IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez juz po. Pobrano 8 pęcherzyków. Jutro dostane telefon co dalej. Zobaczymy...tez mam Luteine estrofem i dwa jakieś inne. Leżę bo troszkę mnie boli ale ogólnie jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:28
Moniaa, mysza89, margo001, shooa, czarownica_tea, kkisia, Mimbla, Madzia82, renieczka, Elmirka, iga 79, Tosia 1981, Viki26, duza, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość
Mała Mi -
Eliz wrote:Jestem u dr.Gruszczyńskiej, ona kazała mi wziąć zaświadczenie od mojego gina że jako lecze się od 3 lat i przeszłam 6 nieudanych cykli clo. Rozmawiając z nią to mówiła że na pewno się zakwalifikuję ale ja wolę nie nakręcać się żeby nie było rozczarowania.
A powiedz mi o co chodzi z tym długim protokołem ?
To dokładnie musisz mieć takie same zaświadczenie jak ja mnie właśnie kwalifikowała dr. Gruszczyńska też się bałam ,nie znałam jej więc strach ogromny zobaczyła amh i inne badania sprawdziła co pisali na wcześniejszych wizytach i zakwalifikowała ...
Protokół długi
Protokół długi to dziś najczęściej wybierany protokół leczenia niepłodności z wykorzystaniem metody in vitro. Polega na podawaniu kobiecie analogów GnRh już od połowy cyklu poprzedzającego (w formie krótko trwającej ) bądź w 1. dniu cyklu aż do momentu, gdy organizm pacjentki przestanie wydzielać własne hormony (dzieje się to zwykle około 14 dni po rozpoczęciu stymulacji analogami GnRh). Wówczas rozpoczyna się stymulacja jajników gonadotropinami. Cała procedura jest regularnie monitorowana, a iniekcja hCG wywoływana jest dopiero, gdy pik owulacyjny osiągnie średnicę min. 16 mm oraz właściwe stężenie estradiolu (200–300 pg/ml). Pobranie komórek jajowych następuje 34-38 godzin po podaniu hCG. Czas trwania leczenia to 5-8 tygodni.
Madzia82 super dużo pobrali życzę by sie ślicznie zapładniały
Madzia82 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Dziewczyny super wyniki na punkcjach!!! trzymam kciuki za dojrzałe komóreczki!!!
A ja rozmawiałam z Panią embriolog i moje 3 ładnie się dzielą a jedna po mamusi chyba trochę leniwashooa, mysza89, kkisia, Kava, Mimbla, Madzia82, Tosia 1981, duza, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Moniaa super ,że się ładnie dzielą kiedy transfer??mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyMoniaa wrote:któraś z klinik niepłodności z wawy ma swoją aptekę, nie pamiętam tylko która. Ja dowiadywałam się jakoś ze 3 miesiące temu to koszt lutinusa to 140 zł. także dość przyzwoita cena.
-
nick nieaktualny
-
Ale dzisiaj nowych wiadomosc. Trzymam kciuki za dzisiejsze pick up
Przy okazji zapytam - czy ktoras z Kolezanek jest w Invicie w Warszawie. Bo ja tak
- ciekawe czy kiedys nieswiadomie sie nie spotkalysmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:03
adrenalina, Asiula86 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Ale dzisiaj nowych wiadomosc. Trzymam kciuki za dzisiejsze pick up
Przy okazji zapytam - czy ktoras z Kolezanek jest w Invicie w Warszawie. Bo ja tak
Elmirka, Antonelka, Idgie, aszka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Ale dzisiaj nowych wiadomosc. Trzymam kciuki za dzisiejsze pick up
Ide w czwartek teraz.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdgie wrote:Sprawdzalyscie w necie sklad? Dr mi powiedzial, ze luteina czesto uczula i potem sie jakies problemy "na dole" robia.
Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdgie wrote:A po lutinusie nie ma tego typu atrakcji?
Sorki, ze sama nie sprawdzam, ale mam net w telefonie i troche mi nieporecznie. -
Po kazdym dopochwowym moga byc "atrakcje". Przeciez to nienaturalne, zeby ladowac tam 2 razy dziennie po 3 wielkie tablety. Jakie by one nie byly.
Ciut bardziej, ktoras z dziewczyn chwalila utrogenstan, ale jego znow w PL trudno dostac. SPoro z tym zabawy. Jego mozna i dopochwowo i doustanie brac.
Jest tez prolutex w zastrzykach, wiec w ogole omija problem.Viki26, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Po kazdym dopochwowym moga byc "atrakcje". Przeciez to nienaturalne, zeby ladowac tam 2 razy dziennie po 3 wielkie tablety. Jakie by one nie byly.
Ciut bardziej, ktoras z dziewczyn chwalila utrogenstan, ale jego znow w PL trudno dostac. SPoro z tym zabawy. Jego mozna i dopochwowo i doustanie brac.
Jest tez prolutex w zastrzykach, wiec w ogole omija problem.
2 razy dziennie po 3 tabletki? ja mam 3 razy dziennie po 4 tabletki, to jest naturamama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆