IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
myszaaa wrote:mam pytanko, jak podchodziłyście do Crio to musiał pęcherzyk pęknąć aby był wyznaczony transfer? czy wystarczyło że endometrium było dobre i pęcherzyk dojrzały??
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
A propos progesteronu - lekarz nie kazal mi zwiekszac - wynik z wczoraj 25, 14 dc, dzisiaj transfer. Ale jak czytam ile Wy tego bierzecie to ja chyba dorzuce luteinke 3x1 pod jezyk.
Generalnie byl troche zly, ze zrobilam te badania...jest super ale czasami go nie rozumiem...chyba nie lubi jak podwaza sie jego decyzje ...upssss7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Nie ma.21.30 podobno. Mimbla, Justine to o infekcji dróg moczowych pisze a to w 99% jest bakteria e.coli. Zrób sobie posiew moczu to po histero da Ci antybiotyk zgodnie z antybiogramem.
A nie odwołają mi histero przez to?
I urofuraginum nie będzie przeszkadzać w jutrzejszym porannym moczu?
edit:
trzymam kciuki, żebyś wróciła do "cywilizacji". Moja zamrażarka już ledwie zipała, a w części miasta dalej nie ma prądu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 18:55
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Serducho wrote:powaznie ? i masz endo ?
Objawy pewne mam jednak nie miałam laparoskopii wiec nie wiem na pewno. To amh to z wieku raz i operacji na jajniku dwa.
Ale mam koleżankę z zaawansowana endo i udało sie jej Invitro za drugim razem:-) jej synek ma już ponad rok:-)04.07.2015 punkcja
06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie
Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
1 pęcherzyk, punkcji nie było
od 28.09 - kolejny protokół menopur,
05.10 - jeden pęcherzyk, dalsza stymulacja do 09.10
-
Justine wrote:A nie odwołają mi histero przez to?
I urofuraginum nie będzie przeszkadzać w jutrzejszym porannym moczu?
edit:
trzymam kciuki, żebyś wróciła do "cywilizacji". Moja zamrażarka już ledwie zipała, a w części miasta dalej nie ma prądu
Nie bierz na noc furaginu, rano nasiusiaj i zanieść do badania, a po weź sobie od razu dla ulgi. Spytaj, ale myślę, że z powodu powoływania w pęcherzu nie odwolajatylko znajdź duży lab gdzie szybko posiew zrobią. W Kato na Raciborskiej w szpitalnym masz go po 3-4 dniach.
Włączyli prądpo prawie 40h! Lodówka pokazuje 18 stopni C... Nic dodać nic ująć...
Justine lubi tę wiadomość
-
myszaaa wrote:ja schizuje że nie pęknie jak zwykle ;p pewno dziś pęknie ;p
ogólnie to wydaje mi sie ze ten cykl mialam do d....przez późną owu niestety,ale zobaczymy...
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
nick nieaktualnyHej,
Z posiewu wyszla candida glabatra i enteroccocus feacalis. Wyszlam dzis ze szpitala ale przy wypisie lek powiedzial, ze na to pierwsze nie ma podobno leku, dal tylko augmentin na entroccocus. Ktoras ma jakies doswiadczenia w leczeniu tego grzyba? -
Anatolka,
niestety nie wiem czy dam radę tak szybko zrobić posiew... Jestem pewna, że jest to e.coli i raczej nie mam jej dużo, bo praktycznie nic nie boli, ale jednak czuję.
Myślę, że dam radę
Gratuluję prądu- w końcu można żyć!Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
iga 79 wrote:Napewno pęknie mi sie cykl wydluzyl i późno owu mialam,też się stresowalam ze to tak dlugo trwa,a lekarz stwierdził ze to siedzi w głowie i dlatego
ogólnie to wydaje mi sie ze ten cykl mialam do d....przez późną owu niestety,ale zobaczymy...
justikf, iga 79 lubią tę wiadomość
-
józefka wrote:myszaaa, elmirka to razem podchodzimy bo u mnie też planowany transfer w poniedziałek
Antonelka, pragnaca dzidziusia, józefka, myszaaa, iga 79, duza, Asiula86, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Antonelka wrote:Dziewczeta czekajace na poniedzialek - w weekend wypoczywacie na maks i w poniedzialek biegiem po dzidziusie
myślę że pomoże mi to przed kolejnym podejściem
pragnaca dzidziusia, Antonelka, duza lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
myszaaa wrote:ja schizuje że nie pęknie jak zwykle ;p pewno dziś pęknie ;p
Trzymam kciuki ♥♥♥
myszaaa, duza lubią tę wiadomość
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnyiga 79 wrote:Napewno pęknie mi sie cykl wydluzyl i późno owu mialam,też się stresowalam ze to tak dlugo trwa,a lekarz stwierdził ze to siedzi w głowie i dlatego
pewnie tak zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 21:05
-
nick nieaktualnyDziewczyny bardzo proszę o paradę...jak to jest z tym farbowanie włosów i kosmetykami? Ja pytałam u siebie w klinice i powiedziano mi, ze nie ma to zadnego wplywu na pick- up ani na transfer. Nie należy jedynie w dniu transferu farbować włosów, a dzień przed nie ma większego znaczenia. Czy oby napewno? Wszystko mi sie w czasie przesuneło i powinnam farbować włosy we wtorek ( jak sie umawiałam do fryzjera ) myślałam, żę będę w trakcie stymulacji ciągle, a u mnie wszystko tak szybko przebiegło, ze prawdopodobnie transfer będę miała w środe( oczywiście jak wszystko pójdzie zgodnie z palnem ) i teraz nie wiem co robić? Czy farbowanie ma jakikolwiek wpływ na transfer czy nie? Moge iść do fryzjera czy odpuścić sobie. Nie chcę zaszkodzić sobie wiadomo, ale w klinice powiedzieli mi, ze nie ma żadnych przeciwskazań, ja jednak sie obawiam
co myślicie dziewczyny? Prosze o Wasze rady.