IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam jeszcze pytanie czy często przed iv robią laparoskopie? Miałam HSG(drobne, e,5 m-ce po HSG ciąża i obumarciu), po roku histeroskopia(2polipy) Ale cały czas niepokoją mnie bardzo skąpe miesiączki. Może jest to powiązane z niedoczynnoscia tarczycy? Biorę euthyrox 112 i tarczyca bliska 0 ft4 w górnych widelkach. Sama już nie wiem co robić...
3IUI nie wyszła. Mąż ma super ilość plemników ok 170mln ale ruchliwość waha się od 5-20%, morfologia tez różnie od 3-5%. Chce jeszcze skorzystać z iv na nfz póki program jeszcze jest...
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami. -
Idgie wrote:Dziewczyny, a jak sobie radzicie z Lutinusem? Bierzecie go na stojąco, czy leżąco?
Ja do tej pory w łóżku, ale dziś wzięłam i od razu do pracy się zaczęłam szykować, a teraz w pracy przed chwila.
Nie wycieka to z Was? Ze mnie leci taka jasnobrązowa czekolada, na podpasce warstwa taka się tworzy. A teraz w łazience to zauważyłam, jakby male lutinusowe kamyczki.
Czy Wy tez tak macie? Mam nadzieje, ze coś się wchłania z tych tabletek.
A wkładając teraz estrofem poczułam resztkę tabletki porannej.
Czy to się w ogóle rozpuszcza?
Ja miałam identycznie przy pierwszych dwóch aplikacjach. Później spróbowałam lekko pod innym kątem zaaplikować ( wrażenie jakby było głębiej) i nic już nie wycieka ani nie ucieka
A tak z innej beczki, jeśli mogę zapytać...
Czy musiałyście podjąć decyzję co zrobić z resztą komórek?Idgie lubi tę wiadomość
49 cykl starań...
-
Magda79 wrote:Dzisiaj tez zbadalam sobie wit D mam 13:( czyli mega niedobor, norma 30-80. Co bierzesz?
To pieknie. Specyfikiem bez recepty nie uzupelnisz, za slabo sie wchlaniaja i za male dawki. Szoruj po Vigantol w kroplach do rodzinnego. Z wynikiem.Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Anatolką, tylko wit D na receptę przy takim niedoborze. Ja startowałam z poziomu 8 a w rok na Vigantolu dobiłam do 35. Nadal go biorę bo w ciąży jest wskazana wit. D.
A tak w ogóle to dużo tu dobrych informacji. Oby tak dalej bo aż się gęba cieszyViki26 lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:asienka i co lekarz powiedzial?
jeszcze nicczekam na telefon.
mam nadzieje, że ktoś dzisiaj zadzwoni. Kiedys po 21 zadzwonił lekarz. Mam nadzieje, ze cos pozytywnego a nie stały tekst "trudno powiedziec"proszę zrobić bete
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale mam nadzieję, że mnie poratujecie. Planuję podchodzić do crio w najbliższym cyklu. Czekam na @ bo jestem niestety po poronieniu, więc ciężko przewidzieć mi jej termin, ale mam nadzieję, że nadejdzie wkrótce... W związku z tym nie wiem na kiedy umówić wizytę u lekarza i stąd moje pytania, podchodzę w invikcie w gdańsku:
1. tam do crio podchodzi się tylko na cyklu sztucznym?
2. estrofem od 2dc ale dopochwowo czy doustnie??? przed et brałam dopochwowo
3. czy oprócz kwasu foliowego jeszcze jakieś zalecenia???
Będę mega wdzięczna za wszystkie uwagi, może jakaś dobra duszyczka z invicty w gdańsku mi pomoże...:)w zamian obiecuję trzymać za wszystkie kciuki;)
-
Anatolka wrote:To pieknie. Specyfikiem bez recepty nie uzupelnisz, za slabo sie wchlaniaja i za male dawki. Szoruj po Vigantol w kroplach do rodzinnego. Z wynikiem.2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Mała Mi 1 wrote:Ja tez biorę witaminę D tylko nie wiem jaka mam normę . Myślicie żeby zbadać ?? A przesadzanie z witamina D może być groźne ??
Moja endokrynolożka powiedziała, że w naszym klimacie trudno z przedawkowaniem wit D3. Powiedziała, że jak będę bardziej niż normalnie narażona na słońce (jakiś wyjazd wakacyjny), to wtedy zmniejszyć dawkę.Viki26 lubi tę wiadomość
-
kornelia777 wrote:Cześć dziewczyny, przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale mam nadzieję, że mnie poratujecie. Planuję podchodzić do crio w najbliższym cyklu. Czekam na @ bo jestem niestety po poronieniu, więc ciężko przewidzieć mi jej termin, ale mam nadzieję, że nadejdzie wkrótce... W związku z tym nie wiem na kiedy umówić wizytę u lekarza i stąd moje pytania, podchodzę w invikcie w gdańsku:
1. tam do crio podchodzi się tylko na cyklu sztucznym?
2. estrofem od 2dc ale dopochwowo czy doustnie??? przed et brałam dopochwowo
3. czy oprócz kwasu foliowego jeszcze jakieś zalecenia???
Będę mega wdzięczna za wszystkie uwagi, może jakaś dobra duszyczka z invicty w gdańsku mi pomoże...:)w zamian obiecuję trzymać za wszystkie kciuki;)
Kornelia777 ja równiez jestem w gdanskutam preferuja cykl sztuczny gdyż zmiejsza to liczbe monitoringów ale ja teraz podchodziłam na cyklu naturalnym ale okazal sie bezowulacyjnym i teraz czekam na @ i bede na cyklu sztucznym czyli estrofem od 2dc 2x1 dpochwowo i nic wiecej kwas foliowy jak dotychczas 1x1 i wizyta miedzy 9a10dc
Duza, Renieczka gratuluje
Asienka trzymam kciuki aby lekarz jednak sie mylił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:22
-
asieńka wrote:dzwonił, mam jutro zrobic bete i przyjechać bo jest podejrzenie ciązy pozamacicznej
Kochana jaka ciąża pozamaciczna przy takiej becie ??? już by jajnik tego nie wytrzymał i być krwawiła bo organizm mimo leków by ciąże odrzucał już nie wspomnę o wymiotach gorączce itd ... Także głowa do góry będzie dobrze :!!!!!!!
Duża gratulacje
Fistaszek supernastępny etap serduszko
Dziś dostałam @ od jutra zaczynam anty i w 2 tygodniu stosowania wizyta w klinice ...duza lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Asieńko, ten lekarz jakiś chyba dziwny jest... przewrażliwiony lub nadgorliwy...
Spokojnie, nie denerwuj się! Będzie dobrze :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:To pieknie. Specyfikiem bez recepty nie uzupelnisz, za slabo sie wchlaniaja i za male dawki. Szoruj po Vigantol w kroplach do rodzinnego. Z wynikiem.
Elmirka, Konwalia lubią tę wiadomość