X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    info z lekcji religii - widziałam już...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę chyba takich rzeczy normalnie czytać bo jest mi nie tyle przykro, co mnie i szlag trafia jaki to ciemnogród.
    Słów braknie. Ktoś kto tego nie przechodził nie zrozumie. A najgorsze, że większość ludzi o takich poglądach nie wiem jak ivf wygląda tak na prawdę.

zresztą od koleżanki usłyszałam: nie martw się. Po ivf w kolejną ciążę zajdziesz naturalnie i dziecko będzie wasze.

Zatkało mnie...

Anko:-), Anuszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:45

Anko:-) lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bierz po prostu w miarę regularnie co te 8 h :) jak sobie rozbijesz dupka i lutkę osobno i będziesz musiała pilnować tego 6 razy na dobę zamiast 3 to zwariujesz ;)

Mój dzień ma max 15-16 h, zatem niech będzie co 5 h - czyli 3 razy dziennie (po 1 dupku i 2 luteiny podjęzykowo). Dziś zapanował w tym bałagan.
    A do tego mam jeszcze Glucophage (tylko do końca czerwca), 0,5 tabletki co drugi dzień - Norprolacu, Kwas foliowy i witamina B.

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie - czy Wy normalnie bierzecie Glucophage? Mam na myśli po punkcji, po transferze i już w ciąży?
    W poniedziałek lekarz powiedział mi, żebym już nie brała, bo to może być szkodliwe...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    O, właśnie - czy Wy normalnie bierzecie Glucophage? Mam na myśli po punkcji, po transferze i już w ciąży?
    W poniedziałek lekarz powiedział mi, żebym już nie brała, bo to może być szkodliwe...

Ja zaszłam naturalnie. Brałam 5 szt dziennie. Lekarz powiedział, że mam ograniczyć do 3 - a w lipcu przestać brać. Chociaż nic by się też nie stało gdybym od razu przestała zażywać.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Minuska wyobraź sobie ze usunelam z fcb około 15 fanatykow pisu w ostatnim czasie. To jak się obnosili, farmazony o których pisali oraz niewiedza jaka z ich wypowiedzi wynikała po prostu mnie przeraził. Na szczęście tylko 2 osoby zwróciły uwagę pisząc mi wiadomość.... reszcie życie miło płynie w nadziei na zbliżającą się nowa władze.
    ja jestem przerazona:-) ignoruje a jak ktoś jest tak żenujący ze nie potrafię tego olać, wypierdalam:-)
    Minuśka wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że umieszczę tutaj taki link ale nie mogę się powstrzymać.
    Jeśli ktoś jest lub kiedykolwiek był za pisem niech przeczyta co "kościół" sądzi o ivf i o nas.
    Kiedyś byłam baaaaardzo religijna.
    Zostało mi z tego okresu kilku znajomych na fejsie :/
    Od kiedy wygrał Pan Duda jeden z nich sieje taką propagandę, że powoli szlag mnie trafia.
    Nie reaguje na te bzdury ale powoli zastanawiam się czy tego Pana nie zablokować.
    Ta głupota mnie przeraża. A jeszcze bardziej przeraża mnie to, że tak myśli duża część naszego społeczeństwa..

http://www.pch24.pl/14-powodow--dla-ktorych-musisz-powiedziec-nie-dla-in-vitro,35061,i.html

justikf, Asiula86, Agnieszka_A., Moniaa, MałaMi83, mycha28, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ludzie wypowiadają się na temat in vitro, a tak na prawdę nic o tej metodzie nie wiedzą. Jak leżałam w szpitalu spotkałam dziewczynę 23-letnią, która mi powiedziała, że nie akceptuje tej metody, bo ksiądz na jakimś tam kółku religijnym opowiadał jej, że tworzy się sto zarodków i później ci ludzie nie chcą tych dzieci.
    A mój rodzony brat po narodzinach synka zapytał się mnie czy zdaje sobie sprawe, że mój mąż może chciałby wychowywać swoje, a nie cudze dziecko?
    Dziewczyny wierzcie mi ledwo wtedy nie padłam ze śmiechu z powodu jego niewiedzy. Jak mu wytłumaczyłam o co tu chodzi, to widać było że zrobiło mu się głupio.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektorzy ludzie to albo z norek wychodza i zaczynaja poznawac swiat albo ciemnogrod totalny....

Agnieszka_A., roletka, Asiula86, Kava, Elmirka lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Niestety ludzie wypowiadają się na temat in vitro, a tak na prawdę nic o tej metodzie nie wiedzą. Jak leżałam w szpitalu spotkałam dziewczynę 23-letnią, która mi powiedziała, że nie akceptuje tej metody, bo ksiądz na jakimś tam kółku religijnym opowiadał jej, że tworzy się sto zarodków i później ci ludzie nie chcą tych dzieci.
    A mój rodzony brat po narodzinach synka zapytał się mnie czy zdaje sobie sprawe, że mój mąż może chciałby wychowywać swoje, a nie cudze dziecko?
    Dziewczyny wierzcie mi ledwo wtedy nie padłam ze śmiechu z powodu jego niewiedzy. Jak mu wytłumaczyłam o co tu chodzi, to widać było że zrobiło mu się głupio.

Zaintrygowalas mnie... To myslal, ze skad sie wzielo to dziecko?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hahaha Minuska wyobraź sobie ze usunelam z fcb około 15 fanatykow pisu w ostatnim czasie. To jak się obnosili, farmazony o których pisali oraz niewiedza jaka z ich wypowiedzi wynikała po prostu mnie przeraził. Na szczęście tylko 2 osoby zwróciły uwagę pisząc mi wiadomość.... reszcie życie miło płynie w nadziei na zbliżającą się nowa władze.
    ja jestem przerazona:-) ignoruje a jak ktoś jest tak żenujący ze nie potrafię tego olać, wypierdalam:-)

Ja tez jestem przerazona. Tym bardziej, ze strategia stojacego z tylu prezesa sie sprawdza... A taka zostala tez przyjeta na zblizajace sie wybory i mamy pania Szydlo...

Anko:-), kotkapc lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Ja zaszłam naturalnie. Brałam 5 szt dziennie. Lekarz powiedział, że mam ograniczyć do 3 - a w lipcu przestać brać. Chociaż nic by się też nie stało gdybym od razu przestała zażywać.

To jak sie nic nie stanie to moze warto ten tydzien wczesniej odpuscic i fasolce i watrobie i zołądkowi? ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że umieszczę tutaj taki link ale nie mogę się powstrzymać.
    Jeśli ktoś jest lub kiedykolwiek był za pisem niech przeczyta co "kościół" sądzi o ivf i o nas.
    Kiedyś byłam baaaaardzo religijna.
    Zostało mi z tego okresu kilku znajomych na fejsie :/
    Od kiedy wygrał Pan Duda jeden z nich sieje taką propagandę, że powoli szlag mnie trafia.
    Nie reaguje na te bzdury ale powoli zastanawiam się czy tego Pana nie zablokować.
    Ta głupota mnie przeraża. A jeszcze bardziej przeraża mnie to, że tak myśli duża część naszego społeczeństwa..

http://www.pch24.pl/14-powodow--dla-ktorych-musisz-powiedziec-nie-dla-in-vitro,35061,i.html
    No żeby mnie tak denerwować na noc ;)ciemnogród i zacofanie w naszym kraju, szkoda słów na te brednie...

Kava lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norprolac jest na prolaktyne? Leki na prolaktyne powinno sie odstawic po pozytywnym tescie. Przeciez ona naturalnie w ciazy rosnie i ma rosnac.

Justikf, przypomnialas ginowi, ze to bierzesz? Moze zapomnial? Czy jest zwolennikiem stopniowego odstawiania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 23:25

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak w ciąży nie powinno się przyjmować metforminy?

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Norprolac jest na prolaktyne? Leki na prolaktyne powinno sie odstawic po pozytywnym tescie. Przeciez ona naturalnie w ciazy rosnie i ma rosnac.

Justikf, przypomnialas ginowi, ze to bierzesz? Moze zapomnial? Czy jest zwolennikiem stopniowego odstawiania?

Oczywiście, że powiedziałam obu. Obu kazało najpierw zmniejszyć później odstawić. Zwolennicy powolnego odstawiania

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka: jeśli chodzi o norprolac - ja biorę 0,5 tabletki co drugi dzień. Kiedyś zgłębiałam temat i oczytałam się również na forach, że nie jest wskazane szybkie odstawienie tego leku. Dziewczyny pisały też, że z dużym prawdopodobieństwem był to powód poronienia i za drugim razem lub przy innym lekarzu inaczej postępowały. Ale akurat tego nie wiem kiedy odstawię. Dopytam się niebawem.

Pytałam się ostatnio o No-spę. Ja też pytałam lekarza co lepsze i ile sztuk dozwolone. Napisał mi, ze nospa lepsza i dozwolona przy zwykłej do 6 tabletek dziennie, a forte do 3-4.

Dobrego dnia!

Anko:-), Anatolka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, cala noc nie spalam i zloscilam sie. Zastanawiam sie z czego wynikaja az tak duze ceny za crio transfery? Czy klinika przygotowuje sie na ciezsze czasy i liczy, ze jak bedzie mniej kasy i pacjentow z programu rzadowego, to w ten sposob podniosie swoja rentownosc. Przeciez wielu ludzi poprostu nie skorzysta przy takich cenach, ktore i tak juz byly nieco wyzsze ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że ja też się tym bardzo zdenerwowalam tymi cenami dla mnie to dramat... Myślałam że jak nie uda mi się z rządowego programu to podejde prywatnie... I o ile na sam program mnie stać to nie wyobrażam sobie płacenia za te transfery... I to pewnie miesiąc w miesiąc bo w końcu czas działa na naszą niekorzyść... Masakra....

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co mam dalej robic. Oczywiscie teraz w lipcu podejde do transferu w invicie i oczywiscie wierze, ze sie uda ale jak nie to juz sprawdzam inne mozliwosci (nistety moja praca i zarzadzanie kryzysowe w pracy nauczylo mnie pracy w ramach action planow i planow b) .

Czytam o novum ale widze, ze tam wiekszosc lekarzy ma grafiki rano i do wczesnego popoludnia a ja preferuje godziny popoludniowe - Invicta dla mnie tutaj jest super.
    Invimed - nie wiem, nie sprawdzalam.

Musze popracowac nad afirmacja o ktorej pisala Justikf - choc chwilami mysle, ze za bardzo o tym mysle i dlatego nie wychodzi. Musze doedukowac sie z afirmacji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:22

‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ