X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • monik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaaa to wszystko jasne :-) ufff a już miałam mętlik w głowie.

Adrenalina a jesteś zadowolona z kliniki???
    Jakie musiałaś mieć badania aktualne na pierwszą wizytę?? czy nie trzema mieć a wtedy lekarz zleca w swojej klinice?
    A ty brałaś antykoncepcje przed stymulacją??
    Jejuuu ile ja mam pytań :-)

Edit: Justa1234 dziekuje za propozycje :-) mam nadzieję że wszystko sie jakoś ułoży i znajdę jakieś rozwiązanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:16

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka to trzymam kciuki! A masz jakieś objawy, podejrzenia oprócz piersi ? Ja mam dzisiaj 7dpt dwóch zarodków dwudniowych i tak mi jakoś dziwnie w tym brzuchu nie wiem czy to sprawka leków i czy się cieszyć czy martwić...

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa bardzo mi przykro ;( Tule mocno.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:

Jakie musiałaś mieć badania aktualne na pierwszą wizytę?? czy nie trzema mieć a wtedy lekarz zleca w swojej klinice?
    Jejuuu ile ja mam pytań
    Zadowolona jestem w miarę. Ale tak naprawdę trzyma mnie mysl ze podobno dr M jest najlepszym specjalista. Aczkolwiek bede rozważać czy nie przenieść sie jak bedzie możliwość w nowym roku do innej kliniki. Albo rozpocząć trzecia procedurę w innej klinice jak tu nie powiedzie sie druga.
    Wszystkie badania robili mu na miejscu tak samo dla meza.
    Antykoncepcji nie brałam nigdy w zyciu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis zadzwonili do mnie z kliniki, ze nie mam juz nawet mrozaczka... wczoraj byl jeszcze 1 BB, myslicie, ze lepiej go bylo juz wczoraj zamrozic i moze bym miala chociaz nadzieje, ze jeszcze jeden zostal, a tu nie ma nic...

ciekawe, czy jak mi teraz nie wyjdzie z 2 BB, czy Invicta tez zaleci stymulacje kolejna dopiero za 3 miesiace?

Poki co musze jakos wytrwac i czekac na wynik tego transferu... luteine bralyscie codziennie o tych samych godzinach, czy roznie, byle by to bylo 3 razy dziennie?

naprawde ostatnio cos w Invicta wroclaw ciezko dziewczynom idzie ze stymulacja i z przetrwaniem zarodkow. Ja mam PCO i zdecydowali sie u mnie na dlugi protokol, ale tak sie zastanawiam czy i krotki nie bylby dla mnie ok? widzialam juz wykresy dziewczyn z PCO co mialy wlasnie krotki i ladne blastocysty <3

jeszcze mam takie pytanie, jakbym juz wykorzystala 3 stymulacje i cala procedure z MZ, a potem chcialabym podejsc komercyjnie w innej klinice - normalnie wtedy jakies papiery Invicta wystawia, ktore trzeba potem zaniesc do innej kliniki, jak to sie odbywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:36

• mia6 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Sysia bardzo, batdzo szkoda.
    Mam nadzieję, że następnym razem szczęśliwie zajdziesz w upragnioną ciąże bez komplikacji.

Moja chwila prawdy już jutro. Idę na betę Rano ( bedzie to 11doba 3 dniowych zarodków ) i bardzo liczę na wysoki wynik tym bardziej że męża w domu nie ma w najbliższych dniach i gdyby było źle, samej ciezko bedzie przez to przejść :(
    Mam wrażenie, że pokazały mi się żyłki na piersiach, których wczesniej nie widziałam. Ale moze byc to przecież efekt tabletek, którymi sie faszerujemy.
    No nic.
    Dam jutro znać.

Kciuki zaciśnięte :)

Różyczka lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Różyczka to trzymam kciuki! A masz jakieś objawy, podejrzenia oprócz piersi ? Ja mam dzisiaj 7dpt dwóch zarodków dwudniowych i tak mi jakoś dziwnie w tym brzuchu nie wiem czy to sprawka leków i czy się cieszyć czy martwić...
    Nie mam innych objawów, ale tez sie nie doszukuje bo przy takiej dawcę hormonow nie ma to sensu za bardzo, poza tym jest jeszcze bardzo wcześnie. Najlepiej chyba nie patrzeć czy sie objawy ma czy nie tylko dotrwać do bety ;)
    Ja w brzuchu nic a nic nie czuje, ale tak chyba lepiej bo za pierwszym razem brzuch mnie bolał jsk na @ i bardzo sie martwiłam.
    Anuszka trzymam kciuki, żeby się pięknie twoje dwa zarodeczki wgryzły i zostały ;)

Anuszka lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ten ból to implantacja?
    Najważniejsze to byc dobrej myśli ;)
    Kuedy testujesz?

• józefka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różyczka kciuki zaciśnięte !!

Różyczka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:

Jejuuu ile ja mam pytań :-)

Edit: Justa1234 dziekuje za propozycje :-) mam nadzieję że wszystko sie jakoś ułoży i znajdę jakieś rozwiązanie :-)

Ty już jesteś zakwalifikowana. Nie będzie nowego amh, FSH itd. Kwalifikacje dostaje się raz. Dostałaś ja. Teraz tylko chcesz zmienić realizatora.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka ja mam zrobić betę dopiero we wtorek, jestem twarda i wcześniej nie będę nic wymyślała ;) Pozostało mi się tylko modlić i czekać na cud!

Viki26 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Różyczka ja mam zrobić betę dopiero we wtorek, jestem twarda i wcześniej nie będę nic wymyślała ;) Pozostało mi się tylko modlić i czekać na cud!
    Zuch Dziewczyna!
    Ja robię wyjątkowo dzień wcześniej, żeby miec wyniki tego samego dnia. Inaczej musiałabym specjalnie do kliniki jechac s sobote a mam kawałek wiec robię u siebie w miescie.
    Mysle, ze jeden dzień nie zrobi wielkiej różnicy ;)

• monik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ty już jesteś zakwalifikowana. Nie będzie nowego amh, FSH itd. Kwalifikacje dostaje się raz. Dostałaś ja. Teraz tylko chcesz zmienić realizatora.

Anatolko :-) miałam na myśli hcv,hiv itp. :-) może jakieś posiewy ...

Adrenalina wyjaśnisz mi to wszystko na priv???

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirusologia jest ważna pół roku dla MZ. Dobrze wziąć ksero dotychczasowych dokumentów, żeby wiedzieli jak toczyła się pierwsza stymulacja. Wyniki jak rósł estradiol, progesteron itp. Badania wirusologiczne są refundowane.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysias strsznie mi przykro!:(

Różyczka trzymam mocno kciuki!!!

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:

O to tak jak ja ;) przez pierwsze dwa dni po transferze byłam dzielna, potem już zaczęlo sie kombinowanie ;)

Anna wydaje mi sie ze jeśli wczoraj zamroziliby zarodek to raczej po roMrozeniu jego losy potoczyłyby sie identycznie ...mprzykro mi kochana, ale najważniejsze ze masz malucha w brzuchu za którego trzymam kciuki bardzo mocno :) musi być dobrze !

Odnośnie rodzaju protokołu przy PCO nie odpowiem, nie mam pojęcia

Anna255 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Sysias strsznie mi przykro!:(

Różyczka trzymam mocno kciuki!!!
    Dzięki.
    Ja za Ciebie też trzymam cały czas, żeby się tam w brzuszku dobrze działo :)

Wika! lubi tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie. Odebrałam wyniki badań subpopulacji limfocytów może któraś z was potrafi to zinterpretować

http://zapodaj.net/98d358c1d365e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 17:24

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej normy? Ja odpadam w interpretacji...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn ktore mialy zaplodnienie z mrozonym nasieniem, bo myslalam, ze cale rozmrazaja i starczy go tylko na raz - ze po tej punkcji co mialam go wykorzystali i juz nie mamy depozytu. Dzis dopiero zwrocilam uwage co pisze w papierach i wychodzi na to, ze nadal mamy mrozone nasienie, ktore mozna wykorzystac potem, dobrze to zrozumialam? podsylam zdjecie

MclX2O5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 17:36

‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ