IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas obecny lekarz zlecił mężowi badanie kariotypu, CFTR i AZF. Wszystko w momencie, gdy trafiliśmy do niego po ponad 2 latach bezowocnych starań i wizyt u innych lekarzy. Padło wtedy: in vitro, ale przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji lekarz chciał sprawdzić co może być powodem tak beznadziejnych wyników nasienia u męża. Dodatkowo miał jeszcze do zrobienia badania genetyczne i usg.
I dopiero z tym kompletem wyników mieliśmy rozpocząć kwalifikację do in vitro.
Lekarz obawiał się, że właśnie genetyka jest powodem takich a nie innych wyników nasienia. -
justa1234 wrote:Ja miałam gonal i mogę Ci odesłać za darmo gonalu 150jednostek.
Wykupiony juz go mam, ostatnio starczylo - ale jakby cos bede pisac i dziekuje :*
Kariotypy tez robilam z mezem po 1 nieudanym ivf - u meza oki, u mnie niby oki -cos mikro wyszlo ale ponoc nic groznego nie trzeba sie tym martwic...endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Mam pytanie w sprawie tych badań genetycznych. Bo widze ze jest na parkowej w Białymstoku taka poradnia. A pytanie moje to 1. czy robią to badanie z krwi ? Meza i mojej ?
2. Jaki koszt jest tego?
3. Czy jak bede miała skierowanie od rodzinnego to zrobią mi na NFZ ? -
nick nieaktualnyAntonelka wrote:No niestety za wczesnie sie ucieszylam.....brak pecherzyka....beta 0,6
odstawiam leki
Zarodkow nie mam wiec musze wszystko rozpoczac ...gdzie...kiedy....nie wiem...Wika!, Antonelka lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Mam pytanie w sprawie tych badań genetycznych. Bo widze ze jest na parkowej w Białymstoku taka poradnia. A pytanie moje to 1. czy robią to badanie z krwi ? Meza i mojej ?
2. Jaki koszt jest tego?
3. Czy jak bede miała skierowanie od rodzinnego to zrobią mi na NFZ ?
badanie jest robione z krwi
jelsi na NFZ - nie placisz nic.. -
Antonelka wrote:No niestety za wczesnie sie ucieszylam.....brak pecherzyka....beta 0,6
odstawiam leki
Zarodkow nie mam wiec musze wszystko rozpoczac ...gdzie...kiedy....nie wiem...
Tak bardzo mi przykro :(współczuje
Dużo siły życze ....Antonelka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
adrenalina wrote:Mam pytanie w sprawie tych badań genetycznych. Bo widze ze jest na parkowej w Białymstoku taka poradnia. A pytanie moje to 1. czy robią to badanie z krwi ? Meza i mojej ?
2. Jaki koszt jest tego?
3. Czy jak bede miała skierowanie od rodzinnego to zrobią mi na NFZ ?
Na wizytę czekałam około tygodnia. Na niej lekarz zadecydował że robimy kariotypy.
Od razu pobrano krew ode mnie i od małża
Po jakimś miesiącu były wyniki.
Kosztów nie znam bo my na nfz załapaliśmy się... Ale wiem że w bocianie robią za 350zł. od osoby. U mnie na wynikach jakie dostaliśmy było właśnie logo Bocianaadrenalina lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie leczę sie w bocianie ale nie chce płacić i znalazłam na parkowej. Ja nie mieszkam w Białymstoku, jak z mojego miasta wystawi mi lekarz skierowanie to sie powinnam załapać ?
Ale lakarz w poradni decyduje jakie to beda badania ? Czy ginekolog musi zadecydować ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:08
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:No niestety za wczesnie sie ucieszylam.....brak pecherzyka....beta 0,6
odstawiam leki
Zarodkow nie mam wiec musze wszystko rozpoczac ...gdzie...kiedy....nie wiem...
kurcze Antonelka, przytulam i wspieramtak mi sie smutno zrobilo, jak to przeczytalam
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Antonelka, kurcze, bardzo mi przykro... trzymaj się Kochana :*
Antonelka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
adrenalina wrote:Ja wlasnie leczę sie w bocianie ale joe chce płacić i znalazłam na parkowej. Ja nie mieszkam w Białymstoku, jak z mojego lista wystawi mi lekarz skierowanie to sie powinnam załapać ?
Ale lakarz w poradni decyduje jakie to beda badania ? Czy ginekolog musi zadecydować ?
Tak Ty dostajesz skierowanie od rodzinnej w kt órym ona pisze rozpoznanie, i zalecenia konsultacji z ukierunkowaniem na zbadanie kariotypu.
Umawiasz się do poradni genetycznej i po wywiadzie z Tobą i mężem lekarz albo zleca pobranie krwi na kariotypy albo nie...adrenalina lubi tę wiadomość