X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Czyli jednak można za kasę zrobić.
    Bo słyszałam że bez skierowania nie.
    Dobrze, że tak załatwiłaś

Tak mozna w prywtnej polskiej przychodni, w angielskiej tylko ze skierowaniem. Ale wyniki sa na drugi dzien.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od poniedziałku jestem na Gonapeptylu, i Dostinex co 5 dni ćwiartka, trzymajcie kciuki!
    może macie jakieś porady dla mnie na okres zastrzyków?

Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciukasy !!!

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli masz endo, upomnij się o metypred :) i nie stresuj się :)

Wika! lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    jeśli masz endo, upomnij się o metypred :) i nie stresuj się :)

to po punkcji się bierze?

• agulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam brać tego samego dnia co menopur. Menopur zaczęłam wstrzykiwać po dwóch tygodniach od rozpoczęcia przygody z gonapeptylem.
    Pij dużo płynów i zaprzyjaźnij się z wit D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 09:34

Wika! lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    ja zaczęłam brać tego samego dnia co menopur. Menopur zaczęłam wstrzykiwać po dwóch tygodniach od rozpoczęcia przygody z gonapeptylem.

ja przy pierwszym IVF miałam brać go ale po punkcji własnie...zapytam więc za tydzień jak będę czy może nie zacząć wcześniej tak jak ty :)
    poza tym mam duże dawki magnezu i potasu, ponieważ strasznie mi się wypłukuje przy tych lekach...
    oraz PregnaPLUS
    witaminke D zażywasz dodatkowo ?:)
    trzymam kciuki jutro!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Ja wlasnie biore wit D3 w dawce 5000j dziennie. Nie wiem czy po ewentualnym transferze kontynuowac, czy lepiej zakupic zestaw witamin dla kobiet w ciazy?

• Wika! Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Ja wlasnie biore wit D3 w dawce 5000j dziennie. Nie wiem czy po ewentualnym transferze kontynuowac, czy lepiej zakupic zestaw witamin dla kobiet w ciazy?

mi gin kazał zażywać zestaw witamin PregnaPLUS , tam jest witamina D3 jak widzę w dawace 2000

Anna255 lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 i Wika! jutro dopytam lekarza o wit D. Nie wiem jak to jest. Podobno teraz powinnyśmy jej mieć więcej niż zimą, więc pora roku sprzyja..
    Wika! ja biorę sama we własnym zakresie wit D, magnez, koenzym Q10.
    Nie wiem jakiego stopnia masz endometriozę. Może u Ciebie nie było aż takiej potrzeby by brać metypred dużo wcześniej. W jakich dawkach miałaś? Ja przy obecnych dawkach czuje się niezbyt dobrze. Mam mdłości i boli mnie żołądek. Lekarz zaproponował zmniejszenie dawki, ale powiedziałam że wytrzymam. Mój lekarz powiedział, że metypred bierze się do dnia potwierdzenia ciąży.

Mam do Was dość osobiste pytanie.. Ostatnio przez tą stymulacje i leki nie czułam się zbyt dobrze i nie serduszkowaliśmy dość długo.. Pytałam wczoraj lekarza czy stare plemniki mogą być czy może coś zrobić w tym kierunku :P powiedział, że już trudno i przed punkcją 4 dni mężczyzna nie może serduszkować. Im starsze tym chyba mniejsza ruchliwość?? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? :) :P

Anna255, Wika! lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, ja tez z endo i narazie nikt sterydu nie zlecil a jestem na menopurze. Nie wiem czy dadza po punkcji czy nie. Wstepnie wiem o heparynie.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    krew oddana wyniki po 15...
    plamienia nie ma, w sumie mogę powiedzieć że było tylko w poniedziałek...

nareszcie się wszystko wyjaśni!
    Trzymam kciuki za ciążową betę!

Wika! lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni bierz lutkę, bierz :) niech maleństwu nic nie zabraknie i oczywiście miłego wypoczynku :) jak radzisz sobie z oczekiwaniem. U mnie jeden dzień jest ok, na natępny płacz, histeria że pewnie nici, i tak w kólko dziś czuje się pozytywnie nastawiona :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy ustawę podpisaną, jeden punkt po ukazaniu się w dzienniku ustaw zostanie skierowany do TK... :)

Wika!, myszaaa, Kava, kotkapc, Tosia 1981, Agnieszka_A., Selena, Marta1986, MałaMi83, Asiula86, Konwalia lubią tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    co klinika to co innego mi kazal zrobić bete w 7 bądź 8 dniu po transferze dziś mam 9 poszłabym wcześniej gdyby nie to plamienie byłam pewna że @ się rozkręci lada moment..
    jakby dziś wyszła mi negatywna to odstawiam Prolutex chociaz w poniedziałek przez to plamienie pominęłam dawkę,

rozmawiałam z Nadzieja87 u nich w ogóle kazali odstawić progesteron bo ciąża ma sie sama utrzymać, wiec Nadzieja odstawiłaś w poniedziałek ??? w 9dpt ??
    to jest dla mnie w ogóle dziwne... że lekarz nie ma obaw..
    Tak kochana. Moj lekarz powiedzial ze ciaza dalej utrzymuje sie sama i że funkcję pełni cialko zolte. W 9 dpt wzielam ostatnią dawke progesteronu. Przy powtorce bety zrobię sobie i prog i zobacze-jak będzie marny wynik to umowie sie do lekarza wczesniej. Jak będzie ok to zostaje jak jest. Plamien nie mam.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Mam do Was dość osobiste pytanie.. Ostatnio przez tą stymulacje i leki nie czułam się zbyt dobrze i nie serduszkowaliśmy dość długo.. Pytałam wczoraj lekarza czy stare plemniki mogą być czy może coś zrobić w tym kierunku :P powiedział, że już trudno i przed punkcją 4 dni mężczyzna nie może serduszkować. Im starsze tym chyba mniejsza ruchliwość?? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? :) :P

powiem Ci szczerze że u nas trochę lepsze wyniki były jednak przy dłuzszej abstynencji niż przy 3-5 dniowej... Także bądz dobrej myśli :)

agulas lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    krew oddana wyniki po 15...
    plamienia nie ma, w sumie mogę powiedzieć że było tylko w poniedziałek...

nareszcie się wszystko wyjaśni!

Dzielna jestes :-)!!!

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Tak kochana. Moj lekarz powiedzial ze ciaza dalej utrzymuje sie sama i że funkcję pełni cialko zolte. W 9 dpt wzielam ostatnią dawke progesteronu. Przy powtorce bety zrobię sobie i prog i zobacze-jak będzie marny wynik to umowie sie do lekarza wczesniej. Jak będzie ok to zostaje jak jest. Plamien nie mam.

To ja juz zglupialam - chyba, ze inaczej jest przy crio. Sadzilam, ze przy inv cialko zolte nie wytwarza sie bo nie doszlo do pekniecia pecherzyka, nie bylo owulacji wiec nie ma skad byc produkowany progesteron. Musze chyba doedukowac sie....:-) bo moze cos myle :-)
    Mnie lekarz kazal na razie brac lutnisa i luteine. Powiedzial, ze z uplywem czasu bedziemy stopniowo wychodzic z dawek lekow.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Anna255 i Wika! jutro dopytam lekarza o wit D. Nie wiem jak to jest. Podobno teraz powinnyśmy jej mieć więcej niż zimą, więc pora roku sprzyja..
    Wika! ja biorę sama we własnym zakresie wit D, magnez, koenzym Q10.
    Nie wiem jakiego stopnia masz endometriozę. Może u Ciebie nie było aż takiej potrzeby by brać metypred dużo wcześniej. W jakich dawkach miałaś? Ja przy obecnych dawkach czuje się niezbyt dobrze. Mam mdłości i boli mnie żołądek. Lekarz zaproponował zmniejszenie dawki, ale powiedziałam że wytrzymam. Mój lekarz powiedział, że metypred bierze się do dnia potwierdzenia ciąży.

Zapytam lekarza o metypred jak bede się za tydzien z nim widziec co mysli - zawsze lepiej sie dopytac nie zaszkodzi:)dawki po punkcji kurde nie pamietam- zobacze czy nie mam zapisanej gdzieś kojarze że z rana miałam zażywac 1 lub 2?

ja przy 1 punkcji z mężem mialam odstep 2,5 dnia i pleminiki lekarz mówił, że byly mega mocne;P ponoć faktycznie nie powinno przekroczyć 5 dni - tak nam w klinice sugerowali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:35

• Piggy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli transfer jest na cyklu naturalnym to mysle ze mozna odstawic luteine, przy sztucznym suplementacja musi być bo nie bylo owulacji i nie ma ciała zółtego

Antonelka lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to juz nie wiem... To co ja mam zrobic juz nie mam lekarstw... Ale tak mi lekarz powiedzial,od razu po transferze pytalam co zrobic jak sie leki skończą... Zobaczę jaki mi wyjdzie wynik,najwyżej pójdę po jakas luteine...

Ania_84 lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ