X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa sciskam .....moze to chwilowe zalamanie bety a jak tylko zaczniesz reagowac na leki to znowu przyspieszy. W szpitalu jestes nadal?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek jestem w szpitalu, nie mam zadnych wizyt w klinice.
    Co prawda dr na usg w pon i dzis wyrazniej widzial zaczatki pecherzyka..ale chyba jednak beta jest decydujaca.

• adrenalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja nie dziele sie zadnymi tego typu wiesciami z osobami, od ktorych kiedykolwiek moje dziecko mogloby uslyszec, ze jest:

A) z probowki
    B) ma bruzde ;)
    C) niepowinno go byc na swiecie
    D) jest polamane
    E) rodzice zabili Jego rodzenstwo
    F) i miliony innych krzywdzacych je bredni.

Dorosly sobie z takim atakiem poradzi, a dziecko nie. Im mniej osob wie, tym lepiej.

Ps. Z B i nawiasu robi sie mordka - nie wiedzialam :D
    Jestem tego samego zdania. Wiec o naszych wzlotach i upadkach wiemy tylko ja z mężem. No i Wy z forum ;p

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak on na nfz przyjmuje. Ja akurat chodzę do niego do Medicover. Bardzo go lubię i wiele mu zawdzięczam.
    Teraz chyba od 28 czerwca do około 15 lipca miał mieć urlop.

Na pewno usłyszysz serduszko;)

Tak własnie we wtorek spotkałam go w Kriobanku jak byłam na becie... pogadaliśmy chwilkę, wspomniał o urlopie, jak ustaliłam wizyty w klinice to od razu pojechałam do starej poradni... tam ustalono mi termin 11 sierpnia.. haha zajrzałam go niego do gabinetu bo już tam akurat przyjmował i zasięgnęłam opinii czy nie za późny termin czy mają mnie wpisać wcześniej. Popatrzył w kalendarz i powiedział że okej...
    A przyjmuje w pro med na Piasta 14 ...

No i tak siedze w domu i zaczęło mnie korcic czy aby nie sprawdzić jednak tej bety czy ładny przyrost... bo do tego 10 lipca do wizyty <3 to jednak daaleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anontelko kiepski wzrost zaczal sie od pon:w pt 34,6; w niedziele 124; w pon 138 i dzis 197.
    Nie wiem, moze jakies leki zle wplywaja na zarodek.. pozostaje czekac.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Tak własnie we wtorek spotkałam go w Kriobanku jak byłam na becie... pogadaliśmy chwilkę, wspomniał o urlopie, jak ustaliłam wizyty w klinice to od razu pojechałam do starej poradni... tam ustalono mi termin 11 sierpnia.. haha zajrzałam go niego do gabinetu bo już tam akurat przyjmował i zasięgnęłam opinii czy nie za późny termin czy mają mnie wpisać wcześniej. Popatrzył w kalendarz i powiedział że okej...
    A przyjmuje w pro med na Piasta 14 ...

No i tak siedze w domu i zaczęło mnie korcic czy aby nie sprawdzić jednak tej bety czy ładny przyrost... bo do tego 10 lipca do wizyty <3 to jednak daaleko

Przyrost na pewno ładny będzie. Na pewno wszystko jest ok :)
    Ja w następnym tygodniu w czwartek zaczynam robić testy owu i po 15 lipca śmigam na wizytę :) Mam nadzieję, że dostaniemy zielone światło.
    On jako jedyny ze wszystkich lekarzy u których byłam zajął się nami, dokładnie przebadał i szczerze powiedział jakie są szanse. Zresztą w trakcie całej procedury był zaangażowany i miałam wizyty tylko u niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anontelko kiepski wzrost zaczal sie od pon:w pt 34,6; w niedziele 124; w pon 138 i dzis 197.
    Nie wiem, moze jakies leki zle wplywaja na zarodek.. pozostaje czekac.
    Shoa rzeczywiście nie za dobry ten przyrost...ale jednak jest przyrost.
    .wiec trzymamy kciuki może odbije :-)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shoa, rzeczywiscie, przepraszam, pogmatwalo mi sie wsyztsko tak nas tu duzo. A mowili, kiedy maja cie dalej badac?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrzucono poprawkę o zakazie mrożenia zarodków :D

Konwalia, Antonelka, Moniaa, mycha28, agulas, Kava, Agnieszka_A., agniesia2569, Tosia 1981, Elmirka, Lenuś, Viki26, BISCA, kkisia, czarownica_tea, MałaMi83, Sansivieria, Marta1986, Asiula86, iga 79 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupiii

Antonelka, mycha28, Agnieszka_A., Asiula86 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Jakie sa Wasze doswiadczenia z Novum. Kogos mamy tutaj kto podchodzi komercyjnie? Wiem, ze jest watek na formu novum i jest rowniez invicta ale tutaj jest nas wiecej i wiecej lektury tymczasem :-)
    Ja jestem w Novum i czuję się "zaopiekowana", mam pozytywne wrażenia. Przyjechałam 500 km, aby tu być i mam nadzieję, że się opłaci... W tej chwili czekam na transfer :)
    Piszecie o tym czy mówić o in vitro otoczeniu... U nas wie rodzina i najbliżsi znajomi, którzy znają naszą sytuację i mocno nas dopingują. Postronnym osobom się nie zwierzam, ale i nie zamierzam z tego robić ściśle tajnego sekretu - metoda złotego środka :)

Ania_84, Agnieszka_A., mycha28, justa1234, Asiula86 lubią tę wiadomość

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ustawe :)

mycha28, Kava, Agnieszka_A., mysza89, freya, Tosia 1981, agulas, Elmirka, Lenuś, Viki26, BISCA, kkisia, czarownica_tea, MałaMi83, Sansivieria, Marta1986, Asiula86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, gdzie to ogladasz?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/Stowarzyszenie.Nasz.Bocian?fref=nf

referowali :)

a tu jest dokładniej jeszcze: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ustawa-o-in-vitro-i-wybor-nowego-marszalka-goracy-dzien-w-sejmie/c7t17l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:09

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny kiedy ta ustawa realnie wejdzie w życie? I dotyczy to wszystkich podejść prawda? I prywatnych i rządowych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek badaja mnie codziennie jak to w szpitalu..zalezy o co pytasz -jak o bete to nie wiem kiedy kolejna moze sobota? Moze niedziela? Ciezko powiedziec. Usg tez mialam w pon i dzis. Narazie zwieksze sobie lutke i estrofem o wlasne dawki do tych sprzed niedzieli, moze jezzcze jest szansa.

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:49

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mamy ustawe :)

Super widomość :)
    Kamień spadł mi z serca.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11:10 Ustawa dopuszcza zapłodnienie maksymalnie sześciu komórek jajowych. Zezwala na dawstwo zarodków, zabrania zaś ich tworzenia w celach innych niż pozaustrojowe zapłodnienie. Uchwalone przez Sejm przepisy zakazują preimplantacyjnej diagnostyki genetycznej w celu wyboru cech fenotypowych, w tym płci dziecka, chyba, że wybór taki pozwoli uniknąć ciężkiej, nieuleczalnej choroby. Ustawa zakazuje niszczenia zarodków zdolnych do prawidłowego rozwoju - grozić będzie za to kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

11:09 W myśl ustawy, której projekt przygotował resort zdrowia, z procedury in vitro będą mogły korzystać osoby w związkach małżeńskich oraz osoby we wspólnym pożyciu, potwierdzonym zgodnym oświadczeniem. Leczenie niepłodności tą metodą będzie mogło być podejmowane po wyczerpaniu innych metod leczenia, prowadzonych przez co najmniej 12 miesięcy

11:07 Wcześniej posłowie odrzucili wszystkie poprawki oraz wnioski mniejszości, zmierzające m.in. do wprowadzenia możliwości stosowania in vitro wyłącznie przez małżeństwa, ograniczające liczbę zapładnianych komórek jajowych i wprowadzające przepisy karne za tworzenie zarodków poza organizmem kobiety.

11:07 Ustawę o leczeniu niepłodności, która reguluje m.in. zasady stosowania zapłodnienia metodą in vitro poprało 261 posłów, przeciwko było 176 posłów, a sześć osób wstrzymało się od głosu. 11:06 Sejm uchwalił ustawę o in vitro. - To sukces polskiej wolności - oceniła premier Ewa Kopacz

edit już ode mnie: od 3 procedury ivf można zapładniać wszystkie komórki jajowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:21

agniesia2569, mysza89, Agnieszka_A., shooa, Tosia 1981, Elmirka, Agi83, Kava, Viki26, BISCA, justa1234, kkisia, MałaMi83, Asiula86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ustawa w większości pokrywa się z programem rządowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:30

‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ