IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:W takim razie jest gorzej niż myślałam. Jeśli wynosił 60 a dziś 10....to drastyczne spada. To może być przyczyną niepowodzeń.
I nie napisałam ze jesteś z kosmosu to raz, a dwa myślisz ze tracilabym czas na pisanie wypracowania tak po prostu by Cię (nie wiem) zdenerwować?
Udzielam się bardzo sporadycznie juz teraz i zrobiłam to w twoim przypadku bo tak mi podpowiedział sumienie.
Masz bardzo słaby progesteron dlatego oprócz duphastonu powinnaś brać jakąś postać luteiny lutinusu by mieć go bezpiecznie powyżej 20. Szczególnie ze masz krwawienia!
Ja tylko radze dobrze z serca a zrobisz ja zechcesz.
Byłam wcześniej w ciazy nie z ivf i zawsze dostawalam, a jak nie dostawałam to prosiłam o receptę na coś więcej niż duphaston...
Zawsze też w cyklach monitorowanych miałam dawkę 2duphastony-zakładając ze ciąża może być a może jej nie być, a ty dostalas dawkę 2 sztuk będąc w ciąży z plamieniami.
Czy Tobie samej wydaje się to logiczne i mądre?
Życzę Ci dużo powodzenia bo wiem ile to dla Ciebie i każdej z nas znaczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:54
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Ja mam 3 x 200 mg luteiny dopochwowo. Czy przy progesteronie. 22,40 powinnam zwiekszyc dawke?
Nie wiem czy jak zwieksze o jedna tabletke czy tam na dole sie nie " zapcham " za bardzo? Czy zostawic narazie tak jak jest i poczekac do soboty do wizyty w klinice ? -
nick nieaktualnyAgniesia, u mnie teraz jest jakies 15 cm w pasie dodatkowo, juz skora mnie boli i ciagnie. Mam nadzieje, ze to jest u mnie ten najgorszy moment. Clexane tez dostaje i jeszcze augmentin.
Anna255 nie wiem kiedy wyjde, mowia ze to raczej dluzsza historia, jeszcze tydzien dwa. Ale jak juz bedzid znosnie to postaram sie do domu na lozko przeniesc.
A wlaczajac sie do Waszej dyskusji o prg to w piatek mialam 474 bralam wtedy 600mg lutki. Teraz nie chca mi zbadac prg i zmniejszaja dawke - dostaje 300mg lutki i dwie tabsy dupka, oby styknelo. Mam jezzczs swoje pol paczki lutki dopochwowej i podjezykowej, jak jutro bedzie beta wzrostowa to chyba cos doloze na wszelki wypadek. -
Witam Was dziewczyny, ze względu na to, ze w temacie in vitro jestem jeszcze zielona a myślę, ze muszę się do niego już przymierzać mam kilka pytań...
Mam endometriozę IV stopien, ostatnia laparoskopia 2010 roku, w tym roku w kwietniu HSG jajowody drozne, staramy się od stycznia 2014 mój mąż w tym tygodniu odebrał wyniki:
Upłynnienie (min) 15 norma <60
Objętość (ml) 4 norma >1,5 ml
ph 8,1 norma >7,2
Barwa prawidłowa
Lepkość duża
OCENA MIKROSKOPOWA
Koncentracja plemników (mln/ml) 1 norma> 15 mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakujacie (mln) 4,0 norma >39mln/ejakujat
Ruch postępowy (%) 30,8 norma 32%
1,2 norma >12,5 mln ejakujat
Ruch całkowity (%) 30,8 norma >40%
1,2 norma >15,6 ml/ ejakujat
Brak ruchu (%) 69,2
Zywotność (%( 78 norma >58%
3,1 norma >22,6 mln/ejakujat
Plemniki o prawidłowej budowie (%) 0 norma >4%
0,0 >1,6 mln/ ejakujat
Koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) <5 norma <5 mln/ml
Koncentracja Leukocytów (mln/ml) 1,2 norma <1 mln/ml
UWAGI:
Oligoasthenoteratozoospermia
Leukocytospermia
Wynik testu HBA 40% norma >80
Wskazane powtórzenie badania z posiewem bakteriologicznym
Zaczynamy jego diagnozowanie, reszte badan i wizyta u androloga ale
Czy z takimi jego wynikami i moja endo kwalifikujemy się do rządowego programu in vitro?
Ogólnie co radzicie?
I czy mozecie polecic mi jakąś klinike w Krakowie lub Katowicach?
Pozdrawiam Was mocno i liczę na pomoc :*
-
MatyldaG wrote:Witam Was dziewczyny, ze względu na to, ze w temacie in vitro jestem jeszcze zielona a myślę, ze muszę się do niego już przymierzać mam kilka pytań...
Mam endometriozę IV stopien, ostatnia laparoskopia 2010 roku, w tym roku w kwietniu HSG jajowody drozne, staramy się od stycznia 2014 mój mąż w tym tygodniu odebrał wyniki:
Upłynnienie (min) 15 norma <60
Objętość (ml) 4 norma >1,5 ml
ph 8,1 norma >7,2
Barwa prawidłowa
Lepkość duża
OCENA MIKROSKOPOWA
Koncentracja plemników (mln/ml) 1 norma> 15 mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakujacie (mln) 4,0 norma >39mln/ejakujat
Ruch postępowy (%) 30,8 norma 32%
1,2 norma >12,5 mln ejakujat
Ruch całkowity (%) 30,8 norma >40%
1,2 norma >15,6 ml/ ejakujat
Brak ruchu (%) 69,2
Zywotność (%( 78 norma >58%
3,1 norma >22,6 mln/ejakujat
Plemniki o prawidłowej budowie (%) 0 norma >4%
0,0 >1,6 mln/ ejakujat
Koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) <5 norma <5 mln/ml
Koncentracja Leukocytów (mln/ml) 1,2 norma <1 mln/ml
UWAGI:
Oligoasthenoteratozoospermia
Leukocytospermia
Wynik testu HBA 40% norma >80
Wskazane powtórzenie badania z posiewem bakteriologicznym
Zaczynamy jego diagnozowanie, reszte badan i wizyta u androloga ale
Czy z takimi jego wynikami i moja endo kwalifikujemy się do rządowego programu in vitro?
Ogólnie co radzicie?
I czy mozecie polecic mi jakąś klinike w Krakowie lub Katowicach?
Pozdrawiam Was mocno i liczę na pomoc :*Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Dzięki dziewczyny
wyniki mam tez juz przeanalizowane na dziale męskim
W sumie nie wiedziałam, że endo mnie od razu kwalifikuje, nawet jesli ta diagnoze mialam postawiona w 2010? nie trzeba teraz tego powtarzac czy cos?
-
MatyldaG wrote:Dzięki dziewczyny
wyniki mam tez juz przeanalizowane na dziale męskim
W sumie nie wiedziałam, że endo mnie od razu kwalifikuje, nawet jesli ta diagnoze mialam postawiona w 2010? nie trzeba teraz tego powtarzac czy cos?
http://www.invitro.gov.pl/ktomoze-kobieta -
Matylda, my jesteśmy zakwalifikowani z czynnika męskiego. Przy waszych parametrach nasienia też bylibyście zakwalifikowani bez problemu, tylko jeśli jest to wasze pierwsze badanie, to żeby postawić diagnozę oligozoospermii trzeba powtórzyć wynik po 3 miesiącach leczenia. Więc myślę ze twoja endometrioza szybciej was zakwalifikuje do rządówki. Jeśli miałaś diagnozę postawioną w 2010 roku i masz na to dokumenty, to możesz udowodnić 5 letnie starania.
-
Mozliwe, ze wyniki sie poprawia, jak zrobia wymaz i dobiora antybiotyk. niestety szalu bym sie nie spodziewala. Na pocieszenie za to powiem Ci, ze my mielismy gorsze wyniki nasienia, bo "pojedyncze plemniki w polu widzenia", a dokladnie okolo max 0,5 mln i jetsem w ciazy z pierwszego in vitro IMSI
Nadira, Konwalia, MatyldaG lubią tę wiadomość
-
Wiem, że jego wyniki kiepskie, wiec nie ma złudzen, ale i tak je powtórzymy po 3 miesiacach i do tego ta endometrioza... Papier mam własnie z grudnia 2010, tylko potem byłam na anty odstawiłam dopiero w styczniu 2014... cały czas pod stałą opieką gina.
Teraz zastanawiam się GDZIE najlepiej się zgłosić, mieszkam w Olkuszu tak miedzy Krakowem a Katowicami, ale jakby juz nie było miejsc czy duze kolejki to moze warto zastanowić się gdzieś dalej??
Bardzo proszę o jakieś polecenie kliniki -
Nadira IMSI jest w rzadowym, u nas od razu bylo wskazanie.
Matylda nie wiem, jak w Krakowie, ale w Katowicach sa pieniadze w Gyncentrum, w Invimedzie i w Provicie nie ma. Ja jestem pacjentka Gyncentrum i jestem bardzo zadowolona. A co do wynikow to wyniki wynikami, ale ja spieszylabym sie z kwalifikacja, bo sa sluszne podejrzenia, ze nie przedluza programu i sie nie zalapiecie, a zawsze pod koniec roku kliniki nie maja kasyNadira lubi tę wiadomość
-
Kobietki dzisiaj 13 dpt i kolejna beta za mną
beta : 650
progesteron 210
Estradiol 2004.
Chyba wszystko ładnie w normie cio ??
Dziewczyny popłakałam się ze szczęścia .Anko:-), mycha28, mysza89, jupios, Antonelka, józefka, Marta1986, iga 79, Asiula86, duza, Konwalia, Viki26, sisi, niecierpliwa, agniesia2569, Agnieszka_A., Moniaa, Elmirka, Requiem, Kava, MałaMi83, margo001, justa1234, Tosia 1981, roletka, Beata.D, kkisia, Piggy, staraczka85, Mimbla lubią tę wiadomość
Mała Mi