X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z borowskiej wyszłam w poniedzialek:-)
    Lekarze tam są na prawdę dobrzy. Nic się nie martw. Kto cię prowadzi? Który dr? Pewnie dowiesz się na obchodzie po weekendzie.
    powodzenia
    shooa wrote:
    Aniu jestem na Borowskiej nie pamietam czy dostalam tel do jakiegos lekarza... co do IP bylam pierwsza wiec czekalam z 15min a pozniej drugie tyle na lekarza. Obsluga i organizacja narazie ok. Popoludniu ma przyjsc dr z wynikami bety i ustalic dalsze leczenie. Na pewno bedzie bialko i bilans plynow i mierzenie brzucha od jutra. Narazie leze i duzo spie. Przynajmniej wiem co mi jest - wodobrzusze. A tak to myslalam ze mam niestrawnosc mega.
    Ale wg lekarzy troche tu poleze, jesli beta bedzie rosnac..oby rosla. Silne mdlosci i wielki wzdety brzuch - jak to powiedziL moj maz mamy pierwsze uroki ciazy.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie uda się dojeżdżając do kliniki odwołali mi transfer,( dzwonili ) bo się embriologia rozchorowała... myślałam że wybuchnę! cykl stracony wszystko na marne... załamka :( co za niekompetencja scratching poszedł na marne....

:(((((((((((((((((

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    niestety nie uda się dojeżdżając do kliniki odwołali mi transfer,( dzwonili ) bo się embriologia rozchorowała... myślałam że wybuchnę! cykl stracony wszystko na marne... załamka :( co za niekompetencja scratching poszedł na marne....

Bez komentarza.....najbardziej wku....to, ze w takich sytuacjach nie licza sie z naszymi nadziejami, oczekiwaniami, stresem, cierpieniem, ktore przezywamy. Brak mi slow......Cos konkretnego Ci zaproponowali?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejść za miesiąc, w kolejnym cyklu, jutro dzwonię do innego lekarza i chyba zacznę nową procedurę chyba że ubłagam go o przeniesienie, tam na pewno nie wrócę nigdy!!!!!!!!

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz tam jeszcze 3 Mrozaczki jak rozumiem?
    Swoja droga pownni miec zawsze zastepstow embriologiczne ......to zbyt powazne sprawy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam 3 mrozaki ale nie chce tam wrócić :( ivf zaczelam w styczniu a mamy koniec czerwca :( już mam dośc to nie pierwszy raz kiedt robią mnie w ch**

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Ci :-( Mnie tez wku....wzial pare dni temu....ale juz ochlonelam. Trzymaj sie!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapłaciłam za wszystko ok 20 tysięcy i tak mnie traktują ? śmiech...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Ciebie doskonale......ja tez place a czasami mam wrazenie, ze laske mi ktos robi....

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:

Co za skandal... rozumiem każdy może się rozchorować ale powinna być osoba na zastępstwo!

Mimbla lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o można robić żeby nie dostać OHSS??? Pić dużo wody ale coś jeszcze??

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:

Szok, az mi sie wierzyc nie chce w to wszystko - bo jak takie cos mogli odwalic... i to jeszcze wszystko prywatnie robiliscie... no nie wiem, nie mozna jakos zarzadac od nich zwrotu czesci pieniedzy za tak totalna niekompetencje i olanie pacjenta?

Tak jak Antonelka wspomniala, ze tez nie maja jakichs zastepcow... widze, ze w kazdej klinice cos jest nie tak... coraz czesciej sie slyszy o braku kompetencji lekarzy, braku dobrej organizacji w klinice... <3 <3 <3 Wspieram kochana z calych sil...!!!

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 trzymaj się kochana! Brak mi słów... Zawsze myślałam że w takich miejscach nas rozumieją, odrobina empatii by wystarczyła... To nie odwołanie wizyty u dentysty tylko odwołanie TRANSFERU no kurczę masakra. Podejrzewam jak możesz się czuć bo też wracałam do domu ze szpitala, odwołali mi laparoskopię a ja wiązałam z nią ogromne nadzieje.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Kurze ja myślę że nie zajde nigudy... Wydaje mi się że problem jest w tym ze wiecznie jestem spieta... Ciae wydaje mi się ze mam spięte mięśnie macicy. Czuję to i nie umiem tego wyluzować.
    Mam to samo odczucie.
    I w ogole jestem nerwus, stresuje sie latwo i cialo ciagle napiete.

takasobieja lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:

Jejciu co za brak profesjonalizmu! A co tam maja tylko jednego embriologa?! Załamka totalna. Takich rzeczy sie nie robi! Człowiek przygotowuje sie, łyka lekarstwa, truje organizm, nastawia sie psychicznie... Nadzieja92 nie mam wytłumaczenia na cos takiego. Przykro mi, ze Cię to spotkało. Mam nadzieje, ze nie zdążyli rozmrozić zarodka?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    podejść za miesiąc, w kolejnym cyklu, jutro dzwonię do innego lekarza i chyba zacznę nową procedurę chyba że ubłagam go o przeniesienie, tam na pewno nie wrócę nigdy!!!!!!!!
    a w js
    akiej klinice jestws? i gdzie?

shooa trzymaj sie i wracaj szybko do zdrowka...:)

jigt0hs.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    zapłaciłam za wszystko ok 20 tysięcy i tak mnie traktują ? śmiech...
    Powinni Ci teraz za free nowy scratching zrobic i leki dac. To ewidentnie ich wina.
    Chyba ze stwierdza, ze to "sila wyzsza", tak jak u mnie w umowie gdzies jest napisane.
    Ale to by juz bezczelne bylo.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Raczej nie mozna. Nigdy nie slyszalam o takim rozwiazaniu. Ty pewnie zreszta rowniez nie.

Edit: chociaz ja przy ultra-long zaczynalam w 43dc, po 6tygodniach wyciszania i w czasie oddzialywania zastrzyku diphereline, ale dlugie czy ultra-dlugie protokoly nie sa naturalne i @ moze wcale nie wystapic, wiec to liczenie dni w nich ma sredni sens.
    Kurczę bo mam nadzieję że ona znowu mi tego o miesiąc nie przesunie. W jakim celu więc mi od 22dc estrofem ?? Mówiła ze mam się zglosic 5-7dc, przez miesiaczke dalej estrofem, no i zobaczy jak jamniki wyglądają i wypisze recepte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:18

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    tak mam 3 mrozaki ale nie chce tam wrócić :( ivf zaczelam w styczniu a mamy koniec czerwca :( już mam dośc to nie pierwszy raz kiedt robią mnie w ch**
    Pociesze Cię... Zaczęłam ivf od 2 lutego a dopiero Mialam jeden transfer. Przez odroczenie straciłam dużo czasu.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robić żeby zapobiec objaw a hiper stymulacji.. bo chyba coś zaczyna mi się robić bo brzuch mi chce rozerwać.

Mała Mi
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ