X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa sciskam .....moze to chwilowe zalamanie bety a jak tylko zaczniesz reagowac na leki to znowu przyspieszy. W szpitalu jestes nadal?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek jestem w szpitalu, nie mam zadnych wizyt w klinice.
    Co prawda dr na usg w pon i dzis wyrazniej widzial zaczatki pecherzyka..ale chyba jednak beta jest decydujaca.

• adrenalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja nie dziele sie zadnymi tego typu wiesciami z osobami, od ktorych kiedykolwiek moje dziecko mogloby uslyszec, ze jest:

A) z probowki
    B) ma bruzde ;)
    C) niepowinno go byc na swiecie
    D) jest polamane
    E) rodzice zabili Jego rodzenstwo
    F) i miliony innych krzywdzacych je bredni.

Dorosly sobie z takim atakiem poradzi, a dziecko nie. Im mniej osob wie, tym lepiej.

Ps. Z B i nawiasu robi sie mordka - nie wiedzialam :D
    Jestem tego samego zdania. Wiec o naszych wzlotach i upadkach wiemy tylko ja z mężem. No i Wy z forum ;p

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak on na nfz przyjmuje. Ja akurat chodzę do niego do Medicover. Bardzo go lubię i wiele mu zawdzięczam.
    Teraz chyba od 28 czerwca do około 15 lipca miał mieć urlop.

Na pewno usłyszysz serduszko;)

Tak własnie we wtorek spotkałam go w Kriobanku jak byłam na becie... pogadaliśmy chwilkę, wspomniał o urlopie, jak ustaliłam wizyty w klinice to od razu pojechałam do starej poradni... tam ustalono mi termin 11 sierpnia.. haha zajrzałam go niego do gabinetu bo już tam akurat przyjmował i zasięgnęłam opinii czy nie za późny termin czy mają mnie wpisać wcześniej. Popatrzył w kalendarz i powiedział że okej...
    A przyjmuje w pro med na Piasta 14 ...

No i tak siedze w domu i zaczęło mnie korcic czy aby nie sprawdzić jednak tej bety czy ładny przyrost... bo do tego 10 lipca do wizyty <3 to jednak daaleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anontelko kiepski wzrost zaczal sie od pon:w pt 34,6; w niedziele 124; w pon 138 i dzis 197.
    Nie wiem, moze jakies leki zle wplywaja na zarodek.. pozostaje czekac.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Tak własnie we wtorek spotkałam go w Kriobanku jak byłam na becie... pogadaliśmy chwilkę, wspomniał o urlopie, jak ustaliłam wizyty w klinice to od razu pojechałam do starej poradni... tam ustalono mi termin 11 sierpnia.. haha zajrzałam go niego do gabinetu bo już tam akurat przyjmował i zasięgnęłam opinii czy nie za późny termin czy mają mnie wpisać wcześniej. Popatrzył w kalendarz i powiedział że okej...
    A przyjmuje w pro med na Piasta 14 ...

No i tak siedze w domu i zaczęło mnie korcic czy aby nie sprawdzić jednak tej bety czy ładny przyrost... bo do tego 10 lipca do wizyty <3 to jednak daaleko

Przyrost na pewno ładny będzie. Na pewno wszystko jest ok :)
    Ja w następnym tygodniu w czwartek zaczynam robić testy owu i po 15 lipca śmigam na wizytę :) Mam nadzieję, że dostaniemy zielone światło.
    On jako jedyny ze wszystkich lekarzy u których byłam zajął się nami, dokładnie przebadał i szczerze powiedział jakie są szanse. Zresztą w trakcie całej procedury był zaangażowany i miałam wizyty tylko u niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anontelko kiepski wzrost zaczal sie od pon:w pt 34,6; w niedziele 124; w pon 138 i dzis 197.
    Nie wiem, moze jakies leki zle wplywaja na zarodek.. pozostaje czekac.
    Shoa rzeczywiście nie za dobry ten przyrost...ale jednak jest przyrost.
    .wiec trzymamy kciuki może odbije :-)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shoa, rzeczywiscie, przepraszam, pogmatwalo mi sie wsyztsko tak nas tu duzo. A mowili, kiedy maja cie dalej badac?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrzucono poprawkę o zakazie mrożenia zarodków :D

Konwalia, Antonelka, Moniaa, mycha28, agulas, Kava, Agnieszka_A., agniesia2569, Tosia 1981, Elmirka, Lenuś, Viki26, BISCA, kkisia, czarownica_tea, MałaMi83, Sansivieria, Marta1986, Asiula86, iga 79 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupiii

Antonelka, mycha28, Agnieszka_A., Asiula86 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Jakie sa Wasze doswiadczenia z Novum. Kogos mamy tutaj kto podchodzi komercyjnie? Wiem, ze jest watek na formu novum i jest rowniez invicta ale tutaj jest nas wiecej i wiecej lektury tymczasem :-)
    Ja jestem w Novum i czuję się "zaopiekowana", mam pozytywne wrażenia. Przyjechałam 500 km, aby tu być i mam nadzieję, że się opłaci... W tej chwili czekam na transfer :)
    Piszecie o tym czy mówić o in vitro otoczeniu... U nas wie rodzina i najbliżsi znajomi, którzy znają naszą sytuację i mocno nas dopingują. Postronnym osobom się nie zwierzam, ale i nie zamierzam z tego robić ściśle tajnego sekretu - metoda złotego środka :)

Ania_84, Agnieszka_A., mycha28, justa1234, Asiula86 lubią tę wiadomość

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ustawe :)

mycha28, Kava, Agnieszka_A., mysza89, freya, Tosia 1981, agulas, Elmirka, Lenuś, Viki26, BISCA, kkisia, czarownica_tea, MałaMi83, Sansivieria, Marta1986, Asiula86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, gdzie to ogladasz?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/Stowarzyszenie.Nasz.Bocian?fref=nf

referowali :)

a tu jest dokładniej jeszcze: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ustawa-o-in-vitro-i-wybor-nowego-marszalka-goracy-dzien-w-sejmie/c7t17l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:09

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny kiedy ta ustawa realnie wejdzie w życie? I dotyczy to wszystkich podejść prawda? I prywatnych i rządowych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek badaja mnie codziennie jak to w szpitalu..zalezy o co pytasz -jak o bete to nie wiem kiedy kolejna moze sobota? Moze niedziela? Ciezko powiedziec. Usg tez mialam w pon i dzis. Narazie zwieksze sobie lutke i estrofem o wlasne dawki do tych sprzed niedzieli, moze jezzcze jest szansa.

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:49

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mamy ustawe :)

Super widomość :)
    Kamień spadł mi z serca.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11:10 Ustawa dopuszcza zapłodnienie maksymalnie sześciu komórek jajowych. Zezwala na dawstwo zarodków, zabrania zaś ich tworzenia w celach innych niż pozaustrojowe zapłodnienie. Uchwalone przez Sejm przepisy zakazują preimplantacyjnej diagnostyki genetycznej w celu wyboru cech fenotypowych, w tym płci dziecka, chyba, że wybór taki pozwoli uniknąć ciężkiej, nieuleczalnej choroby. Ustawa zakazuje niszczenia zarodków zdolnych do prawidłowego rozwoju - grozić będzie za to kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

11:09 W myśl ustawy, której projekt przygotował resort zdrowia, z procedury in vitro będą mogły korzystać osoby w związkach małżeńskich oraz osoby we wspólnym pożyciu, potwierdzonym zgodnym oświadczeniem. Leczenie niepłodności tą metodą będzie mogło być podejmowane po wyczerpaniu innych metod leczenia, prowadzonych przez co najmniej 12 miesięcy

11:07 Wcześniej posłowie odrzucili wszystkie poprawki oraz wnioski mniejszości, zmierzające m.in. do wprowadzenia możliwości stosowania in vitro wyłącznie przez małżeństwa, ograniczające liczbę zapładnianych komórek jajowych i wprowadzające przepisy karne za tworzenie zarodków poza organizmem kobiety.

11:07 Ustawę o leczeniu niepłodności, która reguluje m.in. zasady stosowania zapłodnienia metodą in vitro poprało 261 posłów, przeciwko było 176 posłów, a sześć osób wstrzymało się od głosu. 11:06 Sejm uchwalił ustawę o in vitro. - To sukces polskiej wolności - oceniła premier Ewa Kopacz

edit już ode mnie: od 3 procedury ivf można zapładniać wszystkie komórki jajowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:21

agniesia2569, mysza89, Agnieszka_A., shooa, Tosia 1981, Elmirka, Agi83, Kava, Viki26, BISCA, justa1234, kkisia, MałaMi83, Asiula86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ustawa w większości pokrywa się z programem rządowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:30

‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ