IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagulas wrote:dajcie znać po transferach
będziecie same podczas transferu czy z połówką?
2 razy z rzędu byłam sama, dziś 1 transfer w nowej klinice i towarzyszy mi mąż ♥ w tamtej niestety nie mógł. .. a myślę że dla faceta to tez ważny momentmój to się tak cieszy ♥♥♥
agulas, iga 79, pragnaca dzidziusia, mycha28, MałaMi83 lubią tę wiadomość
-
Anna255 wrote:a lekarz sam przepisuje to relanium, czy raczej trzeba sie pytac, by wypisal recepte? i jeszcze pytanko - czy relanium wplywa na prowadzenie pojazdu?
przy okazji kciukam za srodowa weryfikacje
W invicta zalecaja relanium 2h przed transferem potem przez 3 dni 2 razy dziennie. Nie pamietam co napisane jest w ulotce ale ja po relanium bardzo duzo spie wiec nie jezdzilam samochodem.
A co do recepty to sami przepisuja - tzn moj lekarz, nie wim jak poozstali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 08:23
Anna255 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dla facetów ważne jest bycie razem. Nam przy pierwszym podejściu było łatwiej, bo transfer był w sobotę. Ale jak spytałam męża, czy chce być przy drugim (w naszej klinice transfery mrożonych zarodków są we wtorki lub w czwartki), to powiedział, że jak najbardziej TAK, chce byćSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
U mnie było pod kontrolą usg.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Reni wrote:witam się
no dziewczyny- za udany transfer
ze mną była siostra
i pytanie czy transfer macie podczas usg? bo na TLC jak pokazywali IVF to właśnie podczas usg
jak było u Was?
i czy zawsze lekarze przepisują Wam uspokajacze i inne leki oprócz luteiny?
Generalnie robia pod usg ale podobno sa lekarze, ktorzy robia bez - zalezy to od doswiadczenia lekarza - tak gdzies wyczytalam. Ja mysle, ze to nie chodzi o doswiadczenie lekarza a o budowe narzadow i nasza budowa zewnetrzna.
Co do uspokajaczy to Dziewczyny chyba pisaly o roznych praktykach. Mnie przy pierwszej weryfikacji lekarza zapytal czy biore relanium czy sobie darowalam - smialam sie, ze dobrze spi sie po nim wiec bioreale chyba nie jest to jakies obowiqzkowe. U mnie w klinice na pewno przed karza zarzyc relanium i flaximexim na 2h przed transferem - moze w innych klinikach jest tak, ze na na miejscu podaja jakies leki rozluzniajace.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 08:53
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anuszka wrote:https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/?nTfXAjb
Dziewczyny umieszczam tutaj link, jak chcecie i możecie podpiszcie się pod petycją do Bronka w sprawie podpisania ustawy o in vitro. To dla mnie bardzo ważne ale wiem że nie jestem sama i że na pewno znajdzie się ogromna liczba chętnychAle uważajcie i nie bądźcie "leniwe", środowiska anty-invitrowe nie śpią!
PodpisanaAnuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGodz. 8.05 zadzwonili z kliniki, ze mam nie przyjezdzac na transfer. Zamurowalo mnie. Transfer przelozony na srode , bedzie to wtedy piata doba
Moje kochanae mikruski pieknie sie dziela uslyszlam
Moje sloneczka walczcie dzielnie, ja na Was juz czekam
Mocno trzymam kciuki za pozostale dzisiejsze transferyagulas, Agnieszka_A., Anna255, renieczka, Antonelka, Lady Maruda, mycha28, duza, Tosia 1981, Mimbla, justa1234, mysza89, Elmirka, MałaMi83, kkisia, józefka, agniesia2569, Beata.D, sisi, zielinka_97, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Aura78 wrote:Dziewczyny jestem 7 Dzien po transferze i dziś zobaczyłam delikatne dwie czerwone plamki na wkładce. Miała tak któraś z was po udanym transferze?
Aura78 to chyba testujemy razem w piątek
ja póki co nie miałam takich symptomów, ale to podobno dobry znak;)
ja miałam transfer 2 kruszynek, ale niestety po pierwszej nieudanej procedurze juz nie podchodzę optymistycznie
z 7 pozostałych zarodków ani jednego nie udało się zamrozić, a miałam wielkie nadzieję, bo było ich tak dużoboję się, że te pod moim sercem też są za słabe, żeby przetrwać....
-
nick nieaktualnyReni wrote:witam się
no dziewczyny- za udany transfer
ze mną była siostra
i pytanie czy transfer macie podczas usg? bo na TLC jak pokazywali IVF to właśnie podczas usg
jak było u Was?
i czy zawsze lekarze przepisują Wam uspokajacze i inne leki oprócz luteiny?
ja mam tylko Prolutex raz dziennie ale cykl naturalny, chociaż i tak od dziś myślę że będę chociaż po 1 tab. luteiny brać tak od siebie :p nie zaszkodzi
u mnie bez USG dr twierdzi że robi to tyle lat że wie jak, a USG może mieć zły wpływ na zarodki tak mówił.. ja się szczerze nie znam ;P
no nic idę szykować się i zaraz wyjazd 2 godziny drogi po nasze 2 kropeczkiReni, iga 79 lubią tę wiadomość
-
myszaaa wrote:ja mam tylko Prolutex raz dziennie ale cykl naturalny, chociaż i tak od dziś myślę że będę chociaż po 1 tab. luteiny brać tak od siebie :p nie zaszkodzi
u mnie bez USG dr twierdzi że robi to tyle lat że wie jak, a USG może mieć zły wpływ na zarodki tak mówił.. ja się szczerze nie znam ;P
no nic idę szykować się i zaraz wyjazd 2 godziny drogi po nasze 2 kropeczki
-
Dziewczyny ja tak na szybko no jestem w pracy.
Mam wyniki 2 weryfikacji z dzisiaj 6dpt:
Beta hcg 5,7
Estradiol 2403
Progest. 48,05
Nie wiem co o tym myslec:( jak byłam w ciazy z bliźniakami to miałam w tym dniu betę 100, a w lutym 25 ( poronienie w 6tyg.)
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:W invicta zalecaja relanium 2h przed transferem potem przez 3 dni 2 razy dziennie. Nie pamietam co napisane jest w ulotce ale ja po relanium bardzo duzo spie wiec nie jezdzilam samochodem.
A co do recepty to sami przepisuja - tzn moj lekarz, nie wim jak poozstali
Zakupilam wlasnie Kalms, na ulotce pisze, ze nie ma wplywu na prowadzenie pojazdu. Za chwile wyruszam autem, ale wzielam tylko 1 tabletke, zeby faktycznie nic sie nie dzialo.
Kochana, a powiedz mi jeszcze, czy mozna te tabletki Kalms brac w czasie stymulacji? Czy dopiero tak jak ty piszesz, ze 2h przed transferem, a potem kilka dni po? -
nick nieaktualnyPodchodzę dziś do crio na cyklu naturalnym czyli z własną owulka nie biorę żadnego acardu ani nic innego tylko prolutex
czekałam na owulacje i dobre endometrium i dr wwyznaczył transfer. Endometrium mam 12 chyba dobrze:p
Reni, Nadzieja87, iga 79 lubią tę wiadomość