekend spedzila w szpitalu. A w nastepnym tygodniu zostane przyjeta do innego na podszycie.
Ja mam wrazenie, ze moj brzuszek jest juz wiekszy. Ale ocenie dokladnie jego wielkosc jak ubiore sie w normalne ubrania.
Staraczko jak zobaczysz swoje malenstwo na usg to moze uwiezysz, ze faktycznie jestes w ciazy.gosia81 lubi tę wiadomość
-
Madzia82 trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala,nie ma to jak w domu,nawet jak trzeba leżeć.
Staraczka za malucha
Mała jak u Ciebie?
Ja znowu ruszam z programem, od środy estrofem a od 2 dc gonal 125j a potem w trakcie cetrotide. Zwiększył mi lekarz dawkę gonalu a tak to idę podobnym protokołem jak ostatnio,bo dobrze go zniosłam i miałam dobre rezultaty. Pod koniec lutego pewnie będę już po transferze jak nic nie wyskoczy nieoczekiwanego.
Powodzenia dla wszystkich podchodzących w niedługim czasiestaraczka, kaarolaa, Spero, ivi, gosia81 lubią tę wiadomość
-
mala29_ wrote:Jasmin mnie powoli przygotowywuja do transferu. Teraz biore znow zastrzyki na wyciszenie potem beda jeszcze tabletki i czopki. Tak to w skrucie bedzie wygladac o ile cos nie wyskoczy.
Oby tym razem wszystko przebiegło sprawnie i z zadowalającym rezultatem, bo długo musisz czekać na bąbla. -
nick nieaktualnyMała, Jasmin trzymam za Was kciuki mocno, ja dziś zaczęłam anty (nie przypuszczałam, że kiedykolwiek będę musiała stosować hormonalną antykoncepcję, a już na pewno nie po to, żeby zajść w ciążę ale życie jest przewrotne), ale i tak nie damy rady w kolejnym cyklu bo mam Tsh za wysokie, ale liczę na kwiecień, zobaczę co jeszcze lekarz powie na wizycie 17.01.
Madziu tez życzę Wam powrotu do domku i reszty ciąży spędzonej w spokoju.
Staraczko też mam nadzieję, że jak zobaczysz swoje maleństwo na usg to już uwierzysz i trzymam kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczko ja jestem umówiona na środę rano, kobitka w rejestracji chciała mnie na siłę na sobotę tą co była wcisnąć bo myślała, że będę już w tym cyklu podchodziła do kriotransferu, ale ja nie chcę teraz już brać mrozaczka. Stwierdziłam, że na spokojnie w następnym cyklu, bo teraz miałam bardzo długo ten @, wszystko mnie jeszcze boli po tej stymulacji i po prostu nie jestem psychicznie i fizycznie gotowa na takie nerwy. Muszę jeden cykl odsapnąć, wrócić do równowagi. Nie ma co na siłę wszystkiego przyspieszać. Także zobaczymy co mi lekarz powie w środę na wizycie.
Madzia a jakiej wielkości masz te pęcherzyki? Jaką masz dawkę gonalu? Postaraj się nastawić optymistycznie, chociaż przez te wszystkie hormony to człowiek zaczyna świrować.
Karolka oby u Was wszystko się szybko potoczyło i po Waszej myśli. A tak w ogóle to trzymam kciuki żeby @ nie przyszedłkaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny