IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka ,agulas ,asiula86 dziekuje za wsparcie wzięłam warunek mam semestr na zaliczenie przedmiotu koszt 600 zł a jeśli reszta bedzie mieć komis we wrześniu to zmienie na komis ....tyle udało.się załatwić...
No i moja @ sie zjawiła 3 dni po odstawienu ovulastanu zgodnie z wyliczeniem.dr J.mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Asiula86 wrote:Czyli jedną miałaś diagnostyczną, a drugą operacyjną?
Oczywiście w cyklu z histeroskopią brak starań?...
Diagnostyczna była w cyklu przed rozpoczęciem stymulacji. Nie udało się i kazała dr zrobić operacyjną + za tydzień kolejna.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Moniaa wrote:Nie... to nie jest prawdą. Jeśli małż będzie obecny podczas punkcji to na świeżo można pozyskać nasienie.
To kurcze dr powiedziala ze trzeba i koszt 650zl a nie powiedziala ze jesli maz nedzie to wtedy nie trzeba oddawac..a w naszym przypadku napewno bedzie...bo jezdzimy 300km takze zawsze razem -
zyzka wrote:Hej dziewczyny ,wczoraj miałam 3dpt blastki 5 dniowej,zmierzylam progesteron,wynik 25,8 - nie za mało trochę? Do tego przy okazji zrobiłam betę,dla sprawdzenia,czy ovitrelle wyparowal (9 dzień po ovitrelle) i wynik 7,8 - czy to oznacza,że jeszcze ovitrelle falszuje?
Jest szansa na ciążę ale też szansa że to otrivelle. Niestety musisz poczekać do kolejnej weryfikacji i wtedy będzie już wszystko wiadomo.
bądź dobrej myśliProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyaszka wrote:program jest do 2016 do czerwca, wiec klinika do tego czasu powinna wykorzystac 3 podejscia, jezeli tego nie zrobi to tracisz mozliwosc na kolejne i trzeba podchodzic prywatnie. A zarodki jezeli Ci zostana to albo płacisz po zakonczeniu programu na ich mrozenie w dalszych latach albo oddajesz klinice za darmo. Ja dostałam taka odpowiedz od MZ jak pisałam w maju do nich na ten temat.
bardzo cenne info -
nick nieaktualnyAlincia wrote:A jeszcze jedno pytanko...bo dr przepisala mi 2op ovulastanu. Czemu? A kazala brac od 2dc i miedzy 12-18dc przyjechac na wizyte 1w.... to ile trzeba brac tych antykow ze az 2op przepisala?
ja tez mialam 2 opakowania przepisane, teraz zaczelam trzecie... jak nie maja wolnych terminow i trzeba przesunac pacjentow troche dalej w czasie - stad tak dlugo potem jestesmy na antykach niestety... taka polityka -
nick nieaktualnyAlincia wrote:No ale ja mam zaczac brac 30 lipca a 11sierpnia mam juz wizyte 1w... to nie musze 2op kupowac od razu...
to narazie kup jedno opakowanie i dopytaj sie na wizycie 1W jakie plany wzgledem ciebie maja, ze az 2 opakowania masz przepisane, kiedy ewentualnie zaczniesz gonapeptyl i wizyte 1 DS, moze sie cos wiecej wyjasni w tym temacie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:18
-
nick nieaktualny
-
Alincia wrote:No ale ja mam zaczac brac 30 lipca a 11sierpnia mam juz wizyte 1w... to nie musze 2op kupowac od razu...
Ja miałam również przepisane dwa opakowania od razu. Zaczęłam brać od 23 maja, 26 miałam wizytę, później wizyta 16 czerwca, 30 czerwca i teraz 14 lipca.
Podczas brania drugiego opakowania zaczęłam gonapeptyl. Niektóre dziewczyny mają tylko 1 opakowanie anty, a niektóre więcej. Musisz dopytać lekarza. -
Alincia wrote:A jeszcze jedno pytanko...bo dr przepisala mi 2op ovulastanu. Czemu? A kazala brac od 2dc i miedzy 12-18dc przyjechac na wizyte 1w.... to ile trzeba brac tych antykow ze az 2op przepisala?