WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Nadziejko-w takimdzien to juz obowiazkowo musi byc pozytywny!

Witajcie dziewczyny. W koncu i ja sie doczekalam tego dnia i zaczynam stymulacje :) mam od 21 dc gonapeptyl, a od 5 dnia nowego cyklu dolaczyc gonal f. Stad moje pytanie, jesli moje cykle trwaja 28 dni to czy po gonapeptylu dostane normalnie @? Jesli tak to wychodzi na to ze polowa zastrzykow mi zostanie.
    Spojrz na moj wykres.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Spojrz na moj wykres.
    A nie wiem o co chodzi :) bo oprocz niekonczacego sie okresu to nic nie widze :)

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    To ja juz po wizycie. Estradiol wzrosl z 800 do 2155. Duzych pecherzykow osiem. Pickup w srode rano.
    kibicuję, napisz w srode jak poszło :)

Idgie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    A nie wiem o co chodzi :) bo oprocz niekonczacego sie okresu to nic nie widze :)

też luknęłam faktycznie krwisto :)

Idgie lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Nadziejko-w takimdzien to juz obowiazkowo musi byc pozytywny!

Witajcie dziewczyny. W koncu i ja sie doczekalam tego dnia i zaczynam stymulacje :) mam od 21 dc gonapeptyl, a od 5 dnia nowego cyklu dolaczyc gonal f. Stad moje pytanie, jesli moje cykle trwaja 28 dni to czy po gonapeptylu dostane normalnie @? Jesli tak to wychodzi na to ze polowa zastrzykow mi zostanie.
    Ja równiez mam cykle 27-28 dniowe w 21 dniu cyklu zaczęłam brać gonapeptyl i w 28 dniu przyszła @ ... resztę jak to wyglądało możesz zobaczyć na moim wykresie.

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu życzę powodzenia na punkcji! Uważaj z tym jedzeniem zaraz po... ja miałam punkcję o 9:45 wracaliśmy z kliniki coś po 12, po drodze zakup moich ulubionych truskawek. zjadłam może ze 3 na pusty żołądek ... a po jakimś kwadransie zrobiłam się zielona i rozmawiałam z sedesem :P

A ja wczoraj zadzwoniłam do embriologów i dowiedziałam się że z tych moich 10 cumullusów zapłodnili 4 dojrzałe komóreczki... trzymajcie kciuki bo jutro transfer...

Nadzieja87, Idgie, duza, Kava, shooa, justa1234, renieczka, asieńka, Tosia 1981, Viki26, Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Chodzi mi tylko o to czy bedzie o czasie. Moge sie wykrwawiac :) trzeba przeciez wolne zaplanowac na ivf a to 1 dc zadecyduje o wszytskim.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam estrofem dopochwowo i przy stymulacji i przy crio. Estrofem ma za zadanie podnieść poziom estrogenów, które znów między innymi wypływają na lepszy rozrost i ukrwienie endometrium a co za tym idzie większe szanse na implantację zarodka. W Inviccie Warszawa dają duże dawki estrofemu stąd droga podania nie doustna a dopochowowo bo by mi chyba żołądek eksplodował.

Powodzenia i kciuki dla wszystkich dziś potrzebujących :)

Moniaa, Mimbla lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    No okres i lekarstwa. Mozesz zobaczyc, jak to sie razem ukladalo.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Dzieki dziewczyny. Chodzi mi tylko o to czy bedzie o czasie. Moge sie wykrwawiac :) trzeba przeciez wolne zaplanowac na ivf a to 1 dc zadecyduje o wszytskim.
    1dc ma raczej znaczenie w krótkim protokole, natomiast Ty podchodzisz do długiego więc tu troszkę inaczej się odbywa... stymulacja nie rozpoczyna się od 2 dnia krwawienia które występuje podczas brania gonapeptylu

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam recepte na Lutinusa. Ponoc drogi. Widzialam, ze duzo tu o tym pisalyscie. Pora wrocic do starych postow :-)

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dostalam recepte na Lutinusa. Ponoc drogi. Widzialam, ze duzo tu o tym pisalyscie. Pora wrocic do starych postow :-)
    A skąd jesteś?

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idgie kolo 150 zl za opakowanie

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Podobno można prosić o zamiennik w aptece...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • duza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Jadę do kliniki. Jestem niesamowicie głodna i usycham z pragnienia. Mam ochotę na mięso. Jak wyjdę z kliniki, to pójdę chyba na hamburgera. Wieki takiego jedzenia nie jadłam.
    Madzia - trzymam kciuki za Ciebie i hodowlę :-)
    Ja po swojej ostatniej punkcji też zajadałam się KFC :-) Niby mówią, żeby jeść lekkostrawnie, ale mi się tak chciało czegoś takiego, że nie odmówiłam sobie tej przyjemności :-)
    Czekamy z niecierpliwością na wyniki &&&

zi13vfxmwk074eo4.png
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Madzia - trzymam kciuki za Ciebie i hodowlę :-)
    Ja po swojej ostatniej punkcji też zajadałam się KFC :-) Niby mówią, żeby jeść lekkostrawnie, ale mi się tak chciało czegoś takiego, że nie odmówiłam sobie tej przyjemności :-)
    Czekamy z niecierpliwością na wyniki &&&

Ja tez po punkcji byłam głodna i skusilam się na fastfooda:)

Dziewczyny czy lutinusa spokojnie można zastąpić luteina? Na razie biorę lutinus ale jeśli wszystko będzie ok to trzeba będzie brać chyba dalej lutinus do któregoś tam tygodnia ciąży. Trochę drogo to wychodzi i zastanawiam się czy można go zastąpić

34bwe6hhd9swf05a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Podobno można prosić o zamiennik w aptece...

Ja poprosilam i bez problemu dostalam

Elmirka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po pick up. Pobrali 20 pecherzykow i bylo w nich 13 dojrzalych komorek. Teraz modle sie zeby sie zaplodnily i po transferze zadomowily na stale w brzuchu.
    Madzia daj znac jak u Ciebie.

Elmirka, kkisia, Moniaa, Konwalia, adrenalina, Mimbla, justa1234, MałaMi83, czarownica_tea, renieczka, asieńka, Tosia 1981, Viki26, duza, Anuszka, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    1dc ma raczej znaczenie w krótkim protokole, natomiast Ty podchodzisz do długiego więc tu troszkę inaczej się odbywa... stymulacja nie rozpoczyna się od 2 dnia krwawienia które występuje podczas brania gonapeptylu
    Chodzi mi o to ze jak dostane @,wezme gonal to mam sie zglosic w 11 dniu nowego cyklu i byc dyspozycyjna przez dwa tygodnie w klinice. U mnie wiaze sie to z zamieszkaniem przy klinice, bo dojezdzamy z daleka. Wiec musze znalesc cos i zarezerwowac, dodatkowo zglosic urlop wypoczynkowy w pracy,a kazdy dzien na wage zlota, bo oczywiscie nikomu nie mowimy po co jedziemy. A znowu wiecej niz dwa tyg nie dostane wolnego... Oby wszytsko poszlo zgodnie z planem. :)

Moniaa lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    No okres i lekarstwa. Mozesz zobaczyc, jak to sie razem ukladalo.
    Nie widze tam gonapeptylu u ciebie ;) z reszta ja slabo widze, nie znam sie na tych wykresach bo nigdy nie prowadzilam, wole kawe na lawe, łopatologicznie napisana ;) co kiedy i jak ;)

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ