WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Aszka czytalam wszystkie bo caly czas do Was zagladam ale nie chce pisac - nie chce wywolywac juz u nikogo stresow. Jestem wdzieczna za kazde slowo.
    Lekarz tez mowil, ze to dobry znak mimo wszystko. Mniejszy stres bylby gdybym miala dwa jajowody - jeden niestety usuniety w lutym i to ten z ktorego z reguly mam jakeczkowanie :-( i nawet ten jajnik lepiej zareagowal na stymulacje....zobaczymy a moze lewy ruszy sie do pracy.

Dziekuje Aszka

Antonelka ruszy mi jeden z ginów powiedział ze czasem.zdrowy jajnik jest w stanie wychwycić jajeczko z drugiego taka natura musisz mieć nadzieje :)

aszka, Antonelka, Asiula86 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Antonelka ruszy mi jeden z ginów powiedział ze czasem.zdrowy jajnik jest w stanie wychwycić jajeczko z drugiego taka natura musisz mieć nadzieje :)

Ja tez o tym czytalam tylko zastanawiam sie jak to technicznie mozliwe :-)

Anatolka, aszka, mysza89, Asiula86 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka, na nie miałam czasu pisać wcześniej, ale czy Ty konsultowalas wycinanie sporej części jajnika z lekarzem spoza kliniki? Z kimś zupełnie z zewnątrz? Masz zbadane amh? Nie masz endometriozy z tego co kojarzę, więc pewnie nie czytasz tamtego wątku, ale było tam wiele dziewczyn, które po laparoskopowym wyłuszczeniu torbieli z jajnika płakała, bo rezerwa spadła dramatycznie... Mnie osobiście przeraża taki pomysł... Jakby mnie zaproponował ktoś coś takiego to z cała pewnością porozmawialabym o tym z kimś zupełnie nie związanym z klinika.... Ja mam wysoka rezerwę, jestem już po jednej laparoskopii, torbiel odrosla po 3 miesiącach, w mój lekarz prowadzący powiedział mi, że już tam nie majstrujemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:53

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ja wiem, że to nie jest obojętny zabieg :|

Co do zmiany na jajniku to ja mam teratomę, czyli nowotwór łagodny (raczej), który kiedyś tak czy tak trzeba będzie usunąć. Już raz to paskudztwo miałam usuwane z tego samego jajnika, mimo że był nieźle okrojony podczas stymulacji dawał radę niewiele gorzej niż prawy.

AMH nigdy nie robiłam, więc nie wiem jakie jest. Jesteśmy po 3 nieudanych procedurach i jak genetyka wyjdzie ok to nie bardzo wiadomo co można innego zrobić żeby było lepiej :( Wtedy prawdopodobnie to wina moich komórek i ich słabej jakości. A resekcja może pomoże. Wiem, że niesie ze sobą ryzyko, ale to taka moja ostatnia deska ratunku, no bo nie idzie nam.

W pierwszym momencie chciałam konsultować, ale to wszystko zależy czy trafię na lekarza, który uznaje ten zabieg czy nie. Mylślę, że co lekarz to będzie inna opinia. Boję się im więcej będę wiedziała, tym mniej będę wiedziała co robić.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę przed gabinetem u dentysty - sadysty i czuję że zemdleję ze strachu :-(

Antonelka, takasobieja lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:

Co do zmiany na jajniku to ja mam teratomę, czyli nowotwór łagodny (raczej), który kiedyś tak czy tak trzeba będzie usunąć. Już raz to paskudztwo miałam usuwane z tego samego jajnika, mimo że był nieźle okrojony podczas stymulacji dawał radę niewiele gorzej niż prawy.

AMH nigdy nie robiłam, więc nie wiem jakie jest. Jesteśmy po 3 nieudanych procedurach i jak genetyka wyjdzie ok to nie bardzo wiadomo co można innego zrobić żeby było lepiej :( Wtedy prawdopodobnie to wina moich komórek i ich słabej jakości. A resekcja może pomoże. Wiem, że niesie ze sobą ryzyko, ale to taka moja ostatnia deska ratunku, no bo nie idzie nam.

W pierwszym momencie chciałam konsultować, ale to wszystko zależy czy trafię na lekarza, który uznaje ten zabieg czy nie. Mylślę, że co lekarz to będzie inna opinia. Boję się im więcej będę wiedziała, tym mniej będę wiedziała co robić.
    Masz 3 podejście i nie badalas rezerwy jajnikowej?? Szok.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH, LH i obraz jajników był dla lekarzy wystarczający do zakwalifikowania.

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:

Rozumiem. Mnie przerazilo to, że to był zabieg stosowany nagminnie do lat 60 ubiegłego wieku... To jakaś zamierzchła przeszłość...

Miałaś różne protokoły? Różne dawki leków? Różne leki do stymulacji?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, teraz resekcję wypiera kauteryzacja, ale wg lekarza przykładanie prądu do jajników róźnie się kończy i zostawia się wtedy zręb, który też jest przeładowany i powoduje nadprodukcję hormonów. Wczoraj opisałam protokoły - 2 krótkie, 1 długi, sam menopur, menopur z gonalem, elonwa z menopurem.
    Jako alternatywę lekarz podał ultradługi protokół, ale jakoś bez przekonania to mówił...

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra długi miałam - nie polecam. U mnie przy nim była mega hiperka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    FSH, LH i obraz jajników był dla lekarzy wystarczający do zakwalifikowania.

Arlenka to dziwne bo mnie przez niskie amh nie zakwalfikowali do rzadowego programu. Moze robili tylko nie zwrocilas na to uwagi? No chyba, ze Ty masz komercyjne inv.

Wika! lubi tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 6dpt bhcg 1.1 a progesteron 24 czyli nic z tego już dobrego nie będzie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:20

• agulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipiec to zdecydowanie nie nasz miesiac...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Dziewczyny w 6dpt bhcg 1.1 a progesteron 24 czyli nic z tego już dobrego nie będzie :-(

Malutko ale jesli np dzisiaj nastopilo zagniezdzenie....to moze jeszcze nie zdarzylo sie wytworzyc. Zbadaj za 2-3 dni. Mnie mowili lekarze, ze w drugiej moze byc ale nie musi.
    Nie chce robic zludnych nadzieji ale cos sie zaczelo dziac skoro beta powyzej 0,1. Moze jeszcze cos ruszy :-(

❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Kochana wiem co czujesz....Nie chciałam żeby dla nas tak to się skończyło...

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monik, beta 1.1 to znaczy że nadzieja jest zwłaszcza w 6dpt i moim zdaniem warto weryfikować...masz ładny PRG. Nigdy takiego wysokiego nie miałam po ET.

Ja w sierpniu nie podchodzę do transferu, zamierzam się trochę sponiewierać, aktualnie mam kryzys, dziś się popłakałam na widok dziecka które matka ochrzaniała w centrum handlowym za to że za szybko biega....Serio, źle ze mną jest.
    I wszędzie widzę brzuchatki. Co najmniej dwie-trzy każdego dnia. Wyluzowane jakby je ot-tak wzdęło...

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Mimbla jakbym siebie słyszała ;-)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam - na forum latwiej cieszyc sie szczesciem kolezanek. Zaczynam powoli unikac galerii handlowych bo duzo wozkow.....Ale moj M mowi "a moze to ktoras z Kolezanek z forum :-)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:43

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to ostatnio widzę jak nie kobiety w ciąży to bliźnięta :P

Monik przytulam;* Jeszcze wszystko może się zdarzyć. Ujemna beta nie jest...

• monik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz straciłam nadzieje jutro idę powtórzyć bhcg i spodziewam się wyniku 0,1 znam już swój organizm :-(

‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ