WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana nie mam prądu :-/ właśnie doczytalam, że przewidują taka opcje do 20...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka trzymam kciuki za dobre info jutro.
    Reni Ty kiedy pick-up?
    Ja po kilku miesiącach wracam do gry.
    Za tydzień kontrolne USG i mam nadzieję zacząć drugie podejście następnego dnia :) jestem na antykach obecnie.
    Okropnie się denerwuję po ostatnim niepowodzeniu...

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pozostała gromnica ;)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka jutro punkcja, w niedzielę transfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:36

Elmirka, BISCA, iga 79, gretka, Beata.D, kkisia, Tosia 1981, Różyczka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    No ale ja mam zaczac brac 30 lipca a 11sierpnia mam juz wizyte 1w... to nie musze 2op kupowac od razu...
    Kup jedno opakowanie na drugie wystawi Ci taka zastępcza receptę. I jak zajdzie taka potrzeba to z ta zastępcza recepta udasz sie do tej samej apteki i kupisz drugie opakowanie.

Alincia lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    no i wiem więcej :( pobrali mi 6 jajeczek z czego zdatne są 4.

jutro po 14 mam znów dzwonić ustalić długość hodowli i czy wogóle się te 4 zapłodniły i kiedy transfer
    4 to bardzo dobry wynik oby pięknie dotrwały wszystkie do 5 doby :) bede trzymać kciuki.

józefka lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Józefka brałaś jakieś ciuchy do szpitala?
    w sensie pidżama, koszula nocna czy zwykły tshirt wystarczył?
    Powiem jak było u mnie. Na punkcję kazali wziąć koszule nocna i kapcie. A ze byłam w trakcie pakowania i przeprowadzki wszystko było w kartonach to wzięłam koszulkę meza i japonki :)
    A na transfer nawet mi nie powiedzieli ze trzeba cos wziąć powiedzieli ze to wyglada jak zwykle badanie ginekologiczne. Wiec sie ubrałam w sukienkę a okazało sie na miejscu ze każą mi sie przebrać. powiedziałam ze nikt mi nie powiedział wiec nie wzięłam ze sobą nic i powiedzieli ze nie szkodzi albo założę jednorazowa albo mogę w swojej sukience:)

Reni lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa i Madzia28 gratuluję Wam serduszek dziewczyny <3 Rośnijcie zdrowo :D

Madzia82, Moniaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    O taak właśnie miałam. ... <3 pikało elegancko... myślałam że się rozpłaczę!!! Zaciesz z mojej buzi nie znika....

Ale super :-D czyli jeden babelek . Ciesze sie bardzo :-D

Madzia82 Tobie tez gratuluje serducha :-)

Ja juz sie nie moge doczekac kiedy uslysze nasze <3
    Dzis zrobilam jeszcze raz bete .
    Dzis 22 dpt 16225 , w 14 dpt byla 873. Progesteron 54,7 :-)

Elmirka, asieńka, Kava, iga 79, Madzia82, duza, Tosia 1981, Moniaa lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 gratulacje !!!

mycha28 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poprosiłam dzisiaj o wypisanie recepty na luteinę dopochwową bo standardowo wypisują lutinusa, dr wypisała bez problemu... luteina jest refundowana więc za 2 opakowania zapłaciłam 7 zł a ostatnio za lutinusa 125 zł za jedno opakowanie... :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina co u ciebie?

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Pozostała gromnica ;)
    Anatolko oczywiście to był żart z tą gromnica... rozumiem że przez te wichury prądu nie macie???

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 miesiace czekania. Mam ogromna nadzieje ze w październiku beda pieniądze żebym mogła podejść do kolejnej stymulacji. Juz nie mogę sie doczekać. Codziennie Was podczytuje i zazdroszczę tym którym sie udało. Renieczka bardzo dziękuje ze pytasz. I bardzo mocno współczuje ze u Ciebie potoczyło sie wszystko tak jak niepowinno :(
    Ale super ze masz mroziaczki bede mocno trzymać kciuki by następny raz był owocny :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli obie odpoczywamy :)
    Tak, mam dwa mrozaczki wiec muszę się pozbierać, dać organizmowi dojść do siebie i spróbuję znowu.
    Czyli jesień będzie nasza :) Kciuki żeby pieniądze na procedurę były!

adrenalina, mycha28, mysza89 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jesień nasza by oficjalnie na wigilii wszystkim z rodziny oznajmić ze za rok bedzie nas wiecej przy stole. Ot takie marzenie :)

asieńka, mycha28, Beata.D, renieczka, Tosia 1981, Mimbla, pragnaca dzidziusia, justikf, Konwalia lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Witam w klubie. Laduje tel w samochodzie ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża & dziewczynki, dziękuję za pamięć. Moja histero poszła bardzo dobrze. Lekko krwawię, ale to ustaje. Zabieg trwał 20 minut i nic nie znaleźli, ujścia jajowodów są drożne, budowa w porząsiu, zero narośli, żadnych przegród etc. Pobrali wycinki do hist-pat. badań i wynik będzie za 2 tygodnie.
    Zabieg miałam opóźniony o 1 dzień bo ordynator wczoraj o 13.00 zadecydował żeby mnie przesunąć.. (ja od 7.30 byłam na czczo i prawie zemdlałam na tą wiadomość), tak więc w sumie spędziłam pełne dwa dni w szpitalu, w bardzo depresyjnnym pokoju pooperacyjnym. Na szczęście mój mąż dowiózł wszystko co trzeba, a mama jeszcze potem zasiliła wieczorem... Ale mimo wszystko, było to dla mnie trudne przeżycie.
    Jedyne co poprawiało mi humor to rozmowy z kobietkami na oddziale. 10 lat temu jak w tym szpitalu byłam to robił dużo lepsze wrażenie niż teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:57 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 8 lipca 2015, 20:21

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Duża & dziewczynki, dziękuję za pamięć. Moja histero poszła bardzo dobrze. Lekko krwawię ale ustaje. Zabieg trwał 20 minut i nic nie znaleźli, ujścia jajowodów są drożne, budowa w porząsiu, zero narośli, żadnych przegród etc. Pobrali wycinki do hist-pat. badań i wynik będzie za 2 tygodnie.
    Zabieg miałam opóźniony o 1 dzień bo ordynator wczoraj o 13.00 zadecydował żeby mnie przesunąć.. ( ja od 7.30 byłam na czczo i prawie zemdlałam na tą wiadomość), tak więc w sumie spędziłam pełne dwa dni w szpitalu, w bardzo depresyjnnym pokoju pooperacyjnym. Na szczęście mój mąż dowiózł wszystko co trzeba, a mama jeszcze potem zasiliła wieczorem... Ale mimo wszystko, było tam depresyjnie na tym oddziale.
    Jedyne co poprawiało mi humor to rozmowy z kobietkami które bliżej poznałam. Na szczęście odwiedził mnie mąż i mama, z posiłkami..wodą, herbatą. Nie umiałabym tam nic przełknąć.. Przed wejściem pewna brzuchatka paliła papierosy jeden za drugiego :/. Ogólnie, 10 lat temu jak w tym szpitalu byłam to robił dużo lepsze wrażenie niż teraz.
    Może warunki nie za fajne, trochę dłużej niż planowałaś, ale na NFZ, no i co najważniejsze - wszystko jest gites :) Bardzo się cieszę! No to jaki jest teraz dalszy plan?

Mimbla lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Witam w klubie. Laduje tel w samochodzie ;)

Nadal nie mam, mimo że zarzekali się, że do 20 będzie. Tychy widzę na rozpisce do 20.30 niby. Ja byłam zmuszona pracować dziś w centrum handlowym, bo tylko tam była opcja podłączyć laptop...

Mimbla to :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:46

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ