X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodzimy po raz pierwszy :) jestem przed 30. Na umowie z invicta mamą zapłodnienie wszystkich komórek, jeżeli zarodki będą ok to transfer będzie z dwoma zarodkami a rodzeństwo chcemy zamrozić :)
    Ja marzę o bliźniakach i zapytałam lekarza czy można podać 3 zarodki, ale nie chciał się zgodzić :P

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Mam pytanie odnosnie ustawy co ona daje parą niepłodnym ,których nie stać na komercyjne jakie wsparcie finansowe ?

Ustawa nie mówi o żadnym wsparciu, bo nie od tego jest. Normalizuje procedurę od prawnej strony.

STORK, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ustawa nie mówi o żadnym wsparciu, bo nie od tego jest. Normalizuje procedurę od prawnej strony.

aha dziękuje na informacje ....
    to jakby nie patrzeć słabo bo jak kogoś nie stać na zapłatę to nadal jest z niczym ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • agulas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Hej dziewczyny Poważnie zastanawiam się nad invitro, jestem zmęczona już leczeniem przez IUI, chociaż za pierwszym razem IUI się udało, ale poroniłam w 11 tygodniu. Myślę o invitro, jestem w klinice Invicta, póki co jest ok, ale jeszcze rozważam przejście do Novum, jak myślicie, która klinika jest bardziej skuteczna? Serce mi podpowiada Novum, ale jakbym musiał przechodzisz znowu wszystkie badania, to mi się odechciewa, tu w Invicta mam przynajmniej całą historię. Poradźcie coś dziewczyny, jestescie zaprawione w boju.
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,1397.html?sd=1#

Historię można przenieść.
    Odkąd zaczęłam z Wami pisać na forum mam większą wiarę w ostateczne powodzenie :) Podobnie jak kilka z Was, o in vitro wiem tylko ja z mężem i forum :) Wszyscy pytają kiedy będzie dziecko a my robimy dobra minę do złej gry..

Anatolka bardzo Cię podziwiam. Chciałabym mieć tyle siły w sobie :)

vvv008 trzeba czekąć na jakiś nowy program, albo uruchomienie zamrożonych środków w klinikach. Niestety, ale czy ten program będzie czy nie - zależy od tego, która partia wygra wybory jesienią :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:40

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie patrze teraz na komercyjne czy niekomercyjne, ale ogóleni która klinika lepsza, chodzi mi o skuteczność, traktowanie pacjentów itp. Dzięki z góry za odpowiedzi

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    aha dziękuje na informacje ....
    to jakby nie patrzeć słabo bo jak kogoś nie stać na zapłatę to nadal jest z niczym ...

Jest rządowy program, który jest niezależny od ustawy, To są dwie różne rzeczy. Kwestia tego czy będzie obowiązywał w przyszłości to kwestia tego właśnie, która z partii dojdzie do władzy.

Poza tym wsparciem jest refundacja leków :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Nie patrze teraz na komercyjne czy niekomercyjne, ale ogóleni która klinika lepsza, chodzi mi o skuteczność, traktowanie pacjentów itp. Dzięki z góry za odpowiedzi

Z wypowiedzi dziewczyn - Novum.

Invicta przy rządówce ściśle trzyma się reguł (Sysia i klasyczne IVF 2 razy i dopiero za 3 ICSI), nie ma lekarza prowadzącego tylko skacze się do różnych...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jest rządowy program, który jest niezależny od ustawy, To są dwie różne rzeczy. Kwestia tego czy będzie obowiązywał w przyszłości to kwestia tego właśnie, która z partii dojdzie do władzy.

Poza tym wsparciem jest refundacja leków :)

tak kwestia czy będzie kolejny program jak wygra pis na pewno nie ... mi się udało dostać a co z innymi którym się nie udało zakwalifikować ?? mam znajomą po 3 stratach i 2 ciążach biochemicznych na ten program się nie łapie ...:( a wiadomo leczenie kosztuje i pieniądze wypływają ....

kasia79 dokładnie skacze się od lekarza do lekarza nie ma stałości i trudno uzyskać informacje i pomoc ....
    A novum sama miałam tak się leczyć ale mam daleko dlatego invicta ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:55

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Podchodzimy po raz pierwszy :) jestem przed 30. Na umowie z invicta mamą zapłodnienie wszystkich komórek, jeżeli zarodki będą ok to transfer będzie z dwoma zarodkami a rodzeństwo chcemy zamrozić :)
    Ja marzę o bliźniakach i zapytałam lekarza czy można podać 3 zarodki, ale nie chciał się zgodzić :P
    Jeśli chcesz skorzystać z rządówki to nie ma takiej szansy, przed 30 podają tylko jeden zarodek i zapładniają max 6 komórek

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja jestem w Novum i jestem zadowolona

justa1234 lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś ściskam Cię mocno. Ostatnio myślałam o Tobie... Ważne jest byś psychicznie się pozbierała przed kolejną procedurą.
    Przeszłam to samo i wiem jakie to życie jest niesprawiedliwe.

Lenuś lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś <3

Cześć Dziewczyny w ogóle :) Większość z Was mnie nie zna, ale ja Wasze historie przeżywam na bieżąco, bo mimo iż się nie udzielam, to czytam.

15 lipca dowiem się czy dołączę do Was- będę mieć kolejną histeroskopię, aby usunąć mięśniaka. Jak się uda to ok sierpnia będziemy mogli zacząć drugą procedurę.

Elmirka, Lenuś, duza, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Tosia a ile już czekasz i na kiedy są szanse? W ogóle długa jest ta lista? Trochę zaczyna mnie to przerazac :-S
    Ja się zapisałam już na tą listę przed ostatnim transferem w maju a i tak jesteśmy na tej liście daleko okolice 80 :/ ale być może w lipcu dostaną nowe środki to się coś ruszy :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    ja polecam novum, mają świetne laboratorium:)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Z wypowiedzi dziewczyn - Novum.

Invicta przy rządówce ściśle trzyma się reguł (Sysia i klasyczne IVF 2 razy i dopiero za 3 ICSI), nie ma lekarza prowadzącego tylko skacze się do różnych...
    Anatolko masz rację :-) trzymają się reguł ale jak są wskazania np. jak było u nas test wiązania z hialuraninem wyszedł słabo, do tego fragmentacja dna też kiepskawa, to od razu za 1 podejściem mięliśmy ICSI, skakanie po lekarzach jest to też fakt :P

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Ja się zapisałam już na tą listę przed ostatnim transferem w maju a i tak jesteśmy na tej liście daleko okolice 80 :/ ale być może w lipcu dostaną nowe środki to się coś ruszy :-)
    O kurcze no to rzeczywiście teraz się przyblokowalo... W takim razie będę się dowiadywać czy też się nie zapisać...ale generalnie jest zupełny brak informacji gdyby nie to forum to nie wiedzialabym że w ogóle taka lista istnieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdyby ktoś w tej przerwie podszedł prywatnie nawet w innej klinice to to dyskwalifikuje z programu?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Dziewczyny a gdyby ktoś w tej przerwie podszedł prywatnie nawet w innej klinice to to dyskwalifikuje z programu?

Podpisalas regulamin, w ktorym sie zobowiazalas, ze tego nie zrobisz. Prawdopodobnie skutkuje to usunieciem z programu. Tak mi sie kojarzy, ale spojrz sobie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    tak kwestia czy będzie kolejny program jak wygra pis na pewno nie ... mi się udało dostać a co z innymi którym się nie udało zakwalifikować ?? mam znajomą po 3 stratach i 2 ciążach biochemicznych na ten program się nie łapie ...:( a wiadomo leczenie kosztuje i pieniądze wypływają ....

kasia79 dokładnie skacze się od lekarza do lekarza nie ma stałości i trudno uzyskać informacje i pomoc ....
    A novum sama miałam tak się leczyć ale mam daleko dlatego invicta ...

Skoro zachodzi w ciaze to in vitro i program jest Jej niepotrzebny. Potrzebne jest znalezienie przyczyny poronien, usuniecie ich lub podjecie srodkow zaradczych. In vitro nie jest lekiem na poronienia. Chyba, ze komercyjne z pgd jesli przyczyna lezy w genetyce.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Podpisalas regulamin, w ktorym sie zobowiazalas, ze tego nie zrobisz. Prawdopodobnie skutkuje to usunieciem z programu. Tak mi sie kojarzy, ale spojrz sobie.
    Masz rację teraz doczytałąm regulamin...
    a pkt 11:1.
    Rozpoczęcie kolejnego cyklu w ramach Programu następuje, jeżeli nie ma do tego
    przeciwskazań medycznych nie później niż 6 miesięcy od zakończenia poprzedniego
    cyklu.
    To pewnie słowo cykl oznacza wszytsko aż do ostatniego crio???
    trochę się podłamałam, bo wiadomo czas działa na naszą niekorzyść...

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ