IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja87 wrote:Nadziejko-w takimdzien to juz obowiazkowo musi byc pozytywny!
Witajcie dziewczyny. W koncu i ja sie doczekalam tego dnia i zaczynam stymulacjemam od 21 dc gonapeptyl, a od 5 dnia nowego cyklu dolaczyc gonal f. Stad moje pytanie, jesli moje cykle trwaja 28 dni to czy po gonapeptylu dostane normalnie @? Jesli tak to wychodzi na to ze polowa zastrzykow mi zostanie.
08.09 - transfer
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja87 wrote:Nadziejko-w takimdzien to juz obowiazkowo musi byc pozytywny!
Witajcie dziewczyny. W koncu i ja sie doczekalam tego dnia i zaczynam stymulacjemam od 21 dc gonapeptyl, a od 5 dnia nowego cyklu dolaczyc gonal f. Stad moje pytanie, jesli moje cykle trwaja 28 dni to czy po gonapeptylu dostane normalnie @? Jesli tak to wychodzi na to ze polowa zastrzykow mi zostanie.
Nadzieja87 lubi tę wiadomość
-
Madziu życzę powodzenia na punkcji! Uważaj z tym jedzeniem zaraz po... ja miałam punkcję o 9:45 wracaliśmy z kliniki coś po 12, po drodze zakup moich ulubionych truskawek. zjadłam może ze 3 na pusty żołądek ... a po jakimś kwadransie zrobiłam się zielona i rozmawiałam z sedesem
A ja wczoraj zadzwoniłam do embriologów i dowiedziałam się że z tych moich 10 cumullusów zapłodnili 4 dojrzałe komóreczki... trzymajcie kciuki bo jutro transfer...Nadzieja87, Idgie, duza, Kava, shooa, justa1234, renieczka, asieńka, Tosia 1981, Viki26, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ja miałam estrofem dopochwowo i przy stymulacji i przy crio. Estrofem ma za zadanie podnieść poziom estrogenów, które znów między innymi wypływają na lepszy rozrost i ukrwienie endometrium a co za tym idzie większe szanse na implantację zarodka. W Inviccie Warszawa dają duże dawki estrofemu stąd droga podania nie doustna a dopochowowo bo by mi chyba żołądek eksplodował.
Powodzenia i kciuki dla wszystkich dziś potrzebującychMoniaa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Nadzieja87 wrote:Dzieki dziewczyny. Chodzi mi tylko o to czy bedzie o czasie. Moge sie wykrwawiac
trzeba przeciez wolne zaplanowac na ivf a to 1 dc zadecyduje o wszytskim.
Nadzieja87 lubi tę wiadomość
-
Idgie wrote:Dostalam recepte na Lutinusa. Ponoc drogi. Widzialam, ze duzo tu o tym pisalyscie. Pora wrocic do starych postowEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Madzia82 wrote:Jadę do kliniki. Jestem niesamowicie głodna i usycham z pragnienia. Mam ochotę na mięso. Jak wyjdę z kliniki, to pójdę chyba na hamburgera. Wieki takiego jedzenia nie jadłam.
Ja po swojej ostatniej punkcji też zajadałam się KFCNiby mówią, żeby jeść lekkostrawnie, ale mi się tak chciało czegoś takiego, że nie odmówiłam sobie tej przyjemności
Czekamy z niecierpliwością na wyniki &&& -
duza wrote:Madzia - trzymam kciuki za Ciebie i hodowlę
Ja po swojej ostatniej punkcji też zajadałam się KFCNiby mówią, żeby jeść lekkostrawnie, ale mi się tak chciało czegoś takiego, że nie odmówiłam sobie tej przyjemności
Czekamy z niecierpliwością na wyniki &&&
Ja tez po punkcji byłam głodna i skusilam się na fastfooda:)
Dziewczyny czy lutinusa spokojnie można zastąpić luteina? Na razie biorę lutinus ale jeśli wszystko będzie ok to trzeba będzie brać chyba dalej lutinus do któregoś tam tygodnia ciąży. Trochę drogo to wychodzi i zastanawiam się czy można go zastąpić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz po pick up. Pobrali 20 pecherzykow i bylo w nich 13 dojrzalych komorek. Teraz modle sie zeby sie zaplodnily i po transferze zadomowily na stale w brzuchu.
Madzia daj znac jak u Ciebie.Elmirka, kkisia, Moniaa, Konwalia, adrenalina, Mimbla, justa1234, MałaMi83, czarownica_tea, renieczka, asieńka, Tosia 1981, Viki26, duza, Anuszka, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:1dc ma raczej znaczenie w krótkim protokole, natomiast Ty podchodzisz do długiego więc tu troszkę inaczej się odbywa... stymulacja nie rozpoczyna się od 2 dnia krwawienia które występuje podczas brania gonapeptylu
Moniaa lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Idgie wrote:No okres i lekarstwa. Mozesz zobaczyc, jak to sie razem ukladalo.
z reszta ja slabo widze, nie znam sie na tych wykresach bo nigdy nie prowadzilam, wole kawe na lawe, łopatologicznie napisana
co kiedy i jak
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn...