IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ancoma wrote:Tylko te przyjazdy do Warszawy jakos mnie przerazaja . Ciekawe czy istnieje inna opcja ?/ Np skype ? Moze to troche dziwne , ale przeciez idziemy z duchem czasu
ona jest z Krakowa
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Chciałabym poznac jakąs opinie z pierwszej reki , może jednak znajdzie sie choc jedna dziewczyna na forum co u niej była .
Z drugiej strony 65 zl to nie sa jakies duze pieniadze zeby sprobowac zważywszy jakia gruba kase wydajemy na leczenieElmirka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, ja juz po transferze, estradiol z dzisiaj 2537 pg/ml, a wczoraj jeszcze bylo 5666 pg/ml, wczoraj mialam kroplowke z elektrolitami 500 ml, nie bylo plynu w macicy ani w jamie brzusznej, wiec ogolnie ok, jedynie jajniki powiekszone, ale normalnie tez mialam powiekszone, bo mam PCO, morfologia ok.
Zaplodnienie metoda ICSI. Pierwsze 4 zarodki zatrzymaly sie w rozwoju w 2 dniu, a ten drugi, ktory chca zamrozic na dzien dzisiejszy jest 1 BB (nie wiem kiedy go zamroza, moze dzis, a moze jutro, bo czekaja na to, ze moze sie rozwinie jeszcze bardziej). Ja dzis dostalam zarodek 2 BBzlapalam dola, ze sie nie uda, ze prawie nie mam mrozakow i plakac mi sie chce. Myslalam, ze jak mrozaczki beda to chociaz bede potem do crio sobie podchodzic, a tu jak nie bedzie mrozaka wcale albo sie rozmrozi i nie przezyje (w dodatku jest slabszy jakosciowo) to juz od nowa trzeba bedzie zaczac ta stymulacje... nasienie bylo mrozone (po odmrozeniu ponoc traci na wartosci) moze stad taka slaba jakosc zarodkow. Cud ze w ogole doszlo do transferu. Moze jak sie z tym przespie, to jutro bedzie mi lepiej... ciezko mi uwierzyc w to, ze mialby stac sie cud i moglabym zostac mama - chyba przywyklam do mysli, ze to nigdy sie nie stanie...
mam pytanie apropo estrofemu - bo wczoraj dr kazala mi go odstawic, a dzis w zaleceniach na str invicta mam ze 3 x dziennie po 1 tabl - przez kolejne 3 dni. To brac czy nie?agulas lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:dziewczyny, ja juz po transferze, estradiol z dzisiaj 2537 pg/ml, a wczoraj jeszcze bylo 5666 pg/ml, wczoraj mialam kroplowke z elektrolitami 500 ml, nie bylo plynu w macicy ani w jamie brzusznej, wiec ogolnie ok, jedynie jajniki powiekszone, ale normalnie tez mialam powiekszone, bo mam PCO, morfologia ok.
Zaplodnienie metoda ICSI. Pierwsze 4 zarodki zatrzymaly sie w rozwoju w 2 dniu, a ten drugi, ktory chca zamrozic na dzien dzisiejszy jest 1 BB (nie wiem kiedy go zamroza, moze dzis, a moze jutro, bo czekaja na to, ze moze sie rozwinie jeszcze bardziej). Ja dzis dostalam zarodek 2 BBzlapalam dola, ze sie nie uda, ze prawie nie mam mrozakow i plakac mi sie chce. Myslalam, ze jak mrozaczki beda to chociaz bede potem do crio sobie podchodzic, a tu jak nie bedzie mrozaka wcale albo sie rozmrozi i nie przezyje (w dodatku jest slabszy jakosciowo) to juz od nowa trzeba bedzie zaczac ta stymulacje... nasienie bylo mrozone (po odmrozeniu ponoc traci na wartosci) moze stad taka slaba jakosc zarodkow. Cud ze w ogole doszlo do transferu. Moze jak sie z tym przespie, to jutro bedzie mi lepiej... ciezko mi uwierzyc w to, ze mialby stac sie cud i moglabym zostac mama - chyba przywyklam do mysli, ze to nigdy sie nie stanie...
mam pytanie apropo estrofemu - bo wczoraj dr kazala mi go odstawic, a dzis w zaleceniach na str invicta mam ze 3 x dziennie po 1 tabl - przez kolejne 3 dni. To brac czy nie?masz ze sobą Kropka, który ma cudowne warunki i będzie wspaniale rozwijał się, nie myśl na zapas o kolejnej stymulacji. A jeśli chodzi o estrofem to bierz tak jak kazali, ja po transferze tez brałam.
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualny
-
triss wrote:czesc kochane
oczywiście nie wytrzymałam do piatku i powtórzyłam betę
6dpt było 13,86
dziś 8dpt jest 63
chyba wszystko idzie w dobrym kierunku.....(?)
Super przyrost! Gratulacje!
Aniu, trzymam kciukiOdpoczywaj i nie zamartwiaj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:48
triss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymam nadzieje, ze jutro bedzie lepszy dzien, dziekuje dziewczyny za wsparcie... nie wykupilam dodatkowych weryfikacji - zdaje sie na los, zobaczymy co z tego wyjdzie, pojde potem tylko na darmowa ostatnia weryfikacje z MZ. No chyba, ze nie wytrzymam i wczesniej zrobie bete - jeszcze zobacze
Malo ostatnio pisalam, ale nie chcialam sie przez forum nakrecac, wole troche od tego odpoczac... poza tym, myslalam, ze po relanium bede spokojniejsza, a i tak nerwowa jestem dzis - moze za slaba dawka. Magnez mam zwiekszyc od dzis i brac juz np nospe, czy dopiero za kilka dni? Kupilam ananasa - po 1 plasterku na dzien bede jadla. Nadal mam pic to bialko dla sportowcow i pic 3 litry wody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:59
-
Trochę skopiuję swój wpis z ciężarówek...
Byłam dziś na prenatalnych + PAPPA i:
Lekarz mówi że w obrazie USG nic niepokojącego nie widział. CRL- 70,3, NT 1,67
Jedna rzecz mnie tylko zastanowiła Łożysko- na ścianie przedniej to kumam ale nie wiem o co chodzi że NISKO SCHODZĄCE.
Oddałam krew i za 10 dni roboczych wyniki
aa i ciąża trochę przyspieszyła wg USG to 13w1di Termin porodu 23.02.2016
Asiula86, agulas, Wika!, Agnieszka_A., Marta1986, Antonelka, shooa, triss, Kava, mia6, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Nie udalo mi sie zrobić badania
zrobię dopiero jutro. Za to zrobiłam test, ale inny niz ostatnio i wyszła kreska lepiej widzialna niz ta z moczu porannego dzień przed beta 55. Jutro wszytsko sie wyjaśni
agulas, Agi83, gosia81 lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Sysiaaaaa wrote:Nie udalo mi sie zrobić badania
zrobię dopiero jutro. Za to zrobiłam test, ale inny niz ostatnio i wyszła kreska lepiej widzialna niz ta z moczu porannego dzień przed beta 55. Jutro wszytsko sie wyjaśni
Jak krecha mocniejsza to beta rośnie trzymam kciukimysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Czy któraś ze Slazaczek się teraz stymuluje? Albo na dniach zaczyna?
Jagonapeptyl czy jak mu to tam zaczynam od jutra. 13 dawek a później już docelowa stymulacja. Kiedy Ty zaczynasz?
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysia ja tez ttrzymam kciuki
tris super betka
dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym icsi i imsi ? czytalam ze imsi jest lepsza metodą bo ladniej pod mikroskopem przybliza plemnika, wiec czemu duzo z was ma wpisane icsi a nie imsi? nie chce jej robic czy jak? czy moze ta icsi z innych powodow jest lepsza? nie znam sie....
W piatek mam iui i zapadnie decyzja czy to bedzie ostatnia iui i in vitro czy jeszcze jedna inseminacja i dopiero in vitro. Dlatego was podczytuje i juz sie przygotowuje psychicznie na in vitro (chcialam imsi) bo nie wierze ze iui nam pomoze.triss lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306