IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Renieczka gratuluję i życzę dobrej, spokojnej ciąży i zdrowego Maluszka
Moje amh to 1.9 a fsh chyba ok 12 ( lekarz mnie nastraszył, że to problem )
Nic nie kazał brać z wyjątkiem wit d bo miałam niedobór. Zaraz zakupię ten koenzymViki26 lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:Dzisiaj mam 2dpt i boli mnie w dole brzucha. To normalne ?? boje się ze coś nie tak jest.
Ja transfer miałam wczoraj i też mnie boli brzuch i w plecach. Ale z tego co tu czytam to chyba normalne. Więc Mała Mi 1 nie zamartwiaj się i odpoczywaj -
nick nieaktualnyElmirka wrote:Dziewczyny jak uniknąć hiperstymulacji? strasznie się tego boję, w poprzednim podejściu niestety miałam i strasznie źle się czułam...
Tam gdzie jest ryzyko hiperstymulacji stosuje się właśnie metodę IVM. Nie stymuluje się wcale, lub delikatnie, a jajeczka rosną poza organizmem.
-
nick nieaktualny
-
zrobiłam dzisiaj beta - wynik 892 czyli podwoiło się!
czekam na konsultacje telefoniczną, mam nadzieje, ze kolejny raz nie usłyszę trudno powiedziec
MałaMi83, shooa, Moniaa, mycha28, justa1234, duza, Idgie, renieczka, Konwalia, Madzia82, iga 79, Anuszka, Kava, Tosia 1981, Viki26, józefka, czarownica_tea, sylvuś, sisi lubią tę wiadomość
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Elmirka wrote:Dziewczyny jak uniknąć hiperstymulacji? strasznie się tego boję, w poprzednim podejściu niestety miałam i strasznie źle się czułam...
jedz dużo nabiału! Pij k fury maślanki, wodę! Dużo wody
Elmirka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
asieńka wrote:zrobiłam dzisiaj beta - wynik 892 czyli podwoiło się!
czekam na konsultacje telefoniczną, mam nadzieje, ze kolejny raz nie usłyszę trudno powiedziec
Duża gratuluję 4,7mm sZczęścia!asieńka, duza lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Asieńka pisałam że nadzieja umiera ostatnia i proszę, warto było wierzyć
cudowne wieści
asieńka lubi tę wiadomość
-
oj dziewczyny czekam w nerwach na konsultacje telefoniczną bo to moj 20dpt.
lekarz powiedział, że jak wynk urośnie o min 60% to dobry znak, a tu ponad 100% przybyłoMoniaa, justa1234, Elmirka, Viki26, yourself lubią tę wiadomość
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Dziewczyny, a jak sobie radzicie z Lutinusem? Bierzecie go na stojąco, czy leżąco?
Ja do tej pory w łóżku, ale dziś wzięłam i od razu do pracy się zaczęłam szykować, a teraz w pracy przed chwila.
Nie wycieka to z Was? Ze mnie leci taka jasnobrązowa czekolada, na podpasce warstwa taka się tworzy. A teraz w łazience to zauważyłam, jakby male lutinusowe kamyczki.
Czy Wy tez tak macie? Mam nadzieje, ze coś się wchłania z tych tabletek.
A wkładając teraz estrofem poczułam resztkę tabletki porannej.
Czy to się w ogóle rozpuszcza?08.09 - transfer
-
Dziewczynki, gratuluję wszystkim, trzymam mocno kciuki za wszystkie!
Anko, trzymaj się dzielnie!!!
Ja dziś zaczynam stymulację Menopurem. W jednym jajniku mam 14 pęcherzyków, w drugim 17, zobaczymy, ile z nich urośnieKolejna wizyta w poniedziałek.
asieńka, Konwalia, Idgie, shooa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
rudainka wrote:Hey dziewczyny, wczoraj miałam punkcję ( 20 pęcherzyków z czego 17 będzie wykorzystanych). Powiedzcie mi czy po punkcji naprawdę jest aż tak źle? Czuję się tragicznie! Brzuch mnie tak boli, że nie mogę przejść dalej niż do toalety
Ze mnie krew cały dzień leciała i brzuch bolał, gdy się ruszałam. Zrobienie siku było problematyczne.08.09 - transfer
-
Asieńka - ale się cieszę, gratulacje
Niech już ten Twój dr nie marudzi, tylko na usg Cię zapisuje
A ja zbadałam progesteron i jest 104,więc dr powiedziała, żeby zmniejszyć dawkę luteiny z 3x100 do 2x100. Powiedziała też, że ciąża jest na tyle silna, że spokojnie mogę brać luteinę zamiast Lutinusa (wygląda na to, ze mimo, że to to samo, to lepiej się sprawdza na początku?). powiedziała nawet, że teraz to nie ma co tyle płacić, więc receptę pisze na Luteinę.
I dziękuję Kochane za Wasze kciuki i wszystkie ciepłe słowa - Wasze wsparcie jest nieocenione
Fistaszek - a co u Ciebie? Już po wizycie?
asieńka, Konwalia, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Idgie wrote:Dziewczyny, a jak sobie radzicie z Lutinusem? Bierzecie go na stojąco, czy leżąco?
Ja do tej pory w łóżku, ale dziś wzięłam i od razu do pracy się zaczęłam szykować, a teraz w pracy przed chwila.
Nie wycieka to z Was? Ze mnie leci taka jasnobrązowa czekolada, na podpasce warstwa taka się tworzy. A teraz w łazience to zauważyłam, jakby male lutinusowe kamyczki.
Czy Wy tez tak macie? Mam nadzieje, ze coś się wchłania z tych tabletek.
A wkładając teraz estrofem poczułam resztkę tabletki porannej.
Czy to się w ogóle rozpuszcza?
ja używam luteine, to czasami mam tak, że wygląda jak biała farba. a estrofem raczej sie rozpuszcza, nigdy nic nie zauwazylam aby zostałoIdgie lubi tę wiadomość
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
justikf wrote:Tam gdzie jest ryzyko hiperstymulacji stosuje się właśnie metodę IVM. Nie stymuluje się wcale, lub delikatnie, a jajeczka rosną poza organizmem.
Mam nadzieję że tym razem nie dojdzie do przestymulowania.
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -