IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Branie antybiotyku bez posiewu nie jest dobrym pomysłem. Skąd wiesz, że jest to infekcja bakteryjna? Stan zapalny nie zawsze oznacza bakterie.
No tak jutro skonsultuje sie z ginem choc w klinice moim zdaniem powinni o to zabdać a nie przejdzie samo ...
Anna225 oby ta 1 beta była szczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:54
Anna255 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnymysza89 wrote:No tak jutro skonsultuje sie z ginem choc w klinice moim zdaniem powinni o to zabdać a nie przejdzie samo ...
Anna225 oby ta 1 beta była szczęśliwa
i pomyslec, ze w takim miejscu czlowiek spodziewal sie leczenia u specjalisty... teraz to ja mam mieszane uczucia -
Asiula86 wrote:Agnieszka, gratulacje!
Antonelka, jak Twój test?
Agnieszka ...sciskam kciuki za cudne przyrosty
U mnie status taki, ze test negatwyny ale lez nie ma bo:
- podeszlam do tego na luzie - co ma byc to bedzie
- dzisiaj powinnam dostac @ i na razie cisza wiec jak nie dostane za 2-3 dni to powtorze - w pierwszej ciazy tez tak mialam, ze test wyszedl po 3 dniach wic moze cos sie zmieni
Oczywiscie jak dostane @ to smutno bedzie bo byla szansa i los nie usmiechnal sie.
Potrzymajcie jeszcze kciuki za maly cud
Anna255, Agnieszka_A., Anuszka, józefka, justa1234, Asiula86, renieczka, mia6, Elmirka, Viki26, Beata.D lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anna255 wrote:i pomyslec, ze w takim miejscu czlowiek spodziewal sie leczenia u specjalisty... teraz to ja mam mieszane uczucia
Ja też mam mieszane uczucia a kasa idzie nie mała :(a we wrześniu mam wesele i jak sie zbiegnie z transferem to rodzina męża na czele z teściową mnie ukamieniuje
Antonelka jest nadzieja trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 21:19
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:No tak jutro skonsultuje sie z ginem choc w klinice moim zdaniem powinni o to zabdać a nie przejdzie samo ...
Anna225 oby ta 1 beta była szczęśliwa
Wiesz, trudno tak oceniać lekarkę. Jeśli jej wizja była taka, że to pozostałość po stymulacji to rzeczywiście jest duża szansa, że zejdzie samo. Shooa miała antybiotyk, bo wyszły bakterie. Ja po stymulacji miałam wodę i leżąc w szpitalu prawie dwa tygodnie nie dostałam antybiotyku, a woda zniknęła. Zrób ob i crp to będzie widać czy jest stan zapalny. Wyniki będą szybciej niż posiew, który gin pobierze i lekarz będzie miał punkt zaczepienia.
-
nick nieaktualnyAnatolka ma racje. Jak gin na usg przed HSG zobaczył u mnie ten płyn w macicy to też nie wiedział od czego. Powiedział, że najprawdopodobniej stan zapalny, może od endomendy (lekarz w ciemno nie jest w stanie stwierdzić raczej z jakiej przyczyny), a że byłam świeżo po posiewie na chlamydie, urea i mykoplasme i prawidłowej cytologii a śpieszyłam się żeby zrobić w nowym cyklu HSG to dał mi w ciemno azytromycynę i czopki diclofenac. Efekt był taki, że pomogło bo tydzień później na usg było ok.
Mysza, z probiotyków to kupuję albo lactovaginal (dopochwowy) ok 25zł albo Multi florę dla kobiet (doustny) 15zł ale też dobry. Zmieniam czasem na doustny, żeby ciągle nie gmerać w podwoziu
A tak przy okazji probiotyków. Raz po wyjściu ze szpitala wysłałam męża do apteki "po jakiś probiotyk". Wrócił z Iladianem. Czytam na pudełku a tam jedna wielka ściema i żadnych bakterii. Pytam się - czemu to kupiłeś? tu nie ma ani grama jakiejkolwiek bakterii. Pani farmaceutka mu poleciła "na wszelkie infekcje i bakterie". Miałam ochotę jechać do tej apteki na drugi koniec Wrocławia i spytać jej jak jej zdaniem to dziadostwo może komukolwiek pomóc i czemu to poleca.
-
Anatolka wrote:Wiesz, trudno tak oceniać lekarkę. Jeśli jej wizja była taka, że to pozostałość po stymulacji to rzeczywiście jest duża szansa, że zejdzie samo. Shooa miała antybiotyk, bo wyszły bakterie. Ja po stymulacji miałam wodę i leżąc w szpitalu prawie dwa tygodnie nie dostałam antybiotyku, a woda zniknęła. Zrób ob i crp to będzie widać czy jest stan zapalny. Wyniki będą szybciej niż posiew, który gin pobierze i lekarz będzie miał punkt zaczepienia.
-
shooa wrote:Anatolka ma racje. Jak gin na usg przed HSG zobaczył u mnie ten płyn w macicy to też nie wiedział od czego. Powiedział, że najprawdopodobniej stan zapalny, może od endomendy (lekarz w ciemno nie jest w stanie stwierdzić raczej z jakiej przyczyny), a że byłam świeżo po posiewie na chlamydie, urea i mykoplasme i prawidłowej cytologii a śpieszyłam się żeby zrobić w nowym cyklu HSG to dał mi w ciemno azytromycynę i czopki diclofenac. Efekt był taki, że pomogło bo tydzień później na usg było ok.
Mysza, z probiotyków to kupuję albo lactovaginal (dopochwowy) ok 25zł albo Multi florę dla kobiet (doustny) 15zł ale też dobry. Zmieniam czasem na doustny, żeby ciągle nie gmerać w podwoziu
A tak przy okazji probiotyków. Raz po wyjściu ze szpitala wysłałam męża do apteki "po jakiś probiotyk". Wrócił z Iladianem. Czytam na pudełku a tam jedna wielka ściema i żadnych bakterii. Pytam się - czemu to kupiłeś? tu nie ma ani grama jakiejkolwiek bakterii. Pani farmaceutka mu poleciła "na wszelkie infekcje i bakterie". Miałam ochotę jechać do tej apteki na drugi koniec Wrocławia i spytać jej jak jej zdaniem to dziadostwo może komukolwiek pomóc i czemu to poleca.
Mam nadzieje ,że u mnie też szybko przejdzie
Mi zawsze w aptece ten iladian wciskającudowny na wszystko ....
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Moniaa wrote:Crp i ob nic nie da,bo jeśli jest jakiś inny stan zapalny w organizmie to tez wynik będzie zawyżony. Najlepiej biocenoza plus posiew. Biocenoza wskaże nieprawidłowości a posiew co dokładnie jest nie tak. Zdecydowanie lepsze wyjście.
Lepsze. Napisałam wcześniej. Ale chodzi o czas, żeby na crio nie czekać w nieskończoność. Crp i ob będzie od ręki a biocenoze czy posiew pobrać musi gin, laboratorium, ponowna wizyta u gina i dopiero cokolwiek wymyśli/wypisze. A na stan zapalny nie musi ładować od razu antybiotyku. Często wystarcza czopki, np disterptazaWika! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny