X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa, to czy jest encorton czy nie przy ivf to zależy od polityki kliniki. Najczęściej bez dwóch zdan jest przy endometriozie. Jak gin nie chce się zająć tym to może wybierz się do immunologa :-) najczęściej kliniki mają chociaż raz na jakiś czas z doskoku takiego specjalistę, a większe mają cały czas do dyspozycji :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Cześć dziewczyny, ja tylko gościnnie, na chwilkę :)

Elmirka - jaka była u Ciebie historia z przepisaniem encortonu? Czy to na coś konkretnego, czy zasadniczo przy IVF je przepisują? Nie potrafie sie z moim ginem dogadać, twierdzi że muszę 3 x poronić aby wgl rozpocząć diagnostykę (2 juz za mną...), natomiast inny "lekarz", nie dr med - twierdzi że poronienia są na tle autoagresji. Po nitce do kłębka trafiłam na encorton. Ale lekarz mi go nie przepisze, bo nie ma podstaw. Mam hashimoto, przeciwciała przeciwjądrowe oraz p/przeciw komórkom okładzinowym żołądka (te są zbadane, a jakie jeszcze inne... kto wie)..
    Ja dostaję encorton ze względu na endometriozę, mam również niedoczynność i Hashimoto, jestem po 3 nieudanej próbie, we wrześniu mam wizytę i mam nadzieję że w końcu coś wymyślą...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozna jakos stwierdzic ze np dzis jest zagniezdzenie zarodka?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko dobrze mówisz.
    Gdzieś w tym całym szaleństwie musimy zachować zdrowy rozsądek.
    Sysiu jesteś bardzo dzielna, walczysz do końca.
    Oby Twój " koniec " miał imię :) Oby jak najszybciej!
    Życzę dużo szczęścia!

• Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bartusiowa, to czy jest encorton czy nie przy ivf to zależy od polityki kliniki. Najczęściej bez dwóch zdan jest przy endometriozie. Jak gin nie chce się zająć tym to może wybierz się do immunologa :-) najczęściej kliniki mają chociaż raz na jakiś czas z doskoku takiego specjalistę, a większe mają cały czas do dyspozycji :-)
    Ja mam endo a nie slyszalam o encorton- co to?

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    NIE
    Wika trzymaj fason, zostały Ci dwa dni do bety :)

triss, Anuszka, shooa lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko jak to wyjaśniłaś to faktycznie ma sens, żeby betę zbadać już dziś.
    Sysiaa czekam na wieści.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    NIE
    Wika trzymaj fason, zostały Ci dwa dni do bety :)
    5 dni:P

• triss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu nie jestem dobra w tego typu wywodach, brakuje mi słow ktore potrafią określić to, co czuję. Chciałabym tylko, żebyś wiedziała ze mimo że nie znamy się osobiście, może kiedyś otatłysmy się o siebie w klinice, to życzę Ci z całego serca szczęscia o które walczysz. Podziwiam Cię za wolę walki i cholernie źle mi z tym, co Cię spotyka. Wierzę ze bedzie dobrze, z całych sił trzymam kciuki, myślę i wspieram.

agulas, Lilou1984, Antonelka lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    5 dni:P
    No to 5.
    Wytrzymasz, dasz radę :)
    Może łatwiej Ci będzie jak na chwilę znikniesz z forum i zajmiesz się czymś przyjemnym :)
    Każda z nas tak samo chce wiedzieć i każdej z nas się dłuży,
    ale pewnych rzeczy nie przyspieszysz, możesz jedynie próbować znaleźć swój własny sposób na przetrwanie tych dni.
    Życzę Ci dużo spokoju :)

Wika! lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STORK wrote:
    Jeżeli chodzi o dawstow komórek to przoduje tutaj chyba Salve z tego co się dowiadywałam. Robią cykl na świeżych komórkach. Czyli dawczyni razem z Tobą rozpoczyna cykl. Warszawski Invimed działa na mrożonych dają chyba 9-10 komórek. Na ich stronie masz cennik, w Salve tymi sprawami zajmuje się Pani Małgosia. Ceny są od 12 k do 15 k.

jak będziesz chiała Sysia numer do p. Gosi to jest na stronie salve, można do niej dzwonić w wyznaczonych godzinach lub napisać do nij meila zawsze na nie odpowiada. Wspaniała kobieta z niej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:24

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Ja dostałam jednorazowego bólu @ bodajże 4 dpt i to było zagnieżdżenie, ciąża była ale niestety niedługo...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    No to 5.
    Wytrzymasz, dasz radę :)
    Może łatwiej Ci będzie jak na chwilę znikniesz z forum i zajmiesz się czymś przyjemnym :)
    Każda z nas tak samo chce wiedzieć i każdej z nas się dłuży,
    ale pewnych rzeczy nie przyspieszysz, możesz jedynie próbować znaleźć swój własny sposób na przetrwanie tych dni.
    Życzę Ci dużo spokoju :)
    Chyba tak zrobie bo juz swiruje :P dziekuje:)

• Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Ja dostałam jednorazowego bólu @ bodajże 4 dpt i to było zagnieżdżenie, ciąża była ale niestety niedługo...
    Ja mam dzis 5 dpt i wlasnie mnie brzuch pobolewal i uplaw lekki mam kremowy, pozatym jestem mega rozdrazniona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:34

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Ja mam dzis 5 dpt i wlasnie mnie brzuch pobolewal i uplaw lekki mam kremowy, pozatym jestem mega rozdrazniona
    To dobry objaw ;) Będzie dobrze, trzymam kciuki! :)

Wika! lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ze Slazaczek się teraz stymuluje? Albo na dniach zaczyna?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie troche z innej beczki
    Czy korzystałyście kiedyś z "coachingu płodności" a konkretnie chodzi mi o Pania psycholog Monikę Szadkowską ?
    Jeśli tak to jak wyglądaja sesje ?/ W sumie to jakiekolwiek inforamcje beda przydatne

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    Dziewczyny mam pytanie troche z innej beczki
    Czy korzystałyście kiedyś z "coachingu płodności" a konkretnie chodzi mi o Pania psycholog Monikę Szadkowską ?
    Jeśli tak to jak wyglądaja sesje ?/ W sumie to jakiekolwiek inforamcje beda przydatne
    Ja nie korzystałam, ale poważnie rozważam wizytę u tej Pani :)

• ancoma Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nad tym zastanawiam. Jestem po II nieudanym ivf , dzisiajsza beta ujemna , troche zaczynaja mnie przerastac emocje temu towarzyszace

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    Ja tez sie nad tym zastanawiam. Jestem po II nieudanym ivf , dzisiajsza beta ujemna , troche zaczynaja mnie przerastac emocje temu towarzyszace
    Myślę że warto spróbować, tym bardziej, że jest teraz jakaś promocja bodajże 65 zł za pierwszą wizytę.

‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ