IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika dzieki za odpis...
hmm zastanawia mnie jedno skoro w provicie jedno podejscie kosztuje ok 15 tys a w gyncentrum 14 tys za 3 podejscia to czeu ta roznica jest tak duza?
Lekarza mam w provicie i tam chcialbym prowadzic ciaze u niego, ale te 3 proby w gyncetrum sklaniaja zeby tam sie przeniesc...
Sama nie wiem co robicmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
gdzieś czytałam żeby nie przesadzać z ananasem jak się bierze acard lub clexane2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnykochane dobre wiesci
dr okresila mnie jako "prawdziwa kure nioske"
mam po ok 16 jajeczek do pekniecia gotowych w kazdym jajniku - szok, powiedziala mi tez, ze nawet punkcja bedzie trwala dluzej i wiecej lekow dostane, bo sporo jajeczek jest do wyciagniecia. Na ta chwile ciesze sie jedynie tym faktem, ze jednak zareagowalam na menopur, narazie nie martwie sie czy wiekszosc jajek bedzie do niczego, a ile bedzie dobrze rokujacych... ale lzy w oczach mialam, takie USG niby, a juz emocje targaja, a gdzie dopiero jak bede po transferze... jakos to przezyc trzeba
Punkcja w pt o godz. 9:20 - prosze o mocne zacisniecie kciukow, bo to moj pierwszy raz
dzis o 21:20 mam przyjac pregnyl - tam sa tylko 2 ampulki (tabletka + rozpuszczalnik), no i teraz pytanie - czy to moze byc igla ta, ktora uzywalam do menopuru? tzn wiadomo, wezme ta nowa z opakowania, ale chodzi mi o wymieszanie tego pregnylu. Troche sie tez boje, ze zle ulamie ampulke czy cos. Wy mialyscie w zestawie z igla pregnyl czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 18:18
Wika!, agulas, margo001, Agnieszka_A., Asiula86, mysza89, Viki26, Selena, Reni, Guniaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi gyn ma po prostu pakiety provita nie. Pytalam dzis mojej pani dr mowila ze do 2 tys musze liczyc na leki jesli zdecyduje sie na ivf. Jedyne to mnie zaniepokoilo to jest to, ze powiedziala ze podaja 2 dniowe zarodki a u was tutaj podczytuje ze sa to 4-5 dniowe...
-
Dwudniowe zarodki to nic strasznego. Teorie są różne. Niektórzy uważają, że jak zarodek dożyje do 5 doby to jest silny i dobrze rokuje. Inni uważają, że żadne sztucznie stworzone warunki w inkubatorze nie zastąpią idealnego dla rozwoju zarodka endometrium przyszłej mamy. Ci kraj to obyczaj
sylwiaśta159, Wika!, lipa, Beata.D, Viki26, Agi83, Madzia82, agulas, Mimbla, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny