WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po. Pobrano 8 pęcherzyków. Jutro dostane telefon co dalej. Zobaczymy...tez mam Luteine estrofem i dwa jakieś inne. Leżę bo troszkę mnie boli ale ogólnie jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:28

Moniaa, mysza89, margo001, shooa, czarownica_tea, kkisia, Mimbla, Madzia82, renieczka, Elmirka, iga 79, Tosia 1981, Viki26, duza, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Jestem u dr.Gruszczyńskiej, ona kazała mi wziąć zaświadczenie od mojego gina że jako lecze się od 3 lat i przeszłam 6 nieudanych cykli clo. Rozmawiając z nią to mówiła że na pewno się zakwalifikuję ale ja wolę nie nakręcać się żeby nie było rozczarowania.
    A powiedz mi o co chodzi z tym długim protokołem ?

To dokładnie musisz mieć takie same zaświadczenie jak ja mnie właśnie kwalifikowała dr. Gruszczyńska też się bałam ,nie znałam jej więc strach ogromny zobaczyła amh i inne badania sprawdziła co pisali na wcześniejszych wizytach i zakwalifikowała ...
    Protokół długi

Protokół długi to dziś najczęściej wybierany protokół leczenia niepłodności z wykorzystaniem metody in vitro. Polega na podawaniu kobiecie analogów GnRh już od połowy cyklu poprzedzającego (w formie krótko trwającej ) bądź w 1. dniu cyklu aż do momentu, gdy organizm pacjentki przestanie wydzielać własne hormony (dzieje się to zwykle około 14 dni po rozpoczęciu stymulacji analogami GnRh). Wówczas rozpoczyna się stymulacja jajników gonadotropinami. Cała procedura jest regularnie monitorowana, a iniekcja hCG wywoływana jest dopiero, gdy pik owulacyjny osiągnie średnicę min. 16 mm oraz właściwe stężenie estradiolu (200–300 pg/ml). Pobranie komórek jajowych następuje 34-38 godzin po podaniu hCG. Czas trwania leczenia to 5-8 tygodni.

Madzia82 super dużo pobrali życzę by sie ślicznie zapładniały :)

Madzia82 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wyniki na punkcjach!!! trzymam kciuki za dojrzałe komóreczki!!!

A ja rozmawiałam z Panią embriolog i moje 3 ładnie się dzielą a jedna po mamusi chyba trochę leniwa :P

shooa, mysza89, kkisia, Kava, Mimbla, Madzia82, Tosia 1981, duza, Beata.D lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa super ,że się ładnie dzielą kiedy transfer??

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    któraś z klinik niepłodności z wawy ma swoją aptekę, nie pamiętam tylko która. Ja dowiadywałam się jakoś ze 3 miesiące temu to koszt lutinusa to 140 zł. także dość przyzwoita cena.
    wszystkie maja, a My z idgie sie przeniosłysmy do Invicty. Invimed nam nie podpasił.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie transfer jutro.
    A co do tego lutinusa... to moja klinika też wydaje leki. Ale szkoda że akurat u nich kosztuje 210zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wezmy pod uwage , ze ja akurat biore 6 tabsow luteiny dziennie
    opakowanie mam na 5 dni
    a lutinus ma tylko 21 tabsow i starczylby tylko na niecale 4 dni
    a to dokladne to samo i mozna poprosic o zamiennik

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj nowych wiadomosc. Trzymam kciuki za dzisiejsze pick up :-)

Przy okazji zapytam - czy ktoras z Kolezanek jest w Invicie w Warszawie :-). Bo ja tak :-) - ciekawe czy kiedys nieswiadomie sie nie spotkalysmy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:03

adrenalina, Asiula86 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzisiaj dzieje:) oby był dla Was wszystkich szczęśliwy :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom szaleństwo! :) to będzie piękny czerwiec...

adrenalina, Viki26 lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Przy okazji zapytam - czy ktoras z Kolezanek jest w Invicie w Warszawie :-). Bo ja tak :-) - ciekawe czy kiedys nieswiadomie sie nie spotkalysmy :-)
    Hehe jak czasami siedzę w poczekalni i patrzę sie na osoby rownież czekające na swoją kolej tez czasami sie zastanawiam " ciekawe czy kiedyś z nią nie pisałam, albo przy nie czytałam jej wypowiedzi na forum " :)

Elmirka, Antonelka, Idgie, aszka, Mimbla lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Nom szaleństwo! :) to będzie piękny czerwiec...
    Oby był najpiękniejszy w naszym zyciu :) taki wyczekany czerwiec :)

Idgie lubi tę wiadomość

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie transfer jutro.
    A co do tego lutinusa... to moja klinika też wydaje leki. Ale szkoda że akurat u nich kosztuje 210zł.

Monia tez mam jutro transer o 13. A Ty?

Moniaa lubi tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzalyscie w necie sklad? Dr mi powiedzial, ze luteina czesto uczula i potem sie jakies problemy "na dole" robia.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

masz na forum temat Invicta Warszawa, ja tez chodze do Invicty Wawa, ale juz jestem po poztywnym leczeniu :) Ide w czwartek teraz.

Antonelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Sprawdzalyscie w necie sklad? Dr mi powiedzial, ze luteina czesto uczula i potem sie jakies problemy "na dole" robia.
    moze nie tyle uczula co ma w ulotce ze moga pojawic sie upławy i swędzenie. Faktycznie po luteinie dopochwowej moze byc grzybica, jak ktos ma wrazliwa flore.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po lutinusie nie ma tego typu atrakcji?
    Sorki, ze sama nie sprawdzam, ale mam net w telefonie i troche mi nieporecznie.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    A po lutinusie nie ma tego typu atrakcji?
    Sorki, ze sama nie sprawdzam, ale mam net w telefonie i troche mi nieporecznie.
    własnie lutinus podobno lepszy bo tak nie wysusza jak luteina. Jest i luteina podjezykowa ale chyba tylko 50 mg w jednej tabletce, a dopochowa luteina 200 mg. Ile ma lutinus to nie wiem bo nie brałam.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kazdym dopochwowym moga byc "atrakcje". Przeciez to nienaturalne, zeby ladowac tam 2 razy dziennie po 3 wielkie tablety. Jakie by one nie byly.

Ciut bardziej, ktoras z dziewczyn chwalila utrogenstan, ale jego znow w PL trudno dostac. SPoro z tym zabawy. Jego mozna i dopochwowo i doustanie brac.

Jest tez prolutex w zastrzykach, wiec w ogole omija problem.

Viki26, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Po kazdym dopochwowym moga byc "atrakcje". Przeciez to nienaturalne, zeby ladowac tam 2 razy dziennie po 3 wielkie tablety. Jakie by one nie byly.

Ciut bardziej, ktoras z dziewczyn chwalila utrogenstan, ale jego znow w PL trudno dostac. SPoro z tym zabawy. Jego mozna i dopochwowo i doustanie brac.

Jest tez prolutex w zastrzykach, wiec w ogole omija problem.

2 razy dziennie po 3 tabletki? ja mam 3 razy dziennie po 4 tabletki, to jest natura :D

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ