X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:
    Tak zrobię, a ty też idziesz jutro?

ja jeszcze sie wstrzymam do piatku - boje sie, to bedzie moja pierwsza beta w zyciu heh... mam bole jak na @ i wzielam nospe max, ale ogolnie dluzy mi sie ten tydzien jak cholera <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do dziewczyn, ktore juz przeszly kilka stymulacji do IVF np 3-4... jak bardzo wyniszczyl sie organizm poprzez takie stymulacje, jak wyniki morfologi itd?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej...Anuszka to nie zart- Ty jestes w ciazy..... :D
    Gratuluje :)

Anuszka, mysza89 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Branie antybiotyku bez posiewu nie jest dobrym pomysłem. Skąd wiesz, że jest to infekcja bakteryjna? Stan zapalny nie zawsze oznacza bakterie.

No tak jutro skonsultuje sie z ginem choc w klinice moim zdaniem powinni o to zabdać a nie przejdzie samo ...

Anna225 oby ta 1 beta była szczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:54

Anna255 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    No tak jutro skonsultuje sie z ginem choc w klinice moim zdaniem powinni o to zabdać a nie przejdzie samo ...

i pomyslec, ze w takim miejscu czlowiek spodziewal sie leczenia u specjalisty... teraz to ja mam mieszane uczucia :/

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Agnieszka, gratulacje!
    Antonelka, jak Twój test?

Agnieszka ...sciskam kciuki za cudne przyrosty :-)

U mnie status taki, ze test negatwyny ale lez nie ma bo:
    - podeszlam do tego na luzie - co ma byc to bedzie
    - dzisiaj powinnam dostac @ i na razie cisza wiec jak nie dostane za 2-3 dni to powtorze - w pierwszej ciazy tez tak mialam, ze test wyszedl po 3 dniach wic moze cos sie zmieni

Oczywiscie jak dostane @ to smutno bedzie bo byla szansa i los nie usmiechnal sie.

Potrzymajcie jeszcze kciuki za maly cud :-)

Anna255, Agnieszka_A., Anuszka, józefka, justa1234, Asiula86, renieczka, mia6, Elmirka, Viki26, Beata.D lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno!

Antonelka lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    i pomyslec, ze w takim miejscu czlowiek spodziewal sie leczenia u specjalisty... teraz to ja mam mieszane uczucia :/

Ja też mam mieszane uczucia a kasa idzie nie mała :(a we wrześniu mam wesele i jak sie zbiegnie z transferem to rodzina męża na czele z teściową mnie ukamieniuje :/

Antonelka jest nadzieja trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 21:19

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka trzymam kciuki;*

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:

Wiesz, trudno tak oceniać lekarkę. Jeśli jej wizja była taka, że to pozostałość po stymulacji to rzeczywiście jest duża szansa, że zejdzie samo. Shooa miała antybiotyk, bo wyszły bakterie. Ja po stymulacji miałam wodę i leżąc w szpitalu prawie dwa tygodnie nie dostałam antybiotyku, a woda zniknęła. Zrób ob i crp to będzie widać czy jest stan zapalny. Wyniki będą szybciej niż posiew, który gin pobierze i lekarz będzie miał punkt zaczepienia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka, zycze Ci z calego serca zeby Twoje Babelki pieknie rosly ❤️❤️

Anuszka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Anuszka, zycze Ci z calego serca zeby Twoje Babelki pieknie rosly ❤️❤️
    Dziękuje ale z taką niską betą nie liczę na bliźniaki i modlę się żeby chociaż jeden bąbelek ze mną został wbrew wszystkiemu jestem dobrej myśli.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka będzie dobrze;*

gosiaczek1281 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka kciukam :-) :-) :-)

Anuszka ja wierzę w Twoje kropunia i będę śniła o wysokiej betusi :-) :-) :-)

Anuszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ma racje. Jak gin na usg przed HSG zobaczył u mnie ten płyn w macicy to też nie wiedział od czego. Powiedział, że najprawdopodobniej stan zapalny, może od endomendy (lekarz w ciemno nie jest w stanie stwierdzić raczej z jakiej przyczyny), a że byłam świeżo po posiewie na chlamydie, urea i mykoplasme i prawidłowej cytologii a śpieszyłam się żeby zrobić w nowym cyklu HSG to dał mi w ciemno azytromycynę i czopki diclofenac. Efekt był taki, że pomogło bo tydzień później na usg było ok.

Mysza, z probiotyków to kupuję albo lactovaginal (dopochwowy) ok 25zł albo Multi florę dla kobiet (doustny) 15zł ale też dobry. Zmieniam czasem na doustny, żeby ciągle nie gmerać w podwoziu ;)

A tak przy okazji probiotyków. Raz po wyjściu ze szpitala wysłałam męża do apteki "po jakiś probiotyk". Wrócił z Iladianem. Czytam na pudełku a tam jedna wielka ściema i żadnych bakterii. Pytam się - czemu to kupiłeś? tu nie ma ani grama jakiejkolwiek bakterii. Pani farmaceutka mu poleciła "na wszelkie infekcje i bakterie". Miałam ochotę jechać do tej apteki na drugi koniec Wrocławia i spytać jej jak jej zdaniem to dziadostwo może komukolwiek pomóc i czemu to poleca.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się kiedyś nacielam na iladian! Nawet ten droższy direct plus :-/

mysza89, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz, trudno tak oceniać lekarkę. Jeśli jej wizja była taka, że to pozostałość po stymulacji to rzeczywiście jest duża szansa, że zejdzie samo. Shooa miała antybiotyk, bo wyszły bakterie. Ja po stymulacji miałam wodę i leżąc w szpitalu prawie dwa tygodnie nie dostałam antybiotyku, a woda zniknęła. Zrób ob i crp to będzie widać czy jest stan zapalny. Wyniki będą szybciej niż posiew, który gin pobierze i lekarz będzie miał punkt zaczepienia.
    Crp i ob nic nie da,bo jeśli jest jakiś inny stan zapalny w organizmie to tez wynik będzie zawyżony. Najlepiej biocenoza plus posiew. Biocenoza wskaże nieprawidłowości a posiew co dokładnie jest nie tak. Zdecydowanie lepsze wyjście.

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anatolka ma racje. Jak gin na usg przed HSG zobaczył u mnie ten płyn w macicy to też nie wiedział od czego. Powiedział, że najprawdopodobniej stan zapalny, może od endomendy (lekarz w ciemno nie jest w stanie stwierdzić raczej z jakiej przyczyny), a że byłam świeżo po posiewie na chlamydie, urea i mykoplasme i prawidłowej cytologii a śpieszyłam się żeby zrobić w nowym cyklu HSG to dał mi w ciemno azytromycynę i czopki diclofenac. Efekt był taki, że pomogło bo tydzień później na usg było ok.

Mysza, z probiotyków to kupuję albo lactovaginal (dopochwowy) ok 25zł albo Multi florę dla kobiet (doustny) 15zł ale też dobry. Zmieniam czasem na doustny, żeby ciągle nie gmerać w podwoziu ;)

A tak przy okazji probiotyków. Raz po wyjściu ze szpitala wysłałam męża do apteki "po jakiś probiotyk". Wrócił z Iladianem. Czytam na pudełku a tam jedna wielka ściema i żadnych bakterii. Pytam się - czemu to kupiłeś? tu nie ma ani grama jakiejkolwiek bakterii. Pani farmaceutka mu poleciła "na wszelkie infekcje i bakterie". Miałam ochotę jechać do tej apteki na drugi koniec Wrocławia i spytać jej jak jej zdaniem to dziadostwo może komukolwiek pomóc i czemu to poleca.

Mam nadzieje ,że u mnie też szybko przejdzie :)
    Mi zawsze w aptece ten iladian wciskają :D cudowny na wszystko ....

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Crp i ob nic nie da,bo jeśli jest jakiś inny stan zapalny w organizmie to tez wynik będzie zawyżony. Najlepiej biocenoza plus posiew. Biocenoza wskaże nieprawidłowości a posiew co dokładnie jest nie tak. Zdecydowanie lepsze wyjście.

Lepsze. Napisałam wcześniej. Ale chodzi o czas, żeby na crio nie czekać w nieskończoność. Crp i ob będzie od ręki a biocenoze czy posiew pobrać musi gin, laboratorium, ponowna wizyta u gina i dopiero cokolwiek wymyśli/wypisze. A na stan zapalny nie musi ładować od razu antybiotyku. Często wystarcza czopki, np disterptaza :-)

Wika! lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurde, moj tez mi dzis to dziadostwo kupil...

Mialyscie przed ivf robic usg piersi i tarczycy? Mnie kazano i jestem zdziwiona :)

‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ