IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem że już wiele razy był przerabiany temat progesteronu. Ale powiedzcie co myślicie... Mam brać duphaston 3x1 i luteine dop. 3x2 przy pierwszym transferze miałam takie same dawki i mój progesteron wynosił 13 lekarz twierdził że jest ok a miałam plamienia
teraz się zastanawiam czy sobie nie zwiększyć dawki od razu czy poczekać do wyniku który mam zrobić 19 sierpnia i wtedy ewentualnie zadziałać?
-
Anuszka wrote:Wiem że już wiele razy był przerabiany temat progesteronu. Ale powiedzcie co myślicie... Mam brać duphaston 3x1 i luteine dop. 3x2 przy pierwszym transferze miałam takie same dawki i mój progesteron wynosił 13 lekarz twierdził że jest ok a miałam plamienia
teraz się zastanawiam czy sobie nie zwiększyć dawki od razu czy poczekać do wyniku który mam zrobić 19 sierpnia i wtedy ewentualnie zadziałać?
Anuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Wiem że już wiele razy był przerabiany temat progesteronu. Ale powiedzcie co myślicie... Mam brać duphaston 3x1 i luteine dop. 3x2 przy pierwszym transferze miałam takie same dawki i mój progesteron wynosił 13 lekarz twierdził że jest ok a miałam plamienia
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Mnie już nic nie zdziwi. Była tu taka, której się liczba ciąż i poronień myliła
jedno było w pamiętniku, co innego na forum a co innego na fb... Sysia i Anko wiedzą. To konto zostało usunięte.
Po tym co napisałas zdaje mi się ze ta dziewczyna działa nie tylko na 1 forum na mjm tez była taka w ciąży była na okrągło zaraz ją traciła na 100 wątkach pisała co innego i jak.dała szczegółowy opis czyszczenia z ip po poronieniu niemalże live prosto ze szpitala wiedziałyśmy ze cos nie tak a na 2 wątku pisała ze krwawi nie idzie do lekarza bo wie ze to koniec itd ....oczywiście 2 tygodnie po tym snów miała pozytywny test ale dziewczyny sprawiły ,że odeszła z forum też wstawiała pocięte zdjęcia usg ...
Anuszka ja brałam.teraz po transferze 900 łącznie luteiny a zawsze mam problem.z progesterinem plamienia w środku cyklu itd
Wika miałam zalecenie brania nospy do 3x2 tabletek dziennie forte a w razie pitrzeby doraźnie relanium ....a magnez brałam z b6 1 tabletkęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 09:48
Wika! lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
duphastonem nic nie zdziałasz bo to progesteron syntetyczny. Ja miałam sytuację ze w jednym cyklu biorąc 3x1 duphaston, 1x1 agolutin (progesteron domięśniowo) 1x1 prolutex i 3x1 lutinus miałam progesteron 19-25
A w tym cyklu miałam tylko lutinus 3x1 a progesteron wahał się między 120 a 299... czyli cykl cyklowi nie równy -
Poziom progesteronu w ciągu dnia potrafi bardzo się zmieniać.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
vvv008 wrote:Po tym co napisałas zdaje mi się ze ta dziewczyna działa nie tylko na 1 forum na mjm tez była taka w ciąży była na okrągło zaraz ją traciła na 100 wątkach pisała co innego i jak.dała szczegółowy opis czyszczenia z ip po poronieniu niemalże live prosto ze szpitala wiedziałyśmy ze cos nie tak a na 2 wątku pisała ze krwawi nie idzie do lekarza bo wie ze to koniec itd ....oczywiście 2 tygodnie po tym snów miała pozytywny test ale dziewczyny sprawiły ,że odeszła z forum też wstawiała pocięte zdjęcia usg ...
Anuszka ja brałam.teraz po transferze 900 łącznie luteiny a zawsze mam problem.z progesterinem plamienia w środku cyklu itd
Wika miałam zalecenie brania nospy do 3x2 tabletek dziennie forte a w razie pitrzeby doraźnie relanium ....a magnez brałam z b6 1 tabletkę
Nie wiem. Możliwe. Ja nie mam czasu na siedzenie na kilku forach. Zaglądam wyłącznie tutaj, więc nie wiem czy to ta sama. -
Anatolka wrote:Nie wiem. Możliwe. Ja nie mam czasu na siedzenie na kilku forach. Zaglądam wyłącznie tutaj, więc nie wiem czy to ta sama.
Ja ma tamtym forum byłam zaraz po stracie ponad rok odeszłam przez ta dziewczyne której jestem matką chrzestną dziecka ...mój błąd a za błędy sie płaci
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Wika! wrote:Mozna sobie zrobic wczesniej niz bete progesteron i inne badania? Robicie zeby sprawdzic
Ja przez przeboje z niskim progesteronem w poprzednim podejściu teraz badałam 5 dni po transferze aby orientacyjnie wiedzieć.
To fakt że przybiera skokowe wartości w ciągu doby ... ale lepiej aby był trochę wyższy niż za niski. Jeśli będzie niski warto powtórzyć badanie za jakiś jeden bądź dwa dni -
Wika! wrote:W piatek rano podany mialam 3 dniowy , a ty?
To na betę jeszcze za wcześnie ....teraz tylko możesz odpiczywać i myśleć pozytywnie mi też się okropnie dłużyło ....mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka