X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A czy tez musieliście czekać miedzy stymulacjami 3 msc ?
    Z jednej strony po tym jak sie dowiedziałam ze transfer sie nie udał cieszyłam sie ze te trzy miesiace bede mogła odpocząć psychicznie. Ale czuje ze juz bym mogła przejść stymulację drugi raz. Zle mi z tym ze muszę czekać aż trzy miesiace. Czy u Was w klinikach tez jest taka procedura ze trzeba odczekać ?
    A z drugiej strony boje sie ze w październiku jak pojadę na wizytę ze juz nie bedzie kasy na rządówkę :/
    Tak koniecznie 3 cykle trzeba odczekać przed koleją stymulacją

adrenalina lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak juz sie zapisałam raz przed pierwsza próba na listę to teraz nie muszę zapisywać sie drugi raz do ivf ?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    nic na ten temat nie wspomnieli

Rozne wady mozna w czasie histeroskopii poprawic. Jak lezalam z hiperka to mialam na 1 dzien na sali dziewczyne na histero, okazalo sie, ze miala z powodu jakiejs wady w budowie zbyt mala macice (2 poronienia przeszla) i ponacinali Jej cos lekko tam i rozszerzyla sie-powiekszyla. Byc moze u Ciebie tez jest mozliwa korekcja :)

Wychodzi na to, ze mialas tylko diagnostyczna a nie zabiegowa histero, tak?

Edit: w ogóle to pisałaś kiedyś, że już mialaś hisero po poronieniu? Wtedy nie stwierdzili wady? To dziwne, bo ma się je od urodzenia a nie powstają w trakcie życia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:00

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej klinice trzeba czekać 3 miesiące.
    adrenalina wrote:
    Z jednej strony po tym jak sie dowiedziałam ze transfer sie nie udał cieszyłam sie ze te trzy miesiace bede mogła odpocząć psychicznie. Ale czuje ze juz bym mogła przejść stymulację drugi raz. Zle mi z tym ze muszę czekać aż trzy miesiace. Czy u Was w klinikach tez jest taka procedura ze trzeba odczekać ?
    A z drugiej strony boje sie ze w październiku jak pojadę na wizytę ze juz nie bedzie kasy na rządówkę :/

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A jak juz sie zapisałam raz przed pierwsza próba na listę to teraz nie muszę zapisywać sie drugi raz do ivf ?
    Musisz zapisać się na wizytę startową do drugiego podejścia, zrób to najlepiej za ok 2 miesiące, chyba że masz regularne miesiaczki, bo na wizycie tej musisz być między 17 a 22 dc, nie wiem jak to jest w innych klinikach ale w novum tak jest.

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam regularne wacha sie jedynie +\- jeden dzień. Ale we wrześniu zadzwonię i sie dopytał na recepcji albo bezpośrednio lekarza jak mam przyjechać.
    Oby tylko kasa Była pod koniec roku na rządówkę.
    Dzięki za odpowiedzi troche mi lżej na bańce :)
    Elmirka beta za 4 dni czy wcześniej ? :)

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Mam regularne wacha sie jedynie +\- jeden dzień. Ale we wrześniu zadzwonię i sie dopytał na recepcji albo bezpośrednio lekarza jak mam przyjechać.
    Oby tylko kasa Była pod koniec roku na rządówkę.
    Dzięki za odpowiedzi troche mi lżej na bańce :)
    Elmirka beta za 4 dni czy wcześniej ? :)
    Myślę że za 4 zrobię ;) A w której klinice jesteś?

• Piggy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Rozne wady mozna w czasie histeroskopii poprawic. Jak lezalam z hiperka to mialam na 1 dzien na sali dziewczyne na histero, okazalo sie, ze miala z powodu jakiejs wady w budowie zbyt mala macice (2 poronienia przeszla) i ponacinali Jej cos lekko tam i rozszerzyla sie-powiekszyla. Byc moze u Ciebie tez jest mozliwa korekcja :)

Wychodzi na to, ze mialas tylko diagnostyczna a nie zabiegowa histero, tak?

Edit: w ogóle to pisałaś kiedyś, że już mialaś hisero po poronieniu? Wtedy nie stwierdzili wady? To dziwne, bo ma się je od urodzenia a nie powstają w trakcie życia...
    Tak dziś była diagnostyczna. Wcześniej po poronieniach miałam mieć histero ale 3 razy mi odwołano zabieg i koniec końców go nie miałam.
    Konsultacje mam za dwa tygodnie wtedy może coś więcej mi powiedzą

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie czy Estradiol 2004 w 13dpt nie jest zbyt wysoki ?? Jest wporzadku ?? Estrofemu biorę 3x1 tab.

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie czy Estradiol 2004 w 13dpt nie jest zbyt wysoki ?? Jest wporzadku ?? Estrofemu biorę 3x1 tab.
    Optymalny ;-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Tak dziś była diagnostyczna. Wcześniej po poronieniach miałam mieć histero ale 3 razy mi odwołano zabieg i koniec końców go nie miałam.
    Konsultacje mam za dwa tygodnie wtedy może coś więcej mi powiedzą

Wiesz, jak ja robiłam histero to miala być albo taka albo taka w zależności od tego, co zobaczy mój gin w środku. Jesli byłyby np. miesniaki czy cokolwiek innego nie tak, to miał to od razu usunąć a nie tylko obejrzeć, że są. Uważał, że bez sensu tylko zobaczyć i na tym koniec, a pozniej jeszcze raz mi fundować narkozę do histero zabiegowej. Bzdura straszna...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam histeroskopie, ale z gory zapowiedzieli, ze dopiero w trakcie zabiegu wyjdzie czy diagnostyczna czy beda cos robic. Wyszlo, ze mam dwurozna macice, ale to byla tylko diagnostyczna, wiec podejrzewam ze nie dalo sie tam nic "naprawic"

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ale i tych zarotkow umrze zanim sie zaplodni"
    Jak czytam te rewelacyjne komentarze pod artykułami o in vitro to zastanawiam się czy Ci ludzie nie mają za grosz przyzwoitości, żeby najpierw zdobyć wiedzę a potem komentować.

Anko:-), klara_bella, Moniaa, niecierpliwa, Kava, Asiula86, renieczka, Reni, Mimbla lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, dziewczyny z invicty Wrocław proszę powiedzcie mi czy któraś z was chodzi do dr.Waleśkiewicz-Ogórek - z racji tego że dr.Gruszczyńska odchodzi byłam zmuszona przenieść się do innego lekarza. W związku z tym chce uzyskać jakieś info o niej, mam wizyte kwalifikacyjną i nie wiem czego mogę się spodziewać, zrobilam wszystkie badania które zleciła mi dr.Gruszczyńska, mąż powtórzył badanie nasienia, więc teoretycznie nie powinna robić problemów ale kto wie ?!

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Myślę że za 4 zrobię ;) A w której klinice jesteś?
    Bocian Białystok.

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Bocian Białystok.
    Oni mają bardzo pozytywne opinie, w końcu kolebka in vitro :) zobaczysz przy następnym podejściu na pewno uda się ;) Szkoda że mrożaczków nie macie, ale u nas było podobnie. Przy pierwszym podejściu mieliśmy tylko jeden piękny zarodek 4AA no i ciążą biochemiczna :( teraz na szczęście mamy jednego mrożaczka.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby za 4 dni sie udało a za jakis czas żebyś wróciła po następne :)
    Wierze ze następnym razem sie uda muszę w cos wierzyć zeby nie zwariować.

Elmirka lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadlam tylko powiedziec, ze moja dzisiejsza beta to 0,2.
    Nie mam sily na czytanie forum, wybaczcie.
    Trzymajcie sie wszystkie i do zobaczenia, jak mi dol przejdzie.. moze a tydzien, a moze jutro....

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś, Kochana <3

Idgie, wypłacz się i wracaj do nas!!!

Super, że ustawa przeszła, przynajmniej nas nie będą karać i nie będą zakazywać in vitro!

Jestem w Inviccie w Warszawie, tylko dlatego, że przyjmuje tam lekarz, do którego mam pełne zaufanie. Plusem kliniki jest lokalizacja w centrum. Niestety, prawdą jest to, że często zmienia się lekarza (do tych lepszych odległe terminy zapisów). U nas w rządówce powinniśmy mieć klasyczne IVF (kwalifikacja z czynnika jajnikowego), ale w laboratorium, jak zobaczyli nasienie męża, sami zdecydowali o ICSI - już w pierwszej procedurze :)

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

NIe wiem jak u innych, ale ja po nieudanej pierwszej prcedurze mogłam podejść do stymulacji już w następnym cyklu. Wręcz u mnie było to wskazane, ale nie mieli kasę więc wstrzymali mi drugą procedurę.

‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ