WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Warszawy. Dr powiedzial, ze jesli bede chciala, to wystawi mi recepte na luteine dopochwowa. Ale powiedzial, ze Lutinus jest duzo lepszy i ze jesli kasa pozwoli, to zebym choc przez pierwsze dni po transferze go brala.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Z Warszawy. Dr powiedzial, ze jesli bede chciala, to wystawi mi recepte na luteine dopochwowa. Ale powiedzial, ze Lutinus jest duzo lepszy i ze jesli kasa pozwoli, to zebym choc przez pierwsze dni po transferze go brala.
    któraś z klinik niepłodności z wawy ma swoją aptekę, nie pamiętam tylko która. Ja dowiadywałam się jakoś ze 3 miesiące temu to koszt lutinusa to 140 zł. także dość przyzwoita cena.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APTEKA "INVIMED"
    ul. RAKOWIECKA 36, 02-532 Warszawa
    tel. 22856-56-56
    To chyba ta zadzwoń tam i się zapytaj :)

Idgie lubi tę wiadomość

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ja mam jeszcze z poprzedniej stymulacji jedno opakowanie i tak też zrobię po transferze będę brała a tak wykupię zamiennik.

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, Ureaplasma to bakteria która się przenosi wyłącznie drogą płciową, i w trakcie kuracji obowiązkowo trzeba też partnera przeleczyć. Na mur beton też będzie tą bakterię miał.

To jest dosyć wredna bakteria która nieleczona może spowodować wiele problemów z rozrodem, z samym płodem, a nawet problemy z układem oddechowym u noworodka.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do was bo podobnie jak wy zaczynam przygodę z in vitro, w związku z tym mam pare pytań do was :
    1.czy jest ktoś z Wrocławia i leczył się w klinice Invicta ?
    2. jak długo czekałyście na odpowiedź czy się zakwalifikowałyście do refundowanego in vitro ?
    Jestem zielona w tym temacie, przejrzałam pare wcześniejszych postów, mam przybliżony troszeczke obraz tego wszystkiego.
    Wizyte w klinice mam w środę, jestem pełna nadziei że się zakwalifikuję i w końcu rozpocznę etap przygotowawczy.
    A tak poza tym to fajnie że jest was tutaj aż tyle, można się wiele dowiedzieć, czytając posty odniosłam wrażenie jak byście były jedną wielką rodziną :)
    pozdrawiam serdecznie i mocno ściskam :*

Elmirka, Moniaa, Kava, Tosia 1981, duza, Beata.D lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz,ja jestem z Wr z invicty.
    Mialam bezwzgledny powod kwalifikacji tj. niedrozne jajowody i kwalifikacje dostalam na drugiej wizycie jak przyszlam z amh w normie MZ. Od razu po kwalifikacji w kwietniu dostalam antyki, gonapeptyl i po @ stymulacja ale z tego co wiem to teraz sa kolejki bo skonczyla im sie kasa i nowym pacjentom z rzadowki przesuwaja stymulacje na lipiec/sierpien.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    któraś z klinik niepłodności z wawy ma swoją aptekę, nie pamiętam tylko która. Ja dowiadywałam się jakoś ze 3 miesiące temu to koszt lutinusa to 140 zł. także dość przyzwoita cena.
    Novum w wawie ma swoją aptekę, ja za dwa op lutinusa płaciłam tam jakieś 250zl, ale później poprosiłam lekarza żeby mi zamiast lutinusa przepisał luteine i nie było problemu. :-)

Elmirka lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Eliz,ja jestem z Wr z invicty.
    Mialam bezwzgledny powod kwalifikacji tj. niedrozne jajowody i kwalifikacje dostalam na drugiej wizycie jak przyszlam z amh w normie MZ. Od razu po kwalifikacji w kwietniu dostalam antyki, gonapeptyl i po @ stymulacja ale z tego co wiem to teraz sa kolejki bo skonczyla im sie kasa i nowym pacjentom z rzadowki przesuwaja stymulacje na lipiec/sierpien.

U mnie jest niepłodność idiopatyczna + plus jeden niedrożny jajowód. Wyniki mam książkowe, męża nasienie jest też bardzo dobre a mimo to nie udaje się od 2 lat. Dlatego też będąc u dr.Gruszczyńskiej ona nas nakierowała na in vitro, choć ja w pierwszej chwili byłam sceptycznie nastawiona, bo wiadomo każda chciałaby mieć dziecko spłodzone w sposób naturalny, ale jeśli to ma być jedyna szansa na posiadanie dzidziusia to czemu nie skorzystać.
    Shooa ale jesteś zadowolona z tej kliniki ? Ja najpierw trafiłam do dr.Polaka do Polmedisu i nie polecam. Wyszłam od niego z płaczem, zapytałam czy może mnie innym lekiem postymulować niż clo który na mnie nie działał - odpowiedział że się nie opłaca.U niego było wszystko na nie :( Zapłaciłam za wizyte 230zł i nic się nie dowiedziałam oprócz tego co już sama wiem.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu zaplacilam za lutinus 140 zl

34bwe6hhd9swf05a.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do was bo podobnie jak wy zaczynam przygodę z in vitro, w związku z tym mam pare pytań do was :
    1.czy jest ktoś z Wrocławia i leczył się w klinice Invicta ?
    2. jak długo czekałyście na odpowiedź czy się zakwalifikowałyście do refundowanego in vitro ?
    Jestem zielona w tym temacie, przejrzałam pare wcześniejszych postów, mam przybliżony troszeczke obraz tego wszystkiego.
    Wizyte w klinice mam w środę, jestem pełna nadziei że się zakwalifikuję i w końcu rozpocznę etap przygotowawczy.
    A tak poza tym to fajnie że jest was tutaj aż tyle, można się wiele dowiedzieć, czytając posty odniosłam wrażenie jak byście były jedną wielką rodziną :)
    pozdrawiam serdecznie i mocno ściskam :*

Ja też jestem z invicta wrocław odpowiedź co do kwalifikacji mielismy juz po 3 wizycie bo leczymy sie u profesora ,także sama kwalifikacja.poszła szybko u nas czynnik jajowodowy + moje rozległe żylaki były decydujące .u kogo jesteś w klinice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 11:24

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, ja na wizycie wstępnej (11-2014) usłyszałam od razu że będziemy zakwalifikowani w oparciu o męski czynnik. Podpisanie umów nastapiło wraz z rozpoczęciem mojej stymulacji- ok 2 tygodnie po tej pierwszej wizycie.

Większość tzw dodatkowych badań miałam na NFZ.

Każdy przypadek jest indywidualny. Kryteria kwalifikacji są dostępne publicznie, i warto znać żeby nie dać się naciągnąć na niepotrzebne koszty. Sporo wyjaśni Ci rządowa strona o in-vitro (invitro.gov.pl) a ostateczna decyzja należy do lekarza. Tak więc, czekamy na relację ze środy :).

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Ja też jestem z invicta wrocław odpowiedź co do kwalifikacji mielismy juz po 3 wizycie bo leczymy sie u profesora ,także sama kwalifikacja.poszła szybko u nas czynnik jajowodowy + moje rozległe żylaki były decydujące .u kogo jesteś w klinice?

Jestem u dr.Gruszczyńskiej, ona kazała mi wziąć zaświadczenie od mojego gina że jako lecze się od 3 lat i przeszłam 6 nieudanych cykli clo. Rozmawiając z nią to mówiła że na pewno się zakwalifikuję ale ja wolę nie nakręcać się żeby nie było rozczarowania.
    A powiedz mi o co chodzi z tym długim protokołem ?

• Eliz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Eliz, ja na wizycie wstępnej (11-2014) usłyszałam od razu że będziemy zakwalifikowani w oparciu o męski czynnik. Podpisanie umów nastapiło wraz z rozpoczęciem mojej stymulacji- ok 2 tygodnie po tej pierwszej wizycie.

Większość tzw dodatkowych badań miałam na NFZ.

Każdy przypadek jest indywidualny. Kryteria kwalifikacji są dostępne publicznie, i warto znać żeby nie dać się naciągnąć na niepotrzebne koszty. Sporo wyjaśni Ci rządowa strona o in-vitro (invitro.gov.pl) a ostateczna decyzja należy do lekarza. Tak więc, czekamy na relację ze środy :).

Mam nadzieję że będę miała dla was dobre wieści :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz ja też w Invicta Wrocław, niepłodość idiopatyczna i 6 cykli stymulowanych. A dr Gruszczyńska ponoć tylko do końca czerwca. Dowiedz się dokładnie co i jak bo tam kwalifikacje wstrzymane do lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 11:45

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Eliz ja też w Invicta Wrocław, niepłodość idiopatyczna i 6 cykli stymulowanych. A dr Gruszczyńska ponoć tylko do końca czerwca. Dowiedz się dokładnie co i jak bo tam kwalifikacje wstrzymane do lipca.

Ja będąc u niej w gabinecie prywatnym rozmawiałam na ten temat. Mówiła że mało jej płacą i złożyła rezygnację, ale liczyła że dogada się z nimi i zostanie. Cóż do środy niedaleko, więc wszystko się okaże, no jeśli odejdzie będę zmuszona przenieść się do innego lekarza.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nią jeszcze nie trafiłam, ale dziewczyny bardzo chwalą, więc szkoda by było gdyby odeszła. Powodzenia na wizycie.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt jest bardzo miła, i taka gaduła z niej, ale to oczywiście na plus.
    Nie dziękuje żeby nie zapeszyć :)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnięto ze mnie 14 pęcherzyków. Nic więcej nie wiem. Jutro lekarz ma dzwonić ile było dojrzałych, ile się zapłodniło i kiedy transfer.
    Mi mój dr też przepisał Lutinus (cena w Invimed Warszawa 126zł) i nie chciał przepisać luteiny dopochwowej. A pani w aptece sama powiedziała, że to dokładnie to samo, tyle że dużo tańsze.
    Lutinusa nie kupiłam bo mam 1op z wcześniejszej procedury, a jutro pójdę do swojego gina po recepte na luteine.

shooa, nadzieja92, mysza89, margo001, Konwalia, czarownica_tea, kkisia, justa1234, Mimbla, renieczka, iga 79, Tosia 1981, Viki26, duza, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na dalsze informacje co tam nasze komorki beda z zolnierzami dzialac i jakie beda efekty:)

mysza89, margo001, Mimbla, Madzia82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ