WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta czekajace na poniedzialek - w weekend wypoczywacie na maks i w poniedzialek biegiem po dzidziusie :-)

myszaaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    mam pytanko, jak podchodziłyście do Crio to musiał pęcherzyk pęknąć aby był wyznaczony transfer? czy wystarczyło że endometrium było dobre i pęcherzyk dojrzały??
    U mnie na naturalnym musiał pęknąć jeździłam codziennie na usg..

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos progesteronu - lekarz nie kazal mi zwiekszac - wynik z wczoraj 25, 14 dc, dzisiaj transfer. Ale jak czytam ile Wy tego bierzecie to ja chyba dorzuce luteinke 3x1 pod jezyk.

Generalnie byl troche zly, ze zrobilam te badania...jest super ale czasami go nie rozumiem...chyba nie lubi jak podwaza sie jego decyzje ...upssss

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w końcu ze spokojem mogę się przygotować do obrony mgr planowanej na niedziele :) choć z moją promotorką myślałyśmy, że pójdę z obstawą i maluchy dostaną honorowego mgr-a. cóż same będą musiały się uczyć :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    U mnie na naturalnym musiał pęknąć jeździłam codziennie na usg..

ja schizuje że nie pęknie jak zwykle ;p pewno dziś pęknie ;p

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie ma.21.30 podobno. Mimbla, Justine to o infekcji dróg moczowych pisze a to w 99% jest bakteria e.coli. Zrób sobie posiew moczu to po histero da Ci antybiotyk zgodnie z antybiogramem.

A nie odwołają mi histero przez to?
    I urofuraginum nie będzie przeszkadzać w jutrzejszym porannym moczu?

edit:
    trzymam kciuki, żebyś wróciła do "cywilizacji". Moja zamrażarka już ledwie zipała, a w części miasta dalej nie ma prądu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 18:55

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:03

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aura78 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    powaznie ? i masz endo ?

Objawy pewne mam jednak nie miałam laparoskopii wiec nie wiem na pewno. To amh to z wieku raz i operacji na jajniku dwa.
    Ale mam koleżankę z zaawansowana endo i udało sie jej Invitro za drugim razem:-) jej synek ma już ponad rok:-)

04.07.2015 punkcja
    06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie :-(
    Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
    1 pęcherzyk, punkcji nie było
    od 28.09 - kolejny protokół menopur,
    05.10 - jeden pęcherzyk :-(, dalsza stymulacja do 09.10
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    A nie odwołają mi histero przez to?
    I urofuraginum nie będzie przeszkadzać w jutrzejszym porannym moczu?

edit:
    trzymam kciuki, żebyś wróciła do "cywilizacji". Moja zamrażarka już ledwie zipała, a w części miasta dalej nie ma prądu

Nie bierz na noc furaginu, rano nasiusiaj i zanieść do badania, a po weź sobie od razu dla ulgi. Spytaj, ale myślę, że z powodu powoływania w pęcherzu nie odwolaja :-) tylko znajdź duży lab gdzie szybko posiew zrobią. W Kato na Raciborskiej w szpitalnym masz go po 3-4 dniach.

Włączyli prąd :-) po prawie 40h! Lodówka pokazuje 18 stopni C... Nic dodać nic ująć...

Justine lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Napewno pęknie mi sie cykl wydluzyl i późno owu mialam,też się stresowalam ze to tak dlugo trwa,a lekarz stwierdził ze to siedzi w głowie i dlatego :) ogólnie to wydaje mi sie ze ten cykl mialam do d....przez późną owu niestety,ale zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Z posiewu wyszla candida glabatra i enteroccocus feacalis. Wyszlam dzis ze szpitala ale przy wypisie lek powiedzial, ze na to pierwsze nie ma podobno leku, dal tylko augmentin na entroccocus. Ktoras ma jakies doswiadczenia w leczeniu tego grzyba?

• Justine Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka,
    niestety nie wiem czy dam radę tak szybko zrobić posiew... Jestem pewna, że jest to e.coli i raczej nie mam jej dużo, bo praktycznie nic nie boli, ale jednak czuję.
    Myślę, że dam radę ;-)

Gratuluję prądu- w końcu można żyć!

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktoras bedzie zainteresowana dietą przed ivf to poczytajcie :) http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1

Anna255 lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Napewno pęknie mi sie cykl wydluzyl i późno owu mialam,też się stresowalam ze to tak dlugo trwa,a lekarz stwierdził ze to siedzi w głowie i dlatego :) ogólnie to wydaje mi sie ze ten cykl mialam do d....przez późną owu niestety,ale zobaczymy...
    Wyrzuć te myśli do kosza - ja też miałam późną owulację, ale wszystko przyszło w swoim czasie i teraz mam wyniki - te upragnione. Dlatego myśl pozytywnie, ja mocno trzymam kciuki za Was <3

justikf, iga 79 lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    myszaaa, elmirka to razem podchodzimy bo u mnie też planowany transfer w poniedziałek :)
    To jesteśmy 3 ♥♥♥

Antonelka, pragnaca dzidziusia, józefka, myszaaa, iga 79, duza, Asiula86, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczeta czekajace na poniedzialek - w weekend wypoczywacie na maks i w poniedzialek biegiem po dzidziusie :-)
    Ja w weekend ma wycieczkę do Torunia, zwiedzanie, jedzenie, odreagowanie ;) myślę że pomoże mi to przed kolejnym podejściem ;)

pragnaca dzidziusia, Antonelka, duza lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Pęknie aż zagrzmi ;) Trzymam kciuki ♥♥♥

myszaaa, duza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:

pewnie tak zobaczymy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o paradę...jak to jest z tym farbowanie włosów i kosmetykami? Ja pytałam u siebie w klinice i powiedziano mi, ze nie ma to zadnego wplywu na pick- up ani na transfer. Nie należy jedynie w dniu transferu farbować włosów, a dzień przed nie ma większego znaczenia. Czy oby napewno? Wszystko mi sie w czasie przesuneło i powinnam farbować włosy we wtorek ( jak sie umawiałam do fryzjera ) myślałam, żę będę w trakcie stymulacji ciągle, a u mnie wszystko tak szybko przebiegło, ze prawdopodobnie transfer będę miała w środe( oczywiście jak wszystko pójdzie zgodnie z palnem ) i teraz nie wiem co robić? Czy farbowanie ma jakikolwiek wpływ na transfer czy nie? Moge iść do fryzjera czy odpuścić sobie. Nie chcę zaszkodzić sobie wiadomo, ale w klinice powiedzieli mi, ze nie ma żadnych przeciwskazań, ja jednak sie obawiam :( co myślicie dziewczyny? Prosze o Wasze rady.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna ktoras klinike Parens w Krakowie? Jakies opinie?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ