IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:No i przyjeta na oddzial z objawami OHSS. Duzo plynu w jajnikach i macicy. Wyc mi sie chce i to robie:( Prosze o kciuki za kropka i za mnie, zeby wszystko dobrze sie skonczylo.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
shooa wrote:No i przyjeta na oddzial z objawami OHSS. Duzo plynu w jajnikach i macicy. Wyc mi sie chce i to robie:( Prosze o kciuki za kropka i za mnie, zeby wszystko dobrze sie skonczylo.
Będzie dobrze, musi być dobrze!!!! Trzymajcie się.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
shooa wrote:No i przyjeta na oddzial z objawami OHSS. Duzo plynu w jajnikach i macicy. Wyc mi sie chce i to robie:( Prosze o kciuki za kropka i za mnie, zeby wszystko dobrze sie skonczylo.2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyshooa - trzymam kciuki za maluszka...
no wlasnie tez najbardziej bede sie obawiac tej hiperstymulacji
kochana, jak juz sie lepiej poczujesz, napisz na jaka izbe we wrocku pojechalas?
Z tego co pamietam, w Invicta jak sie ma hiperke, przyjmuja takie osoby na max 3 godziny pod kroplowka, jak nie ma poprawy, to wtedy ponoc odsylaja do szpitala. Tylko, ze dzisiaj jest niedziela, a klinika zamknieta
no i jeszcze takie pytanie, czy mialas podany moze nr do konkretnego lekarza, jakby w razie czego zapytac sie co robic, czy trzeba wtedy na ta ogolna infolinie dzwonic?
Wspieraaaaaam i przytulamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:40
-
Shooa, spokojnie, jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrzeSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
jupios wrote:Betę mam zrobić w poniedziałek lub wtorek, a usg dopiero w sobotę.[/QUOTE
a jakie masz wartości? No ja mam dwie koleżanki które miały 'słabe zle' przyrosty a jedną ma zdrowego syna druga jest w 16tyg ciąży. Ja sama powyżej 1000hcg przyrosty miałam po 50%. Podwajaly się co 4 doby a może nawet słabiej.
Dzidziuś rozwija się zdrowo. Ma 8cm i wali fikolki. Choć jest zagrożony krwiakiem i cala ciąża przez to jest zagrożona to nie ma to nic wspólnego z rozwojem dzidziusia. -
Moniaa wrote:A któraś tu z dziewczyn pisała wczoraj o przeziebionym pęcherzu. Od jakiegoś tygodnia jadam około 1kg czereśni dziennie. I nawet w nocy wstaje po 2 razy na siku... a teraz akurat jestem w pracy i z braku zajęcia jak widać siedzę na necie. Poczytalam sobie o tych owocach i właśnie działają moczopędne. Są również wskazane przy jakiś tam infekcjach.
od wczorajszego wieczora wcinam więcej owoców, wczoraj odwiedziłam rodziców i mama zrobiła sałatkę owocową z mango, melona, pomarańczy, arbuza i soku z cytryny. Dziś na stole truskawki i właśnie czereśnie. Mam nadzieję, że te zabiegi pomogą w częstszym sikaniu, a tym samym wspomogą walkę z bakteriami.
Shoa - trzymaj się Kochanabędzie dobrze, jesteś pod fachową opieką, a lekarze będą wiedzieć co robić
Moniaa, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:shooa - trzymam kciuki za maluszka...
no wlasnie tez najbardziej bede sie obawiac tej hiperstymulacji
kochana, jak juz sie lepiej poczujesz, napisz na jaka izbe we wrocku pojechalas?
Z tego co pamietam, w Invicta jak sie ma hiperke, przyjmuja takie osoby na max 3 godziny pod kroplowka, jak nie ma poprawy, to wtedy ponoc odsylaja do szpitala. Tylko, ze dzisiaj jest niedziela, a klinika zamknieta
no i jeszcze takie pytanie, czy mialas podany moze nr do konkretnego lekarza, jakby w razie czego zapytac sie co robic, czy trzeba wtedy na ta ogolna infolinie dzwonic?
Wspieraaaaaam i przytulam
Ja nie shooa, ale przez ostatnie trzy tygodnie zwiedziłam IP na Kamieńskiego i Borowskiej. Lekarze i tu i tu w porządku, ale organizacja o wiele lepsza na Borowskiej. Na Kamieńskiego spędziłam 4 godziny jako druga w kolejce, na Borowskiej 1,5 też jako druga...Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu jestem na Borowskiej nie pamietam czy dostalam tel do jakiegos lekarza... co do IP bylam pierwsza wiec czekalam z 15min a pozniej drugie tyle na lekarza. Obsluga i organizacja narazie ok. Popoludniu ma przyjsc dr z wynikami bety i ustalic dalsze leczenie. Na pewno bedzie bialko i bilans plynow i mierzenie brzucha od jutra. Narazie leze i duzo spie. Przynajmniej wiem co mi jest - wodobrzusze. A tak to myslalam ze mam niestrawnosc mega.
Ale wg lekarzy troche tu poleze, jesli beta bedzie rosnac..oby rosla. Silne mdlosci i wielki wzdety brzuch - jak to powiedziL moj maz mamy pierwsze uroki ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 15:19
-
nick nieaktualny