X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my podpisywaliśmy umowę w połowie czerwca i mówili nam, że cennik się zmienił.. Antonelka walcz. Moim zdaniem in vitro powinno być chociaż w 1/3 refundowane dla każdego, kto ma problem z zajściem. Ok teraz jest jakieś rozwiązanie, ale są limity i trzeba czekać, a wiadomo że czekanie źle na nas wpływa.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge skorzystac z programu rzadowego bo mam niskie amh, ktore mnie nie kwalifikuje.
    No bo niby moge nie zareagowac na stymulacje - no ale jakos zareagowalam i chyba nienajgorzej....No ale sa pewne procedury wiec musze komercyjnie. I troche wkurza mnie to - ze placimy duze pieniadza a jakos tak mam wrazenie, ze to nie klinika sie dopasowuje do pacjenta tylko pacjent ma dostosowac sie do klinki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:35

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziewczyna która wczoraj spotkałam na transferze tez płaciła te 4 tys
    mimo że procedurę miała dawno dawno temu i wtedy zaszła w ciążę a teraz tylko wracała po mrozaki. I jej też podnieśli cenę a wtedy na pewno była dużo dużo niższa...myślę że tu się nic nie ugra, bo to tak jakby ktoś po 5 albo 10 latach chciał wrócić po zarodki i chciałby płacić starą stawkę... Mnie tylko przeraza ta cena teraz i do czego to zmierza...

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Nie mogę chyba takich rzeczy normalnie czytać bo jest mi nie tyle przykro, co mnie i szlag trafia jaki to ciemnogród.
    Słów braknie. Ktoś kto tego nie przechodził nie zrozumie. A najgorsze, że większość ludzi o takich poglądach nie wiem jak ivf wygląda tak na prawdę.

zresztą od koleżanki usłyszałam: nie martw się. Po ivf w kolejną ciążę zajdziesz naturalnie i dziecko będzie wasze.

Zatkało mnie...

No masakra ta kolerzanka ma swój mózg czy z kimś sie nim dzieli ???tragedia ....

Ja od wyborów nie reagowałam ale miałam na fb jednego takiego "barana " co a mieszka z matką ma chorobe umysłową jest ministrantem i kocha pis ....no i po kliku linkach jego przeciw ivf mu napisałam wiadomosc zero zrozumienia po udostepnieniu linku o tresci podpisz petycje przeciw ustawie i zróbmy z tym porządek.bo dzieci będą mieć pary homoseksualne a dzieci sie zabija wyleciał ze znajomych głupota ludzka mnie przeraża ich nie wiedza brak wykrztałcenia itd ....
    Zastanawiam sie czy w ogóle bede mogła ochrzcić dziecko baaa boje sie ze jak ktos sie wygada na mieście to mnie te babcie na stosie spalą dlatego wiedza tylko moi rodzice ,przyjaciółka marta i moja bratowa a i tak sie boje ....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, w Wawie jest tez filia bialostockiego Bociana, a bialystok to wiadomo - kolyska in vitro. Popatrz sobie.

Antonelka, Moniaa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Ta dziewczyna która wczoraj spotkałam na transferze tez płaciła te 4 tys
    mimo że procedurę miała dawno dawno temu i wtedy zaszła w ciążę a teraz tylko wracała po mrozaki. I jej też podnieśli cenę a wtedy na pewno była dużo dużo niższa...myślę że tu się nic nie ugra, bo to tak jakby ktoś po 5 albo 10 latach chciał wrócić po zarodki i chciałby płacić starą stawkę... Mnie tylko przeraza ta cena teraz i do czego to zmierza...

Pewnie masz racje w kontekscie wracania po zarodki po kilku latach i dla zmian w cenniku nie ma znaczenia czy program byl rozpoczety dwa miesiace temu czy 3 lata. No ale szkoda, ze tak sie stalo. Jakos tak mnie nie zaszokowaly zmiany cen programow bo przy kwotach 15, 25 tys to 2-3 tys plus mniej boli. Oczywiscie to duzo bo niektorzy musza pracowac na to miesiac lub dluzej. No ale przy krio podniesienie o ponad drugie tyle to trudne do zrozumienia.

Jakie sa Wasze doswiadczenia z Novum. Kogos mamy tutaj kto podchodzi komercyjnie? Wiem, ze jest watek na formu novum i jest rowniez invicta ale tutaj jest nas wiecej i wiecej lektury tymczasem :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    No masakra ta kolerzanka ma swój mózg czy z kimś sie nim dzieli ???tragedia ....

Ja od wyborów nie reagowałam ale miałam na fb jednego takiego "barana " co a mieszka z matką ma chorobe umysłową jest ministrantem i kocha pis ....no i po kliku linkach jego przeciw ivf mu napisałam wiadomosc zero zrozumienia po udostepnieniu linku o tresci podpisz petycje przeciw ustawie i zróbmy z tym porządek.bo dzieci będą mieć pary homoseksualne a dzieci sie zabija wyleciał ze znajomych głupota ludzka mnie przeraża ich nie wiedza brak wykrztałcenia itd ....
    Zastanawiam sie czy w ogóle bede mogła ochrzcić dziecko baaa boje sie ze jak ktos sie wygada na mieście to mnie te babcie na stosie spalą dlatego wiedza tylko moi rodzice ,przyjaciółka marta i moja bratowa a i tak sie boje ....

nie chciało mi się już tego komentować. Przykre w tym jest to, że sama 4 lata się starała o dziecko, dwa razy poroniła...a teraz jak się udało to jakby przestała rozumieć czym jest niepłodność. A o ivf nic nie wie...tylko tyle co plotą inni.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza moi rodzice, siostra i jedna przyjaciolka. Starczy. Nawet pytalam meza czy chce, zebysmy powiedzieli Jego rodzicom to kategorycznie nie. Tez powiedzial, ze wiedza tylko tyle na ten temat co ksiadz powie i po co pozniej ewentualne dziecko ma byc gorszym wnukiem/wnuczka niz corka Jego siostry. Ma racje.

agulas, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 04:58

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po zmianie nicka- dzięki za rady dziewczyny:)
    jutro ide do gin z cześcia wyników z krwi, moczu i wymazów stresuję się...

Beata.D lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    U mnie wiedza moi rodzice, siostra i jedna przyjaciolka. Starczy. Nawet pytalam meza czy chce, zebysmy powiedzieli Jego rodzicom to kategorycznie nie. Tez powiedzial, ze wiedza tylko tyle na ten temat co ksiadz powie i po co pozniej ewentualne dziecko ma byc gorszym wnukiem/wnuczka niz corka Jego siostry. Ma racje.

Anatolka, u mnie identyczna sytuacja- mam dokładnie takich samych teściów pod tym względem.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:42

Wika!, agniesia2569 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    nie chciało mi się już tego komentować. Przykre w tym jest to, że sama 4 lata się starała o dziecko, dwa razy poroniła...a teraz jak się udało to jakby przestała rozumieć czym jest niepłodność. A o ivf nic nie wie...tylko tyle co plotą inni.

Niestety tak to jest ,że jak od dupska odejdzie to się zapomina ...
    Miałam kolerzanke która poroniła 3 razy za 4 sie udało ma córeczke moją chrześnice a nasze drogi sie rozeszły i życzy mi bym nigdy dziecka nie miała ....

Anatolka u mnie tak samo mam szurniętą teściową później mi wypomni ze nawet zajść w ciąże nie umiem poza tym.świetnie pamiętam jej słowa gdy mój mąż zadzwonił i jej powiedział ze poroniłam -powiedziała ty sobie żartujesz a jak przyjechałam po pewnym czasie to zadali mi pytanie jak sie czujesz po swojej przygodzie ????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:46

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Chyba i ja muszę to zrobić bo nerwy tracę na to "olewanie".
    A po co się denerwować czyimś debilizmem...

Mozna wylaczyc obserwowanie na fejsie konkretnej osoby, jesli nie chcesz wyrzucac. Wtedy nie bedziesz widziec Jej aktywnosci wcale. Ja tak mam u kilku osob.

Wika! lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwięcej gadają Ci co dzieci mogą mieć... poza tym uważam, że religia nie powinna się mieszać do takich spraw. Poza tym nie każdy musi być religijny... a jakby Bóg nie chciał nie posiadalibyśmy takiej wiedzy i nie byłoby IVF

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:44

Antonelka, Kava, Elmirka, Asiula86 lubią tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    A najgorsze jest to, ze Ci ludzie myślą ze wiedzą.
    Nikt nigdy oprócz jednej osoby mnie nie spytał na czym in vitro dokładnie polega.
    A potem właśnie wychodzą akcje pt. nie swoje dziecko i 100 zarodków :(

95% zarodkow mrozonych jest wykorzystywanych. W sensie pary po nie wracaja. Czytalam ostatnio jakies statystyki.

100 zarodkow... Takie osoby nie maja pojecia jak dziala uklad rozrodczy i ze najpierw musialoby byc jednorazowo wyprodukowane 100 jajeczek... Fajnie maja... ;) taki swiat musi byc zabawny ;)

Kava, BISCA, Asiula86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:47

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, jak sie uda, to tez beda wiedziec 3 wspomniane wyzej osoby. Poki widac nie bedzie nikt wiecej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Wiem, wiem :)
    Też tak robię.
    Chciałam być twarda, ale po co?

Tez nie widze sensu. Nalezy dbac o wlasne dobre samopoczucie ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

U mnie z rodziny to wie mama. Tata wie tylko, że byłam w ciąży biochemicznej. Wie brat, szwagierka. Teściowie nie wiedzą - wolę nie myśleć co by powiedzieli - w końcu sprzeczne to z tym, co Rydzyk mówi.

‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ