IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Reniczka a brałaś same q10 czy do tego Dha ?
Ja zastanawiam sie czy tez sobie tego nie kupic.
Tylko czy łykać juz od teraz przez 3 msc ? Czy w ostatnim miesiącu przed ivf starczy. Drogi to biznes ? Z jakiej firmy łykacie ?
Brałam tylko Q10 przez ok 2 miesiące przed ivf i później całą stymulację
Anatolka mi nie działa ten linkpróbuję i nie chce mi się to otworzyć
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Gdzie najlepiej wykupić leki do stymulacji gdzies przy klinice we Wrocławiu lub czy invicta ma swoją apteke?mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Czyli dzisiaj będziemy miały kolejną porcję kwiatów - z sejmowej Komisji Zdrowia. Popatrzałam w necie, nie wiem jak Wy ale ja tu widzę jedną młodą kobiecą twarz a reszta... już pewnie jest dziadkami
:
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=SKLADKOMST&NrKadencji=7&KodKom=ZDR
-
Dziewczyny od wczoraj plamię. Wczoraj nawet była żywa krew. I tak dziś wpadłam na pomysł, że może zwiększe sobie lutke. Do tej pory brałam dopochwowej 100mg 3x2 i podjęzykowej 3x2. Rano dopochwowej wzięłam już 3tabletki. Ile waszym zdaniem mogę zwiększyć? Mąż mówi bym brała jednej i drugiej 3x3.
-
nick nieaktualny
-
Madzia82 wrote:Dziewczyny od wczoraj plamię. Wczoraj nawet była żywa krew. I tak dziś wpadłam na pomysł, że może zwiększe sobie lutke. Do tej pory brałam dopochwowej 100mg 3x2 i podjęzykowej 3x2. Rano dopochwowej wzięłam już 3tabletki. Ile waszym zdaniem mogę zwiększyć? Mąż mówi bym brała jednej i drugiej 3x3.
Po transferze max. ilość, jaką brałam to 3x3 dopochwowej (100) i 3x4 podjęzykowej (50).
Madzia82 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziewczyny telefon z kliniki był :)na 4 komórki - 4 zapłodnione
robaczki moje walczą w sobotę mam dzwonić i ustalić termin transferu
ulżyło mi
walczcie biedroneczki moje!!! w poniedziałek poznamy się bliżej
Różyczka, Agnieszka_A., iga 79, renieczka, Mimbla, Madzia82, duza, Elmirka, asieńka, Viki26, Marta1986, justa1234, roletka, Antonelka, kkisia, Tosia 1981, agniesia2569, Justine, myszaaa, Asiula86, Beata.D, sisi, Selena, czarownica_tea, Konwalia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Hej Dziewczyny, własnie planuję również podchodzić do invitro, ale wciąż jeszcze mnie kusi, żeby wcześniej spróbować naprotechnologii, ale pocztałam fora i równie dziewczyny piszą, jedne że skuteczne, inne, że Im absolutnie nie pomogło. Wiem, że to nie wątek na taką rozmowę, ale może któraś z Was próbowała tego i nie pomogło i się ostatecznie zdecydowała na Naprotechnologię. Bo wciąż myślę o tym, że jest może jakiś jeszcze czynnik o którym nie wiem i on może faktycznie przeszkdza w naturalnym poczęciu, a który został zlekceważony. Nie ukrywam mam 35 lat, niezłą rezerwę jajnikową, podejrzenie PCO, maż spoko wyniki. Dziewczyny miałyscie takie dylematy przez Invitro?
-
józefka wrote:Dziewczyny telefon z kliniki był :)na 4 komórki - 4 zapłodnione
robaczki moje walczą w sobotę mam dzwonić i ustalić termin transferu
ulżyło mi
walczcie biedroneczki moje!!! w poniedziałek poznamy się bliżej
Niech walczą
Zaciskam kciukijózefka lubi tę wiadomość
-
Kasiu79, moja sąsiadka, wybitnie wierząca osoba - usiłowała mnie 3 lata temu przekonać do tej "naprotechnologii". Zacznijmy od tego, że jest to filozofia a nie jakaś technologia. Już samej nazwie jest przekłamanie.
Z technologią tudzież w ogóle medycyną, "napro- coś tam" nie ma nic wspólnego.
Napro.. nic nie mówi na temat terapii męskiego czynnika. Niby jak miałaby pomóc komuś kto się boryka z oligozoospermią czy azoospermią?
Jest to filozofia właściwa wyborcom pewnej partii, która jest przeciwna in-vitro z powodów ideologicznych. Zaleca obserwacje śluzu, temperatury i generalnie jest dobra - dla zdrowych par.
Tak więc, może podziel się ze swoimi dylematami na wątek "Naprotechnologia", tam może znajdziesz kogoś komu się udało? Tu raczej NIE.
iga 79, kotkapc, monik, Różyczka, justa1234, Tosia 1981, Asiula86, Anuszka, Beata.D, czarownica_tea, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mam endometrioze, wynik AMH 0,2 lakarz daje nikle szanse na in vitro ze swoja komorka,jak i na naturalna ciaze, proponuje komorke dawczyni (szanse wiele wyzsze na powodzenie), nie wiem co zrobic ? Ktos ma tutaj takie niskie AMH i moze cos mi wiecej powiedziec ??endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Ja też kiedyś czytałam co napro sugeruje kobietom z endometrioza. Otóż jest to dieta wykluczaja m.in. czerwone mieso i parę innych rzeczy oraz laparoskopiea. O tym dowiedziałam się od zwyczajnego gina. Nic te poszukiwania do mojego życia nie wyniosły. Przebadana jestem od stóp do głów i jeśli tylko Cie stać to do przebadania cała tablice Mendelejewa może zlecić Ci zwykły gin. Nie musi nazywać się napro. Zapłacisz tyle samo
może nawet wizyta będzie tańsza ;-p
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
Serducho wrote:Dziewczyny,
Mam endometrioze, wynik AMH 0,2 lakarz daje nikle szanse na in vitro ze swoja komorka,jak i na naturalna ciaze, proponuje komorke dawczyni (szanse wiele wyzsze na powodzenie), nie wiem co zrobic ? Ktos ma tutaj takie niskie AMH i moze cos mi wiecej powiedziec ??
Z niskim amh nie pomoge ja mam przeciwną sytuacje wysokie dość amh ....za to mam w rodzinie osobę której udało.się ivf z komórką dawczyni za 2 razem ,także nadzieja jest ....wiem ,że to nie łatwa decyzja ale może warto spróbowaćmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny