IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Guniaczek kiedy masz transfer??
Mrth666, u mnie wygladalo to tak, ze jakos krotko przed odstawieniem anty mialam usg. Lekarz liczyl ile jest pecherzykow, zeby wiedziec ile max moze wyrosnac. Potem kolejna wizyte mialam w trakcie@ po odstawieniu anty. Lekarz rowniez liczyl pecherzyki. Kolejne liczenie bylo na kontrolnej wizycie po menopurze. Pozniej punkcja. -
Antonelka wrote:Guniaczku
Z tego co Dziewczyny pisza to troszke inaczej wyglada przebieg w kazdej klinice.
U mnie tez trzeba bylo byc ok 30 min wczesniej na konsultacji przed transferem - lekarz pokazuje i omawia dokumentacje zarodka/zarodkow.
Pecherz musi byc mocno pelny - u mnie godziny transferow troszke opoznialy sie w czasie - pierwszy - ponad 2h a drugi ok 30 minut.
U mnie pecherz byl tak pelny, ze musialam isc do toalety i troszke popuscic. A jak mialam watpliwosc, ze za duzo upuscilam to szybciutko kilka wielkich lykow wody.
Na 2h przed transferem relanium i flamexin. Transfer jest na fotelu ginekologicznym. U mnie w klinice nie kaza lezec ale ja sobie ok 15 minut lezalam na kanapie w - tzn siedzialam w pozycji pollezacej.
W domu po transferze przez 4 dni bralam relanium - duzo lezalam i spalam.
Ja też invicta Warszawa transfer w środę i kurcze właśnie najbardziej boję się opóźnieńtrudno jakoś to przeżyję
Dziewczyny bo widzę, że z tej samej kliniki jesteście, dzwonili do was wcześniej i mówili czy w ogóle się zarodki tworzą czy jest wszystko ok?
Anna255 ja też zaczynałam menopur 4 dnia okresu, więc myślę, że 5 to nie za późnoskąd jesteś? bo zostało mi jedno calutkie nieotwarte opakowanie menopuru 600....
Agulas widzę, że masz dzień przede mnąbędę trzymać kciuki
agulas lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:hejka, mam pytanie, dzis jestem pierwszy dzien po odstawieniu antykow, juz zaczelo sie lekkie krwawienie, mam wrazenie, ze jutro bedzie @. Wizyte w klinice mam dopiero w pt - jesli jutro zaczelabym faktycznie 1 dc, to czy w pt, gdy zaczelabym menopur - nie byloby zapozno na rozpoczecie stymulacji? Na wizycie wtedy bylby juz 5 dc. Jak wy mialyscie, od ktorego dnia zwykle zaczyna sie stymulacje?
Guniaczek invicta nie ma w zwyczaju dzwonić z informacjami chyba że dogadałaś się po punkcji że zadzwonią , mi akurat nie udało się ich przekonać i musiałam czekać w strachu aż do dnia transferuAnna255, Wika! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTosia - mi nic dr wlasnie nie wyliczyl, tylko kazal 25 lipca odstawic ovulastan, a 31 lipca wizyta 1 DS. Moze uznal, ze jak wyjdzie, to wyjdzie. No nic, jak cos, moze faktycnzie zadzwonie, narazie starcza mi wkladka, wiec nadal uznaje to za plamienie...
-
Guniaczek w Inviccie z tego co zrozumialam na swoim przykladzie nie maja w standardzie dzwonic. Do mnie wieczorem w dniu punkcji zadzwonil lekarz tylko z info ile pobral kumulusow. Sadzilam, ze laboratorium zadzwoni do mnie ale cisza wiec zadzwonilam na infolinie i poprosilam o kontakt. Oczywiscie oddzwonili ale poinformowali mnie, ze dzwonia dopiero na ostatnim etapie bo w trakcie wszystko dynamicznie sie zmienia. U mnie bylo to o tyle istotne, ze ja mialam pgd i chcialam wiedziec ile zarodkow poszlo do badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:26
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anna255 wrote:Tosia - mi nic dr wlasnie nie wyliczyl, tylko kazal 25 lipca odstawic ovulastan, a 31 lipca wizyta 1 DS. Moze uznal, ze jak wyjdzie, to wyjdzie. No nic, jak cos, moze faktycnzie zadzwonie, narazie starcza mi wkladka, wiec nadal uznaje to za plamienie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTosia 1981 wrote:Moja cała @ tak wyglądała po antykach, a menopur zaczynałam od 3 dc.
Kurcze, to w takim razie, ja nie wiem jak rozpoznac @, skoro by sie bardziej nie rozkrecila... bo zawsze liczylam to wg tej zasady - ze jak juz wkladka nie wystarcza, to wtedy jest @...moze sie rozkreci, ale oby nie dzis
bo jakby dalej bylo tak jak dzis lekkie krwawienie, to chyba 1 dc musialabym uznac dzisiejszy dzien - gdy krwawienie sie rozpoczelo (mimo, ze podpaski nie uzylam). Poczekamy, co bedzie w ciagu dnia...
-
U mnie dzisiaj - tzw 4 weryfikacja -18 dpt - czyli krew i usg. Powinno byc juz cos widac ale boje sie, ze to za wczesnie. Z drugiej strony lekarz sam zaproponowal taki termin....mam nadzieje, ze wie co robi.
Tak roznie jest napisane ma stronach internetowych nt badania usg, ze mam stracha.
Dlaczego nie moze byc tak, ze udane in vitro daje gwarancje ciazy? Juz tyle sily i wytrwalosci nas to kosztuje.....
Usciski dla Was.Wika!, mysza89, Mimbla, agulas lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anna255 wrote:Kurcze, to w takim razie, ja nie wiem jak rozpoznac @, skoro by sie bardziej nie rozkrecila... bo zawsze liczylam to wg tej zasady - ze jak juz wkladka nie wystarcza, to wtedy jest @...
moze sie rozkreci, ale oby nie dzis
bo jakby dalej bylo tak jak dzis lekkie krwawienie, to chyba 1 dc musialabym uznac dzisiejszy dzien - gdy krwawienie sie rozpoczelo (mimo, ze podpaski nie uzylam). Poczekamy, co bedzie w ciagu dnia...
Moja @ po antykach tez była taka ze wystarczła wkładka zadzwon i popros o kontakt z dr .
A je$li chodzi o informacje o zapłodnieniu i zarodkach to przez 2 dni gnębiłam infolinie by uzyskać informacje inaczej sami by nie dzwinili ...
Heh wstałam w podłym nastroju dzis 2dpt a ja panikuje ze sie nie uda zrywam sie w nocy śnią mi sie koszmary :(a kropa nie daje znac o sobie wcale ....
Musze męża po ananasa pogonic ,bo trzeba zaczą jeść bo podjadałam do piątku a potem.nie dobre były może uda sie trafic dojrzałego bo ja lubie ten środek gxy jest dojrzały ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:36
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
zielinka_97 wrote:Ja po 6 menopurze w dawce 187,5 mialam duzo drobnych pecherzykow kolo 10 mm i e2 108. Zwiekszyli dawke na 262,5 i po 3 dniach byly 4 wieksze i e2 400 z groszami. Teraz kolejne 3 dni na dawce 300 i wtorek usg, E2 i progrsteron. A Ty Różyczka jakie masz dawki i jaki estradiol?
Pytałam się mojego lekarza jak liczyć dni cyklu skoro @ po antykach i po gonapeptylu miże być bardzo skąpa. Powiedział, że ważne by Menopur zacząć nie wczesniej niż w drugim dniu cyklu. Czyli mozna tsk naprawdę zacząć od 3,4,5 dc, byle nie wczesniej niż 2. -
Antonelka powodzenia na wizycie
Antonelka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny