IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka, próbujcie! Jesteś bardzo silna, skoro zaczynasz już myśleć o kolejnym podejściu
Może się okazać, że razem będziemy podchodzićBo jak najbliższy transfer się nie uda, to chcemy jak najszybciej rozpocząć stymulację. No i chyba zostaniemy w Invikcie...
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziewczyny, załamka totalna. Zamiast sie cieszyc, wyszlam ze lzami w oczach. Obydwa zarodki P8B. Lekarz powiedzial ze sa srednie. Z tego co wyczyalam to oznacza to, cze nie rozwinely sie nawet do stadium blastocysty.
Lekarz nie przekresla szans, ale to sa nasze dwa jedyne zarodki. Nie dosc ze szanse sa male to jeszcze jesli sie nie uda to wszystko trzeba zaczynac od nowa... Ale wtedy znow moga byc slabej jakosci zarodki..
Lekarz powiedzial, ze nie wie dlaczego jest taka klasa..
Wiecie moze dokladnie co oznacza to P8B? -
agulas wrote:Dziewczyny, załamka totalna. Zamiast sie cieszyc, wyszlam ze lzami w oczach. Obydwa zarodki P8B. Lekarz powiedzial ze sa srednie. Z tego co wyczyalam to oznacza to, cze nie rozwinely sie nawet do stadium blastocysty.
Lekarz nie przekresla szans, ale to sa nasze dwa jedyne zarodki. Nie dosc ze szanse sa male to jeszcze jesli sie nie uda to wszystko trzeba zaczynac od nowa... Ale wtedy znow moga byc slabej jakosci zarodki..
Wiecie moze dokladnie co oznacza to P8B?
Nie wiem Kochana. Pierwszy raz slysze o takim oznaczeniu. Chyba standardem jest cyfra na poczatku a potem literki...
Moze to oznacza ale wymyslam
Prawidlowy
8 komorkowy
Klasy B
Najwyzsza to klasa A, B srednia, C slabszy....ale chyba jeszcze jest D i E.
Pamietaj - zarodek nadrabia w macicy. Nawet jesli ma jakies maly ubytek w chromosomach to jest szans, ze bedzie z tego ciaza i bobas - to mi akurat powiedzial genetyk a tego nie widac w morfologii.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
agulas wrote:Dziewczyny, załamka totalna. Zamiast sie cieszyc, wyszlam ze lzami w oczach. Obydwa zarodki P8B. Lekarz powiedzial ze sa srednie. Z tego co wyczyalam to oznacza to, cze nie rozwinely sie nawet do stadium blastocysty.
Aga powiedz ktory dr powiedzial, ze sa srednie? P?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Agulas, to chyba stadium przed blastocystą - nasze dwa zarodki też takie stadium miały - jeden w trzeciej dobie, a ten słabszy w drugiej. Spokojnie, mają szansę nadrobić w macicy, nie martw się na zapas!
Antonelka, my jesteśmy w programie rządowym, ale jak się nie uda, to chyba podejdziemy do in vitro komercyjnie. Nie będę chciała czekać Bóg wie ile, a później pewnie dowiedzieć się, że miejsc w rządówce już nie ma...Antonelka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Antonrlka jesteś strasznie silna podziwiam bardzo ja po stracie potrzebowałam 15 miesiecy by myślec o nowej walce klinice itd wtedy też chciałam jechać do novum życze by nowa klinika dała nowe szwnse ale i tez trzymam kciuki za "zaskok"naturalny udaje siemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyagulas wrote:Dziewczyny, załamka totalna. Zamiast sie cieszyc, wyszlam ze lzami w oczach. Obydwa zarodki P8B. Lekarz powiedzial ze sa srednie. Z tego co wyczyalam to oznacza to, cze nie rozwinely sie nawet do stadium blastocysty.
Miałam transfer razem z dziewczyną która miała podawany właśnie taki zarodek. Ja miałam podany 4AA. U mnie skończyło się na pustym jaju. A ona jest w zdrowej ciąży.
Nie przekreślaj żadnego z zarodkow.
Życzę powodzeniakotkapc, Asiula86, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Asiula86, tak stadium przed blastocystą. Strasznie mało informacji w necie jest na ten temat. Szkoda.
Antonelka, rozmawiałam z dr Neu.. On nie owija w bawełnę
Dzięki Renieczka.
Zarodki są dwa, więc zobaczymy. W pt pierwsza weryfikacja.Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Asiula86, tak stadium przed blastocystą. Strasznie mało informacji w necie jest na ten temat. Szkoda.
Antonelka, rozmawiałam z dr Neu.. On nie owija w bawełnę
Dzięki Renieczka.
Zarodki są dwa, więc zobaczymy. W pt pierwsza weryfikacja.agulas, Antonelka, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Agulas zapytam o to ktory bo mnie transfer robil P i stwierdzil, ze rzadko takie sie podaje...zrobil mi z mozgu packe przed transferem. Alez bylam na niego wsciekla!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:11
-
Antonelka, nie wiem jak to jest.
Renieczka napisała, że dziewczyna zaciążyła przy takim zarodku. Ja miałam podane dwa.. Zobaczymy na moim żywym przykładzie.
Jak długo jeść ananasa? Do 1 czy 2 ew pozytywnej bety?
Boje się, że aplikując dowcipnie luteine uszkodzę zarodek. Schiza taka. -
agulas wrote:Antonelka, nie wiem jak to jest.
Renieczka napisała, że dziewczyna zaciążyła przy takim zarodku. Ja miałam podane dwa.. Zobaczymy na moim żywym przykładzie.
Jak długo jeść ananasa? Do 1 czy 2 ew pozytywnej bety?
Boje się, że aplikując dowcipnie luteine uszkodzę zarodek. Schiza taka.
Nie uszkodzisz. Zarodek jest w macicy a aplikujesz leki do pochwy.
A ananaska jadlam do 6 dpt od 1 dpt.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka nie wiem czy czytalas na tamtym watku co dziewczyny Ci odpisały, ktore przeszły invitro oprocz słow poparcia, jakbys nie widziała to przeczytaj -podnosi na duchu
Na pewno sie uda
A tak apropo to ja za P. nie przepadam, pisałam juz o tym w watku Invicta Wawa. Asiula, agulas Wam tez szczegolnie mocno kibicuje bo wiadomo Invicta Wawa
oczywiscie całej grupie dziewczyn na watku tez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:04
agulas, Antonelka, Agnieszka_A., Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Wiecie moze dokladnie co oznacza to P8B?agulas, mysza89, Antonelka, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Za Waszymi wczorajszymi radami zdecydowaliśmy się i oddaliśmy krew do oceny kariotypów. I chcemy też zrobić podstawowe mutacje CFTR i AZF (męska strona).
Tak więc teraz czekamy, wyniki powinny być przed moją ewentualną operacją, jak wyjdą ok (zwłaszcza kariotypy) to dam się pociąć
Jeszcze raz dzięki :*Nadira, Antonelka, Mimbla, Kava, Asiula86, Beata.D lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
aszka wrote:Antonelka nie wiem czy czytalas na tamtym watku co dziewczyny Ci odpisały, ktore przeszły invitro oprocz słow poparcia, jakbys nie widziała to przeczytaj -podnosi na duchu
Na pewno sie uda
A tak apropo to ja za P. nie przepadam, pisałam juz o tym w watku Invicta Wawa. Asiula, agulas Wam tez szczegolnie mocno kibicuje bo wiadomo Invicta Wawa
oczywiscie całej grupie dziewczyn na watku tez
Aszka czytalam wszystkie bo caly czas do Was zagladam ale nie chce pisac - nie chce wywolywac juz u nikogo stresow. Jestem wdzieczna za kazde slowo.
Lekarz tez mowil, ze to dobry znak mimo wszystko. Mniejszy stres bylby gdybym miala dwa jajowody - jeden niestety usuniety w lutym i to ten z ktorego z reguly mam jakeczkowaniei nawet ten jajnik lepiej zareagowal na stymulacje....zobaczymy a moze lewy ruszy sie do pracy.
Dziekuje Aszka
mysza89, aszka, Asiula86 lubią tę wiadomość