X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj o Asience myslalam ale faktycznie nic nie pisala ostatnio. Chyba ze z kims na prv.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, ja zupełnie nie rozumiem dlaczego Wy macie płacić za znieczulenie. Ja miałam na nfz histero w znieczuleniu. Z resztą nie tylko ja. Skoro jednej placówce nfz pokrywa koszty znieczulenia to dlaczego w innej ma płacić pacjent. Nawet badania zrobili mi w szpitalu. Miałam mieć biocenoze, że jest ok a reszta na miejscu... Pytalibjeszcze tylko czy byłam na zoltaczke szczepionka. Tyle.

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje Was i Wam wszystkim kibicuję, ale się nie udzielam :)

takasobieja, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Sysia, ja zupełnie nie rozumiem dlaczego Wy macie płacić za znieczulenie. Ja miałam na nfz histero w znieczuleniu. Z resztą nie tylko ja. Skoro jednej placówce nfz pokrywa koszty znieczulenia to dlaczego w innej ma płacić pacjent. Nawet badania zrobili mi w szpitalu. Miałam mieć biocenoze, że jest ok a reszta na miejscu... Pytalibjeszcze tylko czy byłam na zoltaczke szczepionka. Tyle.
    Będę w piatek na badaniach wiec sie dokładnie dopytam skąd taka różnica względem innych klinik i szpitali. Koszt jest stosunkowo nieduży, więc przeżyje :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj podpytałam lekarza o test ciążowy (myślałam tutaj o Myszaaa) i o weryfikacje po transferze.
    Test ciążowy wykonać nie wcześniej niż 14 dni po transferze. Wcześniej może wyjść fałszywie ujemny.
    Każda z nas po transferze dostaje rozpiskę leków, która została ustalona ogólnie. Weryfikacje są po to, by tymi dawkami manipulować aby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie zarodka.
    Dopiero III weryfikacja daje info czy się udało.

Elmirka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni nie mogę spać. Albo przed zaśnięciem kulam się z boku na bok, albo zasne i się budzę ok 3 i leżę do rana. Jestem wykończona, to któraś już noc... Dziś z braku snu już mam odruchy wymiotne. :( nigdy tak nie miałam.... Zaczęło się od tego chyba że bolał mnie brzuch po punkcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 07:49

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    A ja dzis mialam wizyte. Endometrium 12 mm, wyroslo mi 12 pecherzykow z 14 rokujacych. I... W czwartek o 8 punkcja!!! Asiula 86, raczej sie spotkamy :) na ktora masz?

Nadzieja87 gratuluje!!!

Trzymam kciuki za punkcje :)

Shooa jak sie czujesz?

Asieńka jak u Ciebie ?jesteś w szpitalu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 07:59

agulas lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny, wczoraj podpytałam lekarza o test ciążowy (myślałam tutaj o Myszaaa) i o weryfikacje po transferze.
    Test ciążowy wykonać nie wcześniej niż 14 dni po transferze. Wcześniej może wyjść fałszywie ujemny.
    Każda z nas po transferze dostaje rozpiskę leków, która została ustalona ogólnie. Weryfikacje są po to, by tymi dawkami manipulować aby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie zarodka.

Potwierdzam to co piszesz, choc na II moze byc juz cos widac ale nie musi.
    Glownie w trakcie I i II weryfilacji lekarze skupiaja sie na o ocenie progesteronu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny od kilku dni nie mogę spać. Albo przed zaśnięciem kulam się z boku na bok, albo zasne i się budzę ok 3 i leżę do rana. Jestem wykończona, to któraś już noc... Dziś z braku snu już mam odruchy wymiotne. :( nigdy tak nie miałam.... Zaczęło się od tego chyba że bolał mnie brzuch po punkcji

A bole masz nadal? Czy teraz towarzyszy ci stres?
    Ja jak jestem zestresowana tez zle spie, po transferze pierwsze 3 dni spalam bardzo zle, tak bardzo wszystko przezywalam.
    Ja bym poinformowala klinike o bolu jesli takowy nadal wystepuje.
    Dzisiaj masz transfer tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Potwierdzam to co piszesz, choc na II moze byc juz cos widac ale nie musi.
    Glownie w trakcie I i II weryfilacji lekarze skupiaja sie na o ocenie progesteronu.

Tutaj w Anglii nie praktykuja tych weryfikacji, jest tylko jedna i jesli wyjdzie negatyw na tescie sikanym to bety nawet nie robia :( troche mnie to martwi, bo co jesli sikaniec oszuka, bety nie zrobia i kaza odstawic leki, a ciaza jednak bedzie ....
    Ja mam I i ostatnia weryfikacje w 9dpt 5-dniowej blastuni....

Boze czuwaj nad Nami <3

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Tutaj w Anglii nie praktykuja tych weryfikacji, jest tylko jedna i jesli wyjdzie negatyw na tescie sikanym to bety nawet nie robia :( troche mnie to martwi, bo co jesli sikaniec oszuka, bety nie zrobia i kaza odstawic leki, a ciaza jednak bedzie ....

Boze czuwaj nad Nami <3

Lipa straszna w tej Anglii żeby testem sikanym testować w 9 dni po. A tu bety zalecają później, że niby 9 dp może coś wyjść ale nie musi, w końcu nie u każdego ksiązkowo to zadnieżdżenie się odbywa. Nie wiem jakie masz podejście ale jakby mi 9 dp nie wyszło II na teście to jeszcze bym leków nie odstawiła i poczekała jeszcze z 3 dni.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Boze czuwaj nad Nami <3

A czy platnie nie mozesz sama zrobic sobie bety w jakims zupelnie innym laboratorium niezwiazan z klinika?

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, tam chyba na betę trzeba mieć skierowanie, tak coś kiedyś zasłyszałam...

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Lipa straszna w tej Anglii żeby testem sikanym testować w 9 dni po. A tu bety zalecają później, że niby 9 dp może coś wyjść ale nie musi, w końcu nie u każdego ksiązkowo to zadnieżdżenie się odbywa. Nie wiem jakie masz podejście ale jakby mi 9 dp nie wyszło II na teście to jeszcze bym leków nie odstawiła i poczekała jeszcze z 3 dni.

Mnie tez to bardzo martwi, tym bardziej,z e leki mam tylko do piatku, jak wyjdzie negatyw to mi nawet nie przepisza kolejnych :(

Umowilam sie wczoraj na bete na jutro, czyli na dzien przed sikancem w klinice. Pomyslalam sobie, ze jesli beta da chociaz cien nadzieji, a test nie to wtedy w klinice powiem o becie, ktora wykonalam na wlasna reke i moze wtedy to cos da. Ogolnie czuje sie bezrada, tylko tyle moge zrobic.

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez to bardzo martwi, tym bardziej,z e leki mam tylko do piatku, jak wyjdzie negatyw to mi nawet nie przepisza kolejnych :(

Umowilam sie wczoraj na bete na jutro, czyli na dzien przed sikancem w klinice. Pomyslalam sobie, ze jesli beta da chociaz cien nadzieji, a test nie to wtedy w klinice powiem o becie, ktora wykonalam na wlasna reke i moze wtedy to cos da. Ogolnie czuje sie bezrada, tylko tyle moge zrobic.

Czyli jednak można za kasę zrobić.
    Bo słyszałam że bez skierowania nie.
    Dobrze, że tak załatwiłaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krew oddana wyniki po 15...
    plamienia nie ma, w sumie mogę powiedzieć że było tylko w poniedziałek...

nareszcie się wszystko wyjaśni!

agulas, Piggy, Moniaa, Agnieszka_A., Elmirka, Nadzieja87, Mimbla, Antonelka, margo001, MałaMi83, Asiula86 lubią tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    krew oddana wyniki po 15...
    plamienia nie ma, w sumie mogę powiedzieć że było tylko w poniedziałek...

nareszcie się wszystko wyjaśni!

Trzymam mocno kciuki :-)

myszaaa lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaaa napisz od razu jak dostaniesz wyniki :) czekamy z niecierpliwością :)

myszaaa lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

co klinika to co innego mi kazal zrobić bete w 7 bądź 8 dniu po transferze dziś mam 9 poszłabym wcześniej gdyby nie to plamienie byłam pewna że @ się rozkręci lada moment..
    jakby dziś wyszła mi negatywna to odstawiam Prolutex chociaz w poniedziałek przez to plamienie pominęłam dawkę,

rozmawiałam z Nadzieja87 u nich w ogóle kazali odstawić progesteron bo ciąża ma sie sama utrzymać, wiec Nadzieja odstawiłaś w poniedziałek ??? w 9dpt ??
    to jest dla mnie w ogóle dziwne... że lekarz nie ma obaw..

• józefka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa kciukam i czekam... ja mialam skusić się jutro na bete ale grzecznie zaczekam do piątku... oficjalnie wchodzę już w stan szalenstwa i emocjonalnego rollercoastera.

Reni lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ