IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Viki, zawykle jak juz beta jest ponad 1000, czy 1500 to dziewczyny nie badaja. A co do innych badan to ja dostalam dzisiaj spis i tak mam zrobic
-alloprzeciwciala(mamy konflikt)
-morfologie
-glukoze
TSH
-keratynine
-toxo, cytomegalie
-iii nie wiem co, bo jest napisane lekarskim pismem "badanie op.now"? nie wiadomo... -
shooa wrote:Agniesia, u mnie teraz jest jakies 15 cm w pasie dodatkowo, juz skora mnie boli i ciagnie. Mam nadzieje, ze to jest u mnie ten najgorszy moment. Clexane tez dostaje i jeszcze augmentin.
Anna255 nie wiem kiedy wyjde, mowia ze to raczej dluzsza historia, jeszcze tydzien dwa. Ale jak juz bedzid znosnie to postaram sie do domu na lozko przeniesc.
A wlaczajac sie do Waszej dyskusji o prg to w piatek mialam 474 bralam wtedy 600mg lutki. Teraz nie chca mi zbadac prg i zmniejszaja dawke - dostaje 300mg lutki i dwie tabsy dupka, oby styknelo. Mam jezzczs swoje pol paczki lutki dopochwowej i podjezykowej, jak jutro bedzie beta wzrostowa to chyba cos doloze na wszelki wypadek.Główka do góry
może ich ubłagasz i za jakiś tydz.CIę puszczą
-
nick nieaktualnyAntolka - jest mi również bardzo przykro, że się nie udało. Podziwiam Ciebie, że nas jednocześnie tak wspierasz.
Kasa katastrofalna - i w każdej sytuacji przy naszych problemach idzie tego dużo. W mojej sytuacji też mi przelatuje pomiędzy palcami.
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:To ze 3 razy dziennie po 2 szt. Przynajmniej. I te 3 dupki. Progesteronem sobie nie zaszkodzisz w ciazy, nie ma opcji
Anko, czy jeszcze wiecej?
OK. Powiem później doktorkowi, że tak mi kazali w szpitalu, a profesorkowi, że dr. z kliniki tak kazał.
Zaczynam w takim razie już wieczorem 2 sztuki 50 mg podjęzykowo.
Rozumiem, że przy luteinie zobaczę postęp na wynikach progesteronu. Zbadam ok soboty, do której ufam dotrwać. Każdy dzień jest zwycięstwem.
PS. Jesteście Kochane. Czuję niepokój, ale czuję się również wyraźnie lepiej z tym postanowieniem. Z pewnością również mnie uspokoi - a to także ważne.Anatolka, Kava, Anko:-), Beata.D lubią tę wiadomość
-
myszka34 wrote:Kochane ja dzisiaj byłam w klinice i powtorzyłam bete.
Moje wyniki 16dpt:
beta:296,2
progesteron 16,26
biorę 3x2 luteiny i lekarz na moja prośbę prepisał mi dupaston 3x1.
Za tydzień mam usg.
Fistaszek do którego lekarza chodzisz na usg?
Gratulacje Kochana;** -
Fistaszek wrote:Viki, zawykle jak juz beta jest ponad 1000, czy 1500 to dziewczyny nie badaja. A co do innych badan to ja dostalam dzisiaj spis i tak mam zrobic
-alloprzeciwciala(mamy konflikt)
-morfologie
-glukoze
TSH
-keratynine
-toxo, cytomegalie
-iii nie wiem co, bo jest napisane lekarskim pismem "badanie op.now"? nie wiadomo...
Dzięki, może badanie oponki ;p ? nie wiem jak Tobie, ale mi się przytyło przez ostatnie miesiące więc dla ciekawości sprawdzę ile mam w 'talii';p2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyFistaszku - z dwoma skarbami pewnie szybciutko Ci zacznie rosnąć
Ja wiem, jak mnie więcej będę wyglądać - wprawdzie jestem patyczakiem, ale miewam w życiu całkiem konkretne wzdęcia. Zobaczymy. Póki co cieszę się z pełniejszego biustu.
Ja jeszcze nie mam pewności co do tygodnia ciąży ale myślę, że jest o jakieś 4-5 młodsza. -
justikf wrote:OK. Powiem później doktorkowi, że tak mi kazali w szpitalu, a profesorkowi, że dr. z kliniki tak kazał.
Zaczynam w takim razie już wieczorem 2 sztuki 50 mg podjęzykowo.
Rozumiem, że przy luteinie zobaczę postęp na wynikach progesteronu. Zbadam ok soboty, do której ufam dotrwać. Każdy dzień jest zwycięstwem.
PS. Jesteście Kochane. Czuję niepokój, ale czuję się również wyraźnie lepiej z tym postanowieniem. Z pewnością również mnie uspokoi - a to także ważne.
Luteina wyjdzie w wyniku. Zobaczysz czy wzrosl. To i tak nie jest duza dawka (widzialas czym sie dziewczyny chwalily), wiec w razie czego nadal bedzie mozna dorzucicjustikf lubi tę wiadomość
-
justikf wrote:Skonsultowałam już z trzema lekarzami. Zwiększyłam najpierw do 3 dziś do 4 duphastonów.
Mam w domu całkiem sporo luteiny z poprzedniego razu. Więc jej brak mnie nie ogranicza.
Jak dawkują dziewczyny, które łączą oba leki? Czy 4 już OK?
Progesteron już nie spada, ale jak zakładam wraz ze wzrostem HCG jest constans lub delikatnie wzrasta.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Ja najbardziej jestem zadowolona z tego, ze od piatku zaczynam ostatnie opakowanie Fragminu-jedno, ze cena, to jednak 100 zl tygodniowo, a drugie, ze nie lubie sie kloc
A ja nie wiem, jak bede wygladac, bo mam 10-letnia corke, ale to bylo kupe czasu temu i jedno dziecko -
Antonelka wrote:U mnie dzisiaj oficjalnie zakonczenie. Beta 0, krwawienie. Odstawiam leki.
Powiem Wam, ze wyplakalam sie w poniedzialek i dzisiaj nawet nie mam na to sily....jestem dziwnie obojetna......w pon beta nie drgnela...miala prawo no ale dzisiaj zero. Usg ciazy tez nie potwierdzilo.
Ale moje samopoczucie to szok i chyba szok ceny, ktora musze zaplacic za transfer mrozonego zarodka....4100 lub 4900 w zaleznosci od lekow....
Wierze w medycyne, szanuje lekarzy, ktorzy nam pomagaja ale to czysty biznes bezlitosny dla ludzi....
Oczywiscie mimo porazki jestem z Wami i nie opedzicie sie ode mnie bo pewnie swoje trzy grosze wcisne ....
Ale teraz chwilowo buuuuuEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Anatolka wrote:Antonelka, coz to za cena za criotransfer? Czemu az tyle? Przecietnie kosztuje okolo 1tysiaca...
Ja tez nastawialm sie na kwote do 2 tys (uwzgledniajac AH, Embrygule) ale od 1.05. sa nowe ceny tak mi oznajmila Pani w rejstaracji. W cene wchodza wizyty, badania infekcyjne (jakos ich nie mialam robionych przy transferze tego pierwszego mrozonego), procedura rozmrozenia, transfer, III weryfikacje.
Tymczasem tego tak nie zostawie i zapytam dyrekcje kliniki czy skoro w kwietniu podpisywalam program z innymi cenami to dlaczego teraz za transfer tego co wyprodukowalismy wczesniej musze placic wiecej....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:31
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dziewczyny a mam takie pytanie ile czekalyscie od wizyty kwalifikującej do Transferu? Wiem, że w różnych klinikach jest różnie, ale tak poglądowo. Zapisałam się na pierwszą wizytę i sssstrassnie się boję.Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
-
Fistaszek wrote:Chyba, ze w umowie napisali drobnym drukiem, ze cana moze ulec zmianie...
Obawiam się, że w Inviccie może tak być...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0