IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Nie ma.21.30 podobno. Mimbla, Justine to o infekcji dróg moczowych pisze a to w 99% jest bakteria e.coli. Zrób sobie posiew moczu to po histero da Ci antybiotyk zgodnie z antybiogramem.
Justine & Anatolka,
wg mojej wiedzy to nie jest tak że to w 99% E.Coli, to powszechna bakteria ale jednak - tylko jedna z wielu.
Ja uważam że przed histeroskopią jednak trzeba zrobić wymaz z posiewem - a nuż się coś wgłąb przeniesie podczas zabiegu? Nie warto ryzykować. Jak nie ma czasu, no to zabieg przesunąć. Mi nawet 24 h przed histero pobierano ostatni raz "biocenozę". Na szczęście było czysto, ale wcześniej leczyłam bakterię no i grzybka też się pozbywałam bo przypętał się, po antybiotyku. O wszystkim opowiedziałam. I bałam się do tego ostatniego dnia, czy aby jakiejś infekcji znowunie mam. Tylko wymaz z posiewem daje pewność że jesteś bezpieczna i nic się dalej nie przeniesie.
-
myszaaa wrote:hej, dzisiejsza pogoda jakaś dziwna, niedawno straszny upał a dziś to by się czapka i kurtka przydała...
patrzyłam w swoje zapiski i śmiać mi się chce
03.07.2015 - HSG
w 13 dniu cyklu lekarz zadecydował o transferze,
pęcherzyk wówczas miał 23 mm szykował się do pęknięcia,
13.07.2015 jest criotransfer
bHCG mam zrobić 23.07.2015
wyniki zawsze są o 13!
mam 23 lata!
to jest moje 3 podejście!
czy nie za dużo tych trójek ? ;pzobaczysz to będzie szczęsliwa 3 ♥♥♥
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Wika! wrote:hej dzieczyny:) strasznie się stresuje czekam na wynik AMH... w lutym spadł mi z prawie 5 na 0,8 i teraz się mega boje żeby był powyzej tego progu 0,5:(
myszaaa lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za rady w sprawie alkoholu.
Mam jeszcze jeden dylemat. Wizyte 1DS mam 31 lipca, moj dopiero przyleci do mnie 13 sierpnia popoludniu (wczesniej nie moze). Z tego co zauwazylam, punkcje z rana zwykle robia, wiec ten 13 dzien stymulacji, nie wiem czy nie byloby za pozno. Najgorsze jest to, ze nie wiem jak moj organizm zareaguje na leki i nie wiem ile czasu to potrwa, wiec zdecydowalismy sie, ze moj bedzie tego 13 sierpnia. Troche zaluje, ze nie oddalismy nasienia do depozytu, bo teraz by nie bylo tego problemu. Tylko wtedy nie wiedzielismy tez, ze u mojego w pracy nagle bedzie taki goracy okres i problem z urlopemCzy mozliwe jest np ze lekarz bedzie staral sie tak poprowadzic stymulacje, zeby chociaz do 14 dnia stymulacja byla? wiem, ze niektore dziewczyny mialy juz w 10 dniu punkcje od momentu stymulacji, inne w 14-15 dniu, u innej jeszcze widzialam na wykresie, ze miala punkcje w 20 dniu stymulacji.
Wierze, ze sie uda jakos te terminy zgrac, tylko jest ta niepewnosc, ze nigdy nie wiadomo jak to bedzie, tym bardziej jak sie podchodzi pierwszy raz do stymulacji... Jak moj bedzie musial wracac spowrotem, a urlop minie, najwyzej pojade sama na transfer, tylko o ten termin punkcji tak strasznie sie martwie -
nick nieaktualnyWika! wrote:hej dzieczyny:) strasznie się stresuje czekam na wynik AMH... w lutym spadł mi z prawie 5 na 0,8 i teraz się mega boje żeby był powyzej tego progu 0,5:(
chetnie oddalabym ci nawet polowe swojego AMH... kciukam by wynik wyszedl dobry, swoja droga, ciekawe czym mogl byc spowodowany taki nagly spadek?Jak sie dowiesz, to daj znac
-
Wika! wrote:hej dzieczyny:) strasznie się stresuje czekam na wynik AMH... w lutym spadł mi z prawie 5 na 0,8 i teraz się mega boje żeby był powyzej tego progu 0,5:(
Ja mam 0,2daja mi 1% szans na ciaze ze swoja komorka
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:Dzieki dziewczyny za rady w sprawie alkoholu.
Mam jeszcze jeden dylemat. Wizyte 1DS mam 31 lipca, moj dopiero przyleci do mnie 13 sierpnia popoludniu (wczesniej nie moze). Z tego co zauwazylam, punkcje z rana zwykle robia, wiec ten 13 dzien stymulacji, nie wiem czy nie byloby za pozno. Najgorsze jest to, ze nie wiem jak moj organizm zareaguje na leki i nie wiem ile czasu to potrwa, wiec zdecydowalismy sie, ze moj bedzie tego 13 sierpnia. Troche zaluje, ze nie oddalismy nasienia do depozytu, bo teraz by nie bylo tego problemu. Tylko wtedy nie wiedzielismy tez, ze u mojego w pracy nagle bedzie taki goracy okres i problem z urlopemCzy mozliwe jest np ze lekarz bedzie staral sie tak poprowadzic stymulacje, zeby chociaz do 14 dnia stymulacja byla? wiem, ze niektore dziewczyny mialy juz w 10 dniu punkcje od momentu stymulacji, inne w 14-15 dniu, u innej jeszcze widzialam na wykresie, ze miala punkcje w 20 dniu stymulacji.
Wierze, ze sie uda jakos te terminy zgrac, tylko jest ta niepewnosc, ze nigdy nie wiadomo jak to bedzie, tym bardziej jak sie podchodzi pierwszy raz do stymulacji... Jak moj bedzie musial wracac spowrotem, a urlop minie, najwyzej pojade sama na transfer, tylko o ten termin punkcji tak strasznie sie martwie
To na wizycie powiedz o tym lekarzowi, wtedy będzie mógł tak dobierać dawki leków, żeby wszystko zgrać.
U mnie np stymulacja trwała sporo, punkcję miałam dopiero w 19 dc. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Wyjdzie w praniu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrenieczka wrote:To na wizycie powiedz o tym lekarzowi, wtedy będzie mógł tak dobierać dawki leków, żeby wszystko zgrać.
U mnie np stymulacja trwała sporo, punkcję miałam dopiero w 19 dc. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Wyjdzie w praniu.
To mowisz, ze jest to mozliwe? Zapytam napewno, pewnie bedzie mi sie teraz dluzyc do tej wizyty. Dzis juz kupilam mojemu bilet, zobaczymy jak to wyjdziedzieki
-
Czy ktoras z was jest nosicielka mutacji w genie MTHFR? Wlasnie odebralam wyniki i stwierdzono mutacje MTHFR A1298C. Jak przebiegala wasza procedura ivf? Dostalyscie tylko wit z gr B i wiekszy kwas foliowy czy moze acard i heparyne tez? Ta druga MTHFR C677T mam ok.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnySerducho wrote:bylam 4 mies clo 1 tabletka + luteina ale to tak u zwyklego gina, bez jakis monitoringow i w ciaze nie zaszlam
No to szkoda, że bez monitoringu, bo wtedy miałabyś jakikolwiek obraz jak reagujesz na stymulację. A czy naturalnie występuje u Ciebie owulacja?
Ja na clo ( ne pamiętam dawki) przy AMH 0,78 hodowałam po 3 pęcherzyki, a przy stymulacji do IVF udało się wystymulować 10 pęcherzyków.
Jedno jest pewne, z tak niskim AMH w grę wchodzi tylko IVF komercyjne. Ale próbować trzeba. -
Serducho wrote:Ja mam 0,2
daja mi 1% szans na ciaze ze swoja komorka
Serducho - ja mam 0,33 a przy pierwszym podgladaniu 4 pecherzyki antralne. Ostatecznie pobrano 8 kumulusow a z tego 7 dojrzalych komorek. Zaplodnily sie 4 ale do 5 doby dotrwaly 3.
I podobno nie mialam konskich dawek menopuru. Jesli masz srodki probuj z wlasna komorka, jesli nie masz na to sily i wiary rozwaz komorke dawczyni. Badz silna Dziewczynko
Po po pierwszym nieudanym crio zapytalam lekarza o komorke dawczyni. Powiedzial, ze mam na to czas. Oczywiscie moze ktos chce mnie naciagnac ale na skutecznosc inv sklada sie kilka elementow wiec jesli mozesz i masz sile sprobuj z wlasna. Skad jestes, tzn jaka klinika?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:47
renieczka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyzielinka_97 wrote:Czy ktoras z was jest nosicielka mutacji w genie MTHFR? Wlasnie odebralam wyniki i stwierdzono mutacje MTHFR A1298C. Jak przebiegala wasza procedura ivf? Dostalyscie tylko wit z gr B i wiekszy kwas foliowy czy moze acard i heparyne tez? Ta druga MTHFR C677T mam ok.
ja mam mutacje, jest tez watek o tym, tam wiecej napisane
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/genetyka-a-trudnosci-w-zajsciu-w-ciaze,3567.html -
nick nieaktualnyJa mam pytanie do dziewczyn które robiły kariotyp. Bo chodzi mi po głowie, żeby po tym poronieniu (pustym jaju) zrobić badania. Kto może dać skierowanie? Choć pewnie na NFZ są potężne kolejki. Kurcze a prywatnie, gdzie to w ogóle zrobić? I jaki może być koszt?
-
nick nieaktualnyrenieczka wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn które robiły kariotyp. Bo chodzi mi po głowie, żeby po tym poronieniu (pustym jaju) zrobić badania. Kto może dać skierowanie? Choć pewnie na NFZ są potężne kolejki. Kurcze a prywatnie, gdzie to w ogóle zrobić? I jaki może być koszt?
Ja prywatnie robilam w Invicta/Wroclaw. Na wynik czeka sie ok 3 tygodni. Nie pamietam dokladnie ceny ale ok 350 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:50
-
Anna255 wrote:To mowisz, ze jest to mozliwe? Zapytam napewno, pewnie bedzie mi sie teraz dluzyc do tej wizyty. Dzis juz kupilam mojemu bilet, zobaczymy jak to wyjdzie
dzieki
Wiem, ze to koszty i nie wiem skad lot ale moze uda mu sie przyjechac wczesniej np na jakis weekend i no i np w sobote oddac nasienie a Ty bylabys spokojniejsza. Jak uda mu sie byc w dniu punkcji to bedzie oddawal raz jeszcze
Zapytaj w klinice czy nie musicie miec jakiego oswiadczenia notarialnego w przypadku gdyby go nie bylo w czasie zapladniania komorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 12:49
Anna255 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
renieczka wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn które robiły kariotyp. Bo chodzi mi po głowie, żeby po tym poronieniu (pustym jaju) zrobić badania. Kto może dać skierowanie? Choć pewnie na NFZ są potężne kolejki. Kurcze a prywatnie, gdzie to w ogóle zrobić? I jaki może być koszt?
Hmmm...u mnie tego wymgali w klinice przed zakwalifikowaniem do inv komercyjnego. Jestem pacjentka invicta w Warszawie.7.03.2017 - Nina jest z nami