IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
stars2345 wrote:hej, jak myslicie jak zrobic. Planuje isc na zwolnienie od sierpni, w pracy kierownictwo nic nie wie, nie wiem jak teraz to rozegrac, czy wczesniej powiedziec ze bede szla na zwolnienie (tylko to moze dziwnie wygladac ze zaplanowalam sobie ot tak kiedy ide na zwolnienie) czy po prostu w sierpniu jak bede miala juz zwolnienie to przyjsc do kiernowika i powiedziec ze jestem w ciazy i ze ide na zwolnienie i zaniesc zwolnienie do kadr. Caly czas sie zastanawiam jak to zrobic zeby bylo dobrze?
tak uslyszalam.
stars2345 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Mała Mi 1 wrote:Kobietki mogę się położyć troszkę na słoneczku jak się stymuluje ?? Czy lepiej nie . Jutro punkcja.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Asiula86 wrote:Trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze! Ostatnio miałaś 6 pęcherzyków, tak?
Ciekawa jestem, jaką dawkę Menopuru ja dostanę, bo przy ostatniej stymulacji dostałam łącznie ponad 1000 jednostek i ledwo udało się wyprodukować jeden pęcherzyk odpowiedniej wielkości... ale to do inseminacji było...
08.09 - transfer
-
stars2345 wrote:hej, jak myslicie jak zrobic. Planuje isc na zwolnienie od sierpni, w pracy kierownictwo nic nie wie, nie wiem jak teraz to rozegrac, czy wczesniej powiedziec ze bede szla na zwolnienie (tylko to moze dziwnie wygladac ze zaplanowalam sobie ot tak kiedy ide na zwolnienie) czy po prostu w sierpniu jak bede miala juz zwolnienie to przyjsc do kiernowika i powiedziec ze jestem w ciazy i ze ide na zwolnienie i zaniesc zwolnienie do kadr. Caly czas sie zastanawiam jak to zrobic zeby bylo dobrze?
stars2345 lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Mała Mi 1 wrote:Kobietki mogę się położyć troszkę na słoneczku jak się stymuluje ?? Czy lepiej nie . Jutro punkcja.
Mi pani w aptece powiedziała żeby nie wystawiać się na słońce podczas stymulacji.
A czy ktoś szykuje się na punkcję we wtorek czy wszystkie gotowe na jutro ? -
Ja też bym wcześniej nic nie mówiła. Właśnie nie wiadomo czy nawet za tydzień nie będziesz musiała iść na L4. Ja bym dopiero oznajmiła jakbym miała zwolnienie w ręku.
Ja też długo nie czułam jajników. Nawet dziś odrobinę je czuję, a jutro punkcja. Za to po tej podwójnej porcji ovitrelle czułam się dziś jakbym była w ciąży. Miałam nudności i wilczy apetyt. Tak zaczynały się moje poprzednie ciąże. Dziś cały dzień non stop kursowałam do lodówki i coś podjadałam.stars2345, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Też bym nie powiedziała, że chcesz iść na zwolnienie. W pracy nikt Tobą się nie będzie przejmował, więc Ty też nie musisz mieć skrupułów
asieńka, stars2345, Idgie lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia82, tez po pregnylu poczulam sie jak w ciazy, nasilone mdlosci, wilczy apetyt i to tylko na ostre, wyraziste jedzenie;)
Od jutra mam 3x dziennie lutinus i estrofem i tu mam pytania do Was dziewczyny. Po pierwsze po co bierze sie estrofem - z ulotki wynika ze na podniesienie estradiolu, ale czy to juz nie przesada przy takich poziomach jak mamy? I drugie pytanie - czy mam wziac estrofem i lutinus razem (dopochwowo) czy musi byc odstep czasu? No i brac przed punkcja? -
shooa wrote:Madzia82, tez po pregnylu poczulam sie jak w ciazy, nasilone mdlosci, wilczy apetyt i to tylko na ostre, wyraziste jedzenie;)
Od jutra mam 3x dziennie lutinus i estrofem i tu mam pytania do Was dziewczyny. Po pierwsze po co bierze sie estrofem - z ulotki wynika ze na podniesienie estradiolu, ale czy to juz nie przesada przy takich poziomach jak mamy? I drugie pytanie - czy mam wziac estrofem i lutinus razem (dopochwowo) czy musi byc odstep czasu? No i brac przed punkcja?
Shooa,
lutinus bralam tego samego dnia co punkcja ale juz po zabiegu. A estrogen bierze się doustnie (przynajmniej ja mam taką wersje) i to dopiero od dnia transferu.
Taką dostalam rozpiske z kliniki -
Witam Was!!!
Trochę mnie tutaj nie było, ale udało mi się nadrobić zaległości w czytaniu i powracam do Was.Widzę, ze niektórym sie szczęsliwie udało i zycze bezproblemowych kolejnych miesiący, a te z Was,które nadal walczą przyłaączam sie do Was i walczymy Kochane!!!!
W ramach przypomnienia wystepowalam pod innym nickiem marti 32 lub 33 ale konto wygasło i teraz powracam jako myszka:)
Trochę o mnie. Na początku grudnia mialam transfer 2 dniowych zarodków, ale niestety nie udało się i nic z zamrożonych zarodków nie przetrwało:-( miałam wówczas krótki protokół. Po nieudanej I-szej próbie zrobiłam histeroskopie i kariotypy i wszystko ok pozniej dopadla mnie infekcja dowcipna i musiała wszytstko wyleczyc. Teraz miałam długi protokół wczoraj punkcje i 6 zarodkow jutro mają dzwonic. Leczę sie w GynC Katowice u dr.M
Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość
myszka34 -
Shooa ja nie pomogę z estrofemem bo brałam ale tylko przy crio i to doustnie ale chyba Piggy albo Mimbla brały dowcipnie z tego co kojarzę
Myszka ja też od dr Mco do protokołu ja miałam pierwszy krótki z antagonistą i teraz też mam krótki, mam nadzieję że tobie długi będzie służył
-
opu wrote:Dziewczyny czy jak chcialabym podejsc prywatnie do IVF to muszę czekac ? czy tak od razu mogę podejsc po stymulacji ?
Ja korzystam z platnego ale i tak najpierw komplet badan - Twoje i Partnera. A potem w zaleznosci od tego jakie wyniki i czy trzeba bedzie wyciszyc organizm antykoncepcja ale to juz mozesz uznac ze przygotowanie.7.03.2017 - Nina jest z nami