X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana nie mam prądu :-/ właśnie doczytalam, że przewidują taka opcje do 20...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka trzymam kciuki za dobre info jutro.
    Reni Ty kiedy pick-up?
    Ja po kilku miesiącach wracam do gry.
    Za tydzień kontrolne USG i mam nadzieję zacząć drugie podejście następnego dnia :) jestem na antykach obecnie.
    Okropnie się denerwuję po ostatnim niepowodzeniu...

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pozostała gromnica ;)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka jutro punkcja, w niedzielę transfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:36

Elmirka, BISCA, iga 79, gretka, Beata.D, nick nieaktualny, Tosia 1981, Różyczka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    No ale ja mam zaczac brac 30 lipca a 11sierpnia mam juz wizyte 1w... to nie musze 2op kupowac od razu...
    Kup jedno opakowanie na drugie wystawi Ci taka zastępcza receptę. I jak zajdzie taka potrzeba to z ta zastępcza recepta udasz sie do tej samej apteki i kupisz drugie opakowanie.

Alincia lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    no i wiem więcej :( pobrali mi 6 jajeczek z czego zdatne są 4.

jutro po 14 mam znów dzwonić ustalić długość hodowli i czy wogóle się te 4 zapłodniły i kiedy transfer
    4 to bardzo dobry wynik oby pięknie dotrwały wszystkie do 5 doby :) bede trzymać kciuki.

józefka lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Józefka brałaś jakieś ciuchy do szpitala?
    w sensie pidżama, koszula nocna czy zwykły tshirt wystarczył?
    Powiem jak było u mnie. Na punkcję kazali wziąć koszule nocna i kapcie. A ze byłam w trakcie pakowania i przeprowadzki wszystko było w kartonach to wzięłam koszulkę meza i japonki :)
    A na transfer nawet mi nie powiedzieli ze trzeba cos wziąć powiedzieli ze to wyglada jak zwykle badanie ginekologiczne. Wiec sie ubrałam w sukienkę a okazało sie na miejscu ze każą mi sie przebrać. powiedziałam ze nikt mi nie powiedział wiec nie wzięłam ze sobą nic i powiedzieli ze nie szkodzi albo założę jednorazowa albo mogę w swojej sukience:)

Reni lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa i Madzia28 gratuluję Wam serduszek dziewczyny <3 Rośnijcie zdrowo :D

Madzia82, Moniaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    O taak właśnie miałam. ... <3 pikało elegancko... myślałam że się rozpłaczę!!! Zaciesz z mojej buzi nie znika....

Ale super :-D czyli jeden babelek . Ciesze sie bardzo :-D

Madzia82 Tobie tez gratuluje serducha :-)

Ja juz sie nie moge doczekac kiedy uslysze nasze <3
    Dzis zrobilam jeszcze raz bete .
    Dzis 22 dpt 16225 , w 14 dpt byla 873. Progesteron 54,7 :-)

Elmirka, asieńka, Kava, iga 79, Madzia82, duza, Tosia 1981, Moniaa lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 gratulacje !!!

mycha28 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poprosiłam dzisiaj o wypisanie recepty na luteinę dopochwową bo standardowo wypisują lutinusa, dr wypisała bez problemu... luteina jest refundowana więc za 2 opakowania zapłaciłam 7 zł a ostatnio za lutinusa 125 zł za jedno opakowanie... :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina co u ciebie?

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Pozostała gromnica ;)
    Anatolko oczywiście to był żart z tą gromnica... rozumiem że przez te wichury prądu nie macie???

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 miesiace czekania. Mam ogromna nadzieje ze w październiku beda pieniądze żebym mogła podejść do kolejnej stymulacji. Juz nie mogę sie doczekać. Codziennie Was podczytuje i zazdroszczę tym którym sie udało. Renieczka bardzo dziękuje ze pytasz. I bardzo mocno współczuje ze u Ciebie potoczyło sie wszystko tak jak niepowinno :(
    Ale super ze masz mroziaczki bede mocno trzymać kciuki by następny raz był owocny :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli obie odpoczywamy :)
    Tak, mam dwa mrozaczki wiec muszę się pozbierać, dać organizmowi dojść do siebie i spróbuję znowu.
    Czyli jesień będzie nasza :) Kciuki żeby pieniądze na procedurę były!

adrenalina, mycha28, mysza89 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jesień nasza by oficjalnie na wigilii wszystkim z rodziny oznajmić ze za rok bedzie nas wiecej przy stole. Ot takie marzenie :)

asieńka, mycha28, Beata.D, nick nieaktualny, Tosia 1981, Mimbla, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Konwalia lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Witam w klubie. Laduje tel w samochodzie ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża & dziewczynki, dziękuję za pamięć. Moja histero poszła bardzo dobrze. Lekko krwawię, ale to ustaje. Zabieg trwał 20 minut i nic nie znaleźli, ujścia jajowodów są drożne, budowa w porząsiu, zero narośli, żadnych przegród etc. Pobrali wycinki do hist-pat. badań i wynik będzie za 2 tygodnie.
    Zabieg miałam opóźniony o 1 dzień bo ordynator wczoraj o 13.00 zadecydował żeby mnie przesunąć.. (ja od 7.30 byłam na czczo i prawie zemdlałam na tą wiadomość), tak więc w sumie spędziłam pełne dwa dni w szpitalu, w bardzo depresyjnnym pokoju pooperacyjnym. Na szczęście mój mąż dowiózł wszystko co trzeba, a mama jeszcze potem zasiliła wieczorem... Ale mimo wszystko, było to dla mnie trudne przeżycie.
    Jedyne co poprawiało mi humor to rozmowy z kobietkami na oddziale. 10 lat temu jak w tym szpitalu byłam to robił dużo lepsze wrażenie niż teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:57 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 8 lipca 2015, 20:21

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Duża & dziewczynki, dziękuję za pamięć. Moja histero poszła bardzo dobrze. Lekko krwawię ale ustaje. Zabieg trwał 20 minut i nic nie znaleźli, ujścia jajowodów są drożne, budowa w porząsiu, zero narośli, żadnych przegród etc. Pobrali wycinki do hist-pat. badań i wynik będzie za 2 tygodnie.
    Zabieg miałam opóźniony o 1 dzień bo ordynator wczoraj o 13.00 zadecydował żeby mnie przesunąć.. ( ja od 7.30 byłam na czczo i prawie zemdlałam na tą wiadomość), tak więc w sumie spędziłam pełne dwa dni w szpitalu, w bardzo depresyjnnym pokoju pooperacyjnym. Na szczęście mój mąż dowiózł wszystko co trzeba, a mama jeszcze potem zasiliła wieczorem... Ale mimo wszystko, było tam depresyjnie na tym oddziale.
    Jedyne co poprawiało mi humor to rozmowy z kobietkami które bliżej poznałam. Na szczęście odwiedził mnie mąż i mama, z posiłkami..wodą, herbatą. Nie umiałabym tam nic przełknąć.. Przed wejściem pewna brzuchatka paliła papierosy jeden za drugiego :/. Ogólnie, 10 lat temu jak w tym szpitalu byłam to robił dużo lepsze wrażenie niż teraz.
    Może warunki nie za fajne, trochę dłużej niż planowałaś, ale na NFZ, no i co najważniejsze - wszystko jest gites :) Bardzo się cieszę! No to jaki jest teraz dalszy plan?

Mimbla lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Witam w klubie. Laduje tel w samochodzie ;)

Nadal nie mam, mimo że zarzekali się, że do 20 będzie. Tychy widzę na rozpisce do 20.30 niby. Ja byłam zmuszona pracować dziś w centrum handlowym, bo tylko tam była opcja podłączyć laptop...

Mimbla to :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:46

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ