IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
To pojebańcy.... przepraszam za taki kolokwializm!!! ale wymiotować mi się chce....
Ja nie wiem cóż to za ludzie zasiadają w tym senacie ... jakaś baba... wczoraj coś wspominała o wielokrotnej ejakulacji kobiet!!! LOL
Może ją natura tak stworzyła, ale mnie sorry niee! Wydawałoby się że ludzie wykształceni i w ogóle a tu czasem takie bzdury plotą!Kava, Agnieszka_A., sylvuś lubią tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie .....
Na wstępie - gratuluje tym, co udało się zajść w ciążę z pomocą medyczną. Cieszę się razem z Wami.
Ja jestem po usunięciu jajowodow - operacja była 2 czerwca br, a 2 lata wcześniej miałam usuwane dwie torbiele endometrialne
Moj wynik AMH to 0,06 (FSH i TSH prawidłowe) - nie kwalifikuje się do in vitro na NFZ.
Mogę podejmować probę stymulacji i może się uda wykrzesać chociaż jedno jajeczko.
Jestem w Gamecie w Rzgowie.
Moje pytanie brzmmi:
CZY ZNACIE , LUB SLYSZAŁYŚCIE O TAKIM PRZYPADKU, ŻEBY JEDNAK KOBIETA JAJECZKOWAŁA PRZY TAKIM NISKIM AMH ?
CZY ZNACIE LUB SLYSZAŁYSCIE O LEKARZU KTORY PROWADZIŁ Z SUKCESEM KOBIETY Z TAK NISKIM AMH ?
CZY ZNANE SĄ WAM PRZYPADKI ZAJŚCIA W CIĄŻE PRZY TAKICH PARAMETRACH ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Vintoyra
Bardzo niskie AMH oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, ale to nie znaczy, że nie ma wcale komórek jajowych. Ważna jest też ich jakość. Ja ze swoim 0,78 usłyszałam od lekarza że będzie trudno, ale udało się wystymulować 10 pęcherzyków z czego pobrano 7 dojrzałych komórek jajowych. Lekarz zalecił mi przed stymulacją branie koenzymu Q10 właśnie na poprawę jakości komórek.
Gdzieś na forum czytałam o dziewczynie która z baaardzo niskim AMH zaszła w ciążę naturalnie więc szanse są zawsze!
Szukaj doświadczonego lekarza i próbuj!
W ostateczności możesz rozważyć użycie komórki dawczyni.
Powodzenia -
renieczka wrote:Witaj Vintoyra
Bardzo niskie AMH oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, ale to nie znaczy, że nie ma wcale komórek jajowych. Ważna jest też ich jakość. Ja ze swoim 0,78 usłyszałam od lekarza że będzie trudno, ale udało się wystymulować 10 pęcherzyków z czego pobrano 7 dojrzałych komórek jajowych. Lekarz zalecił mi przed stymulacją branie koenzymu Q10 właśnie na poprawę jakości komórek.
Gdzieś na forum czytałam o dziewczynie która z baaardzo niskim AMH zaszła w ciążę naturalnie więc szanse są zawsze!
Szukaj doświadczonego lekarza i próbuj!
W ostateczności możesz rozważyć użycie komórki dawczyni.
Powodzenia
Ja mam 0,33 i cykle owulacyjne ...lekarz uprzedzila, ze jest to niski wynik jak na moj wiek. Pozostale parametry dobre wiec u mnie to zagadka. Zaszlam w ciaze naturalnie ( niestety pozamaciczna) a w inv mialam 7 komorek dojrzalych. Lekarz powiedzial, ze niezly wynik. Probuj...moze wynik stymulacji zaskoczy Ciebie i Twojego lekarza.....
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dziewczyny ja juz z 5 dniowa sniezynka w brzuchu
Trzymajcie kciuki zeby byla silna......i poochala mnie tak jak ja jai zdecydowala sie pozostac....
Asiula86, iga 79, józefka, Moniaa, Agnieszka_A., monik, roletka, adrenalina, Alincia, agulas, Tosia 1981, mysza89, renieczka, kkisia, margo001, Selena, duza, Mimbla, staraczka85, Madzia82, Elmirka, Kava, kotkapc, Viki26, Marta1986, justa1234, agniesia2569, justikf, sylvuś, Beata.D, sisi, czarownica_tea, myszaaa, Konwalia lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Dziewczyny ja juz z 5 dniowa sniezynka w brzuchu
Trzymajcie kciuki zeby byla silna......i poochala mnie tak jak ja jai zdecydowala sie pozostac....
Kochana, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!Antonelka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Antonelka trzymam kciuki za Was za Ciebie i Śnieżynkę. Jasne, że Cię pokocha i zostanie z Wami już
gdzie by było jej lepiej jak nie u Ciebie
Ja cały czas czekam na telefon z kliniki z wynikami ostrego sexu na szkle. Minuty przeobrażają się w godziny... ehhhhh musi się udać!!!Alincia, Antonelka, agulas, kkisia, Mimbla, Reni lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Anatolka wrote:Senat: http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=infopakiet&dz=kraj&idNewsComp&filename&idnews=220663&data&status=biezace&_CheckSum=-536219917
Normalnie nie mogę takich rzeczy czytać. Bo się we mnie gotuje....
Ciemnogród...Moniaa lubi tę wiadomość
-
józefka wrote:Antonelka trzymam kciuki za Was za Ciebie i Śnieżynkę. Jasne, że Cię pokocha i zostanie z Wami już
gdzie by było jej lepiej jak nie u Ciebie
Ja cały czas czekam na telefon z kliniki z wynikami ostrego sexu na szkle. Minuty przeobrażają się w godziny... ehhhhh musi się udać!!!
-
Antonelka lubi tę wiadomość
-
vintoyra wrote:Witam Was wszystkie .....
Na wstępie - gratuluje tym, co udało się zajść w ciążę z pomocą medyczną. Cieszę się razem z Wami.
Ja jestem po usunięciu jajowodow - operacja była 2 czerwca br, a 2 lata wcześniej miałam usuwane dwie torbiele endometrialne
Moj wynik AMH to 0,06 (FSH i TSH prawidłowe) - nie kwalifikuje się do in vitro na NFZ.
Mogę podejmować probę stymulacji i może się uda wykrzesać chociaż jedno jajeczko.
Jestem w Gamecie w Rzgowie.
Moje pytanie brzmmi:
CZY ZNACIE , LUB SLYSZAŁYŚCIE O TAKIM PRZYPADKU, ŻEBY JEDNAK KOBIETA JAJECZKOWAŁA PRZY TAKIM NISKIM AMH ?
CZY ZNACIE LUB SLYSZAŁYSCIE O LEKARZU KTORY PROWADZIŁ Z SUKCESEM KOBIETY Z TAK NISKIM AMH ?
CZY ZNANE SĄ WAM PRZYPADKI ZAJŚCIA W CIĄŻE PRZY TAKICH PARAMETRACH ?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Świetna wiadomość trzymam kciuki by kropka pozostła z TobąAntonelka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka