IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kornelia777 wrote:O kurcze no to rzeczywiście teraz się przyblokowalo... W takim razie będę się dowiadywać czy też się nie zapisać...ale generalnie jest zupełny brak informacji gdyby nie to forum to nie wiedzialabym że w ogóle taka lista istnieje...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTosia 1981 wrote:Ja się dowiedziałam o tej liście jak byłam na wizycie przed crio, więc od razu zapisałam się na nią bez względu na wynik transferu, wiadomo że jakby nam się udało to byśmy po prostu zwolnili komuś miejsce
w takim razie będę się dowiadywać
-
Tosia 1981 wrote:Ja się dowiedziałam o tej liście jak byłam na wizycie przed crio, więc od razu zapisałam się na nią bez względu na wynik transferu, wiadomo że jakby nam się udało to byśmy po prostu zwolnili komuś miejsce
my identycznie.. myślę, że wiele innych par również.
Chciałabym dopytać Dziewczyny, którym się udało jakie witaminy brałyście przed punkcją i transferem? Chodzi mi o takie, które można kupić bez recepty. Biorę koenzym Q10 (podobno poprawia jakość komórek), kwas foliowy, magnez, jem garść orzechów brazylijskich i dużo zielonych warzyw aby uzupełnić żelazo.
Doczytałam na forum, że po transferze można wcinać ananas.
Jakie są Wasze doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:01
-
justa1234 wrote:Ja też jestem z Novum i zawsze powiem to samo że dla mnie najlepsza klinika że wszystkich
byłam w,dwóch innych i nie ma porównania. To moje zdanie
A jakie badania przed samym invitro trzeba zrobić w Novum, nie mówię o tych kwalifikacyjnych, bo tych to ja mam mnóstwo, ale takich tuż przed invitro -
nick nieaktualnyAle się rozpisałyście.
Ja już pomału wracam do świata ludzi i pracy. Rano oczywiście panika przy toalecie, ale było w granicach rozsądku.
Dziś po długim spacerze namierzyłam na wkładce troszkę wydzieliny serowatej (w kolorze kawy z mlekiem) - nie biorę żadnych leków w formie czopków, ale na ile się orientuję to raczej normalne.
Dzielnie faszeruję się duphastonem i luteinę - zgodnie z wczorajszym postanowieniem i dobrze mi z tym. W sobotę zamierzam ostatni raz zrobić sobie betę i progesteron. Na wizytę muszę jeszcze czekać cały tydzień. Mogłabym chodzić codziennie.
Shoa - trzymam kciuki.
Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wtrace swoje trzy grosze to ktorycn wspomnialam
)) bo uzaleznilam sie od forum i naprawde pomaga - chociaz mam sie komu wygadac, zabrac glos w sprawie - mam nadzieje, ze nie przynudzam.
Ja invicte chwale za:
- dostepnosc lekarza w godzinach popoludniowych i w soboty
- ja mam caly czas jendego lekarza - tylko w czasie urlopu bylo zastepstwo - no ale to zrozumiale
- szybki dostep do wynikow badan
- moj lekarz - cenie bardzo
Ale podwyzki cen vs inne kliniki to dla mnie zaskoczenie i ciekawe czy w slad za tym pojda inne kliniki czy nie. To mnie zrazilo, inne rzeczy wybaczam, zwalam na moje emocje. Ale o Novum mysle jesli nie uda sie kolejne crio.
Na razie musze wierzyc w kolejny lipcowy transfer
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:19
daynerys, Asiula86 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Ja wtrace swoje trzy grosze to ktorycn wspomnialam
)) bo uzaleznilam sie od forum i naprawde pomaga - chociaz mam sie komu wygadac, zabrac glos w sprawie - mam nadzieje, ze nie przynudzam.
Ja invicte chwale za:
- dostepnosc lekarza w godzinach popoludniowych i w soboty
- ja mam caly czas jendego lekarza - tylko w czasie urlopu bylo zastepstwo - no ale to zrozumiale
- szybki dostep do wynikow badan
- moj lekarz - cenie bardzo
Ale podwyzki cen vs inne kliniki to dla mnie zaskoczenie i ciekawe czy w slad za tym pojda inne kliniki czy nie. To mnie zrazilo, inne rzeczy wybaczam, zwalam na moje emocje. Ale o Novum mysle jesli nie uda sie kolejne crio.
Na razie musze wierzyc w kolejny lipcowy transfer
Rozmawiałam z kolegą kórego żona jest w ciąży właśnie dzięki Novum i niestety ceny sa tam kosmiczne. -
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Mam pytanie odnosnie ustawy co ona daje parą niepłodnym ,których nie stać na komercyjne jakie wsparcie finansowe ?
A daje to, że wreszcie jest dokument, który reguluje wszystkie niejasności. Skończy się wolna amerykanka wśród klinik. Będzie jedna regulacja i wszyscy będą się musieli do niej dostosować. Pewnie w ustawie też jest wiek kobiety do którego momentu może poddać się procedurze, po jakiem czasie leczenia itd. Ja to tak rozumiem, oczywiście będą bardziej i mniej zadowoleni, ale to jak wszędzie. -
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:http://issuu.com/tiszka/docs/glos_95_17/2?e=16730035/13759056
lista jak głowsowali posłowieEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -