X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie czy często przed iv robią laparoskopie? Miałam HSG(drobne, e,5 m-ce po HSG ciąża i obumarciu), po roku histeroskopia(2polipy) Ale cały czas niepokoją mnie bardzo skąpe miesiączki. Może jest to powiązane z niedoczynnoscia tarczycy? Biorę euthyrox 112 i tarczyca bliska 0 ft4 w górnych widelkach. Sama już nie wiem co robić... :-( 3IUI nie wyszła. Mąż ma super ilość plemników ok 170mln ale ruchliwość waha się od 5-20%, morfologia tez różnie od 3-5%. Chce jeszcze skorzystać z iv na nfz póki program jeszcze jest...

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny, a jak sobie radzicie z Lutinusem? Bierzecie go na stojąco, czy leżąco?
    Ja do tej pory w łóżku, ale dziś wzięłam i od razu do pracy się zaczęłam szykować, a teraz w pracy przed chwila.
    Nie wycieka to z Was? Ze mnie leci taka jasnobrązowa czekolada, na podpasce warstwa taka się tworzy. A teraz w łazience to zauważyłam, jakby male lutinusowe kamyczki.
    Czy Wy tez tak macie? Mam nadzieje, ze coś się wchłania z tych tabletek.
    A wkładając teraz estrofem poczułam resztkę tabletki porannej.
    Czy to się w ogóle rozpuszcza?

Ja miałam identycznie przy pierwszych dwóch aplikacjach. Później spróbowałam lekko pod innym kątem zaaplikować ( wrażenie jakby było głębiej) i nic już nie wycieka ani nie ucieka :)

A tak z innej beczki, jeśli mogę zapytać...
    Czy musiałyście podjąć decyzję co zrobić z resztą komórek?

Idgie lubi tę wiadomość

<3 49 cykl starań...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dzisiaj tez zbadalam sobie wit D mam 13:( czyli mega niedobor, norma 30-80. Co bierzesz?

To pieknie. Specyfikiem bez recepty nie uzupelnisz, za slabo sie wchlaniaja i za male dawki. Szoruj po Vigantol w kroplach do rodzinnego. Z wynikiem.

Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Anatolką, tylko wit D na receptę przy takim niedoborze. Ja startowałam z poziomu 8 a w rok na Vigantolu dobiłam do 35. Nadal go biorę bo w ciąży jest wskazana wit. D.

A tak w ogóle to dużo tu dobrych informacji. Oby tak dalej bo aż się gęba cieszy :)

Viki26 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka i co lekarz powiedzial?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę witaminę D tylko nie wiem jaka mam normę . Myślicie żeby zbadać ?? A przesadzanie z witamina D może być groźne ??

Mała Mi
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    asienka i co lekarz powiedzial?

jeszcze nic :( czekam na telefon.
    mam nadzieje, że ktoś dzisiaj zadzwoni. Kiedys po 21 zadzwonił lekarz. Mam nadzieje, ze cos pozytywnego a nie stały tekst "trudno powiedziec" ;) proszę zrobić bete :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale mam nadzieję, że mnie poratujecie. Planuję podchodzić do crio w najbliższym cyklu. Czekam na @ bo jestem niestety po poronieniu, więc ciężko przewidzieć mi jej termin, ale mam nadzieję, że nadejdzie wkrótce... W związku z tym nie wiem na kiedy umówić wizytę u lekarza i stąd moje pytania, podchodzę w invikcie w gdańsku:
    1. tam do crio podchodzi się tylko na cyklu sztucznym?
    2. estrofem od 2dc ale dopochwowo czy doustnie??? przed et brałam dopochwowo
    3. czy oprócz kwasu foliowego jeszcze jakieś zalecenia???
    Będę mega wdzięczna za wszystkie uwagi, może jakaś dobra duszyczka z invicty w gdańsku mi pomoże...:)w zamian obiecuję trzymać za wszystkie kciuki;)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To pieknie. Specyfikiem bez recepty nie uzupelnisz, za slabo sie wchlaniaja i za male dawki. Szoruj po Vigantol w kroplach do rodzinnego. Z wynikiem.
    Póki co kupiłam neoVitD3 2.000jm póki nie dobije sie do rodzinnego.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Ja tez biorę witaminę D tylko nie wiem jaka mam normę . Myślicie żeby zbadać ?? A przesadzanie z witamina D może być groźne ??

Moja endokrynolożka powiedziała, że w naszym klimacie trudno z przedawkowaniem wit D3. Powiedziała, że jak będę bardziej niż normalnie narażona na słońce (jakiś wyjazd wakacyjny), to wtedy zmniejszyć dawkę.

Viki26 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz nie przepisał na receptę wit d mimo niedoboru, wystarczyła 2 tyg suplementacja ( witd2000 ).

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka i co dzwonił lekarz ??

• asieńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonił, mam jutro zrobic bete i przyjechać bo jest podejrzenie ciązy pozamacicznej :(

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko tylko się nie denerwuj bo kropek będzie smutny :-( ja mam nadzieję i wierzę że będzie wszystko w jak najlepszym porządku :-)
    skąd podejrzenie ciąży pozamacicznej skoro betka tak ładnie urosła....trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :-) :-*

• monik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale mam nadzieję, że mnie poratujecie. Planuję podchodzić do crio w najbliższym cyklu. Czekam na @ bo jestem niestety po poronieniu, więc ciężko przewidzieć mi jej termin, ale mam nadzieję, że nadejdzie wkrótce... W związku z tym nie wiem na kiedy umówić wizytę u lekarza i stąd moje pytania, podchodzę w invikcie w gdańsku:
    1. tam do crio podchodzi się tylko na cyklu sztucznym?
    2. estrofem od 2dc ale dopochwowo czy doustnie??? przed et brałam dopochwowo
    3. czy oprócz kwasu foliowego jeszcze jakieś zalecenia???
    Będę mega wdzięczna za wszystkie uwagi, może jakaś dobra duszyczka z invicty w gdańsku mi pomoże...:)w zamian obiecuję trzymać za wszystkie kciuki;)

Kornelia777 ja równiez jestem w gdansku :) tam preferuja cykl sztuczny gdyż zmiejsza to liczbe monitoringów ale ja teraz podchodziłam na cyklu naturalnym ale okazal sie bezowulacyjnym i teraz czekam na @ i bede na cyklu sztucznym czyli estrofem od 2dc 2x1 dpochwowo i nic wiecej kwas foliowy jak dotychczas 1x1 i wizyta miedzy 9a10dc

Duza, Renieczka gratuluje :-)
    Asienka trzymam kciuki aby lekarz jednak sie mylił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:22

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dzwonił, mam jutro zrobic bete i przyjechać bo jest podejrzenie ciązy pozamacicznej :(

Kochana jaka ciąża pozamaciczna przy takiej becie ??? już by jajnik tego nie wytrzymał i być krwawiła bo organizm mimo leków by ciąże odrzucał już nie wspomnę o wymiotach gorączce itd ... Także głowa do góry będzie dobrze :!!!!!!!

Duża gratulacje
    Fistaszek super :) następny etap serduszko :)

Dziś dostałam @ od jutra zaczynam anty i w 2 tygodniu stosowania wizyta w klinice ...:)

duza lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko, ten lekarz jakiś chyba dziwny jest... przewrażliwiony lub nadgorliwy...
    Spokojnie, nie denerwuj się! Będzie dobrze :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik bardzo dziękuję za odpowiedź:) czyli jednak 2x1 estrofem? bo po punkcji brałam 3x1 stad to zamieszanie.
    Mam nadzieję, że @ w końcu nadejdzie i będę mogła podchodzić do transferu bo juz wróciły mi siły do walki:)

• asieńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczyny oni mnie wykończą tymi swoimi tekstami, no nic to jutro wycieczka...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • duza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mi jeszcze endokrynolog powiedziała, żeby witaminę D suplementować wapniem - ja dostałam Calperos - ponoć wapń zwiększa wchłanianie (podobnie jak i magnezu)

Elmirka, Konwalia lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ