WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • monik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny kochane jesteście ale w cud już nie wierzę

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Dziewczyny w 6dpt bhcg 1.1 a progesteron 24 czyli nic z tego już dobrego nie będzie :-(

Przykro mi :(jeszcze jest nadzieja ...musisz wierzyć

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik tulam :(

monik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik Kochana:*

monik lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzmy w cuda...!

Antonelka lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik poczekaj do kolejnej bety. Moze jednak cos z tego bedzie....
    Ja dzis po kolejnej becie, ładnie przyrasta ponad 4400 i za tydzień mam wizytę serduszkową. Trzymam mocno kciuki za Was bo wierze, ze każdej sie uda!
    Antonelka moze rzeczywiście zmiana kliniki bedzie najlepszym rozwiązaniem.

Antonelka, Wika!, Mimbla, Tosia 1981, monik, Konwalia lubią tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • kassik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Monik, beta 1.1 to znaczy że nadzieja jest zwłaszcza w 6dpt i moim zdaniem warto weryfikować...masz ładny PRG. Nigdy takiego wysokiego nie miałam po ET.

Ja w sierpniu nie podchodzę do transferu, zamierzam się trochę sponiewierać, aktualnie mam kryzys, dziś się popłakałam na widok dziecka które matka ochrzaniała w centrum handlowym za to że za szybko biega....Serio, źle ze mną jest.
    I wszędzie widzę brzuchatki. Co najmniej dwie-trzy każdego dnia. Wyluzowane jakby je ot-tak wzdęło...

Też tak mam, lipiec się sponiewierałam i to raz do zola ;) wakacje trochę się wyluzowałam i planowo w sierpniu biopsja endometrium - 2 raz. Teraz jestem świadoma i robię w majty ze strachu, wiem jak to boli!!! We wrześniu ostatnie krio a dalej to nie chcę myśleć :(
    Co do kobiet w ciąży to jak dla mnie jest przyrost demograficzny :)widzę je wszędzie i to po kilka na dzień.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • kassik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta drogie mam pytanko, która z Was była wyciszana dipheraliną?
    Moja ostatnia reakcja na ten lek była dziwna...moje jajniki zaczęły się stymulować?! Lekarka i ja byłyśmy mocno zaskoczone gdy na usg zobaczyłyśmy pęcherzyki jak przed punkcją. Teoretycznie niewielki odsetek pacjentek tak reaguje.
    Obecnie jestem w 37 dc i okresu nie widać, zastanawiam się ile jeszcze na @ będę czekać. Jajniki specyficznie mnie kłują i domyślam się, że mam jakieś torbiele ale żeby tyle czekać na @? Czy możne też tak miałyście??

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o braniu tranu na wzmocnienie podczas stymulacji?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Ja w sierpniu nie podchodzę do transferu, zamierzam się trochę sponiewierać, aktualnie mam kryzys, dziś się popłakałam na widok dziecka które matka ochrzaniała w centrum handlowym za to że za szybko biega....Serio, źle ze mną jest.
    I wszędzie widzę brzuchatki. Co najmniej dwie-trzy każdego dnia. Wyluzowane jakby je ot-tak wzdęło...

A ja prowadzę z mężem małą restaurację, i ostatnio mam taką fazę ze jak tylko widzę ciężarówkę albo małe dzieci to lecę z jakimś gratisem, M. jest zdania ze jak szybko nie zrobimy ivf to pójdziemy z torbami...

monik, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak szybko po odstawieniu lekow powinien przyjsc @. Wczoraj jak robilam bete to progesteron byl chyba wysoki bo ok 90 a estradiol 3 tys.
    Na razie nie czuje bolu jak na @, byl w nocy a teraz cisza...

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ultra długi miałam - nie polecam. U mnie przy nim była mega hiperka.

czym sie rozni ultra dlugi protokol od dlugiego? Bo juz zglupialam <3

• arlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Arlenka to dziwne bo mnie przez niskie amh nie zakwalfikowali do rzadowego programu. Moze robili tylko nie zwrocilas na to uwagi? No chyba, ze Ty masz komercyjne inv.

Na pewno AMH nie miałam. Jestem w programie ministerialnym, ale przy moim PCOS i pozostałych wynikach na pewno nie byłoby za niskie.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    czym sie rozni ultra dlugi protokol od dlugiego? Bo juz zglupialam <3

Długim wyciszaniem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny a jak szybko po odstawieniu lekow powinien przyjsc @. Wczoraj jak robilam bete to progesteron byl chyba wysoki bo ok 90 a estradiol 3 tys.
    Na razie nie czuje bolu jak na @, byl w nocy a teraz cisza...

Prg musi Ci spaść. Jest wysoki, więc raczej szybko nie przyjdzie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Długim wyciszaniem.

to jaki ja mam, jak bralam 2 opakowania antykow pod rzad, pod koniec drugiego opakowania dolaczyli mi gonapeptyl? to juz sie zalicza do ultradlugiego?

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mam pytanie dla wtajemniczonych - kiedy badac liczbę pęcherzyków antralnych? Czy badanie wykonuje się w czasie miesiączki? Zrobi mi to badanie "zwykły" ginekolog (w sensie nie z kliniki). Bardzo proszę o odpowiedź, tym razem muszę wszystkiego dopilnować bo jeśli w kolejnym cyklu prawidłowo nie zareaguję moge wylecieć z programu ;( przerasta mnie to już ;(

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrth666 ja brałam 2 opakowania anty. Pierwszy raz pęcherzyki miałam liczone pod koniec 1 opakowania. Czyli jeszcze przed rozpoczęciem gonapeptylu. Potem sprawdzane miałam jeszcze kilka razy. Z tego co pamiętam, to pod koniec 2 anty, przed rozpoczęciem gonapeptylu, 14 dni po gonapeptylu i później 7 dni po menopurze.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    to jaki ja mam, jak bralam 2 opakowania antykow pod rzad, pod koniec drugiego opakowania dolaczyli mi gonapeptyl? to juz sie zalicza do ultradlugiego?

Antykoncepcja się w to nie wlicza. Nie o takie wyciszaniem chodzi. Tylko np 3 miesiące diphereline.

Chyba Ci lekarz powiedział jaki masz protokół? ;-) długi.

Anna255 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Antykoncepcja się w to nie wlicza. Nie o takie wyciszaniem chodzi. Tylko np 3 miesiące diphereline.

Chyba Ci lekarz powiedział jaki masz protokół? ;-) długi.

no wlasciwie nie mowili jaki protokol, po prostu zalecili antykoncepcje, potem ten gonapeptyl i tyle... no ale dzieki za wytlumaczenie :)

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ