IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Ja nie dziele sie zadnymi tego typu wiesciami z osobami, od ktorych kiedykolwiek moje dziecko mogloby uslyszec, ze jest:
A) z probowki
ma bruzde
C) niepowinno go byc na swiecie
D) jest polamane
E) rodzice zabili Jego rodzenstwo
F) i miliony innych krzywdzacych je bredni.
Dorosly sobie z takim atakiem poradzi, a dziecko nie. Im mniej osob wie, tym lepiej.
Ps. Z B i nawiasu robi sie mordka - nie wiedzialam
-
Agnieszka_A. wrote:Tak on na nfz przyjmuje. Ja akurat chodzę do niego do Medicover. Bardzo go lubię i wiele mu zawdzięczam.
Teraz chyba od 28 czerwca do około 15 lipca miał mieć urlop.
Na pewno usłyszysz serduszko;)
Tak własnie we wtorek spotkałam go w Kriobanku jak byłam na becie... pogadaliśmy chwilkę, wspomniał o urlopie, jak ustaliłam wizyty w klinice to od razu pojechałam do starej poradni... tam ustalono mi termin 11 sierpnia.. haha zajrzałam go niego do gabinetu bo już tam akurat przyjmował i zasięgnęłam opinii czy nie za późny termin czy mają mnie wpisać wcześniej. Popatrzył w kalendarz i powiedział że okej...
A przyjmuje w pro med na Piasta 14 ...
No i tak siedze w domu i zaczęło mnie korcic czy aby nie sprawdzić jednak tej bety czy ładny przyrost... bo do tego 10 lipca do wizytyto jednak daaleko
-
nick nieaktualny
-
Moniaa wrote:Tak własnie we wtorek spotkałam go w Kriobanku jak byłam na becie... pogadaliśmy chwilkę, wspomniał o urlopie, jak ustaliłam wizyty w klinice to od razu pojechałam do starej poradni... tam ustalono mi termin 11 sierpnia.. haha zajrzałam go niego do gabinetu bo już tam akurat przyjmował i zasięgnęłam opinii czy nie za późny termin czy mają mnie wpisać wcześniej. Popatrzył w kalendarz i powiedział że okej...
A przyjmuje w pro med na Piasta 14 ...
No i tak siedze w domu i zaczęło mnie korcic czy aby nie sprawdzić jednak tej bety czy ładny przyrost... bo do tego 10 lipca do wizytyto jednak daaleko
Przyrost na pewno ładny będzie. Na pewno wszystko jest ok
Ja w następnym tygodniu w czwartek zaczynam robić testy owu i po 15 lipca śmigam na wizytęMam nadzieję, że dostaniemy zielone światło.
On jako jedyny ze wszystkich lekarzy u których byłam zajął się nami, dokładnie przebadał i szczerze powiedział jakie są szanse. Zresztą w trakcie całej procedury był zaangażowany i miałam wizyty tylko u niego. -
nick nieaktualnyshooa wrote:Anontelko kiepski wzrost zaczal sie od pon:w pt 34,6; w niedziele 124; w pon 138 i dzis 197.
Nie wiem, moze jakies leki zle wplywaja na zarodek.. pozostaje czekac.
.wiec trzymamy kciuki może odbije -
Odrzucono poprawkę o zakazie mrożenia zarodków
Konwalia, Antonelka, Moniaa, mycha28, agulas, Kava, Agnieszka_A., agniesia2569, Tosia 1981, Elmirka, Lenuś, Viki26, BISCA, kkisia, czarownica_tea, MałaMi83, Sansivieria, Marta1986, Asiula86, iga 79 lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Jakie sa Wasze doswiadczenia z Novum. Kogos mamy tutaj kto podchodzi komercyjnie? Wiem, ze jest watek na formu novum i jest rowniez invicta ale tutaj jest nas wiecej i wiecej lektury tymczasem
Piszecie o tym czy mówić o in vitro otoczeniu... U nas wie rodzina i najbliżsi znajomi, którzy znają naszą sytuację i mocno nas dopingują. Postronnym osobom się nie zwierzam, ale i nie zamierzam z tego robić ściśle tajnego sekretu - metoda złotego środkaAnia_84, Agnieszka_A., mycha28, justa1234, Asiula86 lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
https://www.facebook.com/Stowarzyszenie.Nasz.Bocian?fref=nf
referowali
a tu jest dokładniej jeszcze: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ustawa-o-in-vitro-i-wybor-nowego-marszalka-goracy-dzien-w-sejmie/c7t17lWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFistaszek badaja mnie codziennie jak to w szpitalu..zalezy o co pytasz -jak o bete to nie wiem kiedy kolejna moze sobota? Moze niedziela? Ciezko powiedziec. Usg tez mialam w pon i dzis. Narazie zwieksze sobie lutke i estrofem o wlasne dawki do tych sprzed niedzieli, moze jezzcze jest szansa.
-
11:10 Ustawa dopuszcza zapłodnienie maksymalnie sześciu komórek jajowych. Zezwala na dawstwo zarodków, zabrania zaś ich tworzenia w celach innych niż pozaustrojowe zapłodnienie. Uchwalone przez Sejm przepisy zakazują preimplantacyjnej diagnostyki genetycznej w celu wyboru cech fenotypowych, w tym płci dziecka, chyba, że wybór taki pozwoli uniknąć ciężkiej, nieuleczalnej choroby. Ustawa zakazuje niszczenia zarodków zdolnych do prawidłowego rozwoju - grozić będzie za to kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.
11:09 W myśl ustawy, której projekt przygotował resort zdrowia, z procedury in vitro będą mogły korzystać osoby w związkach małżeńskich oraz osoby we wspólnym pożyciu, potwierdzonym zgodnym oświadczeniem. Leczenie niepłodności tą metodą będzie mogło być podejmowane po wyczerpaniu innych metod leczenia, prowadzonych przez co najmniej 12 miesięcy
11:07 Wcześniej posłowie odrzucili wszystkie poprawki oraz wnioski mniejszości, zmierzające m.in. do wprowadzenia możliwości stosowania in vitro wyłącznie przez małżeństwa, ograniczające liczbę zapładnianych komórek jajowych i wprowadzające przepisy karne za tworzenie zarodków poza organizmem kobiety.
11:07 Ustawę o leczeniu niepłodności, która reguluje m.in. zasady stosowania zapłodnienia metodą in vitro poprało 261 posłów, przeciwko było 176 posłów, a sześć osób wstrzymało się od głosu. 11:06 Sejm uchwalił ustawę o in vitro. - To sukces polskiej wolności - oceniła premier Ewa Kopacz
edit już ode mnie: od 3 procedury ivf można zapładniać wszystkie komórki jajowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:21
agniesia2569, mysza89, Agnieszka_A., shooa, Tosia 1981, Elmirka, Agi83, Kava, Viki26, BISCA, justa1234, kkisia, MałaMi83, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny