IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dziewczyny bardzo proszę o paradę...jak to jest z tym farbowanie włosów i kosmetykami? Ja pytałam u siebie w klinice i powiedziano mi, ze nie ma to zadnego wplywu na pick- up ani na transfer. Nie należy jedynie w dniu transferu farbować włosów, a dzień przed nie ma większego znaczenia. Czy oby napewno? Wszystko mi sie w czasie przesuneło i powinnam farbować włosy we wtorek ( jak sie umawiałam do fryzjera ) myślałam, żę będę w trakcie stymulacji ciągle, a u mnie wszystko tak szybko przebiegło, ze prawdopodobnie transfer będę miała w środe( oczywiście jak wszystko pójdzie zgodnie z palnem ) i teraz nie wiem co robić? Czy farbowanie ma jakikolwiek wpływ na transfer czy nie? Moge iść do fryzjera czy odpuścić sobie. Nie chcę zaszkodzić sobie wiadomo, ale w klinice powiedzieli mi, ze nie ma żadnych przeciwskazań, ja jednak sie obawiam
co myślicie dziewczyny? Prosze o Wasze rady.
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnyElmirka wrote:Ja bym odpuściła... w tym czasie powinno unikać się wszelkiego rodzaju alergenów, parabenów i kosmetyków zawierających alkohol, w dniu transferu nie mozna uzywać perfum...
Dzieki ElmirkoTak tez przypuszczałam, nie potrafiłam tylko zrozumieć dlaczego w klinice mówią , ze nie ma żadnych pzreciwskazań.
-
Serducho wrote:Zna ktoras klinike Parens w Krakowie? Jakies opinie?
Hej Serducho,
byłam pacjętka tej kliniki jakieś 2 lata temu wówczas nie myślałam o in vitro. Chodziłam tam przez rok na podglądanie cykli itd czasem byłam 3 razy w tygodniu na podgladaniu pomimo tego nawet nie wykryto PCO !!! Nie dowiedziałam sie przez ten czas nic odnoscnie przyczyn dlaczego nie mogę zajść w ciaze.Dla mnie strata czasu i pieniędzy. Nie wiem jakie mają sukcesy w temacie in vitro więc w tym temacie się nie wypowiem.
Dla porównania w Macierzayństwie również nie stwierdzono PCO tam to wogole porazka.myszka34 -
Serducho wrote:a ma ktos tutaj endometrioze i udalo sie in vitro ?? jestem nowa na forum
Ja mam endo,ale narazie stymuluje sie przed pierwszym podejsciem
Efekty mam nadzieje pozytywne zobaczymy niebawem.
Jozefka suprer rezultat. Maluchy na bank sa silne i walcza. PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 21:53
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyshooa wrote:Hej,
Z posiewu wyszla candida glabatra i enteroccocus feacalis. Wyszlam dzis ze szpitala ale przy wypisie lek powiedzial, ze na to pierwsze nie ma podobno leku, dal tylko augmentin na entroccocus. Ktoras ma jakies doswiadczenia w leczeniu tego grzyba?
no to w koncu sie wyjasnilohm nie ma leku, to co teraz i ciekawe skad to sie w ogole bierze, pierwszy raz o tym slysze... przytulam
-
ja byłam wczoraj na usg i mam dobre wiesci serduszko bije wg parametrów to 6dt i 5 dni:)
Przy okazji podpytałam lekarza od czego zależy takaz rozbieżnośc ceny za luteine 100.
Tak jak Wam pisałam wczesniej płaciłam za opakowanie 54 zł w aptece w klinice,w której zawsze wykupuje leki ,a raz ku mojemu zdziwieniu zapłaciłam 3,60 zł.
Powiedziałam o tym lekarzowi i usłyszałam ,że czasem Ministerstwo zmienia ceny:)i jakieś tam bajery ale ja na to , ze to chyba nie możliwe , ze 2 tyg temu płacilam grosze a teraz 54zł!Po czym stwierdziła,ze nalezy mi sie refundacja bez dwóch zdań i wypisała recepte. Wykupiłam lekarstwa i zapłaciłam 3,60zł za luteinke. Przyjrzałam się recepcie i w tej wąskiej kolumnie po prawej gdy lekarz wpisuje 100% wówczas płacimy za nia 54zł jesli tego nie ma to lek jest refundowany. Rozmawiałam z Panią z apteki i powiedziała,ze trzeba pilnować lekarzy co wypisująWięc trzeba wszystkiego pilnowac.
iga 79, justikf lubią tę wiadomość
myszka34 -
nick nieaktualnypragnaca dzidziusia wrote:Dzieki Elmirko
Tak tez przypuszczałam, nie potrafiłam tylko zrozumieć dlaczego w klinice mówią , ze nie ma żadnych pzreciwskazań.
Dlatego, że nie ma przeciwskazań i nie popadałabym w paranoję. Generalnie jeśli farba nie jest na amoniaku to zagrożenia nie ma. Wszystkie moje siostry farbowały się i bez problemu.
Jeśli jednak się boisz i potem masz sobie wyrzucać jak się nie uda, że to przez farbowanie włosów to nie farbuj
pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySerducho wrote:Jak myslicie z AMH 0,2 probowac na wlasnej komorce czy lepiej dawczyni (mam endometrioze)? Lekarz daje wiele wyzsze szanse ku drugiej opcji
Anatolka, Elmirka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej, dzisiejsza pogoda jakaś dziwna, niedawno straszny upał a dziś to by się czapka i kurtka przydała...
patrzyłam w swoje zapiski i śmiać mi się chce
03.07.2015 - HSG
w 13 dniu cyklu lekarz zadecydował o transferze,
pęcherzyk wówczas miał 23 mm szykował się do pęknięcia,
13.07.2015 jest criotransfer
bHCG mam zrobić 23.07.2015
wyniki zawsze są o 13!
mam 23 lata!
to jest moje 3 podejście!
czy nie za dużo tych trójek ? ;pjustikf, mysza89, Beata.D, Nadzieja87, kotkapc, jupios, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykochane, mam pytanko, napiszcie, czy wypicie 1-2 drinkow podczas brania gonapeptylu nie zaszkodzi w calej stymulacji potem? Mam niedlugo wesele kuzyna i zastanawiam sie czy nawet tak symbolicznie nie wypic, czy calkiem sobie odpuscic, prosze o porady
Milego dnia -
dziś ważny dzień. Głosowanie w senacie... Oby oby było pozytywnie.
http://www.tvn24.pl/dzis-glosowanie-w-senacie-ws-in-vitro,558933,s.html
Anna255 wg artykułu Igi spożycie alkoholu źle wpływa nawet w najmniejszych dawkach. Na ulotce gonapeptylu jest napisane, że skutki uboczne mogą wystąpić jeżeli spożywa się w nadmiarze.
Ja bym nie wypiła, bo jestem panikarąale chyba tak symbolicznie to nie zaszkodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:13
Anna255 lubi tę wiadomość
-
myszaaa wrote:hej, dzisiejsza pogoda jakaś dziwna, niedawno straszny upał a dziś to by się czapka i kurtka przydała...
patrzyłam w swoje zapiski i śmiać mi się chce
03.07.2015 - HSG
w 13 dniu cyklu lekarz zadecydował o transferze,
pęcherzyk wówczas miał 23 mm szykował się do pęknięcia,
13.07.2015 jest criotransfer
bHCG mam zrobić 23.07.2015
wyniki zawsze są o 13!
mam 23 lata!
to jest moje 3 podejście!
czy nie za dużo tych trójek ? ;p
I jeszcze mówią do 3 razy sztuka :)trzymam kciuki za sukces
Anna225 ja nie piłam wcale ....
myszaaa, Antonelka, Beata.D, Anna255 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyAnna255 wrote:kochane, mam pytanko, napiszcie, czy wypicie 1-2 drinkow podczas brania gonapeptylu nie zaszkodzi w calej stymulacji potem? Mam niedlugo wesele kuzyna i zastanawiam sie czy nawet tak symbolicznie nie wypic, czy calkiem sobie odpuscic, prosze o porady
Milego dnia
Bylam w delegacji biorac gonapeptyl i menopur i szczerze mowiac ponioslo mnie i wypilam kilka drinkow. Nie wiadomo co bedzie dalej z moja ciaza czy sie bedzie rozwijac ale chyba nie ma co popadac w paranoje i troszke napic sie mozesz przy takiej okazji:)Anna255, Kava lubią tę wiadomość