X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochane, a wyniki z dzis to tak:

estradiol: 7093 pg/ml
    progestron: 1.12 ng/ml

zaczynam sie obawiac hiperki przy takich wynikach :/

Aniu obawiam sie ze bedzie hiperka :(
    Juz samo to ze jest po 16 jajeczek na kazdym jajniku :(. Gin nie przepisal Ci odrazu Dostinex??! Ja chyba pierwsza tabletke wzielam dzien po zastrzyku.No i oczywiscie w zwiazku z przestymulowaniem musielismy przesunac transfer o dwa miesiace :(
    I pij teraz duzo wody,odpoczywaj.Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Aniu obawiam sie ze bedzie hiperka :(
    Juz samo to ze jest po 16 jajeczek na kazdym jajniku :(. Gin nie przepisal Ci odrazu Dostinex??! Ja chyba pierwsza tabletke wzielam dzien po zastrzyku.No i oczywiscie w zwiazku z przestymulowaniem musielismy przesunac transfer o dwa miesiace :(
    I pij teraz duzo wody,odpoczywaj.Powodzenia :)

no cos tak czuje, ze tak moze byc... nie mam dostinexu. A Ty jak duzy mialas estradiol i progesteron i po ile jajek w jajnikach jesli mozna zapytac?

pije do momentu stymulacji 3 litry wody w tym 1 litr mleka...

bylas hospitalizowana czy lagodna mialas hiperke?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, też miałam pisać, że Anna raczej nie powinna się spodziewać transferu w tym cyklu. Tym bardziej, że kończy stymulację hcg... w każdym razie od podania zastrzyku uważnie się obserwuj, bo on na 100% nasila objawy. Upomnij się o dostinex i zastrzyki przeciwzakrzepowe w razie czego.

Ja miałam sporo mniejszy estradiol i nieco wyższy prg i wylądowałam w szpitalu. Właśnie po hcg czyli ostatnim zastrzyku wszystko się rozkrecilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:29

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Beata, też miałam pisać, że Anna raczej nie powinna się spodziewać transferu w tym cyklu. Tym bardziej, że kończy stymulację hcg... w każdym razie od podania zastrzyku uważnie się obserwuj, bo on na 100% nasila objawy. Upomnij się o dostinex i zastrzyki przeciwzakrzepowe w razie czego.

Ja miałam sporo mniejszy estradiol i nieco wyższy prg i wylądowałam w szpitalu. Właśnie po hcg czyli ostatnim zastrzyku wszystko się rozkrecilo.

zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzien :/ zaczynam sie bac...
    ten dostinex, to wiem, ze na prolaktyne lek wiec czemu tak zalecacie?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostinex opanowuje hiperke, mimo że jest lekiem w pierwszym rzucie na PRL.

Anna255 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze narazie mi go nie dali, bo progesteron jest w miare ok <3 kurde, chce miec to wszystko juz za soba... jaki mialas pierwszy objaw?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za pamięć, wsparcie i modlitwy - narazie szyjka stanęła w miejscu więc jestem pełna nadziei. Nie puszczajcie kciuków - proszę ! Ją ciągle leżę w szpitalu i prawdopodobnie tu zostanę do końca ciąży a więc mam nadzieję, że jak najdłużej.

Podczytujeę Was każdego wieczoru i kibicuję więc mam nadzieję że już lada moment poprawicie mi humor wysokimi betami.

Jeszcze raz dzięki za wsparcie- to działa!!
    Kochana trzymaj się że swoimi groszkami <3 my tu będziemy się dalej modliły i trzymały kciuki żeby twoja szyjeczka się nie skracała ;-)

MałaMi83 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    W Wawie. Jestem ciekawa jakie mają podejście i statystyki.

Ja jestem w tym Invimedzie. Ich statystyk nie znam. W sumie podchodziłam u nich do 5 transferów. 3 zakończyły się ciążą. Więc u mnie wyszło ponad 50% skuteczności.
    Ja nie mam do czego się doczepić odnośnie kliniki. Wybrałam dr R, u którego wizyta nie trwa dłużej niż 5 min, więc opóźnień raczej nie było. Na punkcje wchodziłam zawsze raczej punktualnie, a transfery jeśli odbywały się trochę z poślizgiem to w głównej mierze przez mój słabo wypełniony pęcherz. Personel był zawsze miły dla mnie.
    Jedynie co mnie zastanawia, to że zawsze miałam dużo zarodków, a tylko raz udało się jeden zamrozić. I czy to wina może słabej embriologii, czy naszych genów? Ale tego już się nie dowiem.

• Kalia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja jestem w tym Invimedzie. Ich statystyk nie znam. W sumie podchodziłam u nich do 5 transferów. 3 zakończyły się ciążą. Więc u mnie wyszło ponad 50% skuteczności.
    Ja nie mam do czego się doczepić odnośnie kliniki. Wybrałam dr R, u którego wizyta nie trwa dłużej niż 5 min, więc opóźnień raczej nie było. Na punkcje wchodziłam zawsze raczej punktualnie, a transfery jeśli odbywały się trochę z poślizgiem to w głównej mierze przez mój słabo wypełniony pęcherz. Personel był zawsze miły dla mnie.
    Jedynie co mnie zastanawia, to że zawsze miałam dużo zarodków, a tylko raz udało się jeden zamrozić. I czy to wina może słabej embriologii, czy naszych genów? Ale tego już się nie dowiem.
    Dziękuję za info. A ile procedur miałaś?

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    moze narazie mi go nie dali, bo progesteron jest w miare ok <3 kurde, chce miec to wszystko juz za soba... jaki mialas pierwszy objaw?

Ból brzucha, a później brzuch zaczął wyglądać jak balonik. Nie mogłam spać nawet na boku z bólu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejooo ,
    MałaMi83 3mam dalej kciuki!!!

Dziewczyny jutro mam punkcje, wyhodowałam 11 tłustych pęcherzyków. Już chce mieć to za sobą. Proszę was 3majcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:54

Anatolka, mysza89, Beata.D, Tosia 1981, renieczka, Wika!, kookana1987, czarownica_tea, Moniaa, agulas, MałaMi83, Asiula86, justa1234, Mimbla, Różyczka, triss lubią tę wiadomość

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • truskafffffka Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    truskaffka teraz doczytalam ze ci sie udalo :) gratuluje !
    to bylo komercyjne czy w programie jestes?

Nie dziekuje, bede sie cieszyc dopiero po USG jak bedzie wszystko oki :)

Ja podchodzilam z programu :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy mierzysz jeszcze temp czy zrezygnowlas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:31

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam stresa:( dzis o 11.30 mam dzwonic jak moje 4 komorki czy sie zaplodnily i czy 2 wczorajsze zaplodnione sa oki- to czekanie mnie wykonczy:(

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

Masz bardzo wysoki estradiol a on jeszcze skoczy no i przed Toba zastrzyk, ja mialam ciut ponad 6000 ale jajeczek ok dwudziestu paru (pobrali tylko kilkanascie najwiekszych). Prg tez masz spory.
    Ryzyko hiperki masz i mozliwe ze transfer Ci przesuna na kolejny cykl tez z powodu progesteronu. Choc wcale moze tak nie byc. Ale to dowiesz sie po punkcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:42

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja po pierwszej probie miałam przed punkcja estradiol tylko 1500. 18 pęcherzyków łącznie... W tym 10 cumulusow. A hiperka była. Mimo że zakonczylam gonapeptylem... A ty masz jeszcze pregnyl (hcg). Nie powinnaś mieć transferu dla twojego bezpieczenstwa tak uważam.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia ja brałam magnez, biorę i chyba brać będę :P mi pomaga :)

mrth, mój AMH przed laparoskopią w kwietniu tego roku wynosił 6,07. Teraz nie sprawdzałam, ale na pewno mniej. Moja stymulacja menopurem trwała 7 dni. Tylko wydaje mi się, że stymulacja jest tutaj kwestią indywidualną. 2 lekarzy podejrzewało u mnie PCO. Ale mój obecny lekarz stwierdził: "niech Pani bzdur nie słucha, że ma Pani policystyczne jajniki". Dodam, że to on robił mi laparoskopię, więc mu wierzę.

Wika, Butter czekamy na informacje :)

Anna, myślę tak samo jak dziewczyny.. Nie wiem jaki powinien być progesteron. Podobno im mniejszy tym lepiej. Później dopiero powinien wzrosnąć. Trzymam kciuki za Ciebie.

Ja z dnia na dzień mam coraz gorsze mdłości. Niestety od rana do popołudnia. Rano zjadam banana - pomaga.
    Zastanawiam się czy to może od długiego już brania luteiny (4 tabl podjęzykowo i 2 dowcipnie) czy to już kropki dokuczają... Wczoraj z ang wracałam już taxi z obmyślonym planem szybkiego działania....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:07

Wika! lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, Ty jeszcze nie wiesz czy masz kropka czy kropki prawda? czy przegapilam?:)
    Kurcze patrze na ta klase 8PB i moje dwa mrozaczki mialy taka dzien przed mrozeniem zanim staly sie 2BC i tak marze ze moze u mamusi w macicy po szczesliwym crio sie rozwina jak Twoje i zostana ehhh :)

mysza89 lubi tę wiadomość

• freya Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

Aniu ja miałam estradiol 7791 pg/ml a progesteron 2,1 ng/ml i hiperki nie miałam. Pobrali mi wtedy 15 cumulusów z czego 10 było dojrzałych. O przełożeniu transferu nic nie mówili. W dniu transferu zadzwonili, że nie mamy zarodków. Dopiero później na forum przeczytałam, że przy takich wynikach przekłada się transfer, ale dr G nic na ten temat nie mówiła, dla niej wyniki były bardzo dobre... Trzymam kciuki cały czas :* <3

Anna255 lubi tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wyruszam po kropki! Błagam trzymajcie kciuki!

Wika!, Asiula86, lipa, margo001, justa1234, Kava, renieczka, Elmirka, shooa, agulas, Różyczka, Selena, triss, roletka, mysza89, Tosia 1981, Konwalia, Piggy, józefka, Madzia82, Mimi86, Agnieszka_A., sisi lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ